Homepagina » Natuur en Milieu » Windparken krijgen miljoenen per dag om géén stroom te produceren. En wie betaalt de rekening?
windparken

Windparken krijgen miljoenen per dag om géén stroom te produceren. En wie betaalt de rekening?

Windparken hebben afgelopen week omgerekend 3,5 miljoen euro per dag gekregen om hun windturbines uit te zetten en geen elektriciteit te produceren, schrijft de Britse Daily Telegraph.

Er was iets mis met de elektriciteitskabel die de stroom van turbines in Schotland naar Engeland moet transporteren.

Energiebedrijven hebben ruim 14 miljoen euro gekregen ter compensatie.

De kosten worden doorberekend aan de consument.

Buitensporig

Het compensatiebedrag lag een stuk hoger dan de prijs die energieleveranciers normaal gesproken voor stroom ontvangen, tot wel 80 procent, blijkt uit een analyse.

De betalingen hebben geleid tot vragen in het Britse parlement.

Eén organisatie waarschuwde dat consumenten moeten opdraaien voor de gevolgen van het ‘buitensporig’ grote aantal windmolens.

Nieuw record

Uit een analyse die is uitgevoerd door de Renewable Energy Foundation (REF) blijkt dat 86 windparken in het afgelopen jaar bijna 160 miljoen euro aan compensatie hebben gekregen, een nieuw record.

De REF waarschuwde dat het elektriciteitsnet het grote aantal windmolens op bepaalde momenten, bijvoorbeeld als het hard waait, niet aankan.

“De consument betaalt de rekening,” aldus de organisatie.

Verraden

Dr. John Constable, directeur van de REF, wees erop dat de windmolens niet alleen schade toebrengen aan de natuur, maar ook het elektriciteitsnet onder grote druk zetten.

Hij voegde toe dat de peperdure kabel die de stroom moet transporteren, onbetrouwbaar is gebleken.

“De natuur en de consument zijn keer op keer verraden,” zei dr. Constable.

[Telegraph]

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Als het te hard waait, dan moeten ze uit, de molens achter aan de rij hebben een probleem want door turbulentie werken ze bijna niet.. duizenden vogels worden in stukken geslagen, onderhoud van de windmolens, 350 mensen 24 uur per dag het hele jaar door beschikbaar die per schip naar de windmolens moeten worden gebracht, duizenden liters aan diesel, en gevaarlijk gas voor de koeling die aan alle kanten lekt. En nu blijkt dat de kabels die de stroom moeten leveren onbetrouwbaar zijn. Samengevat : miljoenen subsidie om de windmolens te maken, te plaatsen en opbrengst? Onbetrouwbare infrastruktuur.. en wie mag het betalen? vul maar in…..

  15 likes
 • Margie schreef:

  Farizeeërs

  14 likes
  • Peter snijder schreef:

   Hoe lang moet dit nog doorgaan en hoe lang blijven wij dit nog pikken.

   10 likes
   • Jeff schreef:

    waarschijnlijk zolang als het duurt

    3 likes
    • Rob schreef:

     Je bedoelt natuurlijk ‘net zolang als het volk zich niet roert’ want dan laat je het gewoon gebeuren, zonder tegenspraak of weerstand. Geen weerstand maakt het dat ze alleen maar extremer worden want alles wordt braaf geaccepteerd. Je weet toch wel dat geen weerstand in de zin van elektrtriciteit kortsluiting inhoudt? Zolang er geen weerstand van het volk is gaan ze ook door als een kortsluiting. Alleen gaat het dan over macht. Als je het artikel leest dan klinkt het verdacht veel als TTIP, waarbij bedrijven worden gecompenseerd als de winst niet optimaal is. Als dat geen kortsluiting is, doorgedraaide macht, dan weet ik het ook niet meer. En het volk staat erbij en kijkt ernaar, terwijl de kapitalisten weglopen met de zakken geld, ons geld.

     2 likes
  • duitinzakje schreef:

   @Margie:

   Exact!!!

   Het is het kwaad tegen het Goede. De duivel is aan de macht en wil alles wat tot God’s Schepping behoort vernietigen en daarvoor in de plaats zijn synthetische fake schepping neerzetten. Nou ja, de duivel is dus niet in staat te scheppen, slechts te vernietigen.

   De moderne mens heeft geen idee meer van het grote kwaad omdat hij niet meer gelooft in wat hij ‘sprookjes’ noemt. Je kan God dan wel aan de kant zetten, maar kijk dan naar wat er gebeurt. De duivel heeft die leegte maar wat graag opgevuld met zijn wereldlijke verleidingen: sex, drugs en rock and roll.

   1 likes
 • salvar schreef:

  De natuur en de consument zijn keer op keer verraden,” zei dr. Constable.
  ik voelde me al verraden toen ik geboren werd.

  7 likes
 • rayoflight schreef:

  Het is mij heel duidelijk dat de infrastructuur volledig kapot gemaakt gaat worden. Klimaatgekte is gewoon een middel om dat voor elkaar te krijgen. Als er echt een crisis was dan zou echt alles uit de kast worden gehaald om dit te voorkomen. Het is duidelijk dat dit niet het geval is CO2 kan door elektrolyse geneutraliseerd worden. Daar is extreem veel stroom voor nodig. Kernenergie zou dit kunnen leveren. Schone kernenergie is zo gek nog niet. China experimenteert met thorium reactoren. Zal me niets verbazen als europa onder het beleid van de europeese maffia in een aantal decades in een 3de wereld continent veranderd is.

  Klimaatgekte is niet het grootste probleem maar de mensen die deze aansturen.

  6 likes
 • Matt schreef:

  Dus je moet zwaar dokken voor iets wat je NIET krijgt?

  4 likes
 • anoniem schreef:

  Dankjewel zal de burger zeggen!

  1 likes
 • x

  Check Also

  windmolens

  Schokkende cijfers over het aantal dode vleermuizen door windmolens

  Windmolens. Ze maken kabaal. Veel mensen verzetten ...

  windpark

  Vele honderden bomen gekapt bij Borssele vanwege windpark. Dit vinden de lokale bewoners ervan

  Bij Borssele worden binnenkort honderden bomen gekapt. ...

  >