Homepagina » Mens en Dier » OMT-lid Marc Bonten werkzaam als adviseur voor Janssen Vaccines
OMT
Foto: Marc Bonten (FastFactsSciencetube CC BY 3.0)

OMT-lid Marc Bonten werkzaam als adviseur voor Janssen Vaccines

“Janssen is binnen!” schreef zorgminister Hugo de Jonge maandag op social media. “Het vierde vaccin in de strijd tegen het virus, van Nederlandse bodem bovendien.” Dinsdag kwam er een bericht uit de Verenigde Staten: de gezondheidsautoriteiten willen daar voorlopig stoppen met inentingen met het Janssen-vaccin. De reden: zes gevallen van trombose bij vrouwen tussen de 18 en 48 jaar.

Eén vrouw is na de vaccinatie overleden, de toestand van een andere vrouw is kritiek, schrijft The New York Times. Nederland heeft 11 miljoen prikken van Janssen besteld. Het gevolg is dat de uitrol van het vaccin in Europa wordt uitgesteld.

Toch gaat het RIVM ervan uit dat er vanaf komende donderdag gewoon volgens plan geprikt gaat worden met Janssen. Directeur Van Delden van het vaccinatieprogramma vindt ‘dat het prematuur is om er nu al vanuit te gaan dat Janssen helemaal wegvalt’, ook nu de fabrikant de levering tijdelijk heeft stilgelegd.

Iets opvallends

Speurneuzen hebben iets opvallends ontdekt. Een lid van het OMT, dat het kabinet adviseert over de corona-aanpak, is als adviseur werkzaam voor Janssen. Het gaat om Marc Bonten, die enkele dagen geleden nog bij Spraakmakers zei dat hij huiverig is voor de aangekondigde versoepelingen. De arts-microbioloog ‘vreest dat de druk op de ziekenhuizen hierdoor verder toeneemt’.

OMT-leden hebben een belangenverklaring ingevuld ‘ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling’. Van Marc Bonten zijn er twee verschillende verklaringen te vinden. De eerste verklaring dateert van 6 april 2020. Daarin geeft hij onder andere als nevenactiviteit op: adviseur Janssen Vaccines ten behoeve van het E. colivaccin. OMT-secretaris Aura Timen oordeelde toen dat er ‘geen belemmeringen voor deelname aan de commissie’ waren.

Wel een belemmering

Op 11 november 2020 werd nog een tweede belangenverklaring ingevuld. Daarin valt te lezen dat Bonten ‘werkzaam is als adviseur’ voor Janssen Vaccines en Merck Sharp & Dohme, een andere farmareus. De betalingen lopen via UMC Utrecht. De zinsnede ‘Janssen Vaccines’ is omcirkeld. Dit keer vormde de nevenactiviteit wel een belemmering voor deelname.

omt

Beeld: Belangenverklaring OMT-lid Marc Bonten (RIVM)

Bonten mocht deelnemen onder de volgende voorwaarde: dat de betrokkene zich terugtrekt uit de beraadslaging als het vaccin van Janssen wordt besproken.

Gates Foundation

Janssen Vaccines kreeg in 2013 een bedrag van bijna 32 miljoen dollar van de Gates Foundation, de stichting van miljardair Bill Gates. Enkele jaren later, in 2016, kende de stichting nog eens 4,5 miljoen dollar toe aan Janssen Vaccines.

