Homepagina » Financieel » Grootste financiële schandaal in de Amerikaanse geschiedenis komt aan het licht
Grootste financiële schandaal in de Amerikaanse geschiedenis komt aan het licht

Grootste financiële schandaal in de Amerikaanse geschiedenis komt aan het licht

De Gold Anti-Trust Action Committee (GATA) heeft grote banken beschuldigd van het manipuleren van een aantal financiële producten, waarmee ze het bestaande vrijemarktsysteem in gevaar brengen. De GATA doet al meer dan 15 jaar onderzoek naar de manipulatie van de goudprijs door grote Amerikaanse banken. Daar waren tot nu toe weinig bewijzen voor aan te dragen, maar het onderzoek is sinds kort in een stroomversnelling terechtgekomen.

Voorzitter van de GATA Bill Murphy spreekt van het grootste financiële schandaal in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Het voortbestaan van het vrijemarktsysteem komt in gevaar omdat de prijzen van een groot aantal financiële producten volledig onbetrouwbaar zijn.

Het gaat niet alleen over de manipulatie van de goud- en zilverprijs, maar ook de prijs van grondstoffen, de rente waartegen banken lenen (het Libor-schandaal) en wisselkoersen. Murphy beschuldigt de grote banken er ook van pogingen te ondernemen om de schandalen in de doofpot te stoppen.

[Knack]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Carlijn schreef:

  Ik heb pas geleden gelezen dat de wereld voor een grote transformatie staat en dat het begint met het omvallen van de Federale banken waardoor het gehele financiële systeem wereldwijd in elkaar stort. Ook valt hierdoor het leven zoals wij het kennen volledig om.
  Alle bedrijven gaan dicht en zelfs de tv stations hebben geen mogelijkheid meer tot uitzenden van hun pulp programma’s en vallen alle mobielenetwerken plat waardoor we niet meer worden blootgesteld aan stralingen.
  Hierdoor wordt de mensheid gedwongen het innerlijke werk te doen, waardoor veel verwarring en chaos ontstaat maar is het juist heel goed voor de gehele mensheid. Verder worden we daarna geholpen door celestiale en galactische wezens die ons komen adviseren en bepaalde technologien komen brengen en uitleggen. En ligt er al een nieuw financieel systeem klaar wat voor iedereen welvaart en overvloed brengt. Dit tot het moment dat de aarde definitief de 5 e dimensie wordt ingeduwd.
  De illuminati is weg en is de mensheid eindelijk vrij van slavernij, overleven en negativiteit.

  Nou, ik verzin het zelf niet, ik heb het maar gelezen, en het klinkt als een goed scifi boek, maar toch moet ik eerlijk zeggen dat het wel erg die kant op lijkt te gaan, zou het dan toch waar zijn?

  28 likes
  • Kalki schreef:

   Dit is het verhaal van de Hoge Wetenschappers (Buitenaards of niet-Buitenaards) en die zeggen dat de mensheid voor een keuze staat: ‘Het tijdperk van de Apocalyps’ heeft betreden. Ze staat nu voor de keus: óf zichzelf uitroeien met atoomwapens, óf verder evolueren naar een planetair bewustzijn. In dat laatste geval wordt zij waardig om de kennis van de Elohim (Buitenaardsen) te erven en verder in de kosmos uit te dragen. De moderne wetenschap speelt daarbij een cruciale rol.

   16 likes
   • Marc schreef:

    Kalki zei: “Ze staat nu voor de keus: óf zichzelf uitroeien met atoomwapens, óf verder evolueren naar een planetair bewustzijn.”

    Maar de mensheid heeft geen keus. Het grootste gedeelte van de mensheid wil absoluut geen oorlogen, financiële perikelen, nog meer belasting, nog meer controle en ga zo maar door. Ze willen veilig en prettig hun leven leven leiden en ze willen graag zien dat hun kinderen gelukkig en gezond opgroeien.

    De oorlogen, financiële crises enzovoorts zijn gecreëerd en gewild door de elite, zeg maar de mensen die verantwoordelijk zijn voor wat de gemiddelde burger te eten, te drinken, te zien, te horen krijgt en te denken heeft.

