Homepagina » Buitenland » ‘Compleet verzonnen’: Artikel over massale aanrandingen door migranten in Frankfurt blijkt nepnieuws
'Compleet verzonnen': Artikel over massale aanrandingen door migranten in Frankfurt blijkt nepnieuws

‘Compleet verzonnen’: Artikel over massale aanrandingen door migranten in Frankfurt blijkt nepnieuws

De Duitse krant Bild schreef vorige week dat tientallen jongeren van Arabische afkomst tijdens Oud en Nieuw in een café in Frankfurt bezoekers hadden lastiggevallen en vrouwen hadden betast.

Honderden anderen zouden in een uitgaansgebied voor problemen hebben gezorgd. Het blijkt dat het hele bericht uit de lucht is gegrepen: het was nepnieuws.

Justitie in Duitsland doet onderzoek naar twee mensen die het verhaal over de massale aanval door Arabische migranten bedacht hebben.

Niet waar

In het verhaal werd onder meer een 27-jarige vrouw aan het woord gelaten die zegt dat mannen haar die bewuste nacht ‘overal grepen’.

Het Openbaar Ministerie liet na onderzoek weten dat de vrouw tijdens Oud en Nieuw helemaal niet in Frankfurt was en dat haar verhaal dus ook niet waar kon zijn.

Een restauranteigenaar vertelde dat zijn zaak werd ‘overvallen’ door migranten. De politie noemt zijn beschuldigingen onzin en zegt dat ze ‘elke grondslag missen’.

Geen enkele basis

“Wij komen tot de conclusie dat vluchtelingen niet verantwoordelijk zijn voor welk misbruik dan ook tijdens Oud en Nieuw,” aldus een woordvoerder van de politie. “De verdenkingen hebben geen enkele basis.”

Bild, de grootste krant van Duitsland, heeft het artikel teruggetrokken en excuses aangeboden.

Te laat

Social media-gebruikers haalden fel uit naar de krant. “Het is al te laat. De schade is al toegebracht,” schreef iemand.

“Ah, Bild biedt excuses aan. Dat zouden jullie vaker moeten doen aangezien veel van jullie artikelen nep zijn,” schreef een ander.

[The Local]


Vond je deze informatie waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Serieus….dit is pas NEPNIEUWS…er waren wel degelijk opnieuw aanrandingen met oud en nieuw. Een vriend van me woont daar. De politie rijd in de grote steden zonder sirene want anders zou je dat heel de dag door horen…plan van Kalergi-Koudenhove. Maak ze zwak, geef ze geen afkomst of cultuur om.voor op te staan en te beschermen. Laat ze vergeten wie ze zijn….wees trots mensen.

  Waar God een universum schept met onderdanen die denken dat God almachtig is….ik schep een tuintje met dieren er in…voor die dieren ben ik God want ik heb hun verblijf geschapen…ik train ze, voed ze op en geef ze regels…ik heb ze lief en verzorg ze..en als ik ze zat ben dan zal mijn toorn hun wereld verwoestten. Ben ik nu dan een God? Omdat zij niet snappen waar ze vandaan komen? Ben ik hun meester omdat ik ze regels geef? Zijn zij mijn slaven omdat ze apporteren op commando? Nee…ze hebben een vrije wil, maar kiezen ervoor om mij te gehoorzamen. Gehoorzamen ze niet? Dan fok ik een rassen die wel luistert en mijn commandos volgt…ik ben geen slaaf…ik ben niemands slaaf…ik ben een KONING. Ik bepaal mijn leven en naar wie ik luister. Ik ben mijn eigen Baäl. Ik ben verlicht. IK ben Heer Lucifer

  14 likes
 2. Beste mensen, AL het NIEUWS is VERZONNEN wat uw op het nieuws krijgt en wat er in de krant staat is maar 5% van waar dus ze verzinnen 95% om uw en iedereen een oor aan te naaien.

  Als je het aan mensen vraagt zien ze het allemaal maar ze lopen er toch mee weg terwijl ze het zien, ze zien het dus niet!!

  14 likes
 3. Heel goed! Alle mainstream pers moeten ze zo aanpakken. De leugens beginnen al bij bureau Reuters. Tijd voor een grote schoonmaak!

  16 likes
 4. Zouden moslims met dit nepnieuws, hun handen in onschuld proberen te wassen. Er zijn WEL DEGELIJK vrouwen en meisjes aangerand. Niet alleen in Duitsland, maar ook in de omringende landen als Zwitserland , Oostenrijk, België en Denemarken. Over het uitschot hier in Nederland zullen we maar zwijgen (alhoewel Juist niet). Zou echt een nep bericht van Denk kunnen zijn, die proberen aan te geven, dat de Marokkaantjes en Turkjes hier in Nederland alleen maar lieve jongetjes zijn…. Bleehhhh…

  13 likes
  • En hier zitten de pedofielen die uit de media worden gehouden!

