CoronaBuitenland

Denemarken schort als eerste land alle coronavaccinaties op

Help mee door dit met je kennissen op je social media te delen!

Denemarken heeft als eerste land het coronavaccinatieprogramma opgeschort. De gezondheidsautoriteit van het land zegt dat ‘het virus onder controle is’.

Op 1 februari hief Denemarken als eerste EU-land alle coronamaatregelen op. Het land kondigde aan corona niet langer als bedreiging te zien. “We nemen afscheid van beperkingen en verwelkomen het leven zoals we dat vóór corona kenden,” zei premier Mette Frederiksen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png
Geen uitnodigingen meer

Medische topadviseurs hadden daarvoor gezegd dat Covid-19 niet meer aangeduid hoeft te worden als een aandoening die de samenleving bedreigt.

Ongeveer 81 procent van de 5,8 miljoen Denen is volledig gevaccineerd, 62 procent is geboosterd. Vanaf 15 mei gaat de overheid geen uitnodigingen meer versturen. De Deense hoofdarts Bolette Soborg zei echter van plan te zijn om het vaccinatieprogramma in de herfst weer te hervatten.

Geen effect

Directeur infectieziektebestrijding Tyra Grove Krause van het SSI, het Deense RIVM, zei eerder dat strenge maatregelen geen effect hebben.

Het land versoepelde in september, ging tijdens de omikrongolf weer deels op slot en liet in februari de teugels weer vieren. In het geval van omikron is het onmogelijk om de verspreiding van besmettingen tegen te houden, zei Grove Krause.

4.9 74 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Loisss
Loisss
2 jaren geleden

Super! Dat de rest van de EU maar heel snel het voorbeeld volgt!

Hollewijn.
Hollewijn.
2 jaren geleden

Wat duidelijk hè! We laten alles los in september gaan we verder. Het moet van WEF en WHO! Zo is het nou eenmaal. Misschien kunnen ze Rotterdam bij de Erasmus nog een lekker gevaarlijk variantje kweken voor het najaar. Wuhan aan de Maas!

Beun
Beun
2 jaren geleden

“echter van plan te zijn om het vaccinatieprogramma in de herfst weer te hervatten.”

En dan spreken ze van opschorten..

Fransdo
Fransdo
2 jaren geleden

Goede zaak zo lang ze dan maar ook het Coronapaspoort, of iets met een andere naam, opschorten. Want dat was toch bedoeld om de verspreiding van Corona te voorkomen? Prima, uitstekende leugen, wel, de leugen is doorgeprikt, Corona bestaat niet meer of is althans geen bedreiging meer (als het dat ooit al geweest is) en dus is er geen enkele reden meer voor welke identificatiechip of paspoort dan ook anders dan als papieren reisdocument. Jongens, we zijn er uit maar ik betwijfel of onze politieke dombo’s dat ook weten.

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x