Financieel

Kabinet geeft banken ‘dictatoriale bevoegdheden’ om financiële transacties van burgers aan banden te leggen

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Financiënminister Kaag wil alle banktransacties van Nederland boven de 100 euro gaan monitoren. Ongekende massasurveillance dreigt.

Een nieuwe wet om het ‘witwassen van crimineel geld’ tegen te gaan, is volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een ‘onrechtmatige inmenging in de grondrechten van burgers’. Als er centrale controle komt, wordt een gevaarlijk pad opgegaan, vreest de autoriteit. “Zoals het wetsvoorstel er nu ligt, kunt u het eigenlijk niet aannemen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Bizar gedrag

De jacht op crimineel geld zorgt voor bizar gedrag van banken. Honderdduizenden mensen ontvangen brieven en/of telefoontjes van hun bank waarom ze cash geld opnemen en wat ze ermee gaan doen, of moeten een toelichting geven op hele normale overboekingen, constateert financieel expert Ab Flipse.

Hij kreeg van de Rabobank een brief over de nieuwe tarieven en limieten. Overboeken tot 5000 euro kan in één keer. Het overboeken van grotere bedragen verandert. Zo komt er een wachttijd van vier uur als je een groter bedrag wilt overmaken. Hierdoor is er ‘minder kans op grote schade bij fraude’, stelt de bank.

Wie stopt deze massasurveillance

Flipse is verbolgen. “Onder leiding van Kaag heeft dit kabinet banken dictatoriale bevoegdheden gegeven om alle financiële transacties van de bevolking te volgen en aan banden te leggen. Er heerst een angstcultuur. Dit onder het mom van het bestrijden van witwassen en fraude. Wie stopt deze massasurveillance?” vraagt hij.


4.9 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Wij als burger moeten dit stoppen, massaal je geld opnemen.

Henk
Henk
1 jaar geleden

De pot verwijt de ketel…

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Het merendeel crimineel geld zit bij de overheid, ze stelen elke maand van ons om ons het leven lastiger in plaats van aangenamer te maken!

Albatros
Albatros
1 jaar geleden

misschien moeten wij niet accepteren en zelf een munt verzinnen bank buiten spel zetten in Italië je dorpen die hadden geen genoeg geld iets anders voor dat wet geaccepteerd dan banken geenmacht meer

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x