Buitenland

‘Compleet verzonnen’: Artikel over massale aanrandingen door migranten in Frankfurt blijkt nepnieuws

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse krant Bild schreef vorige week dat tientallen jongeren van Arabische afkomst tijdens Oud en Nieuw in een café in Frankfurt bezoekers hadden lastiggevallen en vrouwen hadden betast.

Honderden anderen zouden in een uitgaansgebied voor problemen hebben gezorgd. Het blijkt dat het hele bericht uit de lucht is gegrepen: het was nepnieuws.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Justitie in Duitsland doet onderzoek naar twee mensen die het verhaal over de massale aanval door Arabische migranten bedacht hebben.

Niet waar

In het verhaal werd onder meer een 27-jarige vrouw aan het woord gelaten die zegt dat mannen haar die bewuste nacht ‘overal grepen’.

Het Openbaar Ministerie liet na onderzoek weten dat de vrouw tijdens Oud en Nieuw helemaal niet in Frankfurt was en dat haar verhaal dus ook niet waar kon zijn.

Een restauranteigenaar vertelde dat zijn zaak werd ‘overvallen’ door migranten. De politie noemt zijn beschuldigingen onzin en zegt dat ze ‘elke grondslag missen’.

Geen enkele basis

“Wij komen tot de conclusie dat vluchtelingen niet verantwoordelijk zijn voor welk misbruik dan ook tijdens Oud en Nieuw,” aldus een woordvoerder van de politie. “De verdenkingen hebben geen enkele basis.”

Bild, de grootste krant van Duitsland, heeft het artikel teruggetrokken en excuses aangeboden.

Te laat

Social media-gebruikers haalden fel uit naar de krant. “Het is al te laat. De schade is al toegebracht,” schreef iemand.

“Ah, Bild biedt excuses aan. Dat zouden jullie vaker moeten doen aangezien veel van jullie artikelen nep zijn,” schreef een ander.

[The Local]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Derek
Derek
7 jaren geleden

Dat in Zweden is dus ook met een korrel zout te nemen, verdeeldheid zaaien en verdeeldheid zaaien dat is de tendens!

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Beste mensen, AL het NIEUWS is VERZONNEN wat uw op het nieuws krijgt en wat er in de krant staat is maar 5% van waar dus ze verzinnen 95% om uw en iedereen een oor aan te naaien.

Als je het aan mensen vraagt zien ze het allemaal maar ze lopen er toch mee weg terwijl ze het zien, ze zien het dus niet!!

Herman
Herman
7 jaren geleden

Heel goed! Alle mainstream pers moeten ze zo aanpakken. De leugens beginnen al bij bureau Reuters. Tijd voor een grote schoonmaak!

Baal Lucifer
Baal Lucifer
7 jaren geleden

Serieus….dit is pas NEPNIEUWS…er waren wel degelijk opnieuw aanrandingen met oud en nieuw. Een vriend van me woont daar. De politie rijd in de grote steden zonder sirene want anders zou je dat heel de dag door horen…plan van Kalergi-Koudenhove. Maak ze zwak, geef ze geen afkomst of cultuur om.voor op te staan en te beschermen. Laat ze vergeten wie ze zijn….wees trots mensen.

Waar God een universum schept met onderdanen die denken dat God almachtig is….ik schep een tuintje met dieren er in…voor die dieren ben ik God want ik heb hun verblijf geschapen…ik train ze, voed ze op en geef ze regels…ik heb ze lief en verzorg ze..en als ik ze zat ben dan zal mijn toorn hun wereld verwoestten. Ben ik nu dan een God? Omdat zij niet snappen waar ze vandaan komen? Ben ik hun meester omdat ik ze regels geef? Zijn zij mijn slaven omdat ze apporteren op commando? Nee…ze hebben een vrije wil, maar kiezen ervoor om mij te gehoorzamen. Gehoorzamen ze niet? Dan fok ik een rassen die wel luistert en mijn commandos volgt…ik ben geen slaaf…ik ben niemands slaaf…ik ben een KONING. Ik bepaal mijn leven en naar wie ik luister. Ik ben mijn eigen Baäl. Ik ben verlicht. IK ben Heer Lucifer

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x