Homepagina » Bewustzijn » De dood is een illusie. Deze professor onthult wat er gebeurt als je lichaam sterft
De dood is een illusie. Deze professor onthult wat er gebeurt als je lichaam sterft

De dood is een illusie. Deze professor onthult wat er gebeurt als je lichaam sterft

Het leven houdt niet op als je lichaam sterft en kan altijd blijven voortbestaan. Dat stelt professor Robert Lanza van de Wake Forest University in North Carolina.

Het biocentrisme impliceert dat de dood niet bestaat. Het is een illusie die in stand wordt gehouden omdat mensen zich identificeren met hun lichaam.

Ze denken dat hun bewustzijn verdwijnt op het moment dat hun lichaam sterft.

Migreert

“Wij mensen geloven in de dood omdat ons is geleerd dat we sterven,” zei Lanza. “Specifieker gezegd: ons bewustzijn associeert leven met lichamen en we weten dat lichamen sterven.”

De dood is een illusie. Deze professor onthult wat er gebeurt als je lichaam sterft

Robert Lanza (Wikicommons)

Bewustzijn bestaat echter buiten de tijd en ruimte en kan overal naartoe gaan: in het menselijk lichaam en daarbuiten.

Lanza meent dat meerdere universa tegelijkertijd kunnen bestaan. In het ene universum kan het lichaam dood zijn en in het andere blijft het bestaan.

Het bewustzijn migreert als het ware naar het andere universum.

Eeuwige bloem

“Wanneer we sterven wordt ons leven een eeuwige bloem die terugkeert naar het multiversum,” zei de professor. “Het leven is een avontuur dat onze lineaire manier van denken overstijgt.”

Een overleden persoon die door een tunnel gaat komt niet in de hel of in de hemel, maar in een wereld die lijkt op de huidige.

Lanza denkt het bestaan van het hiernamaals te kunnen bewijzen aan de hand van de kwantumfysica.

Tweespletenexperiment

Hij verwees naar het beroemde tweespletenexperiment, een natuurkundig experiment waarmee wordt aangetoond dat licht of materie zich soms als deeltje en soms als een golf gedraagt.

Als niemand naar het deeltje kijkt, gedraagt het zich als een golf. Dit betekent dat we tegelijkertijd door beide spleten kunnen gaan.

Iemands perceptie en bewustzijn zijn van invloed op de manier waarop een deeltje zich gedraagt.

[Express]


Vind je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

45 reacties

 1. Kijk dat is nou wel een interessante gedachtengang…

  23 likes
  • Zeker. Kun je na gaan wat je bewustzijn ervaart bij het weghalen van organen voor donatie als het nog aanwezig is.

   22 likes
  • Inderdaad, en als je tijd hebt en dit interessant vind. Lees dan het boek The Alien interview maar eens,dan kom je erachter dat wat deze man beschrijft in 1947 beschreven is door Mathilda O Donnel MacElroy.

   En kun je die twee verhalen linken dan weetje dat ook dat het interview klopt.

   Waarom zouden we in een bijna of misschien wel oneindig universum leven wat al miljarden jaren bestaat, en wij daarvan maar plus minus 100 jaar op een stukje grond in verhouding nog geen derde van een zandkorrel tussen alle zandkorrels van de aarde mogen leven en beleven. En dan wetend dat ,dat alles was wat we ooit zouden meemaken?

   Dat klinkt toch ronduit belachelijk?

   7 likes
  • Niks nieuws. Is al ruim 5200 jaar geleden door Heer Krishna gezegd in de Bhagvad Gita. Misschien moeten wetenschappers dat boek eens een keertje lezen en bestuderen alvorens ze denken nieuwe theorietjes gelanceerd te hebben.

   4 likes
 2. Het is een mooie visie.

  Maar waar gaat de kennis en ervaringen heen van het vorige leven? In het nieuwe leven moet je helemaal vanaf nul beginnen met het opbouwen van al die dingen zoals het leren van bijvoorbeeld een taal en het omgaan met andere mensen… . En wanneer je dement wordt en alles vergeet over het huidige leven… neem je dan een lege zak mee naar het “universele” bewustzijn? Daarboven zijn zijn de genen van het fysieke lichaam niet altijd gunstig gezind (die de psyche en het lichaam mogelijk ongunstig vormen)

  Huh… argh…. ik geraak niet in reine met deze hoe dan ook interessante visie.

  6 likes
  • Je oude levenservaringen worden geblokkeerd. Als je leven niet heeft voldaan aan de verwachtingen, krijg je de kans het in een volgend leven opnieuw te ervaren. Alles is gebaseerd op evolutie van ziel en geest om het ware te zoeken. Het is alles omvattend en heet LIEFDE.

