Homepagina » Binnenland » Dominee: “Jezus heeft nooit bestaan”
Dominee: "Jezus heeft nooit bestaan"

Dominee: “Jezus heeft nooit bestaan”

Jezus heeft nooit bestaan en is een mythe uit het oude Egypte. Dat stelt dominee Edward van der Kaaij. Binnen de gereformeerde kerk in het Gelderse Nijkerk ontstond er zoveel ophef over zijn uitspraak, dat hij geen toestemming kreeg om tijdens een interkerkelijke dienst plaats te nemen op de kansel.

Meindert Zuur van de kerkenraad kreeg naar eigen zeggen veel brieven, mails en opmerkingen van ongeruste leden. “Iedereen heeft recht op zijn mening,” zei hij. “Maar daar is bij ons geen plaats voor tijdens de eredienst.”

Van der Kaaij schreef in zijn boek De ongemakkelijke waarheid van het christendom dat Jezus een mythische figuur is. “De historische Jezus heeft nooit bestaan,” aldus Van der Kaaij. “Alle elementen uit het verhaal van Jezus vinden hun oorsprong in het oude Egypte. Daar komt de oermythe vandaan van een God die mens wordt, van sterven en opstaan, van geboren worden op 25 december uit een maagd.”

Vlak voor kerst verkondigde Van der Kaaij zijn mening in een interview met Stad Nijkerk. Daarop vroeg de Gereformeerde Bond de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) of er ruimte is voor dit soort afwijkende meningen en of er geen maatregelen moeten worden genomen als een dominee een dergelijke ‘dwaalleer’ verkondigt.

Het bestuur van PKN antwoordde dat het niet aan haar is om eventuele stappen te nemen tegen de dominee. Dat is aan de kerkenraden. Van der Kaaij preekt normaal gesproken in de Vredeskerk in Nijkerk, waar hij welkom blijft. Daar is volgens Zuur meer ruimte voor ‘afwijkende meningen’.

Leestip: Geloven in een God die niet bestaat

[Trouw]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
5 jaren geleden

Horus-Shiva-Osiris-Boedha-jezus-en ga zo maar door:
Al deze figuren zijn allemaal beschouwd als goddelijke incarnaties.

Doet het er werkelijk toe of deze hebben bestaan of niet?
Al zouden het alleen “maar” mythologische figuren zijn, dan betekent dat niet dat ze daardoor voor de mensheid geen belang hebben.
Gaat het niet om de diepe menselijke inzichten die ze verkondigden?
De betekenis van het woord mythe is gedegradeerd tot het begrip “sprookje, niet waar” maar dat is nooit de bedoeling geweest van Mythes. De goden uit de mythes , en de verhalen rondom deze goden, waren bedoeld als een soort “spiegel” van de innerlijke wereld van de mens.
We zijn allemaal “verlossers” en “onderdrukkers”, allemaal goddelijk en demonisch, en mythes waren ervoor bedoeld om mensen met hun eigen innerlijke wereld te confronteren.

Of Jezus/Boeddha/Maitreya ooit daadwerkelijk hebben bestaan doet er voor mij niet toe,
de boodschap is altijd waar het om gaat, nooit om de boodschapper zelf.

Jezus heeft bijvoorbeeld nooit beweerd dat hij aanbeden moest worden, of dat god hem had gezonden
om de mensheid te verlossen. Dat hebben de christenen er bij verzonnen om mensen een schuldcomplex aan te praten.

Of iemand nu wel of niet heeft bestaan doet er voor mij niet toe, het gaat om de woorden/wijsheid die er verkondigd wordt.
Jezus heeft misschien nooit bestaan, maar de schrijvers die over Jezus schreven hebben WEL echt bestaan, en als je al DIE schrijvers bij elkaar telt krijg je OOK een soort Jezus, maar dan als groep mensen, en niet als individu.

Je zou zelfs kunnen zeggen dat Jezus/Boedha/Shiva een Archetype is van de Universele Mens is.

gery
gery
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

het is dan ook de bedoeling dat we oneens zijn met elkaar. Verdeel en heers is het motto. Zoek en vind niet. Wie of wat wordt in deze wereld zo belaagd als Christus? Ik vraag me af waarom….

Faith
Faith
Reactie op  gery
5 jaren geleden

Als je je intuitie volgt valt er voor de buitenwereld weinig meer te verdelen en heersen, want dan WEET je. Jimmy Hendrix’ Hogere Zelf bijv. leeft gewoon voort als je de materie van Jezus begrijpt. Joe Frusciante speelt dit nog vele malen beter maar daar zijn geen opnames van te vinden. Toch is deze versie ook van hoge kwaliteit en beslist de moeite van de zaterdagmiddag vieren waard. Dank je Jimi dat je dit moois achtergelaten hebt.

Faith
Faith
Reactie op  Faith
5 jaren geleden
Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

”als je de materie van Jezus begrijpt.” Er is geen materie van Jesus. Er heeft nooit een Jesus van de gospels bestaan ! Die ”materie” komt van oude scripture en oude mythes .

Dirk van Kampen
Dirk van Kampen
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

Ik kom hier op terug. het doel mag nooit zijn mensen te demotiveren of ergens af te halen Dat is verticale druk die onverantwoord is. La sik zo bij mag zijn wil ik er graag op terug komen en mijn stuk zeer goed maken en uitbrengen Mijn doelstelling is geloofwaardige te maken dat deze issue anders bekeken kan worden en wel op een manier dat mensen er verdomd blij van worden en zich heel at sterker voelen. De verticaal macht is gevaarlijk (kerken) dat hebben nee gezien omdat de donder invloed staat van machten en mensen. Niet vaak de fraaiste die d macht naar eigen hand zetten . Laat ik het zo zeggen Al u de Kruisgang hebt geleefd, de echte betekenis kent van Kerstmis, de Apostelen, God,brandenden braamstruiken, apostelen en het eventuele lijden als mens.met diepte punten als dood en zwaargewond en dan nog mensenlevens blijven verbeteren, redden en ondersteune…dan is mijn stuk interessant wellicht tn draagt het bij aan het begrijpen van het geloof. Wat u er na doet is niet mijn zaak.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Dirk van Kampen
5 jaren geleden

Oh dus we moeten doorgaan om gullible mensen en jonge kinderen te blijven hersenspoelen met kerkelijk nonsense als ”de kruisgang” er bestaat niet zoiets als kruisgang ! Oh en leer eerst eens correct schrijven ! ”Al u de Kruisgang hebt geleefd, de echte betekenis kent van Kerstmis, de Apostelen, God,brandenden braamstruiken, apostelen en het eventuele lijden als mens.met diepte punten als dood en zwaargewond en dan nog mensenlevens blijven verbeteren, redden en ondersteune” Wat is dat voor een nonsense ? ROFL.. Doe eerst onderzoekje naar de basis van christielijk geloof en die flauwekul en de mythes waarop het is gebaseerd.. Jeez…

Squenzy
Squenzy
5 jaren geleden

Ik vraag me af waarom een dominee dit zou zeggen… wat heeft hij eraan. Waarom is deze man dan dominee geworden? Als Jezus niet bestaat, schuif je de hoeksteen uit het Christelijke geloof weg waardoor je dus geen Christelijk geloof meer hebt.

