Homepagina » Paranormaal » Een beroemde dierentrainer wilde bewijzen dat honden helderziend zijn. Dit is zijn opmerkelijke verhaal
Een beroemde dierentemmer wilde kijken of honden helderziend zijn. Dit is zijn opmerkelijke verhaal

Een beroemde dierentrainer wilde bewijzen dat honden helderziend zijn. Dit is zijn opmerkelijke verhaal

Sovjet-wetenschappers deden in de jaren twintig onderzoek naar ‘biologische radiocommunicaties’ oftewel telepathie.

Op 20 augustus 1922 verscheen Bernard Bernardovitsj Kazjinskij in de laboratoria van Vladimir L. Durov, de beroemdste Russische dierentrainer.

Durov communiceerde op mentale wijze met de dieren en dat fascineerde Kazjinskij. Hij wilde de mysteries rond telepathie gaan ontrafelen.

Telepathische commando’s

Durov en Kazjinskij voerden over een periode van twee jaar 1300 experimenten uit. Ze gaven honden telepathische commando’s.

Kazjinskij merkte in 1962 in één van zijn rapporten op dat ook de VS erg geïnteresseerd raakte in telepathie, vanwege het militaire belang.

Het werk van het tweetal werd in de jaren zestig vertaald door de Amerikaanse luchtmacht. Uit hun onderzoek bleek dat ze erin waren geslaagd om telepathisch te communiceren met honden.

Niet toevallig

Durov keek tijdens de experimenten diep in de ogen van een hond en beeldde zich vervolgens een bepaald commando in.

In ruim 20 maanden tijd deed Kazjinskij in totaal 1278 experimenten met de dierentrainer. 696 daarvan waren succesvol, 582 waren dat niet.

Volgens een zoöloog van de Staatsuniversiteit van Moskou bleek uit een analyse van de onderzoeksresultaten dat de reacties van de honden niet op toeval berustten, maar werden uitgelokt door de onderzoekers.

Spioneren

Telepathie werkte dus kennelijk. In ieder geval bij honden.

Toen de spanningen tussen de VS en de Sovjet-Unie na de Tweede Wereldoorlog opliepen, probeerden beide kanten telepathische krachten in te zetten om bijvoorbeeld te spioneren.

Sinds de jaren twintig zijn er geen onderzoeken meer geweest die zo succesvol waren als die van Durov.

Wellicht beschikte hij over speciale mentale krachten, of was hij een hele goede dierentrainer.

[Atlas Obscura]


Vond je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

5 reacties

  1. Dat lijkt heel wat. Statistisch is dit echter 55 procent. Er vanuit gaande dat het een getrainde hond is, is dat voor mij niet overtuigend. Honden zijn erg gevoelig voor non verbale communicatie, overigens mensen ook. Veel honden kun je commanderen door te kijken. Dit zou dus ook een hoge zintuigelijke sensitiviteit kunnen zijn.

    9 likes
  2. Is een interactie tussen mens en dier ,zou heel normaal moeten zijn telepathie en liefdes energie……Ik ben van de poezen de laatste is 24 jaar geworden , maar daar sprak ik zowel verbaal als non verbaal mee……….Ik denk dat de ware dieren liefhebber ook allerlei verhalen kan vertellen van onverklaarbare (?) gebeurtenissen………. In principe kun je contact maken met alles wat leeft…..

    6 likes
  3. Honden zijn veel meer………honden zijn engelen! https://www.youtube.com/playlist?list=PLEpr4aa9rk9pdto6HDAxnqUP0brJp7Yau

    2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...

russische

Russische coronachef openhartig in interview: ‘Het is allemaal bullsh*t’

De paniek over de pandemie is misplaatst, ...