Homepagina » Het Complot » Rechter die Mubarak vrijsprak: “Egyptische Revolutie was zionistisch complot”
Rechter die Mubarak vrijsprak: "Egyptische Revolutie was zionistisch complot"

Rechter die Mubarak vrijsprak: “Egyptische Revolutie was zionistisch complot”

De Egyptische rechter die oud-president Hosni Mubarak heeft vrijgesproken, schreef in zijn 280 pagina’s tellende vonnis dat de revolutie waarbij de voormalige leider werd afgezet een wereldwijd complot was van de zionisten, de Verenigde Staten en de Moslimbroederschap. Dat meldt de krant The Jerusalem Post.

Rechter Mahmoud Kamel al-Rashidi omschreef de Egyptische revolutie in januari 2011 als een zionistische en Amerikaanse samenzwering gericht op het creëren van verdeeldheid in het land. Rashidi baseert zijn claims op getuigenverklaringen van oud-inlichtingenchef Omar Suleiman, voormalig waarnemend president Hoessein Tantawi en oud-premier Ahmed Nazif.

De rechter voegde toe dat de Moslimbroederschap een sleutelrol speelde in het complot door Hamas en Hezbollah in het land te helpen infiltreren, zodat het regime van Mubarak omver kon worden geworpen.

De 86-jarige Mubarak was voorgeleid wegens een vermeend complot om demonstranten om te brengen. In 2012 was hij al veroordeeld tot levenslang voor betrokkenheid bij de dood van 239 actievoerders, maar dat vonnis werd in hoger beroep vernietigd wegens een vormfout.

Bij de rellen, de start van de zogenoemde Arabische Lente, kwamen naar verluidt zo’n 850 demonstranten om het leven. Om de veiligheid van de rechtbank te garanderen waren er zo’n 5000 agenten op de been.

De rechter zei ook dat maar weinig politieagenten geweld hadden gebruikt tegen demonstranten. Agenten die wel geweld hadden gebruikt, hadden daar geen opdracht toe gekregen. Aanhangers van de oud-leider reageerden bij de rechtbank euforisch. De openbaar aanklager in Egypte gaat in beroep tegen de vrijspraak van Mubarak.

[Jerusalem Post]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Ja hoor, daar gaan we weer. Islamieten die Joden overal de schuld van geven… What’s new? Gaaaaaaaap!!!
  Geen enkel geloof valt nu zo zwaar door de mand als de meest fascistische doctrine ooit….de islam!

  3 likes
 2. Voordat u of een ander gaat suggereren dat ik een moslim zou zijn of op een andere manier misschien een voorstander ben van de islam, dit is geen zins waar. Ik geloof alleen in mezelf en de liefdevolle mensen om mij heen. Graag zou ik er ook nog aan toevoegen dat ik in mijn korte leven van 33 jaartjes vaker gesprekken heb gevoerd ook met moslims. Deze moslims noemen degenen die moorden uit naam van de islam en allah ordinaire verkrachters en moordenaars. Verder zijn de moslims die ik ben tegen gekomen vriendelijke, hartelijke, gastvrije en hard werkende burgers. Iets wat je van menig niet-moslim niet kunt zeggen. Ik dank u voor het lezen en wens u alvast een fijn weekend.

  26 likes
 3. Religie is gewoon onzin, stopt rijkdom in (gouden) kerken,moskeeën,synagoge voor wie of wat eigenlijk? Ondertussen lijden er mensen honger,leiden de religies mensen als schapen,heeft bijna elke oorlog of genocide een betrokkenheid gehad met religie. Waar is Jezus of Mohammed dan in tijden van crisis? Zolang religies blijven bestaan heeft de duivel de wereld in zijn greep. Religie is niet natuurlijk maar allemaal aangeleerd gedrag en bedachte visies door de moderne mens. Domme,labiele mensen vertrouwen hier in en eigenlijk is er maar 1 ding wat er voor zorgt dat jij en ik eten kunnen krijgen en dat is de natuur.
  Gaven de mensen maar net zoveel om de aarde i.p.v. de zogenaamde goden.

  11 likes
 4. De overheid/media/elite/zionisten wilt ons allen verschillend laten voelen. Zoals we kunnen horen vanuit Ferguson in Amerika. Donker jongetje word onschuldig afgemaakt door de politie (politie man was blank), maar het systeem geeft deze man weer vrijheid. Helaas kunnen vele burgers het daar niet zien waar het echt om gaat. Hier gaat het volgens de burgers om zwart/wit, terwijl het echte probleem ligt bij het systeem van de zionisten, het is geen zwart/wit (dit is de verdeel en heers tactiek, ook veel gebruik bij religies kijk maar naar de onnozele verschillen tussen joodse, christelijke en al dat onzin).

  Het is de politie dat daar de probleem is, ongeacht huidskleur..

  Hier zie ik ook regelmatig comments op anderen die hun gelijk willen hebben, let it be!

  5 likes
  • Uh de agent is vrijgesproken door een jury.. En het “jongetje” was een volwassen kerel (bloods member) die net een winkel had overvallen. Ook zijn er tientallen getuigen die zweren dat hij de agent probeerde te ontwapenen. Het is vooral de media die aan het racebaiten is…

   2 likes
 5. Ik denk dat deze maan,en zeker volgend jaar een heeel raar en mooi jaar gaat worden,en dat we allemaal een heel szuk dichter bij elkaar gaan komen 🙂 🙂 🙂
  Grtjessssss aan iedereeen die het goed voor heeft met deze mooie bol waar we op mogen leven 🙂 🙂 🙂
  Ik ben er klaar voor voor deze GROTE verandering die ons staat te wachten,gas erop 🙂 🙂 🙂

  3 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

beschaving

Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...