Daarnaast altijd die ongefundeerde onderbouwing dat Jezus afstamt van een mythisch figuur… Jezus werd niet en kon uberhaupt niet op 25 december worden geboren. Dat is 1 van de valse leugens van de elite om Jezus op een egyptische God of Mithras te doen laten kijken. Appels met peren vergelijken. Een echte dwaalleraar

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Misschien is deze dominee waker geworden na studie over de oorsprong van dat Jezus verhaal in de babble ? Dus beetje domme vraag waarom deze dominee dit zou zeggen niet ? Wat hebben we eraan om het christelijk geloof in stand te houden, een geloof die op 1 grote mythe berust ? Die hoeksteen is een mythe een mythe die in werkelijkheid de zon voorstelt in zijn cyclus in de zodiac en dat is wat Jezus representeert ! Ten tweede het is zeker geen ongefundeerde onderbouwing dat Jezus een mythische figuur is want dan heb je kennnelijk dat topic nooit bestudeert. Alle thema’s in de gospel story komen van eerdere mythes en teksten zelfs uit het o.t gewoon gepikt door de gospel schrijvers, wie dat zijn weten we niet, in ieder geval niet Markus, lucas, Matheus en Johannes dat staat vast. Jezus is niet alleen van mythra tevens van vele elementen uit de Horus Isis Osiris story. Appels met peren ha ha ha.. Nou je hebt er kennelijk nog geen kaas van gegeten en ook nooit bestudeerd. Mag ik vragen waar je je ongefundeerde mening en argumenten vandaan heeft ? Lees alles van D M Murdock voordat je er ook maar iets over zegt. ER is geen enkel bewijs dat er een historische Jezus heeft bestaan als bedoelt zoals in de gospels beschreven staat met of zonder enkele overdrjvingen !

Squenzy
Squenzy
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Ten eerste bestaan er geen domme vragen. Ten tweede zijn Marcus, Lucas en Johannes schrijvers uit het nieuwe testament. Helaas moet ik je teleurstellen. Ik doe nu 6/7 jaar onderzoek naar dit soort zaken! Helaas worden er veel ongefundeerde lijntjes getrokken tussen Jezus en Egyptische goden en romeinse goden. Als he echt goed onderzoek had gedaan was je erachter gekomen dat ze in Rome de heidense gebruiken hebben samengetrokken met het christelijk geloof. De satan is zelfs op de troon gezet dmv een ritueel in het vaticaan. Vandaar dat we nu kerst/pasen etc vieren. Dit zijn helemaal geen Bijbelse feesten! Dat hebben ze er alleen van gemaakt om het christendom populair te maken in de Romeinse tijd. Je ziet niet voor niks alziende ogen en duizenden crusifixen in de RK kerk. De bijbel verbiedt t zelfs om beelden te maken. Net zoals de maria verering. Verwijst weer naar Isis. Ook weer gemanipuleerd. Staat absoluut niet in de bijbel. En zo kan je door blijven gaan. Dit alles heeft niks maar dan ook niks met het christelijk geloof te maken zoals het bedoeld is. Alles is satanisch gemanipuleerd. Maar dat betekent niet dat de oorsprong te vinden is in babylonie of iets dergelijks integendeel!

Kalki
Kalki
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

[email protected]: ‘De bijbel verbiedt t zelfs om beelden te maken’; maar aanbidden ze ondertussen zelf wel o.a. Maria-beelden en Jezus-beelden.

Kalki
Kalki
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

Je kunt nog beter SF aanbidden en voldoet Science Fiction wel meer aan een toekomstbeeld voor de Aarde dan het Christendom doet.

Peter C.
Peter C.
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

Je moet het niet zo letterlijk opvatten. De bijbel zegt eigenlijk dat je je geen ander “beeld” van de schepper moet voorstellen. Vele teksten in de bijbel zijn vervormd en totaal afwijkend van wat Jmmanuel (Jezus) predikte. En die heeft echt bestaan!!!

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Helaas moet ik je teleurstellen Marcus, Lucas en Johannes zijn niet de schrijvers uit het nieuwe testament ! Het is niet bekend wie die teksten schreven !

”ongefundeerde lijntjes getrokken tussen Jezus en Egyptische goden en romeinse goden” Nee er worden geen ongefundeerde lijntjes getrokken ! D M Murdock heeft 30 jaar onderzoek gedaan en heeft zelfs archeologische opgravingen in Griekenland meegemaakt en kan vertalen uit Grieks en Hebreews en nog een taal.

”in Rome de heidense gebruiken hebben samengetrokken met het christelijk geloof.” Ja vertel me niks nieuws.. de gospel van Jesus is gebaseerd volledig op oude mythen en elke thema van annunciation tot de hemelvaart is te linken met mythes.. alles is astrotheology . nooit van gehoord waarschijnlijk hoewel met dat stug lijkt na 7 jaar studie want ik wist het al na 2jaar studie.
Heb je haar boeken allemaal gelezen, ik vermoed van niet ?

”De satan is zelfs op de troon gezet” Satan bestaat niet !
Ja het Vaticaan is zelfs gebouwd op een pagan fundering / tempel en is een en al zonnecultus all over the place vertel mij wat ! Ondanks of dankzij dat gegeven is ook het christelijk geloof gebaseerd op deze astrotheology en als je nu eens de moeite nam om nog verder te studeren iets wat je allang gedaan had moeten hebben want ik weet niet wat je allemaal hebt gedaan in 7 jaar maar je hebt je tijd verspild dat is zeker. Geen enkel character in de bijbel heeft bestaan op een paar bekende figuren na meest Romeinse of Griekse figuren en wat oude koningen. De hoofdfiguren in de bijbel hebben nooit bestaan en de verhalen zijn nooit en te nimmer gebeurt ! I rest my case en happy studie nog..

Elise49
Elise49
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Wat interessant is aan de drie geloven(christendom, jodendom en islam) is dat deze verbieden om kinderen/mensen zelf op te offeren(dood maken) aan god. De profeten hebben deze rol overgenomen. Zie het als een soort van beschaving. Ongeacht of Jesus enz. bestaan hebben. Voor de geloven werden kinderen opgeofferd als er lange tijd geen regen kwam. Dat mocht dus niet meer. Indianen/maya,s bv. hebben mensen/kinderen geofferd aan natuurgoden of ze aten elkaar op, omdat er geen eten was. Al die mensen werden toen gezien als slecht/primitief. De profeten/verhaal hebben dus wel een rol gespeeld om vrede te bewaren onder de mensen. Stel je eens voor dat jouw kind nu zo opgeofferd moet worden?
De reden waarom men nu gaat twijfelen/morren aan de profeten? Men wil een 1 wereldreligie. Door de geschiedenis heen zie je dat religie/handel/macht steeds samen gaan. Men vermengde religie met de cultuur van de mensen om eensgezindheid te verkrijgen. En zo kon men ook makkelijker handel drijven.
Nu is religie niet meer belangrijk om handel te drijven. Alles gaat via de pc/aandelen. Automatisering gaat de mens overnemen. Wij worden overbodig en dus zitten de profeten/verhaal nu in de weg(voor de elite). Via allerlei omwegen worden we langzaam opgeruimd. Denk aan hoe de zorg nu in elkaar steekt. Een arme krijgt rotzooi aan medicijnen of goedkope dokters. Kankermedicijn is alleen voor diegene die het kan betalen. Letterlijk zo gezegd door de fabrikant. We krijgen minder kinderen door het systeem enz. enz. Het liefste zou de elite mensen sneller opruimen, omdat de populatie nog steeds groeit. Prins Edward heeft eens gezegd. Ik wil mezelf wel opofferen(dood gaan) door een epidemie om zo de populatie te verminderen.
En om die reden zou ik de profeten/boodschap toch willen behouden. Wat als de elite systeem zelf geheel gaat beslissen over leven en dood? Een christen, islamiet en een joodse(los van de instituten) hebben al een geestesverband als ze hun geloof goed kennen. Zij zullen gezamenlijk strijden tegen het kwade/onmens/het beest. Dus ja, de profeten/boodschap zijn belangrijk genoeg om ze te blijven eren. En iemand van de kerk/instituut mag daar geen roet/twijfel in gooien. Wat hij of zij beter kan doen is de geloven te verbinden, zonder dat er een geloof weggestreept hoeft te worden.

