Homepagina » Binnenland » Baudet is fake news van NPO zat: ‘Als ze hiermee wegkomen, is het hek van de dam’
baudet
Foto: YouTube/Forum voor Democratie

Baudet is fake news van NPO zat: ‘Als ze hiermee wegkomen, is het hek van de dam’

Mag de NPO, de publieke omroep, onbeperkt fake news verspreiden? Over die vraag buigt de rechter zich vandaag. In het tv-programma Buitenhof legde de presentatrice FvD-voorman Baudet een ‘volkomen onjuist’ citaat in de mond.

Ze zei dat hij dingen had beweerd die hij juist níet had beweerd en waar hij nadrukkelijk afstand van had genomen.

Hek van de dam

Nadat de partij Buitenhof hierop aansprak, zei de redactie dat er sprake was van een ‘parafrase’.

Natalie Righton vertelde in haar presentatiedebuut op 23 februari dat Baudet in de Tweede Kamer had gesproken over ‘een vooropgezet plan’ van de EU om ‘het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten’.

“Als ze hiermee wegkomen, is het hek van de dam,” lichtte Baudet toe. “Dat betekent dat je zomaar alles kunt beweren over politici. Dat kan natuurlijk niet.”

Streep in het zand

Hij voegde toe dat het debat moet gaan over de feiten en over wat mensen daadwerkelijk zeggen.

Het Kamerlid zei te hopen dat de rechter een streep in het zand trekt en zal zeggen dat dit zo niet kan.

De publieke omroep moet rectificeren en excuses maken, benadrukte hij.

Bekijk het filmpje hieronder:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • H.J. schreef:

  De rechter heeft een D’66 pakkie aan, dus die is van Linkse huize en de NPO is de omroep van Links.

  De kreet NOS is FAKE NEWS is veelzeggend.

  Links en de NPO demoniseren en worden daarbij gesteund door de landelijke en gemeentelijke media.

 • Defixiones schreef:

  Als Baudet het niet heeft gezegd, dan zeg ik het toch: Het is een “vooropgezet plan’ van de EU om ‘het blanke Europese ras te vervangen door Afrikaanse immigranten’.
  En het heet het “Kalergi plan”

  • peter schreef:

   eindelijk een politicus,die het beesje op bedekte termen bij de naam noemt.
   de rest zijn of naievelingen, of zombieachtige angsthazen, die de waarheid weten en hopen, dat zij hun goedbetaalde baan nog even kunnen uitzitten.

 • exegese schreef:

  De NPO liegt onophoudelijk over allerlei zaken. Ik luister overdag nogal eens naar Radio 1. dit is werkelijk een aaneengesloten stroom van tenenkrommende propaganda wat onbeschaamde leugens aan elkaar hangt. Meestentijds zijn kritische gesprekspartners in geen velden of wegen te bekennen of worden zij in een zeldzaam voorval overrompeld door linkse betweters met linkse trucs om de waarheid te verhullen. De meesten geloven hen nog steeds, dat is het erge er van .

  • Barry schreef:

   Ehhh.. wat dacht je van niet luisteren, of afstemmen op nl radio en tv?

   • exegese schreef:

    @Barry, ik luister er naar omdat ik wil weten waar ze over liegen en hoe ze erover liegen. Ook lukt het me dan beter om andersdenkenden (lees niet denkenden) enigszins te begrijpen in plaats van ze onmiddellijk voor gek te verklaren. Als je niet beseft dat mensen constant beïnvloed en geïndoctrineerd worden ben je er binnen de kortste keren van overtuigd in een grote open inrichting te leven. Eigenlijk is dat ook zo maar dan kun je beter begrijpen waarom, voor mij scheelt dat echt.

   • Gunther schreef:

    Hoe wil je je verdedigen tegen aanvallen van familie die de NOS geloven als je niet weet hoe ze zijn geprogrammeerd?

