BinnenlandCorona

‘Demagoog’ Rutte wil vaart achter coronapas: ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’

Help door dit met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte zei gisteren na afloop van een informele top in Porto, waaraan hij per video deelnam, dat hij ‘flink vaart wil maken met de coronapas’. “We zijn echt wel voortgang aan het boeken met een groene digitale pas om te kunnen reizen door Europa, maar er hangen nog wel een paar grote vraagstukken mee samen,” zei hij voor de camera van RTL Nieuws.

Rutte voegde toe dat de streefdatum om de pas in te voeren 21 juni is. “Nederland heeft gezegd: we hopen dat 21 juni lukt. Daar gaan wij niet in ons eentje over, maar daarna willen we hem wel snel invoeren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het ‘ergste geval’ wordt de pas zes weken na 21 juni ingevoerd, voegde hij toe. Dat zou betekenen dat hij er in augustus komt. Of het allemaal gaat lukken, hangt volgens Rutte af van wat andere landen doen. “Het gaat mij te langzaam,” zei de premier. “Wij willen graag snel aan de slag.”

Demagoog Rutte

Op 25 mei praat de EU verder over praktische zaken rond de coronapas, onder andere de vaccinaties. Nederland wil ‘dagen, maximaal één of twee weken’ na 21 juni klaar zijn voor invoering van de pas, benadrukte Rutte.

Er is veel kritiek op de plannen om zo’n groene digitale pas in te voeren. “Hoe Europa verwordt tot een monster dat zijn eigen kinderen opeet,” reageert huisarts Els van Veen. “De EU heeft al besloten dat er een ‘reispas’ moet komen ‘om reizen makkelijker te maken’. Aldus demagoog Rutte.”

Eén grote puinhoop

“Het wordt één grote puinhoop als ze dit doordrukken, en ze zijn er stom genoeg voor,” voegt Van Veen toe. Veel mensen zijn het met haar eens. “Wat een wereld,” zegt Plien. Monique schrijft: “Walgelijk.”

Mensen ergeren zich ook aan BN’ers die zich ineens overdreven uitspreken voor het nemen van vaccins. “Ik vermoed een campagne van de overheid,” twittert Floor Roeper, bekend van het FD. “Ben ik nu complotdenker? Nee, dat komt omdat ik de politiek niet meer geloof. Kabinet niet en oppositie niet. En BN’ers niet. Afgehaakt.”

4.6 85 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
jolien
jolien
3 jaren geleden

Het zou meer en meer tot ergste nachtmerrie worden.

Perm
Perm
3 jaren geleden

Vrijmetselaar Rutte wil Nederland in het ongeluk storten! Ik hoop dat we ons dat realiseren. Weg met dit monster.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

” ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’ “
En dat is precies wat het totalitarisme doet.

PowerFlower
PowerFlower
3 jaren geleden

Sode rut toch eindelijk eens op kerel! Je bent gewoon ziek in je hoofd, misselijk mannetje.

Back to top button
134
0
We lezen graag je reactie!x