Homepagina » Mens en Dier » Bredase huisarts die losgaat op ‘antivaxxers’ claimt ‘gehackt’ te zijn: ‘Ze mogen van mij doodvallen’
huisarts
Foto: Pixabay

Bredase huisarts die losgaat op ‘antivaxxers’ claimt ‘gehackt’ te zijn: ‘Ze mogen van mij doodvallen’

Toen mensen jonger dan 60 op advies van de Gezondheidsraad niet meer werden gevaccineerd met AstraZeneca, prikte huisarts Berend Nikkels uit Breda gewoon door.

“Ik heb semi-illegaal 100 flesjes extra besteld, zogenaamd voor mensen met overgewicht. Maar ik vind het onethisch om die te geven, want overgewicht is een lifestyleprobleem. Het is een eigen schuld dikke bult-verhaal, die mensen kunnen ook gewoon afvallen,” zei Nikkels tegen Omroep Brabant.

Antivaxxers worden uit mijn praktijk gezet

Gisteravond ging de huisarts uit het niets volledig los op ‘antivaxxers’. Enkele tweets die vanuit zijn naam werden geplaatst: “Wat een stel randdebielen jullie, ongelofelijke aso’s, maar levensgevaarlijk: als jullie covid krijgen: geen medische hulp zoeken, maar gewoon creperen en sterven, het is jullie gegund.”

“Antivaxxers worden uit mijn praktijk gezet, ze kunnen een andere huisarts gaan zoeken, desgewenst.”

“De antivaxxers mogen van mij helemaal doodvallen, geen respect! Aso’s!”

“Ik schop types als jij helemaal naar buiten: ik zeg: lekker niet vaccineren, maar dan ook niet bij ons artsen komen janken als je covid krijgt, want wij hebben wel wat beters te doen dan aso’s behandelen, jullie hebben er zelf voor gekozen!”

Nog veel erger

Het werd nog veel erger. Zo kreeg iemand die de huisarts heeft gemeld bij het tuchtcollege de tekst ‘zieke rukker ben jij, hoop dat ik je nog es tegenkom’ naar zijn hoofd geslingerd.

De berichten van de huisarts maken veel reacties los. Zo zegt programmamaker Flavio Pasquino: “Langzamerhand lijken ook artsen een tikkeltje uit balans te raken.” Comptess twittert: “Dit is écht een huisarts. En volgens mij zijn zijn uitspraken ook nog strafbaar. Discriminatie, uitsluiting, doodswensen; het is me nogal wat.”

R. Genis merkt op: “Dit is een arts die zelfs Op1 eerder heeft gehaald. Vol haat tegen mensen zonder prik. Gooit ze allemaal op de wappiehoop. Heb net zijn tweets gelezen. Deze man zou geen huisarts mogen zijn. Sorry, triest te lezen wat hij uitkraamt.”

Gehackt

Na alle ophef schreef huisarts Nikkels het volgende op Twitter: “Beste mensen, vanochtend kwam ik erachter dat mijn Twitteraccount kennelijk gehackt is: iemand heeft zich als Berend Nikkels, huisarts uitgegeven en volstrekt abjecte tweets doen uitgaan. Het moge duidelijk zijn dat ik het volstrekt niet eens ben met de teksten in de tweets.”

Opmerkelijk genoeg zijn de tweets op het moment van schrijven nog niet verwijderd. Daarnaast doet Nikkels dergelijke uitspraken vaker. Zo zei hij op 13 april tegen iemand: “Jij snapt er ook geen reet van, zelf een wappie? Luisteren! Garnaal!” Wordt hij vaker gehackt?

Niet onbesproken

Al in 2006 schreef de krant Het Nieuwsblad dat arts Nikkels ‘niet onbesproken’ is en dat zijn ego ‘tot de wolken reikt’.

Een vriend van journaliste Annelies Strikkers heeft met de praktijk van de huisarts gebeld. De assistente schrok van de berichten en verbond hem door met de huisarts. Die klonk niet geschrokken, maar gaf aan ‘gehackt te zijn/het niet zelf te hebben gedaan’.

De journaliste merkt op dat een aantal mensen bezig is met een tuchtklacht tegen de huisarts. “Het begint op damage control te lijken. Hij zal dan waarschijnlijk moeten aantonen dat deze tweets niet vanaf zijn IP-adres verzonden zijn.”

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gido
Gido
3 maanden geleden

Dit is gewoon bewijs dat een diploma zegt niet alles

Merijn Hugens
Merijn Hugens
3 maanden geleden

Dit geeft een zéér goed beeld met wat voor soort Psychopaten we te maken hebben…dit Soort Obsessieve Massamoordenaars zet met waar genoegen Honderduizenden Spuitjes in Gezonde Volwassenen, Kinderen, Zwangere Vrouwen…zonder met hun ogen te knipperen…

Marianna
Marianna
3 maanden geleden

je zal maar zijn assistent zijn

Marc El
Marc El
3 maanden geleden

Zoek maar eens op: het hele scenario wat er op dit moment zich afspeelt, loopt in dezelfde lijnen, als vroeger met de voorbereidingen van het nazisme.

x

Check Also

van houwelingen

Pepijn van Houwelingen: ‘Dit stopt pas als wij, als Nederlanders, zeggen: genoeg is genoeg’

De oversterfte is op dit moment, met ...

patiënten

Bijna 70% coronapatiënten in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis volledig gevaccineerd, aandeel neemt snel toe

In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

155
0
We lezen graag je reactie!x