Innovatie

Deze uitvinding doet je gasrekening verdwijnen

Help anderen door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee broers uit Lichtenvoorde hebben een uitvinding gedaan die de gasrekening van huishoudens in één klap kan terugbrengen naar 0. Ze komen met de Solar Freezer, een duurzame energieoplossing waarbij warmte wordt gewonnen uit water.

Broers Roderick en Floris Wolters, de bedenkers van de Solar Freezer, runnen een bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame energieoplossingen. Na hun studie mocht het tweetal gebruikmaken van de Tijdelijke Ondernemers Plaats-regeling van Kennispark Twente.

Het systeem draait al bijna twee maanden proef aan de Aaltenweg 54 in Lichtenvoorde. De Solar Freezer bestaat uit een systeem van zonnecollectoren, een warmtepomp en een flexibele bufferzak, die in de kruipruimte van iedere woning kan worden geplaatst. In deze zak komt kraanwater dat wordt verwarmd door de zonnecollectoren. De warmtepomp onttrekt warmte aan het water dat afkoelt tot min 1 graad en daardoor wordt omgezet in schaafijs.

De energie die bij dit proces vrijkomt wordt gebruikt voor de centrale verwarming en de warmwatervoorziening. Restwarmte kan worden opgeslagen in een boiler. Het ijs in de buffer wordt met behulp van energie uit de zonnecollectoren steeds opnieuw ontdooid. Alleen mensen die op gas koken hebben nog een kleine kostenpost.

De Solar Freezer is genomineerd voor de Jan Terlouw Innovatieprijs. De terugverdientijd van het apparaat is zes tot zeven jaar.

[Gelderlander]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Zijn hier verder geen risico’s aan verbonden?

donderpoes26
donderpoes26
7 jaren geleden

Wat is de levensduur van dit apparaat en aanschafprijs.

Buddy
Buddy
7 jaren geleden

Very Nice…

Marc
Marc
7 jaren geleden

Nou, broers, hartelijk gefeliciteerd met deze prachtige vinding. Ik hoop dat het product zijn weg vindt naar de consument. Pas op voor energieleveranciers

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x