Mens en Dier

Bredase huisarts die losgaat op ‘antivaxxers’ claimt ‘gehackt’ te zijn: ‘Ze mogen van mij doodvallen’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toen mensen jonger dan 60 op advies van de Gezondheidsraad niet meer werden gevaccineerd met AstraZeneca, prikte huisarts Berend Nikkels uit Breda gewoon door.

“Ik heb semi-illegaal 100 flesjes extra besteld, zogenaamd voor mensen met overgewicht. Maar ik vind het onethisch om die te geven, want overgewicht is een lifestyleprobleem. Het is een eigen schuld dikke bult-verhaal, die mensen kunnen ook gewoon afvallen,” zei Nikkels tegen Omroep Brabant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Antivaxxers worden uit mijn praktijk gezet

Gisteravond ging de huisarts uit het niets volledig los op ‘antivaxxers’. Enkele tweets die vanuit zijn naam werden geplaatst: “Wat een stel randdebielen jullie, ongelofelijke aso’s, maar levensgevaarlijk: als jullie covid krijgen: geen medische hulp zoeken, maar gewoon creperen en sterven, het is jullie gegund.”

“Antivaxxers worden uit mijn praktijk gezet, ze kunnen een andere huisarts gaan zoeken, desgewenst.”

“De antivaxxers mogen van mij helemaal doodvallen, geen respect! Aso’s!”

“Ik schop types als jij helemaal naar buiten: ik zeg: lekker niet vaccineren, maar dan ook niet bij ons artsen komen janken als je covid krijgt, want wij hebben wel wat beters te doen dan aso’s behandelen, jullie hebben er zelf voor gekozen!”

Nog veel erger

Het werd nog veel erger. Zo kreeg iemand die de huisarts heeft gemeld bij het tuchtcollege de tekst ‘zieke rukker ben jij, hoop dat ik je nog es tegenkom’ naar zijn hoofd geslingerd.

De berichten van de huisarts maken veel reacties los. Zo zegt programmamaker Flavio Pasquino: “Langzamerhand lijken ook artsen een tikkeltje uit balans te raken.” Comptess twittert: “Dit is écht een huisarts. En volgens mij zijn zijn uitspraken ook nog strafbaar. Discriminatie, uitsluiting, doodswensen; het is me nogal wat.”

R. Genis merkt op: “Dit is een arts die zelfs Op1 eerder heeft gehaald. Vol haat tegen mensen zonder prik. Gooit ze allemaal op de wappiehoop. Heb net zijn tweets gelezen. Deze man zou geen huisarts mogen zijn. Sorry, triest te lezen wat hij uitkraamt.”

Gehackt

Na alle ophef schreef huisarts Nikkels het volgende op Twitter: “Beste mensen, vanochtend kwam ik erachter dat mijn Twitteraccount kennelijk gehackt is: iemand heeft zich als Berend Nikkels, huisarts uitgegeven en volstrekt abjecte tweets doen uitgaan. Het moge duidelijk zijn dat ik het volstrekt niet eens ben met de teksten in de tweets.”

Opmerkelijk genoeg zijn de tweets op het moment van schrijven nog niet verwijderd. Daarnaast doet Nikkels dergelijke uitspraken vaker. Zo zei hij op 13 april tegen iemand: “Jij snapt er ook geen reet van, zelf een wappie? Luisteren! Garnaal!” Wordt hij vaker gehackt?

Niet onbesproken

Al in 2006 schreef de krant Het Nieuwsblad dat arts Nikkels ‘niet onbesproken’ is en dat zijn ego ‘tot de wolken reikt’.

Een vriend van journaliste Annelies Strikkers heeft met de praktijk van de huisarts gebeld. De assistente schrok van de berichten en verbond hem door met de huisarts. Die klonk niet geschrokken, maar gaf aan ‘gehackt te zijn/het niet zelf te hebben gedaan’.

De journaliste merkt op dat een aantal mensen bezig is met een tuchtklacht tegen de huisarts. “Het begint op damage control te lijken. Hij zal dan waarschijnlijk moeten aantonen dat deze tweets niet vanaf zijn IP-adres verzonden zijn.”

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gido
Gido
2 jaren geleden

Dit is gewoon bewijs dat een diploma zegt niet alles

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Dit geeft een zéér goed beeld met wat voor soort Psychopaten we te maken hebben…dit Soort Obsessieve Massamoordenaars zet met waar genoegen Honderduizenden Spuitjes in Gezonde Volwassenen, Kinderen, Zwangere Vrouwen…zonder met hun ogen te knipperen…

Marianna
Marianna
2 jaren geleden

je zal maar zijn assistent zijn

Marc El
Marc El
2 jaren geleden

Zoek maar eens op: het hele scenario wat er op dit moment zich afspeelt, loopt in dezelfde lijnen, als vroeger met de voorbereidingen van het nazisme.

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x