Mensen als Poetin, Assad en Gaddafi zijn door de media in het Westen al vaak afgeschilderd als gewetenloze dictators.
Er zijn echter mensen die veel meer op hun kerfstok hebben en waarmee de VS en Europa goede relaties onderhouden.
Het zijn de dictators van wie het Westen houdt en daarom hoor je er vrijwel nooit iets over.
Aleksandr Loekasjenko (Wit-Rusland)
Loekasjenko kwam in 1994 aan de macht. Er volgden sancties en zwarte lijsten, die vorig jaar deels opgeheven werden, en in februari nog meer.
Europese sancties tegen Minsk zijn er nauwelijks nog. De EU waardeert het dat Loekasjenko gastheer was voor de vredesonderhandelingen over Oekraïne en heeft ook gezien dat jarenlange sancties niet opleverden.
Mahamadou Issoufou (Niger)
Issoufou liep in januari 2015 als socialistische kameraad van François Hollande mee in de mars na de aanslagen tegen Charlie Hebdo.
Issoufou wordt de hand boven het hoofd gehouden. Met name door de Fransen, aangezien hun kerncentrales lopen op Nigerijns uranium.
Zowel Frankrijk als de VS hebben er drones gestationeerd en het land fungeert als ogen en oren voor hun inlichtingendiensten.
Ilham Aliëv (Azerbeidzjan)
Azerbeidzjan wordt sinds het conflict in Oekraïne en de oplopende spanningen tussen Rusland en de EU meer dan ooit gewaardeerd als energieleverancier, het beschikt namelijk over aanzienlijke olie- en gasreserves.
Aliëv heeft de banden met de EU aangehaald, met als speerpunt de ‘Zuidelijke Gascorridor’, een miljardenproject dat Azerbeidzjaans gas tegen 2020 snel in de EU moet krijgen.
Alpha Condé (Guinee)
In 1998 werd Condé opgepakt, maar de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright en Jacques Chirac eisten luid zijn vrijlating.
Condé werd in 2001 vrijgelaten en kreeg als president advies van onder meer miljardair George Soros en de Britse ex-premier Tony Blair.
Hij zegt de grondwet te zullen wijzigen zodat er een derde ambtstermijn voor hem in zit, politiek rommelt het en er vallen doden bij betogingen.
Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed (Saoedi-Arabië)
Ondanks zijn onverzoenlijke autocratie is Saoedi-Arabië een traditionele bondgenoot van het Westen. Dat zal ook onder Salman zo blijven.
De wapens die de Saoedi’s in Jemen gebruiken, komen vooral uit Frankrijk, Groot-Brittannië en de VS.
Obama gebruikte onlangs zijn veto om te voorkomen dat nabestaanden van de aanslagen in New York in 2001 Saoedi-Arabië kunnen aanklagen.
Idriss Déby (Tsjaad)
Met hulp van de Franse geheime dienst lichtte Déby eind 1990 zijn rivaal Hissène Habré uit het zadel. Vandaag de dag verkeert het land in een diepe crisis.
Sinds de verkiezingen op 10 april heeft het regime het internet platgelegd. Men vreest namelijk voor een revolutie.
Het Westen ziet hem als de grote held in de strijd tegen de jihad. Voor de gewone Tsjadiër is het nu echter een drama en de internationale gemeenschap doet haar best om dat niet te zien.
[MO]
De ‘bovennatuurlijke krachten’ van een 16e-eeuwse priester
Zo pakte de overheid mensen aan die zogenaamd ‘niet de waarheid spraken’: ‘Zorgelijk’
IC-artsen in brandbrief: ‘Iedereen denkt dat de zorg nu op springen staat door corona. Niets is minder waar’
Staatssecretaris van Volksgezondheid wil ’tegengif’ verspreiden om ‘desinformatie’ over vaccins ‘uit te gummen’
Ons DNA draagt een buitenaardse stempel
Hoe militaire ‘psyops’ worden toegepast door oliebedrijven
Klaus Schwab: bereid je voor op een transhumanistische toekomst
Schokkend rapport legt medialeugens over Amerikaanse verkiezingen bloot
Chemtrails, de bijen en wij