   1 likes
  • @StefanZ
   Wat heeft dit nu weer met de islam te maken. Volgens de regel van de islam hadden deze aanranders en verkrachters gestenigd moeten worden tot de dood. Dus wat ze hebben gedaan is letterlijk de tegenovergestelde wat de islam leert.
   Maar goed

   0 likes
   • Hoe je het ook wendt of keert bery, het waren moslim mannen die deze aanrandingen hebben gepleegd. Dat heb IK niet verzonnen, maar is een feit. Ik heb ook met geen woord gerept over de Islam, maar over moslim mannen, dat is heel wat anders. Deze moslim mannen weten schijnbaar niet hoe het hoort en dat je met je poten van anderen en de spullen van anderen afblijft. Dit wordt ook geleerd in moslim landen geleerd, maar deze moslims schijnen daar maling aan te hebben. Dit is een gebrek aan van alles, maar zeker een gebrek aan respect. Een woord dat heel vaak gebezigd wordt door moslim jeugd. terwijl ze schijnbaar niet door hebben, dat respect moet worden verdiend en niet vanzelfsprekend is. Het geloof Islam zou zeer vredelievend zijn, maar helaas is een hele grote groep moslims dat niet. Niet iedere moslim is een terrorist, maar de meeste terroristen zijn wel “moslim” … denk daar maar eens over na….

    0 likes
    • @StefanZ
     Ik zeg niet dat moslims een heilige mensen zijn dat zeker niet. Maar mischien kun je erover nadenken waarom veel moslims zogenaamde terroristen zijn? De een noemt ze terroristen de ander vrijheidsstrijders. Ik bedoel kijk naar USA. Die vallen Irak binnen gaat met militairen, straaljagers, bommenwerpers, tanks het hele land verkrachten en uitmoorden dan noemen ze de mensen die het land willen verdedigen terroristen. Hoe dom kun je zijn om dit te geloven. De mensen die terug vechten noemen de Amerikanen terroristen En dat zijn ze ook. De westerse regeringen met al hun militaire materieel zijn terroristen zo zie ik het. Er zijn meer Westerse terroristen dan moslim terroristen. Het enige verschil is dat de westerse terroristen complete volkeren uit moorden, en het feit dat ze mooie pakken met stropdassen aan hebben.

     0 likes
     • @bery,
      Omdat Saddam, zijn eigen mensen onderdrukte, vermoorde en martelde. Het westen heeft deze dictator toen aangepakt. NIET het gewone klootjes volk, maar de onderdrukkers en moordenaars, die het eigen volk, hun wil probeerde op te leggen. Opvallend, dat ALEEN in moslim landen (met de o zo vredelievende islam), mensen worden onderdrukt en vermoord, omdat ze anders denken, anders willen leven of hun seksuele geaardheid. Zo vredelievend is de islam dus ook weer niet. Ik zeg niet dat het westen het altijd goed aanpakt, maar dit soort landen al helemaal niet. Begrijp alleen niet, wat dit met de verkrachtingen/aanrandingen te maken heeft. Het feit dat het westen fouten maakt, betekent NIET dat je dan maar met je poten aan anderen en andermans spullen mag zitten.

      1 likes
 5. En al die aangiften? Ook verzonnen? En ze hebben ruim een jaar nodig om daar achter te komen?
  Nee. Het is wel degelijk waar, maar het zijn islamietjes, en die moet je beschermen!

  11 likes
 6. Dat in Zweden is dus ook met een korrel zout te nemen, verdeeldheid zaaien en verdeeldheid zaaien dat is de tendens!

  10 likes
 7. Nou ik geloof het niet zo, de waarheid zal ergens in het midden liggen….. het lijkt zo langzamerhand gewoon blinde paniek….niemand weet nog wat wel en niet waar is.En vergeet niet dat Duitsland ook verkiezingen heeft dit jaar …….En iedereen is als de dood dat rechts gaat regeren……je ziet overal die schijn bewegingen……..hier ook, alleen zijn ze zo over duidelijk dat je niet heel slim hoeft te zijn om ze door te hebben……mensen worden bewust in de war gebracht………nu is het afwachten of de ontevreden bevolking hier stevig in zn schoenen staat op 15 Maart……..Niet gaan stemmen is geen gebruik maken van je Democratische recht…….Het mooie van dit Land is……als je er niet uitkomt er nog altyd dieren zijn die een beter leven willen………..jawel, een suggestie……zelf twijfel ik ook nog hoor……

  5 likes
 8. Nepnieuws is niet van nu, maar van decennia geleden. De kerken en vele christenen verspreidden regelmatig valse informatie over het Hindoeisme en over Hindoeistische groeperingen zoals de Hare Krishna’s, de Sai Baba, Osho. Ze (serieuze kranten als Volkskrant, NRC, Trouw) kozen altijd de kant van Paksitan tegen India en schiepen er een wellust in India af te schilderen als een bijzonder slechte maatschappij met kastenstelsel. Vergetende dat het land 1000 jaar onder christelijke en moslimheerschappij heeft gestaan, haar Hindoeistische sociale instituten helemaal waren otmanteld door de moslim- en christelijke invallers en de mensen 1000 jaar onderdanig moesten zijn en geen initiatieven konden ontplooien om vooruit te komen.
  Nepnieuws is dus niet iets van nu, maar van altijd.
  Alleen, nu er meer media zijn en mensen zaken kunnen filmen en op Internet zetten, valt het steeds meer op.

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

artsen

350 Duitse artsen in opstand tegen coronamaatregelen: ‘We worden onderdrukt’

Zo’n 350 Duitse artsen zijn een petitie ...

duitse

Duitse gezondheidsminister: ‘Trump heeft gelijk met kritiek op WHO’

President Donald Trump heeft een punt met ...