Faith
Faith
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Helemaal mee eens Elise, maar wat drijft die belanghebbenden in een religie loze wereld? Dat zij dan gaan beslissen over leven en dood? Ze kunnen de religies misschien uitbannen, hoewel dat mij onmogelijk lijkt zonder zware dictatuur, maar daar krijgen ze de E.T’s niet mee weg. Het zijn dan ook altijd mensen met een nogal laag denkniveau, die gaan het in de Nieuwe Tijd moeilijk krijgen.

Edwin
Edwin
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

“Mensen met een nogal laag denkniveau”?
Dus jij hoort bij de mensen die geen laag denkniveau hebben?
Fijn zeg, voor je..

In een andere reactie zei je: “In welke zin plaats ik mensen in de hokjes hoge trilling, lage trilling? Ik probeer wat uit te leggen maar je grijpt meteen de kans mij als hokjesdenker neer te zetten. ZO 3D wat je doet.”

Aangezien betonnen platen op twee benen (zoals ik dus, jouw eigen woorden) niet zo goed kunnen nadenken als jij Faith, mag jij deze betonnnen plaat eens haarfijn uitleggen waarom jij beslist geen enkel mens in een hokje plaatst.

Dat hokje “3D denker” waar jij me in duwt is best wel gezellig trouwens, niets mis mee met al die 3D denkers hierzo 🙂 😉

De pot verwijt de ketel, et cetera……

Faith
Faith
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

Tja als er mensen zijn die alle religies uit de wereld willen om dan vervolgens te denken dat ze zelf voor God kunnen gaan spelen, die zien die E.T.’s over het hoofd. Beetje dom toch?

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Als er mensen met een lager denk nivea ( laag iq) zijn dan zijn het wel de gelovigen !

Edwin
Edwin
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

@Faith:
Juist door jouw reacties weet ik dat er ook E.T’s moeten bestaan:
Jouw levensvisie is zo van een andere wereld, dat ik er heilig van overtuigd ben dat Jij een ET bent.

Ook Jezus was een E.T. :), gezien de aan hem toegekende uitspraak:
“Leef in deze wereld, maar wees niet VAN deze wereld”

No hard feelings, ik heb namelijk niets tegen E.T.’s 😉

Je zit jezelf continu te ergeren aan de gevestigde orde, aan ongelovigen, en ga zo maar door.
Ben jij dan wel een goed voorbeeld? Ben jij dan WEL in staat om je medemens tot ongekende hoogtes te inspireren? Weet je zeker dat jouw denkniveau hoger is dan degenen op wie jij zo af zit te geven?

Waarom toch zo verbitterd?

Faith
Faith
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Dat is wat de leugenachtige wetenschap je wil laten geloven Edwin. Die omgekocht worden door de cabal om met de door hen gewenste uitkomst de mensheid op het verkeerde been te zetten. Dat doen ze zo vaak, vandaar de gigantische rotzooi waar we in zitten en zij van gekkigheid niet meer weten wat te doen met hun geld. Maar jij gelooft ze nog steeds? Let op de woorden van deze domme gelovige: de val van de leugenaars is op handen, ze hebben geen poot meer om op te staan nu Rusland de waarheid aan het licht brengt. Eerlijk duurt het langst.

Faith
Faith
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Corr: mijn reactie was aan Onno gericht. Maar Edwin, waarom zou ik de mensheid tot ongekende hoogtes moeten inspireren? Ik vind dat iedereen dat zelf moet doen door intuitie te gebruiken.

ihateyou
ihateyou
Reactie op  Onno Westerman
4 jaren geleden

Het is eigenlijk andersom want gelovige kunnen heel erg slim zijn. Niet gelovige geloven zijn onwetend in de wereld. Ze geloven nergens in ook niet in hun zelf, of de wet van aantrekkingskracht. Sommige vinden de evolutie als bewijs, terwijl er geen bewijs is dat het bestaat. Het intereseert de niet gelovige niet hoe ze andere geloven of cuturen moeten waarderen. En beschouwen zichzelf als de slimste van de aarde. Niet gelovige hebben geen interessenn in de wereld, als ze met kudde meegaan. Ze beschouwen gelovige als dom, terwijl drie vingers naar zichzelf wijzen. Want geloven heeft meerderen betekenissen. Geloven in jezelf (Zelfvertrouwen) Geloven dat mensen hun doelen kunnen halen. Dus jij vind hun Dom? Waar heb je die achterlijke bewijs vandaan dat het zo is. Volgens kan je het niet aanzien dat gelovige ook de universteit kunnen.

Want zeg nou zelf een niet gelovige vind het echt heel gewoon om een moord te plegen of de wet over te treden. Ze kunnen ook heel goed liegen, aangezien liever de weterschappers gelooft in plaats van andere dingen lijkt het erop, dat ze lieve zichzelf als volger (met de kudde mee lopen) en

tineke been
tineke been
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

ik denk dat het eerder andersom is mevrouw.mensen die de bijbel hebben gelezen en zijn gaan inzien dat het zo niet werkt.de meeste ongelovigen hebben alles goed onderzocht.wat je van de meeste christenen niet kan zeggen.zegt de bijbel ook niet dat het volk ten onder zal gaan door een gebrek aan kennis?je hebt de meeste zo onder de tafel gepraat.nu is dat niet mijn bedoeling.wel wil ik dat er een tijd komt waarin heksen en christenen door dezelfde deur kunnen.ik ken een catholiek priester die openlijk zijn excuus heeft aangeboden.hij zei dat hij ook schuldig was aan het vervolgen vd ketters.die helemaal geen ketters waren.nog waren de meesten heks.als je peterselie in de soep gooide was je al schuldig.en ook vandaag nog in bepaalde landen.laatst nog in arabie hadden ze een vrouw ter dood veroordeelt omdat ze knopen had gelegt in een touw.knopenmagie,,,of gewoon een knoop leggen zodat ze niks vergeten zou?

Faith
Faith
Reactie op  tineke been
5 jaren geleden

Ik snap niet dat mensen zich zo druk maken, alsof ze er persoonlijk belang bij hebben dat mensen niet geloven. Mij zal het een zorg zijn of een ander niet gelooft maar owee als je wel gelooft, zie hier hoe ze hun hele weekend besteed hebben om het geloof te bestrijden. En heksen?? hahaha jij hebt er ook lekker verstand van, een verhoogd bewustzijn is geen heks zijn maar het gevolg van spirituele ontwikkeling weten we nu. Dat komt steeds meer voor, steeds meer mensen ontdekken gaven in zich oa. helderhorend, helderziend en ook telepatie en kinderen die nu geboren worden hebben dat al automatisch. Maar dat zijn dus allemaal heksen weten we nu…. Dat daar weinig over gesproken wordt tegen links breinigen is logisch omdat het niet zichtbaar is met de 5 zintuigen (wel met het 6e) Dat maakt het een lastig onderwerp om met linksbreinigen over te praten, daar het niet meetbaar of aantoonbaar is in de materieele wereld, dus daar kunnen ze niets mee want volgens hen is het er niet dusss…. je kan je groen en geel gaan zitten typen, de meeste mensen die hier WEL thuis horen weten wel beter en laten jou en je maatjes lekker kletsen, want je gaat het nooit snappen. Althans niet in dit leven.

