Homepagina » Universum » Donkere materie in verband gebracht met vijfde element ether
Donkere materie in verband gebracht met vijfde element ether

Donkere materie in verband gebracht met vijfde element ether

Vreemde geladen deeltjes die uit het centrum van onze Melkweg komen zijn mogelijk het signaal van donkere materie, de ongrijpbare substantie waar het universum voor een groot deel uit bestaat, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Wetenschappers hebben tot in detail geladen deeltjes in kaart gebracht die een mysterieuze nevel vormen in het hart van ons sterrenstelsel.

Ze denken dat de wolk, die werd afgespeurd met de Planck-satelliet van de ESA, niet wordt gegenereerd door de normale materie die we kunnen zien en meten.

Ether

De Maya’s noemden het ‘ether’ of het ‘vijfde element’. De definitie van ether is: een theoretische substantie die overal in de ruimte bestaat en verantwoordelijk is voor de voortplanting van elektromagnetische straling door het universum.

In de Mayaanse boeken van Chilam Balam en Popol Vuh wordt gesproken van ‘hemelse gebeurtenissen’ aan het einde van de vierde wereld en het begin van de vijfde wereld. We bevinden ons nu in die periode.

Nieuw mechanisme

“De geladen deeltjes kunnen niet worden verklaard met behulp van de structurele mechanismen in het sterrenstelsel en ze kunnen niet afkomstig zijn van supernova-explosies,” zei Pavel Naselsky van het Niels Bohr-instituut van de Universiteit van Kopenhagen. “Wij denken dat het hier zou kunnen gaan om bewijs voor het bestaan van donkere materie. Hoe dan ook hebben we een nieuw en onbekend mechanisme ontdekt dat deeltjes in het galactische centrum doet versnellen.”

De galactische nevel werd in 2004 voor het eerst gespot door de Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) van NASA. Sindsdien proberen onderzoekers te verklaren wat ze hebben gezien. Een materiaal wordt anisotroop genoemd als bepaalde materiaaleigenschappen niet in alle richtingen gelijk zijn.

Synchrotronstraling

Voor de nieuwe studie maakten onderzoekers gebruik van data van de Planck-satelliet en de WMAP-sonde. Ze stelden vast dat het hoogstwaarschijnlijk ging om synchrotronstraling, die wordt geproduceerd doordat elektronen en positronen met ongelooflijke snelheden door magnetische velden in het centrum van het sterrenstelsel schieten.

Gedacht wordt dat donkere materie is verspreid over grote delen van het universum en zich concentreert in het centrum van sterrenstelsels.

Plato sprak in de vijfde eeuw voor Christus al over een vijfde element dat bezielt, de levenloze materie ordent en er bovendien voor zorgt dat de planeten een volmaakte cirkelvormige beweging maken.

Occultist Heinrich Cornelius Agrippa von Nettesheim (1486-1535) omschreef in zijn De occulta philosophia libri tres elementale magie. Veel occulte effecten in de magie zijn volgens hem het resultaat van de spiritus mundi (wereldgeest) of kwintessens (vijfde element), die het universum doordringt en zich aan de menselijke rede onttrekt.

Bron: Earthchangesmedia.com

Gerelateerd:

 

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chris
Chris
8 jaren geleden

Jammer dat er weer een aantal fouten in de vertaling van het artikel zitten. O.a. de definitie van anisotroop. Ik geef toe dat het ingewikkelde materie is om te vertalen, vandaar misschien.

Abel
Abel
8 jaren geleden

[quote name=”Chris”]Jammer dat er weer een aantal fouten in de vertaling van het artikel zitten. O.a. de definitie van anisotroop. Ik geef toe dat het ingewikkelde materie is om te vertalen, vandaar misschien.[/quote]

Onjuist. De definitie van anisotroop die wordt gegeven in het artikel klopt. Ik heb het nagezocht.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

De Europese Planck-kunstmaan, die in 2009 is gelanceerd en onderzoek doet aan de kosmische achtergrondstraling, heeft radiostraling uit het centrum van ons eigen Melkwegstelsel ontdekt die mogelijk indirect afkomstig is van donkere materie. Dat beweren wetenschappers van het Deense Niels Bohr Instituut in een artikel dat gepbubliceerd is op de preprint -server arXiv.org, maar dat overigens nog niet geaccepteerd is voor publicatie in een wetenschappelijk tijdschrift. Het gaat om zogeheten synchrotronstraling, die ontstaan wanneer elektrisch geladen deeltjes door een magnetisch veld bewegen. Die deeltjes zijn negatief geladen elektronen en hun antideeltjes, de positief geladen positronen. Omdat antimaterie geen lange levensduur heeft (zodra antideeltjes in botsing komen met gewone deeltjes treedt wederzijdse annihilatie op), moet de voorraad elektronen en positronen voortdurend worden aangevuld. DEEL1

Hunting Wolf
Hunting Wolf
8 jaren geleden

Dat gebeurt volgens de Deense onderzoekers als gevolg van onderlinge botsingen van donkere-materiedeeltjes. Het bestaan van grote hoeveelheden donkere materie in het heelal wordt afgeleid uit zwaartekrachtmetingen. De donkere materie bestaat vermoedelijk uit zeer zware onbekende elementaire deeltjes, maar hun ware aard is nog steeds een raadsel. De Planck-metingen vormen mogelijk een belangrijke aanzet tot de oplossing van het mysterie.
Meer informatie:
Persbericht Niels Bohr Institute
Preprint op arXiv.org
Dit nieuwsbericht is toegevoegd door Govert Schilling – allesoversterrenkunde.nl DEEL 2

Chris
Chris
8 jaren geleden

[quote]
Onjuist. De definitie van anisotroop die wordt gegeven in het artikel klopt. Ik heb het nagezocht.[/quote]

Nu wel, ja. De tekst is inmiddels gecorrigeerd namelijk.

r
r
8 jaren geleden

het hele heelal is een en al leven moeilijk te meten maar staat met alles in contact donkeren materie is zeker moeilijk te begrijpen om de eenvoudige reden dat het moeilijk te meten valt het hele heelal is een ziel of beter gezegt een levend wezen in al zijn vormen wij mensen zijn een spiegeling van deze ziel. Ziel heeft voor mij de betekenis de oneindigheid in een eindig tijdelijk leven waarin men dat kan leren zien dat we in een oneindigheid van vormen die geboren word in een oneindig heelal van bezield leven. waarin geen vorm verloren gaat maar zich vernieuwt waarin het oude materie zich steeds weer opbouwt in nieuwe vormen dat gebeurt hier op deze planeet in de ruimte een eeuwig durend proces waarin steeds alles herhaalt word het leven is bezielt met dezelfde stoffen de oneindigheid houd zich verborgen maar als men wakker is kan men het begrijpend voelen

zappfinger
zappfinger
8 jaren geleden

Wie legt nu het verband tussen ether en donkere materie?
De schrijver van dit artikel en zeker niet de wetenschappers.

Voor de wetenschap bestaat de ether sinds het Michelson/Morley experiment niet meer.

Niburu, wees eens wat zorgvuldiger met het plaatsen van dit soort artikelen…

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

de jonge

Coronaminister De Jonge werkt aan quarantaineplicht

Na de val van het kabinet zei ...

coronavaccin

Gezondheidsexperts doen oproep na sterfgevallen in Noorwegen: geef coronavaccin Pfizer niet aan ouderen

Chinese gezondheidsexperts hebben Noorwegen en andere landen ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

7
0
We lezen graag je reactie!x