4.8 68 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
28 dagen geleden

Langzaam maar zeker klapt de boel in elkaar

Sen
Sen
Reactie op  Marcel
27 dagen geleden

Daarom is Merkel met een 4e wetsaanpassing gekomen ter bescherming v.d.populatie bij epidemieen, een noodrem voor wanneer de gevallen boven de 100 ligt nationale regulaties zullen worden toegepast in de toekomst, de noodrem is niet langer meer een ontwerp maar word automatisch toegepast. De onzekerheid wanneer en waar het word toegepast is daarmee van de baan. Dus permanent neem ik aan, ik zag het bij ‘Ruptly’ Arrests at anti-lockdown rally in Berlin as Merkel announces nationwide COVID-19 ’emergency brake’ tenminste als ik dit goed heb begrepen, het is Engels ondertiteld. Ze voelen de bui al boven zich hangen dat bevolking het niet langer meer pikt en hen doorhebben.

salvar
salvar
Reactie op  Sen
27 dagen geleden

als zij doorhebben dat wij het doorhebben dan kunnen ze regels maken wat ze willen , help niet meer dan.

Rob
Rob
Reactie op  salvar
27 dagen geleden

Voor het ‘door hebben’ helpt het inderdaad niets. Maar als het bij ‘door hebben’ blijft maar wel nog steeds gehoor ‘geven aan’ het fascisme dan verandert er ook niets. Intussen voeren de fascisten wel wel steeds strengere maatregelen in.

Marianna
Marianna
Reactie op  salvar
27 dagen geleden

denk je niet dat dit gelezen wordt?

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Marcel
27 dagen geleden

Wie is er nog wél te vertrouwen?

Vera Bergkamp (D666), nieuwe voorzitter van de 2e kamer, heet in werkelijkheid ‘Firouz Chaouqui’.

https://twitter.com/lewinskylou2/status/1381774956246265859

https://twitter.com/Gerard1945X/status/1381842091165286400/photo/1

https://www.myrakel.nl/mediapool/66/663373/data/SNeLBinders/SNeLBinder_28_02_2017_Dec.pdf

En ondertussen ligt van diezelfde duivelse partij ook nieuw 2e kamerlid Sydney Smeets zwaar onder vuur. Het schijnt om pedofilie te gaan. Ook gaat er een naam van een NOS’er rond.

https://twitter.com/KenStash/status/1382058763985813512

Tom
Tom
Reactie op  Veterans_Resistance
27 dagen geleden

Jesse Klaver = Yasser Feras Klaver

ernst
ernst
Reactie op  Marcel
27 dagen geleden

en begint de 3de wereldoorlog

doornbos
doornbos
28 dagen geleden

Het is 1 grote corrupte bende. De kern is en blijft dat we te maken hebben met ‘de grootste misdaden tegen de mensheid die ooit zijn gepleegd. De weinige mensen die nog zelfstandig kunnen nadenken, zo’n 10 a 20 procent van de bevolking, weten dat alles nooit over een virus of gezondheid ging, maar over het uitdunnen van de wereldbevolking en controle’. Waarvan akte.

Freba
Freba
Reactie op  doornbos
28 dagen geleden

Nog nooit anders geweest; 15% van “een bevolking” is creatief en beweegt; de overige 85% is volgzaam. Iedere gedragswetenschapper kent dit gegeven. En daar wordt beleid op gemaakt. Zou ik ook doen trouwens. Probeer maar de 85% in bedwang te houden. Want zodra de “boel” weer opengaat, stort de meute zich onbegrensd in het leven.

salvar
salvar
Reactie op  doornbos
27 dagen geleden

tegen de mensheid die ooit zijn gepleegd en ze zijn nog maar net begonnen.

thomas
thomas
28 dagen geleden

heel simpel alle instanties en bedrijven die giften sponsering en dergelijke hebben aangenomen dienen als corrupt en niet objectief te worden gezien en ook zo te worden behandeld ,op deze manier kunnen wij als bevolking hen niet meer als legitieme vertegenwoordigers van de corona hoax serieus meer nemen en via het gerechtshof ze laten vervolgen voor het aannemen van steekpenningen .
deze keer komen ze er niet mee weg om sorry te zeggen.
voor ik het vergeet , wanneer wordt Rutte uit de kamer gesmeten iedereen is het vertrouwen in hem kwijt dat betekent dat je op moet rotten Rutte gooi hem eruit .
Rutten de grote vernieler .