Faith
Faith
Reactie op  tineke been
5 jaren geleden

Trouwens, dit is nou juist wat ze met al die rotzooi in ons eten en drinken, chemtrails, domme televisie, verkeerde informatie en leugenachtig nieuws proberen tegen te houden, dat mensen in een verhoogde staat van bewustzijn komen, want dan kunnen ze zelfstandig denken en dan is het gedaan met die domme en misleidende dominantie. En het was eeuwen en eeuwen geleden al voorspeld dat de mensheid die gaven zouden krijgen, net als Jezus trouwens en die was nog veel hoger ontwikkeld. Maar de evolutie is niet tegen te houden. Vandaar dat ze zo in paniek zijn snappie?

Faith
Faith
Reactie op  tineke been
5 jaren geleden

”….de meeste ongelovigen hebben alles goed onderzocht”…geloof je het zelf?
Daarbij weten gelovigen ook wel dat er veel uit de bijbel is weggehaald en zaken verdraaid in de cabal’s voordeel. Hebben de ongelovigen daar ook rekening mee gehouden? Vast niet. Sorry voor de late reacties maar ik lees het een en ander nu pas.

Jer
Jer
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Jij zei:
”Wij worden overbodig en dus zitten de profeten/verhaal nu in de weg(voor de elite)”.

Dat is juist het misleidende daaraan doordat te geloven, terwijl het juist de elite zijn die de religies hebben gecreeert om macht en controle over de bevolking te krijgen.

tineke been
tineke been
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

jezus kon niet op 25 dec zijn geboren om de doodeenvoudige reden dat bv de herdertjes bij nachte in het veld lagen te slapen.als je israel een beetje kent dan weet je dat je doodvriest in dec.dus dat is al een reden.trouwens ook weer een bewijs dat die verjaardag weer verzonnen is.als hij al jarig geweest zou zijn(en dan moet hij eerst hebben bestaan)dan moet dat ergens in september geweest zijn volgens de berekeningen van de gelovigen die natuurlijk met een antwoord moesten komen.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  tineke been
5 jaren geleden

In de mythe kon Jesus wel geboren zijn op 25 dec. het is de geboorte van de zon in de wintersolstice en die atributen bij de geboorte in die stal is wat het is atributen om een verhaal op te leuken. Er heeft nooit een historische Jesus bestaan.

pieter
pieter
Reactie op  tineke been
5 jaren geleden

Van welke persoon uit de oudheid kennen we de exacte geboortedatum? We kennen zelfs niet de exacte geboortedag van Jan van Eyck of Johannes Vermeer, laat staan van Plato, Jezus of keizer Diocletianus.
De geboorte van Jezus vieren rond 25 december is symbolisch wel zinvol, want zei Hij niet: ‘Ik ben het licht van deze wereld.’ Met kerstmis vieren we de geboorte van het spirituele licht dat Jezus op deze aarde incarneerde.

tineke been
tineke been
Reactie op  pieter
5 jaren geleden

ok maar zeg dan niet tegen je kinderen of tegen de rest vd wereld dat jezus toen werd geboren.zeg dan dat je de terugkeer van het licht viert.wat wij heksen ook doen.wij vieren dan dat het licht weer langer wordt.de dagen zeg maar.maar iedereen heeft het over de geboorte van jezus.in feite zie je ook hier weer het heidense gelof zelfs in het christendom.en pasen ook.en zoveel meer.jahweh wordt in zijn 72 namen aangeroepen om bescherming te bieden.alleen is het niet ahaya de christelijke god.je hebt nu de sacred name beweging.nou die hebben het ook radicaal fout want het is ahaya.

Edwin
Edwin
Reactie op  tineke been
5 jaren geleden

Ahaya klopt, tineke.

Vlak voor mijn BDE had ik 2 avonden ervoor een droom, en toen hoorde ik ook deze woorden “Ik ben”…en Ahaya betekent “Ik ben”

Ieder mens refereert naar zichzelf als “Ik ben…”

Simpel

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  pieter
5 jaren geleden

ER is nog nooit een Jezus van de gospels geboren, neem de story niet letterlijk zoals je zelf al zegt het is allegorie en symbolisch voor de ”geboorte” de terugkeer van het licht en Jezus representeert de zon in zijn karakter in de story, het is nooit gebeurt ! De schrijvers lieten hem die zin zeggen, Jezus zelf bestond niet dus kon het niet gezegd hebben er is nooit een historische Jezus geweest. Nee met kerstmis vieren we niet de geboorte van het spirituele licht dat Jezus op deze aarde incarneerde want er is niemand geïncarneerd als Jezus. Allemaal bla bla bla waar hebben jullie het vandaan. ?

Frans
Frans
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Je mag best anders denken maar hou dat voor jezelf en spring in het leven door van de kansel te springen.

De Christus hoort een etherische figuur te zijn, hij is niet te vinden op aarde.
Deze DOM. kan geen bijbel lezen!

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Zelfs niet een etherisch figuur wat dat dan ook moge wezen. Er is geen DE Christus . Christus betekend alleen maar anoiinted / gezalfde dat deden ze als traditie / ritueel ( nonsense dus) bij koningen en priester.

Frans
Frans
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

Hij , de dominee, is op het punt aangekomen dat hij los van God is!!
Als zovelen van ons.!
Los van God zijn is het beste uitgangspunt dat je kunt hebben!
Want nu kun je vanuit een vrij en onafhankelijk besluit kiezen voor De spiritualiteit, voor Christus, voor God. Geen geloof in welke vorm dan ook houdt je tegen of beperkt je! Dus ben je vrij. en dat is de bedoeling van he top aarde zijn.
Dat je vanuit een volledige vrijheid kunt kiezen, opnieuw kunt kiezen, zelf.
Niemand die dit nog voor je doet, kiezen.
Wat een geloof altijd wel deed! Een geloof vertelde wat jij moest geloven.
Nu mag deze dominee vanuit vrijheid kiezen, de weg terug naar de geestelijkheid.
Hij is nu ook geen dominee meer! hij heeft zichzelf vrijgemaakt! Mooi!
Nu de gelovigen en ongelovigen nog!

pieter
pieter
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Aan het fysieke bestaan van Sokrates of Shakespeare wordt door sommigen ook getwijfeld. Wat ik raar vind aan deze site is dat hier geregeld artikels worden gepubliceerd tegen het christendom en terzelfdertijd de cultus van de illuminati en de buitenaardse mensenredders wordt gepropageerd. Wie beheert deze site en met welk doel?