    Het is niet de bakker, de bijstandsmoeder, de kunstenaar of de automonteur die op de knop drukt die leidt tot een atoomoorlog. Nee, het is de egoïstische, niet empathische, militaristische, godsdienstwaanzinnige elite die hun persoonlijke doelen wil verwezenlijken ten koste van het overleven van de gehele mensheid.

    Ik heb geen idee hoe dit op te lossen is, maar er moet op een gegeven moment een massaal wereldwijd verzet komen om de politieke agenda van deze mensen te frustreren en te stoppen. Maar hoe stop je een groep die altijd al vooruitgedacht heeft en dit blijkbaar al duizenden jaren heeft gedaan?

    11 likes
   • Carlijn schreef:

    Ik geloof oprecht niet dat de mensheid voor een keuze staat ten opzichte van zelfvernietiging.
    Daarom wordt er juist van Hoger hand ingegrepen, juist om te voorkomen dat de mensheid zich laat vernietigen.
    Er is iets heiligs aan de mensheid, ja we moeten het wel beffen waar we mee bezig zijn, en ons bewustzijn vergroten, maar dat we voor de keuze staan om ons zelf te vernietigen is kolder.

    2 likes
    • Kalki schreef:

     Je hoort en leest in zoveel media berichten dat WOIII voor de deur staat, als dat gebeurt dan gaat men wel met atoombommen gooien en escaleert dit in dien mate dat de mensheid/planeet worden vernietigd – ze hebben minimaal het vermogen om 7000 maal de planeet te vernietigen, zoveel aan nucleair arsenaal hebben ze. Er lopen hier te veel idioten op aarde rond en die kiezen voor een WOIII/Nucleaire Oorlog.

     8 likes
     • Carlijn schreef:

      Ik denk dat jij je teveel focust op de negatieve kant van de mens, Kalki, en aangezien jij zelf ook mens bent, focus jij je dus ook op de negatieve kant van jezelf. Ik denk dat de boodschap van het Hogere juist is ons te focussen op de harmonieuze kant van jezelf en de eenheid van de mensheid. We hebben al veel te lang het negatieve van elkaar gezien en het heeft ons geen stap verder gebracht.
      Richt je dus op de mooie kanten van de mens en jezelf, zo creëer je ook een beeldschone realiteit. De verlossing zit in ons zelf !!

      14 likes
  • Gerrit schreef:

   .. het geestelijke moet zich als vingerafdruk daarvan een keer hier manifesteren .. en dat is zeer wel al mogelijk het geval met de CMN methode ; zonder muntjes en alleen in waarde ering !!
   Enkel de site ff goed lezen .. is al tastbaarder dan een channeling lezen
   http://www.cmn-lcc-international.com/voorbeeld-pagina/bedrijven-2/

   3 likes
  • Anke schreef:

   Carlijn, ofschoon het scenario behoorlijk pittig klinkt, ik geloof ook dat het in ieder geval die kant op gaat. Hopelijk worden wij dan bijgestaan door entiteiten die ons helpen te evolueren en onze wereld weer te zuiveren van alles wat er niet hoort

   2 likes
   • stressloos schreef:

    wat dacht je van onze eigen ziel, die alle ervaringen die wij ooit gehad, en ooit gaan hebben op aarde al heeft beleeft en een oneindig variaties hiervan?
    Onze Higher mind leeft namelijk in het nu en niet in het verleden/toekomst.
    het heeft dus alle mogelijkheden beleeft, daar dat de functie van een gedeelte van onze ziel is(alles tegelijk ervaren inplaats van individueel). Het staat in connectie met elke ziel en weet dus ook wat die zielen voor hun menselijk lichaam gepland heeft.
    Zo gaat het er dus om kiezen wij iets goed voor onszelf en onze naasten, dan zal onze realiteit ook die kant op buigen en zullen wij die negativiteit niet ervaren.

