Gezondheid

Brits ziekenhuisvoedsel ongezonder dan junkfood

Help door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een opname in een Brits ziekenhuis is niet goed voor je gezondheid. Uit recent onderzoek blijkt dat het meeste fastfood nog gezonder is dan de gemiddelde Britse ziekenhuismaaltijd.

Zo blijkt dat ziekenhuismaaltijden 60 procent meer zout bevatten dan de gemiddelde burger. Ook zit er meer dan zes keer zo veel vet in als in een Big Mac.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In totaal werden 25 verschillende ziekenhuismaaltijden onderworpen aan een grondige inspectie. Een portie pasta bleek drie keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid verzadigd vet en twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zout te bevatten.

Onaangeroerd

Uit de studie blijkt bovendien dat per dag meer dan 82.000 maaltijden worden weggegooid, ondanks een investering van bijna 62 miljoen euro door de Britse overheid in het laatste decennium.

Het openbare gezondheidszorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk, de National Health Service, verontschuldigde zich en benadrukte dat het aan de ziekenhuizen is om goed voor hun patiënten te zorgen.

Vroegtijdige sterfte

Naar verluidt proberen enkele Britse parlementsleden de kwaliteit van ziekenhuisvoedsel te waarborgen door middel van een wetswijziging. Nu is het zo dat ziekenhuizen niet worden aangespoord om de kwaliteit van hun voedsel te verbeteren. In plaats daarvan krijgen ze enkel het advies om lokaal voedsel te gebruiken.

In Groot-Brittannië sterven ieder jaar meer dan 40.000 mensen aan vroegtijdige cardiovasculaire ziektes. Gezonder voedsel kan het risico op dergelijke ziektes terugdringen.

Bron: RT.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
D.Anne
D.Anne
11 jaren geleden

En de ziekenhuizen hier in Nederland dan?
eerlijk gezegd vond ik het NIET te eten magnetron voedsel (ook nog eens) at die week alleen als avond eten de bakje met gemixte sla op..en natuurlijk wel gewoon brood in de ochtend/middag. Ik was blij dat ik naar huis kon!

Darketernal
Darketernal
11 jaren geleden

Het is logisch, mensen die geld kosten moeten dood, en met goedkope rotzooi eten ze zichzelf dood. Ziekenhuis voedsel is nagenoeg niet te vreten, vraag liever een familielid of ze wat meenemen.

Jan
Jan
11 jaren geleden

Wat is beter, een broodje kroket of een broodje gezond??? Juist! Een broodje kroket! Niet waar? Zoek het maar op!

arnold leeflang
arnold leeflang
11 jaren geleden

van dat magnetron voetsel krijg je juist kanker die ziekenhuizen houden zigzelf wel erg goed instand zo geef de pashent de zooi tot dat hij ziek word
en hou hem vervolgens ziek met die gif pillen van ze lang leve het zorgstelsel in nederland

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x