Light
Light
Reactie op  pieter
5 jaren geleden

Pieter,

Het moet niet gekker worden met gelovigen, nu jij je in het hoekje gedreven voelt worden zoek je een zondebok om naar te wijzen, maar mooi niet naar deze site. Als het je hier niet bevalt houd je dan maar bij de eeuwenoude christelijk indoctrinaties en volg jij maar het woord van elk pater pitje, deze website is een van de weinigen met een echt vrije geluid dus met de tengels van afblijven A.U.B!

gery
gery
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

verdeel en heers dachten de goden

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  gery
5 jaren geleden

Verdeel en heers dachten de mensen die deze God verzonnen. Er zijn geen Goden noch God..

petrus
petrus
Reactie op  Squenzy
5 jaren geleden

Hij heeft gewoon het LICHT gezien!!,Hosanna!!!

John
John
5 jaren geleden

Wat is de waarheid? Men zal er op een dag vanzelf achterkomen.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  John
5 jaren geleden

We weten allang wat de waarheid van die bijbelse verhalen is ! De bijbel is mythe van voor tot achter dat is allang uitgezocht. De bijbel is niet letterlijk te nemen en niet geïnspireerd door een God / (Yaweh of een andere God / goden bestaan niet en hebben nooit bestaan)

B.N
B.N
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Als je zegt dat god niet bestaat,dan moet je een alternatief vinden,dat hoe zijn wij ontstaan,ook het heelal en alles wat je in je ogen kunt zien,voorbeeld als de mens niet bestaat zouden dan de auto,huizen enzo kunnen bestaan??

Je kunt absoluut niet zeggen dat wij en het heelal zomaar zijn ontstaan als je brain goed werkt,je wil mischien de god zien om in hem te geloven,maar moet je het weten dat niet alles bestaat heeft een form,neem het voorbeeld de wind enzo.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  B.N
5 jaren geleden

Ik hoef geen alternatief te vinden en ten tweede de wetenschap heeft allang dat alternatief en het is niet eens een alternatief want God komt helemaal niet ter sprake dat is maar een geloof gebaseerd op primitive natuur religie van de pagans. Ten tweede hoeft de wetenschap niet aan te tonen dat god niet bestaat want de bewijslast ligt bij de gelovigen dus jouw bewering dat wij voor alternatief moeten zorgen is hetzelfde als te beweren als dat wij moeten bewijzen dat God niet bestaat. Aangezien we door vergelijkend religie onderzoek weten waar de God concept vandaan komt kunnen we met redelijke zekerheid 99,9999 procent aannemen dat die God niet bestaat en zeker niet diegene is die in de bijbel genoemd word dan verder elk ander beschrijving gegeven door gelovigen. Als de mens niet bestond nee dan zouden huizen en auto niet bestaan. nee logisch toch so what . maar ik weet wel waar je heen wilt want dat is een algemeen bekend argument van onnozele christenen en heb ik wel hunderden keren gehoord. Jou redenering noemen we God of the gaps . omdat we niet precies weten hoe de materie / energy die er altijd al is geweest in welke vorm dan ook zich expandeerde en afkoelde in wat wij nu als materie erkenen wil niet zeggen dat God het dan maar gedaan moet hebben. Je vergelijking gaat niet op en is al zovaak debunked.. Er is geen reden om aan te nemen dat ooit er niets was en dat kan namelijk niet. je kunt niet iets verkrijgen en zelfs niet creeeren uit iets dat er niet is. De basis was quantum deeltjes / energie en dat is er altijd al geweest en is niet gecreeerd want je kunt niets creeeren uit het niets ! dank u en prettige dag. oh enne was de kerk al afgelopen en hebben ze je weer vrij gelaten ? Nou tegen 6 uur heb je nog een kans ! pff.

B.N
B.N
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

De wetenschap heeft nooit aangetoond dat god niet bestaat,hier is de britse wetenschapper Stephen Unwin heeft een onderzoek gedaan naar het bestaan van god dat de kans is dat god bestaat is 67% lees hier:

http://www.theguardian.com/education/2004/mar/08/highereducation.uk1

Verder volgens de Koran Jesus heeft wel bestaan,en de koran is al ongeveer 1500 jaar oud.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  B.N
5 jaren geleden

De wetenschap hoeft niet aan te tonen dat God niet bestaat jullie moeten aantonen dat hij wel bestaat ! The burden of proof is on the claimer ! doei ! Jullie kunnen niet aantonen dat er een God bestaat.
We kunnen echter wel degelijk aantonen dat de God of Goden die in de bijbel staan en wat dus de basis is van jullie Gods concept en geloof niet bestaan of bestaan hebben en dat is voldoende want godsdienst is alleen en volledig gegrond op dat bijbel boek ! We hebben daarmee wel degelijk aangetoond dat God niet bestaat ! Stephen Unwin die kletst uit zijn nek. Do not make appeal to authority or number fallacy’s please ?
De Koran is gebaseerd op bijbel teksten dus daar kun je wel mee aankomen ook dit argument is niet geldig. De bijbel gospel txt is ouder dan de Koran dus vergeet het maar om de Koran als bewijs aan te dragen het zal je niet lukken en daarmee zijn bij deze je argumenten in je comment debunked and refuted ! Doe eerst studie naar oorsprong van je geloof en de mythes waaruit het komt. Ten tweede de Islam is gebaseerd op Arabisch moon cult en Allah is gebaseerd op moon goddess en werd later van vrouwelijke god een mannelijke God Allah.. Ik hoor je na je studie wel weer. over een jaar of 3.. goedenavond..

Edwin
Edwin
Reactie op  John
5 jaren geleden

Ja, of niet.
“De waarheid” …hoelang is de mensheid niet bezig om deze te ontdekken?
Hoe vaak is er niet een “waarheid” verkondigd die later weer als leugen onderuit is gehaald?

Iedereen heeft het recht naar zijn/haar waarheid te leven, al beweert een ander dat die “waarheid” onzin is, lekker belangrijk!

Oorlogen zijn gevoerd vanwege “de waarheid” mensen die anders dachten over de waarheid zijn uit naam van een of andere “waarheid” vermoord.

De waarheid is voor debielen….laat ze maar lekker doorzoeken naar die “waarheid” van ze.

Faith
Faith
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

All wars are bankers wars Edwin, je wil het maar niet weten he?

Edwin
Edwin
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

🙂 En JIJ noemt mij “opdringerig”? 🙂

Ach gut

Faith
Faith
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

Mocht ik je ooit opdringerig genoemd hebben dan neem ik dat terug en maak ik er een wandelende betonnen plaat op twee benen van.

Alleen de waarheid
Alleen de waarheid
5 jaren geleden

Het lijkt er sterk op dat dit weer een vooropgezet plan is om alle neuzen binnen de gemeenschap dezelfde kant op te krijgen.
Waarom is kerk bv zo angstig voor mensen die “afwijkende meningen” hebben? Het geloof en al zijn goden is toch zo sterk en O zo machtig?

Het hebben van een mening is prima zolang het maar niet je eigen mening is.

Kalki
Kalki
5 jaren geleden

Volgens….. http://www.share-international.org/ …… is Jezus NU in de wereld (terug).

