Gezondheid

Deskundige waarschuwt tegen griepvaccin (video)

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voordelen van de griepprik worden door gezondheidsinstanties sterk overdreven. Voor de meeste gezonde mensen is vaccinatie in het beste geval overbodig en in het slechtste geval mogelijk gevaarlijk.

Dat stelt de Amerikaanse griepdeskundige Peter Doshi van de Johns Hopkins School of Medicine.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens hem zijn vaccins minder effectief en zorgen ze voor meer bijwerkingen dan de gezondheidsdiensten mensen voorhouden.

Doshi publiceerde onlangs een vernietigende studie over griepvaccins in het tijdschrift BMJ. “Ik ben er niet van overtuigd dat influenza een grote bedreiging vormt voor de volksgezondheid,” zei hij, toevoegende dat hij zelf geen griepprik zal halen. “Ik heb problemen met het opdringen van griepvaccins.”

Agressieve marketingtechniek

Doshi merkt daarnaast op dat griepvaccins niet tegen alle virusstrengen beschermen. Volgens hem wordt griep veroorzaakt door vele verschillende soorten microben en kan slechts één op de zes griepgevallen daadwerkelijk worden gelinkt aan influenza.

Hij vindt de oproep voor griepvaccinatie in de Verenigde Staten één van de meest agressieve marketingtechnieken van de gezondheidsdiensten. Iedere herfst roepen medicijnmakers en overheidsmedewerkers op tot algehele vaccinatie.

Big business

Begin dit jaar bleek uit cijfers van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de griepprik ouderen vrijwel geen bescherming biedt. Het vaccin is in de leeftijdscategorie van 65 jaar en ouder slechts in 9 procent van de gevallen effectief.

Doshi legt uit dat de handel in griepvaccins big business is. “Er gaat veel geld in om, maar dat is denk ik niet de reden waarom mensen met goede intenties zoals uw eigen huisarts zich niet bewust zijn van het meeste bewijs,” zei hij. “Uw huisarts doet waarschijnlijk zelf geen onderzoek. Hij of zij baseert zich op bronnen zoals de gezondheidsinstanties.”

Bron: Newsmaxhealth.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter 68
Peter 68
10 jaren geleden

Over mijn lijk dat ik me laat vaccineren tegen wat dan ook. Ik vertrouw liever mijn eigen lichaam en de natuur waar ik alles kan vinden in geval van nood. Laat die vaccinatie makers en pillendraaiers hun rommel maar lekker houden, kunnen ze bij mij niet kwijt.

Linda
Linda
10 jaren geleden

VDe stromannen van de virologen marcheren met de spuit in de aanslag alweer richting Biblebelt. Het ergst denkbare leger dat we ooit gehad hebben. Het maakt ze niet uit waarom ze vaccineren, áls ze maar vaccineren.

jan
jan
10 jaren geleden

Wat me opvalt is dat hier alleen de slechte kanten van vaccinaties worden vermeld en nooit de positieve verhalen / kanten.
Waardoor er een heel eenzijdig beeld ontstaat dat alle vaccinaties slecht zouden zijn.

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

[quote name=”jan”]Wat me opvalt is dat hier alleen de slechte kanten van vaccinaties worden vermeld en nooit de positieve verhalen / kanten.
Waardoor er een heel eenzijdig beeld ontstaat dat alle vaccinaties slecht zouden zijn.[/quote]
Zijn er goede kanten dan?

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x