    0 likes
 • karel schreef:

  Goed en wat nu ? Het grote doofpotverhaal ? en denk je dat hier in de EU anders is ? Men manimuleert hier ook markten, manipuleert in-deflatie , met alle gevolgen vandien

  18 likes
 • loeky123 schreef:

  mooi bericht, dat weten we al jaren dat het systeem verrot is, maar zolang wij niks zeggen gaan ze door,
  de kunst is afleiden. nieuws maken, dan kijken wij daar naar, net goochelen, (de film, now you see me) laat dat mooi zien, hoe beter je kijkt hoe minder je ziet. dus de strategie is, het nieuws, Ebola. even ruzie met de russen gaan maken (waarom) Poetin is slimmer, die reageert niet, dus dan het midden oosten maar weer plat gooien, want op de russen kunnen we niet zomaar bommen gaan gooien, dus ze maken gewoon nieuws. en wij zien dat, en aan de andere kant kunnen ze hun gang gaan,
  het is simpel. controleer de media, en als er iemand in de media opeens iets doet wat de elite niet goed vind. dan komt dat persoon in het nieuws, op een zeer negatieve manier,
  ze doen der werk zeer grondig, en de mensen worden stom gehouden, in de kleuter klas, basis scholen word dit al aan geleerd, waarde en normen noemen ze dat. links sociaal praten, dit is slecht en dat kan niet. neem als iemand zegt klote Marokkaan, op tv, journaal, maar als een Iman zegt met verkeerde vlagen, je moet jet ongelovige westen uit roeien is dat anders, gewoon een voorbeeld.
  JFK wilde veranderingen, is weg. J Lennon hat vermogen om de mensen te benaderen, M Jackson. maakte hele sterke teksten, dus pedofiel ( geen bewijs en vrij gesproken)
  het is de kunst van misleiding, van de elite, een aantal families. grote banken, de grote accountancy kantoren, die mogen ook praten op de radio en TV (wij niet) dus die lobbyen voor die elite.
  mensen worden niet meer wakker vrees ik, alles zit er in, De NOS. CNN, BNR, RTL, de politiek, de banken alles waar de burger geen grip op heeft, en ze bezitten nu bijna alles,
  ze hebben heel goedkoop geld (0%) en ik kan daar nooit aan komen, ik betaal volle bak.
  de hoop is op dit soort sites, forums maar…………. ben er bang voor.

  10 likes
 • Pascal schreef:

  We zijn onderweg naar een compleet nieuwe civilisatie waar geld niet meer bestaat!

  Dat is alles gelijk opgelost!!

  9 likes
 • Arnold schreef:

  Het is een grote financiële puinhoop. Op meerdere sites is te lezen dat het einde van de petrodollar in zicht is. Zie ook: http://financieel.infonu.nl/geld/136465-brics-landen-richten-eigen-ontwikkelingsbank-bank-op.html

  8 likes
 • Huisheks schreef:

  Het grootste schandaal? De Amerikaanse regering grossiert erin… en de Europeese Unie doet net zo hard mee. Wij horen nu al maanden, zo niet jaren het verhaaltje dat Amerika failliet is…. maar dan gebeurt er vervolgens niets.
  Als een burger failliet is komen de schuldeisers en wordt je zonder pardon op straat geknikkerd !
  Maar niet als je Amerika heet. Kotsmisselijk wordt ik van dit soort zaken. Er wordt steeds van alles geroepen, door “onderzoeks” buro’s, instituten of wat dies meer zij.
  Maar gevolgen, nou nee, dat wordt te lastig.
  Wanneer worden er eens consequenties gesteld aan dit soort malafide praktijken, zoals bij de “gewone” burgers gebeurt, of wordt dit weer de zoveelste DOOFPOT !

  6 likes
 • bert schreef:

  Dat uitgerekend nu dit schandaal naar boven komt is niet verrassend. De elite probeert momenteel met man en macht het financieel stelsel te laten crashen. Als je alleen al kijkt naar de werkwijze van de fed en centrale banken kan het alleen maar mis gaan. De wereldwijde koude oorlog wordt gecreëerd om er voor te zorgen dat het stelsel in elkaar dondert en dus ook onze beschaving die we nu kennen. Het voordeel hiervan is dat de new world order zijn slag kan slaan zonder dat er overal bommen en granaten zullen vallen, dus is dit een “schone” oplossing voor de elite en de natuur blijft erbij bespaart.
  Zie dit alles als een “groene” coup van de echte machthebbers(lees illuminatie, free masons en vele koningshuizen).