Herman de Graaf
Herman de Graaf
Reactie op  thomas
27 dagen geleden

Ons rechtssysteem is failliet, mag je nu toch wel concluderen. Het onkruid tiert welig.
Waar zal de rechtvaardigheid vandaan komen? Wie gaat de tuin opnieuw inrichten?
Ik denk dat “wij” gezamenlijk opnieuw een samenleving zullen moeten bouwen. Overzichtelijke en inzichtelijke nederzettingen en leefgebieden. Niks geen globalisatie meer met oncontroleerbare machtsconcentraties.
Maar…hoe kom je van de corrupten af?
Opsluiten? Op wiens gezag?
Wie durft?

salvar
salvar
Reactie op  Herman de Graaf
27 dagen geleden

Op wiens gezag , op het gezag van ons.
wij hebben de macht alleen moeten er nog wakker worden.

Poepie
Poepie
Reactie op  salvar
27 dagen geleden

Eerst vaccineren met alle merken vaccins graag. de verraders!!!

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  thomas
27 dagen geleden

@ Thomas. Mark Rutte, maar ook Hugo de Jonge, zijn land- en volksverraders en zijn verantwoordelijk voor de genocide die nu onder de mensen plaats vindt. Politici die in de 1e en 2e Kamer zitten en dit niet ter discussie stellen en passende maatregelen nemen, zijn ook medeplichtig aan genocide van mensen in Nederland.

Edward
Edward
Reactie op  serieuze aangelegenheid
27 dagen geleden

Iedereen die hier aan meewerkt is medeplichtig, ook diegene die de injecties toedienen, ook de burgers die zich laten testen, vaccineren en vieze mondkapjes dragen, ook de politie die extreem geweld gebruiken tegen andersdenkende, ook de media die voortdurend angst blijven aanjagen. Het is een grote verotte samenleving.

salvar
salvar
Reactie op  serieuze aangelegenheid
27 dagen geleden

yep

Tina Kompanje
Tina Kompanje
28 dagen geleden

Dit is te erg weg met de rommel

Edward
Edward
Reactie op  Tina Kompanje
27 dagen geleden

Het doel is vaccinatieplicht, maar dan alleen met mRNA vaccines. Dat is het enige doel en door vrijheden en mensenrechten af te pakken zullen de satanisten hun doel bereiken. Ongeveer 80% zijn gehersenspoeld en gaat hierin mee. Arme mensheid….. De 20% “dwarsliggers” zullen te maken krijgen met o.a. excessief geweld, uitsluitingen, sociale en morele chantages en vrijheidsberovingen.

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  Edward
27 dagen geleden

Dat vaccinatiepaspoort geeft hetzelfde effect als een jodenster! Ik dacht dat de mensheid geleerd had van de oorlog, ja hoe ze ons nog beter kunnen onderdrukken zonder maar 1 schot te lossen! Ze schieten nu met vaccins !

salvar
salvar
Reactie op  Edward
27 dagen geleden

dan moeten wij het maar met de 20% doen.
ik vind het niet erg , aan de rest het je toch geen zak aan.

Marianna
Marianna
Reactie op  salvar
27 dagen geleden

vergeet niet dat er vele onschuldige kinderen slachtoffer zijn.De volwassenen moeten hen beschermen.

Henk
Henk
Reactie op  Edward
27 dagen geleden

En opdraaien als mantelzorger over 10 jaar als het fout gaat met de gevaccineerden

ster
ster
28 dagen geleden

Niks aan de hand mensen en hop doorlopen. Dan krijg je ene plus punt in je brave burgers staats boekje.

Niemand.
Niemand.
Reactie op  ster
28 dagen geleden

Gewoon braaf zijn, netjes luisteren, doen wat er gezegd wordt, stel geen vervelende vragen en vooral je muil houden. Dan stromen die social credits vanzelf binnen.