    Het is tenenkrommend, maar toch belangrijk om te weten wat Jan Schaap denkt te denken

 • Henk schreef:

  Een parafrase zeg het gewoon in het Nederlands gewoon simpel ” Je wordt altijd overreden door een strontkar ” dat is de juiste enige uitleg .

  • ABN schreef:

   Tja, met de grote jongens en meisjes spelen, dan kunnen die gemeen zijn. Als je dan gaat huilen, wordt je het pispaaltje.

   Dit laat zien waarom Geert meer invloed heeft dan Fvd, emeer evaring in het meespelen.

 • rayoflight schreef:

  Lijkt me dat de meeste rechters van het kartel zijn. AntiDemocratie kun je niet met democratie bestrijden.

  • Rob schreef:

   @rayoflight. Inderdaad, het is allemaal D666 wat er zich onder de rechters bevindt. En al zijn er rechters die geen D666 zijn dan zal het aan een D666 rechter voorgelegd worden. Die zal met een langdradig, inhoudsloos antwoord komen waarin niet duidelijk ja of nee gezegd wordt en je het (net als met alles in die kringen) op diverse manieren kunt interpreteren. Zo’n gerechtelijk antwoord bestaat altijd uit veel woorden die niets zeggen, net als er in de politiek eindeloos gepraat wordt maar nagenoeg niets gezegd wordt. Zeker niet bij die hele linkse kerk. Waar een gewoon mens ja of nee op zegt daar bakkeleien ze in de politiek eindeloos over. Er mag niets gezegd worden want dat is (te) direct en dan wordt er teveel duidelijk. En zo vullen ze hun tijd (met niets zinvols) en hun zakken.

 • IFF schreef:

  Ik ga er gewoon steeds van uit dat de msm voor geen haar te vertrouwen is en dat de alternatieve berichtgeving, die zij graag wegzetten als ‘fake news’, mij de waarheid over de feiten geeft. Vooral ‘openbare omroepen’ zijn een broeinest van leugens en verdraaiingen.

 • Margie schreef:

  Sommige rechters werkten voorheen bij de belastingdienst…leuker kunnen ze het niet maken 😉

 • anoniem schreef:

  De bevolking waar de welvaart van moet komen is het evenzo zat?

 • Bas van Stapelberg schreef:

  Baudet je kan het zonder omwegen zeggen hoor. Het Calergi plan is slechts een klein onderdeel van plannen om te omvolken. Veel politici geven dit ook gewoon toe. Waar is de Soros organisatie alleen maar meebezig? Met het uitvoeren van deze plannen. Maar ik denk dat Baudet dit nog niet volop durft te verkondigen omdat het Nederlandse volk redelijk dom is en het nooit zal geloven, ze geloven het pas als het te laat is. Daarom Baudet moet je die schoften een stapje voor zijn en bij ieder vraaggesprek dit ook zelf opnemen. Probleem opgelost.
  En wat je nu al kunt voorspellen met Forum is het volgende. Forum wordt de grootste partij en VVD zal dan samenwerking zoeken en van binnenuit Forum kapot gaan maken. Je kan het zo uitstippelen.

 • A W Reijersen van Buuren schreef:

  Baudet FvD wil het werk van Pim Fortuyn LPF voortzetten. Verkiezingsprogramma LPF: 5-10% van mensen in NL dakloos, veel doden onder daklozen door oa honger kou. Armen kunnen gezondheidszorg niet betalen dus nog meer doden en daklozen (die daklozen zijn oa nabestaanden van de doden met nog meer doden als gevolg).

  Dat schreef ik op twitter:
  https://twitter.com/awrvbnl/status/1238262092152651781

  Baudet snapt niets van het verkiezingsprogramma van Pim Fortuyn LPF.

 • x

  Check Also

  hcq

  HCQ (volgens De Jonge ‘kwakzalverij’) zorgt voor 53% minder IC-opnames

  Het malariamiddel hydroxychloroquine (HCQ) heeft een gunstig ...

  docent

  Docent noemt ouders die mondkapje weigeren ‘malle FvD-stemmers’

  Het linkse evangelie was ook gisteren weer ...

  >