   7 likes
   • en de grootste, diepste kunst is in dit leven te komen tot absolute zelfrealisatie…
    in dit lichaam…
    met deze ziel…
    dan ben je vrij en veilig en kun je het Universum vragen wat je nodig hebt…
    ‘t zal U gegeven worden…

    liefde en licht

    namaste

    10 likes
   • Wees gerust, Maarten V, met uw mening staat ge zeker niet alleen ! Maar wat ge daar als negatieve situaties aanziet : indien de geformuleerde visie correct is, wordt àlles ànders dan wat wij ons voorstellen : wat wij als problemen zien valt volgens mij volledig weg. Wat van ons overblijft – ik bedoel dus onze “persoonlijkheid” – zal voortbestaan met een bepaalde volmaaktheid waarvan wij ons (nog) geen beeld kunnen vormen. Bij MIJ blijft de vraag bestaan : mogen en/of kunnen wij in dit leven al wel iets wéten van wat komen zal ?

    5 likes
   • Zolang je dat LIEFDE proces niet begrijpt, zal je steeds terug keren in het stoffelijke.
    Dat is de cyclus.

    5 likes
  • Dit bewijst, dat jij menselijk denkt. Na de dood gelden er andere wetten. We zijn hier op aarde om ons te ontwikkelen. We leven hier niet voor niets. Ik geloof dat men door middel van reïncarnatie geestelijk ontwikkelt. En kunnen wij zo arrogant zijn te denken dat wij de enigen zijn in het universum? Ik dacht het niet. Lees het boek maar van Danicken ” waren de godennastronauten.” Goed leesbaar en In mijn ogen zeker mogelijk wat daar in beschreven wordt.

   1 likes
  • Bhagvad Gita geeft hier – bij monde van Heer Krishna zelf – duidelijk antwoord op.

   0 likes
 3. @ Maarten V. Je vraagt wel veel in een paar zinnen, ik hoop dat ik het wat duidelijk kan maken. Ten eerste alle vorige levens liggen opgeslagen in je ziel, als je opnieuw geboren wordt….lijkt t blanco maar dat is niet helemaal waar, hopelijk herinner je soms dingen of gebeurtenissen waarvan jij denkt,,,hoe kan ik dat nou weten,,,nou dan heb je contact met je ziel,daar liggen vragen en antwoorden opgesloten. Het vervelende is dat we al heel jong geconditioneerd raken, en dan staan we even niet in contact met onszelf ……..het is de grote uitdaging van ons leven om steeds feeling te houden met onze ziel.,,maar het is moeilijk, we maken van alles mee in het leven en we hebben ook nog een ego die vaak wat anders zegt……. Over Dementie, dat is een ziekte van de hersenen, die maken in de meeste gevallen geen contact meer met de ziel, maar de ziel blijft intact, je hoofd leeft alleen in een schimmige wereld… en ja als je geboren wordt met genetische afwijkingen heb je een hindernis, maar dat hoeft niet…… op het ogenblik maakt men van ieder kind dat afwijkend (?) gedrag vertoond een probleem kind en ook nog met de nodige medicatie , dat is heel jammer, maar dat is onze geconditioneerde maatschappij, we moeten allemaal hetzelfde zijn, dat is wel zo makkelijk………. Dus zo simpel is het leven niet, maar je gaat nooit terug met lege handen…….blijf jezelf Maarten V het is alles wat je hebt……….

  25 likes
  • @ Louise, Amen, schrijf een boek en send het mij, mijn innerlijk, ziel , geest psyche, wat ever, is gerust gesteld. mijn innerlijk streeft naar het juiste, ik ben denk ik goed bezig, maar heb nog heel veel te leren, in de korte tijd die mij hier rest, U heeft mij gerust gesteld en erg verblijdt… Dank u wel,,,,

   Namaste

   0 likes
  • Dat klop helemaal goed uitgelegd

   0 likes
 4. Het is een heerlijk bevrijdend gevoel jezelf te kunnen zijn zonder het aardse lichaam….je moet er goed voor zorgen zodat het niet ziek wordt, het voelt vaak zwaar ( niet in kilo’s) iedereen laat z’n eigen buitenkant zien met masker…….De meeste mensen denken dat wat ze zien, ze dat zijn……. Dat is het grote probleem in de wereld, de buiten kant………….. Oh als we toch eens ons ware zelf lieten zien……..

  14 likes
 5. een quantum fysisch INZICHT in de werkelijkheid is dat!

  yeah!

  namaste

  13 likes
 6. Ik kan dit verhaal beamen.

