Universum

De eerste buitenaardse marathon (video)

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Mars Exploration Rover Opportunity landde acht jaar geleden op de rode planeet en is er nog altijd actief.

Volgens de missieleiding voltooit de onvermoeibare robot binnenkort een volledige marathon, de eerste op een andere planeet.

Het onbemande robotwagentje werd op 28 juni 2003 naar Mars gestuurd om wetenschappelijk onderzoek te verrichten. Hij landde op 25 januari 2004 in de Eaglekrater op de Meridiani Planum-vlakte op Mars.

Spirit

Tegelijk werd er een tweede Mars Exploration Rover naar Mars gestuurd, de Spirit, die drie weken eerder dan de Opportunity landde aan de andere kant van de planeet.

De Opportunity ontdekte op Mars een meteoriet, bestudeerde twee jaar lang de Victoriakrater en bereikte uiteindelijk de Endeavourkrater.

De namen van de wagentjes zijn bedacht door de uit Rusland afkomstige Sofi Collins (9). De communicatie met de aarde verloopt via de 2001 Mars Odyssey, een kunstmaan die sinds 2001 in een baan om Mars draait. Eerder werd gecommuniceerd met de ruimtesonde Mars Global Surveyor, maar het contact met de sonde ging eind 2006 verloren.

Bron: YouTube/ScienceAtNASA

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kees Chinees
Kees Chinees
9 jaren geleden

Grappig dat de Rovers waren ontworpen voor maximaal 3 maanden en dat ze er nu nog rondrijden.

Peter
Peter
9 jaren geleden

http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/index.html
Hou ook de Curiosity in de gaten. Deze rover ter groote van een auto landt op 5-8. (Als alles goed gaat…)

Esoterisch lampje
Esoterisch lampje
9 jaren geleden

Laat je niet in de maling nemen! De Mars rovers zijn een middel van de illuminati en de Bilderberggroep om de gewone man weg te houden van het ascentieproces. Ze worden door Beatrix hoogstpersoonlijk bestuurd en hebben een energievoorziening die in 1 klap de gehele mensheid eeuwenlang vanngratis duurzame energie zou kunnen voorzien.

gallicflower
gallicflower
9 jaren geleden

Met moederschepen van Extraterrestrials door de ruimte reizen, dat is de neus van de zalm, betreffende ruimtevaartwetenschappelijke kwaliteit en prestige. Wie heeft er zin in, de x-prijs in € nog onbekend!
Alleszins niets te maken met filmkluchten uit Hollywood of Broadway, of amusementen uit pretparken of speeltuinen of kermissen..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x