Mens en Dier

Verontwaardiging over ‘walgelijke’ aanval Kaag en Kuiken op Baudet: ‘Daar win je geen stemmen mee’

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

D66-leider Kaag opende dinsdag de aanval op Thierry Baudet (Forum voor Democratie). Ze zei dat hij klimaatverandering ontkent evenals de rol van president Poetin in de oorlog in Oekraïne.

PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken zei dat Baudet een bedreiging is voor de democratie en veiligheid. “De heer Baudet heeft nog nooit een boer van dichtbij gezien. Misschien heeft hij een paar bruine laarzen thuis staan,” zei Kuiken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Baudet stelde dat hij klimaatverandering en de oorlog helemaal niet ontkent. Hij voegde toe dat kabinet en oppositiepartijen als PvdA de boeren laten stikken.

Spuug- en spuugzat

De uitspraken van het tweetal leiden tot veel verontwaardiging. “Zwakke Kaag en Kuiken tegenover Baudet omdat ze hem veel te graag weg willen zetten als staatsgevaarlijk. Gewoon incoherente teksten van beiden,” merkt Telegraaf-verslaggever Wierd Duk op.

“Nul argumenten. Iedereen die anders denkt hooghartig wegzetten als ‘ontkenners’ van alles wat los en vast zit en extreemrechtse ideeën. Ben deze vrouw zo spuug- en spuugzat,” aldus het Haagse raadslid Ralf Sluijs over Kaag.

Kandidaat-raadslid Annelies Strikkers reageert: “Op de inhoud van Baudet hebben beide dames niets in te brengen, dus vervallen ze in hele lage arrogante verwijten. Wat een vreselijk dedain.”

Walgelijk

“Waarom deze demoniserende taal van de collega’s richting Baudet?” vraagt mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix. “Geen inhoudelijke argumenten soms?”

Advocaat Amira Lotfy, fractievoorzitter van FVD in Sittard-Geleen, twittert: “Wat zijn de ‘fatsoenlijke’ partijen toch stijlvol in het debat Nederland Kiest. Op argumenten kunnen ze Baudet kennelijk niet aan, dus wordt hij weggezet als ‘dreiging voor de democratie en veiligheid’ en wordt gesproken over ‘bruine laarzen’. Walgelijk.”

Uitgesloten van debat

“Kaag en Kuiken kunnen niet normaal debatteren met Baudet. Ze gaan zwaar de mist in met ongepaste opmerkingen en hatelijk lachen. Daar win je geen stemmen mee,” benadrukt gepensioneerd econoom Jan Ooms.

Journalist Joost Niemoller zegt: “De grenzeloze onbeschoftheid van Kuiken […] roept gevoelens op die ik hier maar niet zal verwoorden. Zo iemand zou uitgesloten moeten worden van het debat.”

4.9 131 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
11 maanden geleden

Die twee kwaken zichzelf het ravijn in!

Henk Albarda
Henk Albarda
11 maanden geleden

Het enige dat ik erg betreur is dat de dames niet 3 of 4 weken eerder deze bewoordingen hebben gebruikt. DAN hadden de 6 Gezond Verstand Partijen stemmen gewonnen.

Nu hangt het erom of D66 en VVD wel of niet voldoende fraude hebben gepleegd om de PS te winnen.

hans
hans
11 maanden geleden

bruine laarzen. aldus de nazi-sympatisanten kaag en kuiken. het zijn rare tijden

Lottepot
Lottepot
11 maanden geleden

Ik sta 100% achter Baudet!!!!! Die 2 wijven moeten zich kapot schamen……

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x