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

Ha ha ha .. lachen zeg. dat kan helemaal niet er is nooit een Jezus geweest dus nu ook niet laat staan terug komst . ! En wat ik al dacht die share site is van die Benjamin Creme met zijn Maitreya pff dat is al van 1975 ongeveer. flauwekul . toen werd er al allerlei dingen belooft door Creme en die kerel Maitreya echter er is nooit iets van uitgekomen. Allemaal new world order gedoe om een soort nieuwe religie in elkaar te flansen . bedrog dus. Vergeet het maar.

gijs
gijs
Reactie op  Kalki
5 jaren geleden

er staat ook dat hij de wereld zal regeren
nu moet het eerst chaos worden voor er een wereldregering gewenst is
vrede brengen wil hij ook
moet er eerst massaal oorlog komen of geruchten
begint er al op te lijken
Jezus was zijn profeet zo zegt hij en hij is zelf meerder
hij is antichrist want hij denkt dat hij t zelf is
oja zijn naam is opgeteld in het hebreeuws 666
zijn motto is samen delen of sterven
dus zijn religie aannemen of sterven

http://nl.wikipedia.org/wiki/Maitreya

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  gijs
5 jaren geleden

Allemaal l*lkoek of het nu over Jezus gaat of Maitrya allemaal 1 laken een pak .. Jezus heeft nooit bestaan en die Maitrya is inderdaad een bestaand figuur hij schijnt zelfs een tijdje in london gewoont te hebben. vreemd figuur. hoor je niks meer over nee natuurlijk niet is weer zo’n Guru van 13 in een dozijn. Allemaal flauwekul en er zijn geen profetieen in de bijbel die nu uitkomen en als ze uitkomen is omdat de mensen er voor zorgen dat ze uitkomen dat heet self fulfilling prophecy en die gelden niet als prohecy. Vergeet het maar.

Kalki
Kalki
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Als de Maitreya zich niet publiekelijk openbaart als zijnde de wereldleraar voor de mensheid, dan is er geen hoop voor voortbestaan van de mensheid/planeet.

duitinzakje
duitinzakje
5 jaren geleden

Ik heb wel eens horen zeggen dat protestanten de lakeien zijn van de rabbi´s. Calvijn zelf was een rabbi die zogenaamd tot het Christendom bekeerde om zo mede het Christendom (de RKK) onderuit te halen.

In ieder geval hebben de protestanten met de Reformatie de weg vrijgemaakt voor de Portugese Joden met hun geld: slavenhandel en kolonialisme.

In de VS gaan protestanten zover dat ze Israël boven Amerika stellen. In ieder geval sterven de Amerikaanse protestante suffies in de oorlogen voor Israël.

Ooit las ik ergens van een rabbi die stelde dat protestantisme talmudisme voor goyim was. En laat het nou toevallig zo zijn dat Jezus in de talmud voor eeuwig in een pot kokende stront zit en zijn moeder voor soldatenhoer doorgaat. Dus de gedachtengang van deze verdwaalde dominee komt de talmudisten goed uit. Zij HATEN n.l. Jezus met heel hun wezen.

Over protestanten in Amerika gesproken. Wat heeft het volgende nog met Christendom te maken

?https://www.youtube.com/watch?v=NShtdW7fcos

duitinzakje
duitinzakje
Reactie op  duitinzakje
5 jaren geleden

Het vraagteken voor de link hoort niet bij de link, maar achter de vorige zin.

Cynicastor
Cynicastor
5 jaren geleden

In mijn ogen volkomen terecht dat hij niet meer op de kansel mocht staan. Zou hij van mij ook niet mogen. NIET omdat ik zijn mening niet respecteer. Ieder heeft recht op zijn eigen mening, al hoef je het niet altijd eens te zijn met die mening. Maar wel omdat deze dominee zijn werk niet meer naar behoren kan doen. Hoe kun je immers vanaf de kansel het christendom verspreiden als je vervolgens beweert dat dé spil van het CHRISTENdom een leugen is? Dan haal je je eigen boodschap onderuit.

AtomNics
AtomNics
5 jaren geleden

wij allen zijn een multi dimensionaal wezen, wat inhoud dat bewustzijn er altijd was geweest en zal zijn. het bewustzijn is onderverdeeld in meerdere lagen en zijn verbonden met elkaar. kijk maar hoe het menselijk lichaam is opgebouwd en hoe het verbonden met elkaar is. ze werken wel los van elkaar daarom ook de verschillende dimensies.

het bewustzijn kent geen begin en geen einde, vraag jezelf maar eens af waar is het begin of einde van je gedachte waar je aan dacht?

wij allen zijn een oneindige multi dimensionaal bewustzijns wezens met een hoofd een hart en een ziel.

nou is het zo dat god en zijn broeders en zusters mythologieën allemaal waar zijn, alleen vertoeven zij in de 3de en 4de dimensie, hoger komen zij niet. simpelweg omdat ze het buiten hun zelf zoeken aan externe energie houden zij zich vast.

hint om in de hogere dimensies te kunnen komen dien je naar je hart te gaan en naar je hart te luisteren het diepe vertrouwelijke gevoel heb ik het dan over waar geen twijfel mogelijk is.

het 4de dimensie waar alle technologie wordt verkregen. en daarom zijn ze er ook zo dol erop deze dimensie. het wordt vooral door het duister volop gebruikt omdat deze 2 dimensies de 3de en 4de de dimensies zijn waar macht en controle kan worden uitgeoefend en vooral manipulatie.

in de 4de dimensie hebben ze binnen die dimensie nog meer dimensies gecreert zodat je de echte laag(en) (waarheid) niet meer ziet tenzij je blijft schillen dan zie je die lagen wel ha.

MarcelvL
MarcelvL
5 jaren geleden

Jezus heeft wel echt bestaan, alleen beloofde Hij spoedig terug te keren en het is maar wat je spoedig noemt, niet spottend bedoeld ofzo maar in mijn tijdsbestek vind ik het woord spoedig niet echt overeenkomen met een tijdsbestek van meer dan 2000 jaar. Ik twijfelde eerst ook hoe alles zit (ben op de hoogte van alle Zeitgeist documentaires) maar Zeitgeist maakt alles wel weer heel makkelijk. Ik denk dat deze dominee Zeitgeist voor complete waarheid aanneemt, terwijl er nergens iets over de geboortedatum staat van Jezus, dat Kerst het oorspronkelijke feest van Tammuz is moge bij de wat breder geïnteresseerden mensen inmiddels bekend zijn.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  MarcelvL
5 jaren geleden

Nee Jezus heeft niet echt bestaan en daar zijn genoeg bewijzen van in contrast tot wat de ignorante gehersenspoelde christenen denken. Alle thema’s in de gospel zijn gellinkt met oude mythen en zelfs uitspraken van de Jezus karakter weet men waar dat vandaan komt of op gebaseerd is. De gospel en zelfs openbaringen staan vol met mythen astrotheology noemen we dat in dit geval ! Doe eens een studie naar de oorsprong van de babble en het christelijk geloof en waar die OT en NT stories vandaan komen , geen van allen zijn gebeurt noch hebben de karakters in levende lijve bestaan op een paar na. Jezus heeft geen geboorte datum nee want hij is nooit geboren want hij bestaat niet het is een verhaal.. wakker worden. En ja het verhaal gaat over de winterzonnewende waar Jezus de zon is . Ga zelf maar studeren hierop en lees D M Murdock boeken. dan zal er een licht gaan schijnen. het licht van de zon . de alfa en omega, leven en dood dat is de zon.. Figuurlijk keert Jesus ( de zon ) terug in een waterman tijdperk dat is wat er mee bedoelt wordt.. wat ik zei doe eens studie hierna want het is te veel om hier uit te gaan leggen. prettige studie . en nu niet meer eignenwijs zijn he ?