  6 likes
 7. geloof het maar niet

  6 likes
 8. Het is een mysterie, en zelfs de grootste mystici, kunnen er niet over spreken. Toch is alles er een expressie van.
  Maar iedereen die er over spreekt slaat de plank volledig mis.
  Het kan niet gekend worden. Hoe meer je er over weet hoe verder je er vandaan bent.
  Zelfs de meest accurate omschrijving doet afbreuk aan de werkelijkheid.
  Hoe kan je iets dat niet te definiëren is definiëren.
  Elke zoektocht is gedoemd te mislukken.
  Volledig in het zijn vertoeven, dat is alles wat menselijkerwijs mogelijk is.

  6 likes
 9. De fout is te denken, dat we ergens NAAR kijken. Dat doen we niet. Onze zintuigen zijn ontvangers en die informatie wordt door onze hersenen verwerkt in beeld, reuk, gevoel, geluid en smaak. Dat is voor iedereen anders..

  4 likes
 10. Wat vinden jullie van dit filmpje?
  https://youtu.be/8DGgvE6hLAU

  3 likes
 11. Het licht in de tunnel is het licht wat je ziet waneer je uit je moeder komt .!

  3 likes
 12. Ik ben volgens mij al een paar keer doodgegaan en een keer door een verkeers ongeluk…………maar even later was ik er gewoon weer………..het was zelfs zo vreemd dat mijn moeder aan mij vroeg hoe het kwam dat ik er nog steeds was ……en dat omdat mensen haar over mijn overlijden (in Zuid Amerika) verteld hadden.

  2 likes
 13. Loki ben het zoooooo helemaal met je eens !

  2 likes
 14. T Ja Zalig zijn de armen van geest….

  2 likes
 15. Wat een gel*l.

  Amen!

  2 likes
 16. Niet cremeren? Geen orgaandonatie? Heftig!! Maar hoezo niet dan?
  Ik ben ervan overtuigd dat een mens vele levens heeft. Men kan niet alles leren in eentje…
  Als we overlijden dan gaan we verder naar een andere wereld of dimensie. Het lichaam laten we achter.

  Hoe het daar uitziet…..geen idee. Hopelijk is het een mooie plek waar we onze dierbaren terug zien 🙂

  2 likes
 17. vaag artikel.. wel lekkere doc

  1 likes
 18. Ik zag het een keer gebeuren: de man was al dood vanaf 2 uur ‘s nachts, maar ‘s ochtends om 7 uur was er heel voelbaar nog iemand in het dode lichaam aanwezig. Ik bleef wachten. Na een half uur verzamelde zich vaal blauw licht boven zijn lichaam, nog eraan vast. Dat concentreerde zich boven hart en hoofd, in een grote blob. Toen begon die blob los te laten… toen hij ongeveer 30 cm boven het lichaam was, was het alsof het dak van het vakantiehuisje af vloog, of alsof er ineens trek was in de schoorsteen. Een enorme vlaag van energie. Ik kon de blob nog volgen tot zo’n twee meter boven zijn lichaam. Toen zag ik hem niet meer…
  Het is heel lang geleden, 1984, maar heeft mijn blik op de dood voorgoed gekleurd.

  1 likes
 19. Je moet het niet te ver zoeken als je in Nederland woont. Voor de bewust zoekenden: lees de boeken van Jozef Rulof ter dege en al de bovenstaande vragen zijn beantwoord. http://rulof.org

  1 likes
 20. ik heb een vraag, hoe zit dat met dieren, dus ik heb het over alle dieren groot en klein wat gebeurd daar mee??

  1 likes
 21. Ha,Ha ha ha, hoogmoedige wetenschapper , de Almachtige en Maker van het heelal zegt: Als iemand dood is, de geest terug aan Hem , tot rust als slaap. Licham terug nar de stof , aarde. later wordt door Jezus opgewekt. Joh 5:28,29. dood is dood, kan NIKS MEER doen.

  0 likes
 22. Ach ja allemaal theorie. En alles wat met geloof te doen heeft is ooit uitgevonden om mensen angst te maken. Zoals iedereen weet angst geeft macht aan de maker van de angst. Dat we uit energie samengesteld zijn is een feit maar wat er na de aardse dood is en of er wat is blijft raden daar er nog niemand terug gekomen is om het te vertellen. Ik zie het wel als het zover is tot die tijd leef ik als en tussen de verschrikkelijkste levensvorm die het op deze planeet uberhaubt aanwezig is de mensheid.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Stem af universum

Afstemmen op het universum

Het was laatst weer zover. Ik sprak ...

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

De veel-werelden-interpretatie, ook wel de theorie van ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.