Buitenaards

Deze wetenschapper zegt op 40 kilometer hoogte buitenaards leven te hebben ontdekt

Help ons door dit met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een wetenschapper claimt dat hij ‘buitenaardse’ organismen heeft gevonden op 40 kilometer boven het aardoppervlak. Deze organismen zouden volgens hem kunnen verklaren hoe het leven op onze planeet is ontstaan.

Milton Wainwright van de Universiteit van Sheffield zegt dat de organismen, die in de stratosfeer zijn verzameld met behulp van ballonnen, DNA bevatten en niet vanaf het aardoppervlak afkomstig kunnen zijn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Twee jaar geleden beweerde professor Wainwright dat hij op een hoogte van 25 kilometer micro-organismen (een soort algen) had gevonden die uit de ruimte kwamen. Zijn nieuwste claims kwamen aan het licht toen één van zijn studenten een e-mail over de ontdekking op Reddit had geplaatst.

Deze wetenschapper zegt op 40 kilometer hoogte buitenaards leven te hebben ontdekt
Milton Wainwright (Sheffield)

Hij vertelde aan tijdschrift Vice: “Dit zijn biologische organismen, ze hebben een bepaalde structuur en zijn niet gerelateerd aan aardse organismen. We troffen op die hoogte geen stuifmeel of gras aan, niets wat de monsters zou kunnen besmetten.”

Wainwright zei dat er geen enkel mechanisme bekend is waarmee deze levensvormen zo’n hoogte zouden kunnen bereiken. “Voor zover we weten, komen ze uit de ruimte.” Hij denkt dat ze van kometen afkomstig zijn, grote ijsballen die door de ruimte vliegen. De deeltjes bevatten geen stof, wat de wetenschappers doet vermoeden dat ze uit een waterachtige omgeving komen.

Een studie over zijn nieuwste bevindingen is geaccepteerd door een ‘internationaal tijdschrift’. De professor wilde niet zeggen om welk tijdschrift het precies gaat. Hoewel veel wetenschappers denken dat hij niet voldoende bewijs heeft, hebben slechts weinigen gezegd dat hij er volstrekt naast zit.

Wainwright, die meent dat kometen de bezorgers zijn van bouwstenen voor leven op aarde, voegde toe: “Als NASA dit publiceert, zouden mensen het geloven. We kunnen alleen maar blijven publiceren, in de hoop dat er iemand onderzoek naar zal doen.”

[Vice]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nuchter
Nuchter
9 jaren geleden

Leuk stukje jatwerk, Mr Wainwright!
Indische wetenschappers van de ISRO (Indian Space Research Organisation) hebben in 2009 via apparatuur onderaan een ballon 12 bacteriekolonies en 6 soorten schimmels ontdekt in de stratosfeer tot een hoogte van 47 kilometer!
Alle schimmelsoorten en 9 van de bacterie-soorten waren al bekend. 3 Bacterie-soorten waren uniek maar ipv te roepen ‘aliens!’, waren deze wetenschappers serieus genoeg met hun werk bezig om te concluderen dat het hier gaat om nog onbekende, aardse bacteriën.
Overigens hebben zij hun bevindingen gepubliceerd in een fatsoenlijk wetenschappelijk tijdschrift ipv een niet nader te benoemen “internationaal tijdschrift”.
Complete bullsh*t dus!

John
John
9 jaren geleden

Interessant stukje info, Nuchter.
Heb je ook een link?

Peter C.
Peter C.
9 jaren geleden

Wat, gaan we nu ontdekken dat er niet alleen op aarde leven is?
Het universum krioelt ervan en het kwam op aarde d.m.v. meteoren, ijsklonters en notabene door inplanting en genetisch werk van buitenaardse bezoekers! En niet door toevallige evolutie, want door een hoop schroeven en bouten in de lucht te gooien krijg je geen vliegtuig klaar.

Nuchter
Nuchter
9 jaren geleden
Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x