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
28 dagen geleden

Dan komt de bonte aap uit de mouw Allemaal zitten ze in t complot deze gasten 🤫🤔maar wij zijn de Wappies geld is voor hem belangrijker dan al die levens die geofferd worden En natuurlijk komt de devil Bill Gates weer om de hoek En wat we weten is nog maar een druppel op de gloeiende plaat er zal steeds meer aan t licht komen en 🙏🙏dat er gerechtigheid komt Anders word t nog een lange weg om onze rechten gezondheid en vrijheid terug te krijgen ❤️💛

Freba
Freba
Reactie op  W Appie🤔😁
27 dagen geleden

Dat komt allemaal door die privatiseringswoede. En daar komt het “zakkenvullersvolk” graag op af. Openbaar Vervoer, Gezondheidszorg en Energievoorziening moet je nooit willen privatiseren. De winsten vloeien niet terug in de staatskas edoch in de handen van de beursboys. Overigens werd dit gegeven al 100 jaar geleden opgetekend in het boek van het “Mannetje Met Het Kleine Snorretje”. Nationaal socialisme heeft ” van nature” de pest aan privatisering. Dus nationaliseren en producten hier zelf maken. Weg met het leger der Intriganten..(Soros/Gates c.s.)

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Freba
26 dagen geleden

En dan die ziekenhuizen. Waarschijnlijk ook geprivatiseerd. Want wie haalt er nu in zijn hoofd om die te sluiten omdat ze te weinig “winst” halen? Ik was daar zeer verbolgen over, omdat ziekenhuizen in mijn ogen niet mógen sluiten, er moeten er zelfs meer komen naar ratio van de bevolkingsgroei! Je kunt ze pas sluiten als de bevolking aanzienlijk vermindert, of in de wacht zetten, er kunnen nog steeds mensen het land binnen komen.

WappieSchaap
WappieSchaap
Reactie op  W Appie🤔😁
27 dagen geleden

Onze rechten gezondheid en vrijheid krijgen we alleen terug door ons allemaal te laten vacceeneren

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
Reactie op  WappieSchaap
27 dagen geleden

En dat gaan we zeker niet doen Dat feestje gun ik ze niet

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  W Appie🤔😁
27 dagen geleden

Precies in mijn arm geen testmedicijn!

Roos
Roos
Reactie op  WappieSchaap
27 dagen geleden

Dus niet!

Sjefke
Sjefke
Reactie op  WappieSchaap
27 dagen geleden

Vaccineren betekend de dood binnen enkele jaren! Dan ben je inderdaad vrij!

Marianna
Marianna
Reactie op  WappieSchaap
27 dagen geleden

zeker een grapje

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  W Appie🤔😁
27 dagen geleden

Dat is zowieso een lange weg,als we die uberhaupt ooit terugkrijgen,ik reken er niet op,alles wat ze je afnemen komt niet zo snel meer terug.

salvar
salvar
Reactie op  Anti-Rutte
27 dagen geleden

laten we dan beginnen met het verwijderen van de muilkorf.

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  W Appie🤔😁
27 dagen geleden

Ik ben bang dat we zonder gevecht niks meer terug zullen zien van onze democratie zoals het was bedoeld!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
28 dagen geleden

In werkelijkheid veroorzaken alle covid-19-vaccins dodelijke bloedstolsels

Vaccinantistoffen VEROORZAKEN bloedstolsels in de hersenen, de longen en het hart… 
In America versnelde sterfgevallen als gevolg van door vaccins veroorzaakte bloedstolsels, heeft de FDA nu een landelijke stopzetting van het Johnson & Johnson covid-19-vaccin.