  5 likes
 • DennisdeB schreef:

  En ze lopen er gewoon mee weg. Of kopen zich eruit. Boetes zoals 0,1 procent van de hele schade.
  Zoals een amerikaanse vrouw, volgens mij van de senaat, zei ” Too big to jail”

  3 likes
 • Karel schreef:

  Weet je nu met IS we sturen f16 naar Irak ondanks het feit dat de eu ondertussen ons tot ontwikkelingsland heeft gedegradeerd , niemand stelt de vraag wie zit er achter Is, wie is het brein, wie de geldschieters? ….

  2 likes
 • karel schreef:

  Tijd om komaf te maken met de algehele corruptie van de banken (wat is er veranderd sinds de crisis ?) juist niets integendeel, mooie verhaaltje , nep maatregelen enz. De burger is nog even machteloos tegenover de banken wereld als vroeger.

  2 likes
 • Robijn schreef:

  @Carlijn,
  Een mooi scenario, alles is mogelijk. Probleem is dat de mens dit zelf toestond te creëren. We gaven via onze vrije wil onze kracht weg aan deze elite. Zonder onze toestemming kunnen ze niks beginnen. Dit geldt ook voor onze galactische en celestiaanse helpers. Er is nog iets van een vrije wil. Ze mogen pas ingrijpen als wij daar toestemming voor geven. Blijkbaar zit ons geloof zo diep geworteld in de maatschappij, dat we dit soort scenario’s niet of kunnen geloven en daardoor onze kracht laten afdwalen naar iets wat zeker niet goed voor ons is. Beste scenario is onze krachten bundelen voor al het goede wat de mens verdient. En mocht je geloven in een positieve galactische interventie, geef dan je toestemming vanuit je vrije wil.

  2 likes
 • johannes schreef:

  Het natuurlijke gaat altijd door. Maar of de mens als zodanig daar nog een rol in speelt is de keuze vanuit de mens. Of echter, vanuit de strijd in de mens

  1 likes
 • wolfje schreef:

  een wereld waarin geld niet meer bestaat? het draait allemaal om de schaarsheid van zaken. al ben je maar de enige op de wereld die een kroonkurk bezit. met dank aan carl barks. welterusten allemaal maar weer

  1 likes
 • Alex schreef:

  Voor de mensen die een betere wereld willen, hier een uitspraak van een Illuminati insider.

  The world is your mirror. It reflects back to you, what you are putting out.
  If you dont like the reflection life is showing you, then change whats causing it.

  De Illuminati geeft ons gereedschappen, het is aan ons wat ermee te doen (Free Will)

  1 likes
 • candor schreef:

  Moeilijk om de andere kant op te kijken als je ziet dat de wereld wordt gemanipuleerd , je moet je focussen op het positieve .
  ja ik snap het en waar je aan denkt daar krijg je meer van.
  Ik kijk in de lucht en bestudeer het internet en luister naar mijn gevoel .

  Jeetje ik zie een en al bedrog en leugens om me heen , overal met de bewijzen van dien en het wordt er niet beter op .

  Omdat iedereen genoeg op zijn bord heeft en omdat de meeste de andere kant opkijken begeven we ons in zo,n grote puinhoop .
  Het merendeel weet nog niet eens wat er zich achter de schermen afspeelt .

  Iedere dag komt het water een tikkeltje hoger te staan , moeten we gewoon de andere kant op blijven kijken en doen alsof er niets gebeurt , ofwel focussen op wat we nog wel hebben ?!

  Als je je hoofd in het zand steekt moet je op je knieen zitten , we zijn in de meerderheid en actie veranderd dingen in het leven .

  1 likes
 • x

  Check Also

  deutsche bank

  Hoe u gaat meebetalen om Deutsche Bank, de bank van foute miljardairs en terreurverspreiders, overeind te houden

  Deutsche Bank is technisch failliet. Hetzelfde geldt ...

  De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

  De wereldbevolking komt massaal in opstand. Is het einde van het kapitalisme in zicht?

  Op de puinhopen van de Angelsaksische afbraakpolitiek ...

  >