MarcelvL
MarcelvL
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Onno Westerman, je presenteert je mening als absolute waarheid iets waardoor jezelf behoorlijk arrogant overkomt. Je haalt nu meerdere dingen door elkaar. Je hoeft
a- helemaal geen christen te wezen om te beseffen dat Jezus daadwerkelijk heeft bestaan. Mohammed heeft ook daadwerkelijk bestaan dat wil niet zeggen dat je die een goddelijke status hoeft te geven, hoewel in het geval van Jezus ik daar dan wel anders over denk.
b. Onze jaartelling is gebaseerd op de geboorte van Christus, waarom zou onze jaartelling lopen van vóór en ná Christus als dit een metaforisch figuur zou betreffen?
c. Er zijn meerdere mensen in die tijd die wisten dat er iemand met de naam Jezus wonderen verrichtte die onverklaarbaar waren, hoe zou dit een fictief persoon kunnen betreffen.

Of je nu gelooft dat Jezus wél of niet de Zoon van God is is een waarde-oordeel die iedereen voor zich moet bepalen, maar om nu te stellen dat er nooit sprake is geweest van een persoon die zich Jezus noemde is ongeloofwaardig.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  MarcelvL
5 jaren geleden

Ik haal absoluut niets door elkaar. Jezus heeft nooit bestaan en daar zijn gefundeerde reden voor om dat te beweren en de christeliljke of non christen Jezus gelovigen beweren het maar ongefundeerd. Juist je denkt dus dat Jesus een goddelijke status heeft. daar ga je al . hoppa through the drain met die onzin . De jaartelling is niet gebaseerd op de geboorte van christus en zijn naam is niet christus maar Jezus wat dus duidelijk maakt dat jij een Christen bent want die noemen altijd Christus ipv gewoon Jezus de naam van het gefictioneerde karakter die de zon voorstelt in de gospel. Volgens het VERHAAL zou Jezus zelfs geboren zijn voor het jaar nul en wel 4 bc nog in de tijd dat koning Herod the great nog net leefde die ging namelijk door 4 bc de andere Herod in de NT is zijn broer Herod Agrippa dat zijn dus niet dezelde Herods maar worden wel allebij gewoon Herod genoemd. Onze jaartelling is pas ver achteraf ingesteld op 0 of 1 zo je wilt whatever. en dus ingesteld puur vanwege het verhaal dat EEN Jezus zou zijn geboren rond die tijd echter er is geen enkel bewijs voor een historische Jezus integendeel zelfs. Doe eens study naar oorsprong van je geloof en de mythes die er in verweven zijn .. Je neemt alles klakkeloos aan wat er in de bijbel staat en wat die loezer op de kansel je vertelt. Oh ja en waar staat dat dat er meerdere mensen in die tijd waren die wisten dat iemand met de naam Jezus wonderen verrichtte ? Het staat namelijk nergens ! Hearsay hearsay that’s all it is .. En als dat volgens jouw in de bijbel zou staan. nou dan is je argument gelijk al ongeldig. De bijbel is geen bewijs maar de claim en dat kan niet tegelijk gelden. Ooit gehoord van circular reasoning ? Cirkel redenatie ? Nee meeste christenen hebben nog nooit van Fallacy’s gehoord. Je hebt er al vele gemaakt in je betoog. allemaal ongeldig dus. doei..
Nee het is niet ongeloofwaardig om te stellen dat er nooit een figuur Jezus als uit de gospels heeft rondgelopen dat is wat jij ervan maakt en onterecht. En de dingen die ik zeg zijn geen meningen maar berusten op feiten ! Als je er eens op bestudeerd had 1 of 2 jaar en het goede materiaal doornemen dat is alles.

MarcelvL
MarcelvL
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Hallo Onno Westerman, die 4 jaar verschil is iets wat allang bekend is. Overigens ben ik verre van een moraalridder ofzo; mijn mening is dit leven telt en maak er wat van hier en later zie je wel hoe en wat. Ik geloof niet direct in een kerkelijk instituut als gezaghebbende organisatie; dit punt gaat puur over het feit of Jezus als persoon wel of niet bestaan heeft. Of je wel of niet de goddelijke status aan deze persoon toeschrijft heeft is een ander verhaal. Ik ken weinig atheïsten die het bestaansrecht van Jezus hebben ontkend laat staan dus die dominee die dat ook al doet. Verder I rest my case wat betreft dit onderwerp.

Faith
Faith
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Weet je wat ongeloofwaardig is? Dat hier door een non believer beweerd wordt dat hij iemand van een geest had afgeholpen, hem hadgereinigd omdat hij Josef Rulof las. En of die persoon nog niet wist dat je je moest laten reinigen als je van zo’n meeting kwam. Hoe is het mogelijk dat iemand die niets gelooft wat zijn eigen ogen niet kunnen zien, iemand gereinigd heeft. Of hij moet hem voor veel geld in bad hebben gezet.

Wijnand Wattimena
Wijnand Wattimena
Reactie op  Onno Westerman
5 jaren geleden

Onno,
Ik richt me maar tot jou omdat je volgens mij het meest aan het woord bent en ook steeds het laatste woord wil hebben:
1. Ikzelf, als christen en met mij vele medechristenen hoeven gelukkig onze God (en Zijn Zoon Jezus) niet te verdedigen tegen de lasterpraat die jij uitspuit. Hijzelf, zal op Zijn tijd Zijn waarheid aan de wereld bekend maken !
2. Je beseft uiteraard wel dat jij in al de eeuwen niet de eerste, enige en ook niet de laatste bent en zal zijn die middels zo’n quasi filosofisch/wetenschappelijk betoog (overigens teleurstellend vol taalfouten) probeert het christelijk geloof onderuit te schoffelen. Uit frustratie of grote teleurstelling misschien ?!
3. Jezus heeft ons trouwens in Zijn levenslessen al gewaarschuwd voor zulke valse profeten (in onze tijd: nep-geleerden) als jij Onno(zele) Westerman !
4. Zoals ik tegen die bekende schoenmaker zou zeggen: blijf bij je leest !, zou ik tegen jou willen zeggen: hovenier (pracht vak !) blijf bij je tuinen en gazons !
5. Wedden dat je ook nu weer het laatste woord wil hebben ?

tineke been
tineke been
Reactie op  Wijnand Wattimena
5 jaren geleden

hallo wijnand wattimena wat een mooie achternaam trouwens.ik ken onno al een aantal jaren.hij is niet een atheist maar juist iemand die de bijbel heeft bestudeerd.hij heeft jarenlange studie gedaan naar het christendom.jj noemt hem een profeet.maar hij profeteerd eigenlijk niks.alleen wil hij hetzelfde als jj.hij wil graag dat de mensen tot inzicht komen.ik zat met een stuk waar ik maar niet uitkwam.en ik heb aan onno heel veel steun gehad.ik zag god als een monster.en eigenlijk kwam dat door de kerk.al die bangmakerij.onno heeft geen kwaad in de zin.jullie praten toch ook over het vol vuur zijn voor jezus?onno is ook vol vuur.maar dan om de mensen tot inzicht te brengen.hij kan zich niet voorstellen dat mensen de bijbel lezen en over zoveel dingen heen lezen.en daar heeft hij toch best gelijk in.ik wou u dit even zeggen.onno is best ok hoor.hij is ook een vurig prediker.alleen predikt hij wat anders.maar zijn bedoelingen zijn zuiver.echt.groetjes van tineke.

Faith
Faith
Reactie op  tineke been
5 jaren geleden

Het lijkt wel of Gor en Brammetje M. hier zo intens en overdonderend aanwezig zijn.

