Mens en Dier

Een CIA-document uit 1955 vermeldt dat Hitler de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Lees het hier

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In mei was er veel aandacht in de Nederlandse media voor een Frans onderzoek, waaruit zou zijn gebleken dat Adolf Hitler in 1945 in Berlijn zelfmoord zou hebben gepleegd. Maar is dat wel zo?

Uit een vrijgegeven CIA-document blijkt dat een informant in 1955 sprak over een ontmoeting met Hitler in Colombia, 10 jaar nadat de Führer ‘zelfmoord’ had gepleegd. Dat meldt het magazine The National Interest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In dat jaar kreeg een afdelingshoofd van de CIA volgens een memo van één van zijn contacten te horen dat Hitler nog in leven was en in Argentinië woonde.

De informant, CIMELODY, werd benaderd door een vriend, voormalig SS-soldaat Phillip Citroen, die claimde contact te hebben met Hitler in Colombia.

Foto

Citroen, die voor de Koninklijke Nederlandse Stoomboot-Maatschappij werkte, ontmoette de Führer – die de schuilnaam Adolph Schuttlemayer gebruikte – naar eigen zeggen eens per maand.

De oud-militair vertelde aan CIMELODY dat hij zelfs een foto met Hitler had gemaakt. De afbeelding is toegevoegd aan de memo.

Hij zei verder dat Hitler rond januari 1955 van Colombia naar Argentinië was geëmigreerd en dat de geallieerden hem 10 jaar na de Tweede Wereldoorlog niet langer konden vervolgen als oorlogscrimineel.

Ander document

Het afdelingshoofd dook in het CIA-archief en stuitte op een ander document waarin Citroen claimde dat de nazi’s een hele enclave hadden gesticht in Zuid-Amerika.

Er werd besloten om de zaak niet verder te onderzoeken. Hoewel het afdelingshoofd geen bezwaar had tegen verder onderzoek, vond hij het niet de moeite waard.

[The National Interest]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Retep
Retep
5 jaren geleden

Speel zwart en speel wit. Verdeel en heers. Dat is altijd het spelletje geweest op aarde, en dat is waarom Hitler helemaal geen toevalligheidje was. De V.S. zélf bestaat uit Nazi’s. NaZI, met de ZI van SO-cialisme, wordt nog steeds onderwezen op scholen. Natuurlijk heeft de CIA Hitler weggeholpen naar Argentinië, dat is zo logisch als iets als je eenmaal weet wat de ware aard van oorlogen is. 1. Plant ergens een vijand (creëer een probleem) 2. Zorg dat iedereen het probleem gelooft (eindeloos liegen, mediamanipulatie) 3. Draag de oplossing aan voor het probleem (inval door de gealieerden) 4. Vestig het gewenste nieuwe bestel (“vrede” onder de vlag van de VS). Inmiddels weten we wel wat de V.S. zoal brengt. We hebben hoe dan ook Nazi’s gekregen want er was werkelijk nooit een andere optie.

Eelke Piers
Eelke Piers
5 jaren geleden

Mooie postzegels

salvar
salvar
5 jaren geleden

Hoewel het afdelingshoofd geen bezwaar had tegen verder onderzoek, vond hij het niet de moeite waard.
niet de moeite waard als je miljoenen mensen over de klink jaagt?????

jolo
jolo
5 jaren geleden

Valt heel makkelijk te verifieren, want de botten bewaard in handen van de Russen moet het DNA met haren op kledingstukken van hem overeenstemmen?

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x