Studie: COVID-varianten hebben meer invloed op gevaccineerde dan niet-gevaccineerde, .Sjefke
Sjefke
Reactie op  Joyce Ramgatie
27 dagen geleden

Dan krijgt dr. Geert van den Bossche toch gelijk! Dat de gevaccineerden een gevaar zullen zijn voor de ongevaccineerden, omdat zij asymptomatische dragers van de veel gevaarlijkere varianten zullen zijn.
Zij zullen hiervan zelf ook de dupe worden omdat hun immuunsysteem niet meer zal reageren als ze besmet raken!
Wat hebben de « deskundigen «  ons toch een mooie wereld ingeleid.
Ik hoop dat ze er goed voor betaald zijn, anders is het helemaal te gek voor woorden !

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
Reactie op  Sjefke
27 dagen geleden

Gevaccineerden zijn ingespoten met de biowapen COVID-19 virus… Zij gaan de ongevaccineerden besmetten…

Jean-Marie
Jean-Marie
28 dagen geleden

Tja, wie het nu nog niet ziet…

Arnie
Arnie
28 dagen geleden

Er zullen ook wel een omt leden zijn die belangen hebben in snel testen en medische mondkappjes.
Het is een grote graai club die om die reden niks van versoepelingen willen weten, wat voor werk doet de de broer van hugocaust ook al weer, en waar is de broer van Kwiebes ook directeur van, in even denken, astrazenica Duitsland?….

Freba
Freba
Reactie op  Arnie
27 dagen geleden

Komt omdat de ziekenhuizen grotendeels gefinancierd worden door de Farma. Laatste 75 jaar is er geen enkele grote doorbraak geweest. Als je longkanker en/of alvleesklierkanker overkomt, ben je nog steeds “de Sjaak”. Farma is niet gebaad bij gezonde mensen, wordt er niets verdiend. “Defensie-industrie” is ook niet gebaad bij Vrede. In China word je betaald aan de hand van je gezonde patienten. Dus hoe meer zieken in je bestand, des te minder verdien je als arts. Hier compleet het tegenover gestelde. Niemand laat een jaarlijkse omzet van 90.000.000.000 euro “lopen” in NL.

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Freba
26 dagen geleden

Farma zit echt niet in bad hoor, het heeft gisteren nog gebaad in het geld, farma is niet gebaat bij weinig geld. Wij moeten dan hetzelfde doen als China. Dit gaat volkomen de verkeerde kant op. Op deze manier krijgt farma er baat bij dat er mensen gewoon geëlimineerd worden!

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Arnie
27 dagen geleden

En dan te bedenken dat de mondkapjes op langere termijn nog meer longklachten zullen veroorzaken!
Iedereen in de medische sector weet dat dit ongezond is, maar toch verplichten!
Overal is blijkbaar de maffia aan de macht, en het gezond verstand is verdwenen!

Vlinder
Vlinder
28 dagen geleden

Ik word er moedeloos van! Wanneer gaat er nou eens wat gebeuren!

Piet
Piet
Reactie op  Vlinder
27 dagen geleden

Wie organiseert de massademonstratie?

Een ieder weet wel dat 500.000 mensen wel degelijk invloed hebben.

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  Piet
27 dagen geleden

🙄 Dat heb ik gezien ze worden invalide geslagen om te gehoorzamen! Dat durven ze democratie te noemen!
Bevel is bevel mentaliteit=gelijk aan oorlogsmisdaad!

nooit meer zwijgen
nooit meer zwijgen
Reactie op  Vlinder
27 dagen geleden

Als niemand het touw in handen gaat nemen om deze criminelen tegen te houden zal er nooit iets gebeuren . Je moet er wel de middelen voor hebben ,daarbij is er bewijs genoeg te verzamelen!

x

Check Also

vaccin

Vaccinatieoverzicht: ‘Alle burgers staan al op MijnRIVM, de wereld op z’n kop’

Het RIVM heeft een pagina, MijnRIVM geheten, ...

bijsluiter

Bizar: apotheker ontdekt dat bijsluiter Janssen-vaccin volledig blanco is!

Op social media circuleert een filmpje waarin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

103
0
We lezen graag je reactie!x