Edwin
Edwin
Reactie op  Wijnand Wattimena
5 jaren geleden

Ik, als gewetensvolle ex-christen zal dan even tegen “jullie’ (fijn he dat wij tegen zij gedoe?) dat je dit verhaal dus ook precies om kan draaien.

Hoe vaak zijn er geen mensen op de brandstapel geindigd omdat ze het niet eens met het christendom waren, en van hekserij werden beschuldigd?

Deze mensen hadden vroeger geen ene manier om hun gedachtes te kunnen uitten , die droogkloterige christenen met hun oogkleppenvisie zorgden daar wel voor.
Christenen hebben voor een lange tijd altijd andersdenkenden vervolgd en vermoord, dus zo zuiver is het christelijk geloof nu ook weer niet.

Wees eerlijk: een sneer van een “ongelovige” richting de christenen is minder erg dan een christen die “ongelovige mensen” martelt en op de brandstapel gooit.

Laat de kerk nu maar eens officieel met een excuus komen voor het verbranden en vervolgen van “heksen”, “homosexuelen” enzovoorts.

De moderne weldenkende mens laat zich niet meer bang maken met uitspraken als “wacht maar af tot Hij (waarom niet ‘zij”??) komt”

Als je als Christen de mensen “waarschuwt” voor een op handen zijnde dag des oordeels dan loop je mensen met jouw eigen angstbeelden te bedreigen.

Het is niet erg als het christendom zou verdwijnen, heus niet. Zo te zien heb je geen of weinig vertrouwen in je medemens, anders had je je niet zo verdedigend richting jouw geloof opgesteld.

Sowieso wist je waar je aan begon toen je naar deze site fietste, je weet donders goed dat je kritiek op het geloof kon verwachten.

Nogmaals : al eeuwen lang werden andersdenkenden door christenen vervolgd, als er mensen zijn die nu tegengas geven richting het christelijke geloof dan zou ik zo zeggen : boontje komt om zijn loontje, eigen schuld dikke bult

Net zoals vele christenen hier op deze site komt het op mij over dat je hier bent om zieltjes te winnen, succes met het bestrijden van het kwaad, en maak je niet zo druk over ongelovigen, ook dat zijn maar mensen hoor.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Edwin
5 jaren geleden

Dikke plus voor je bijdrage.
Iemand die vertrouwt op zichzelf heeft niet de behoefte de omgeving hetzelfde te laten geloven/denken als hij-/zijzelf.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Wijnand Wattimena
5 jaren geleden

Het laatste woord ? Nou aan jullie ”laatste woorden” hebben we niet zoveel ! Als je je eigen geloof eens had bestudeerd en de oorsprong ervan zou je nu niet zo hoog van de tafel springen want dan had je geweten waar ik over praat en die dominee !

”1. Ikzelf, als christen en met mij vele medechristenen hoeven gelukkig onze God (en Zijn Zoon Jezus) niet te verdedigen tegen de lasterpraat die jij uitspuit. Hijzelf, zal op Zijn tijd Zijn waarheid aan de wereld bekend maken !”

— Ja jullie moeten aantonen en bewijzen dat die figuren hebben bestaan of nog bestaan ! Ik spuit geen lasterpraat uit, ik laster niemand en niet bestaande figuren kun je niet beledigen en lasteren ! Er bestaat geen ”Hijzelf” dus daar hoef je niet op te wachten en het zal dus nooit gebeuren !

”2. zo’n quasi filosofisch/wetenschappelijk betoog (overigens teleurstellend vol taalfouten) ”
— Niets quasi filosofisch / wetenschappelijk aan mijn betoog gewoon duidelijke taal recht voor zijn raap en gebaseerd op feiten en onderzoek van bible scholars en mythicist .
— Taal fouten dat zal nog wel meevallen..

probeert het christelijk geloof onderuit te schoffelen. Uit frustratie of grote teleurstelling misschien ?!

— Ik duld geen onzin en leugens en bedrog, de waarheid zal boven tafel komen en is al gebeurd. Het geloof is allang debunked ! Niets met frustratie of teleurstelling te maken puur om nonsense uit de wereld te helpen omdat jullie onze geschiedenis hebben vervalst !
Geen enkel verhaal in de bijbel is ooit gebeurt in de geschiedenis, geen enkel !

3. Jezus heeft ons trouwens in Zijn levenslessen al gewaarschuwd voor zulke valse profeten (in onze tijd: nep-geleerden) als jij Onno(zele) Westerman !

— Er was geen Jesus dus hij gaf geen levenslessen dat hebben de schrijvers hem het Jezus karakter in de gospel toebedeelt.. zgn waarschuwingen zijn alleen erin gezet als een plausible deniability claus ja moeilijk he voor een domme christen om te begrijpen ? Gebruik je verstand . De biijbel is niet geinspireerd door een God en die God Yaweh van de bijbel is een achterlijke idioot een psychopatische massa moordenaar. een nutcase dus..

4. Zoals ik tegen die bekende schoenmaker zou zeggen: blijf bij je leest !, zou ik tegen jou willen zeggen: hovenier (pracht vak !) blijf bij je tuinen en gazons !

— Staat nergens dat ik dat vak uitoefen voor hovenier, nooit gedaan bij een baas of bedrijf. Ik heb gewerkt 16 jaar bij kodak fotocentrale en nu bij intertoys.. dus goed lezen graag.
Jullie kunnen gewoon geen tegengas tegen jullie argumenten gebruiken nou maak die argumenten dan ook niet je kunt het verwachten en dan heb je aan mij echt een verkeerde want ik trek mijn mond open tegen die onzin.

5. Wedden dat je ook nu weer het laatste woord wil hebben ?

— Ja dat klopt precies hoe is het mogelijk he ? Denk je dat ik nu inneens ja en amen ga zeggen tegen die onzin van de kerk . bewezen onzin ?

Bert
Bert
5 jaren geleden

De ontkenning dat Jezus werkelijk heeft bestaan, luidt volgens de bijbel het tijdperk van de antichrist in.

Onno Westerman
Onno Westerman
Reactie op  Bert
5 jaren geleden

Als er geen Jezus is geweest en heeft bestaan maar een mythe character is dan is er ook geen antichrist en wie denk je dat dat idee van antichrist heeft verzonnen , de kerk zelf en het is ingeweven in het verhaal van de bijbel NT. Er bestaat geen christus ( betekend overigens alleen maar anointed) dus ook geen antichrist.. Ook gij dient enige studie te ondernemen om te begrijpen waar die dominee en ik het over hebben.. De hele bijbel en het christelijk geloof is allang debunked en ontmaskert je loopt achter de feiten aan want de kerk lult uit zijn nek en die dominees behalve dan die waar hier over gesproken wordt zijn ook gehersenspoeld tijdens hun opleiding en vervolgens spoelen ze de hersens van het kerk volk waaronder u kennelijk ! Oorsprong van je geloof niet bestuderen maar wel de dominees geloven en het klakkeloos aannemen daar begrijp ik niks van .. Hoop mensen op deze pagina hebben nog heel wat te bestuderen.

x

Check Also

arts

Arts noemt vaccinatie ‘cadeau van God’, zet sceptici weg als ‘complotdenkers’

Een arts heeft in een interview met ...

egyptenaren

Wisten de oude Egyptenaren meer dan we denken?

Veel mensen kijken momenteel op Netflix een ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

142
0
We lezen graag je reactie!x