Mens en Dier

OMT-lid Marc Bonten werkzaam als adviseur voor Janssen Vaccines

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

“Janssen is binnen!” schreef zorgminister Hugo de Jonge maandag op social media. “Het vierde vaccin in de strijd tegen het virus, van Nederlandse bodem bovendien.” Dinsdag kwam er een bericht uit de Verenigde Staten: de gezondheidsautoriteiten willen daar voorlopig stoppen met inentingen met het Janssen-vaccin. De reden: zes gevallen van trombose bij vrouwen tussen de 18 en 48 jaar.

Eén vrouw is na de vaccinatie overleden, de toestand van een andere vrouw is kritiek, schrijft The New York Times. Nederland heeft 11 miljoen prikken van Janssen besteld. Het gevolg is dat de uitrol van het vaccin in Europa wordt uitgesteld.

Toch gaat het RIVM ervan uit dat er vanaf komende donderdag gewoon volgens plan geprikt gaat worden met Janssen. Directeur Van Delden van het vaccinatieprogramma vindt ‘dat het prematuur is om er nu al vanuit te gaan dat Janssen helemaal wegvalt’, ook nu de fabrikant de levering tijdelijk heeft stilgelegd.

Iets opvallends

Speurneuzen hebben iets opvallends ontdekt. Een lid van het OMT, dat het kabinet adviseert over de corona-aanpak, is als adviseur werkzaam voor Janssen. Het gaat om Marc Bonten, die enkele dagen geleden nog bij Spraakmakers zei dat hij huiverig is voor de aangekondigde versoepelingen. De arts-microbioloog ‘vreest dat de druk op de ziekenhuizen hierdoor verder toeneemt’.

OMT-leden hebben een belangenverklaring ingevuld ‘ter voorkoming van oneigenlijke beïnvloeding door belangenverstrengeling’. Van Marc Bonten zijn er twee verschillende verklaringen te vinden. De eerste verklaring dateert van 6 april 2020. Daarin geeft hij onder andere als nevenactiviteit op: adviseur Janssen Vaccines ten behoeve van het E. colivaccin. OMT-secretaris Aura Timen oordeelde toen dat er ‘geen belemmeringen voor deelname aan de commissie’ waren.

Wel een belemmering

Op 11 november 2020 werd nog een tweede belangenverklaring ingevuld. Daarin valt te lezen dat Bonten ‘werkzaam is als adviseur’ voor Janssen Vaccines en Merck Sharp & Dohme, een andere farmareus. De betalingen lopen via UMC Utrecht. De zinsnede ‘Janssen Vaccines’ is omcirkeld. Dit keer vormde de nevenactiviteit wel een belemmering voor deelname.

omt
Beeld: Belangenverklaring OMT-lid Marc Bonten (RIVM)

Bonten mocht deelnemen onder de volgende voorwaarde: dat de betrokkene zich terugtrekt uit de beraadslaging als het vaccin van Janssen wordt besproken.

Gates Foundation

Janssen Vaccines kreeg in 2013 een bedrag van bijna 32 miljoen dollar van de Gates Foundation, de stichting van miljardair Bill Gates. Enkele jaren later, in 2016, kende de stichting nog eens 4,5 miljoen dollar toe aan Janssen Vaccines.

4.8 70 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
103 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Langzaam maar zeker klapt de boel in elkaar

doornbos
doornbos
1 jaar geleden

Het is 1 grote corrupte bende. De kern is en blijft dat we te maken hebben met ‘de grootste misdaden tegen de mensheid die ooit zijn gepleegd. De weinige mensen die nog zelfstandig kunnen nadenken, zo’n 10 a 20 procent van de bevolking, weten dat alles nooit over een virus of gezondheid ging, maar over het uitdunnen van de wereldbevolking en controle’. Waarvan akte.

thomas
thomas
1 jaar geleden

heel simpel alle instanties en bedrijven die giften sponsering en dergelijke hebben aangenomen dienen als corrupt en niet objectief te worden gezien en ook zo te worden behandeld ,op deze manier kunnen wij als bevolking hen niet meer als legitieme vertegenwoordigers van de corona hoax serieus meer nemen en via het gerechtshof ze laten vervolgen voor het aannemen van steekpenningen .
deze keer komen ze er niet mee weg om sorry te zeggen.
voor ik het vergeet , wanneer wordt Rutte uit de kamer gesmeten iedereen is het vertrouwen in hem kwijt dat betekent dat je op moet rotten Rutte gooi hem eruit .
Rutten de grote vernieler .

Tina Kompanje
Tina Kompanje
1 jaar geleden

Dit is te erg weg met de rommel

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

103
0
We lezen graag je reactie!x