Buitenland

‘Doodsbange’ Timmermans botst met Farage in Europees Parlement. Het leverde dit spektakel op

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, die na de MH17-ramp al liet zien dat hij goed theater kan spelen, zei in het Europees Parlement dat de Poolse steun voor de EU groter dan ooit is.

Hij wil een zogeheten artikel 7-procedure instellen tegen Polen, nadat dat land een aantal hervormingen had doorgevoerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hierdoor kan Polen in het uiterste geval zijn stemrecht verliezen in de Europese Raad.

Twee maten

“Voordat ik de beslissing nam, werd ik gewaarschuwd: doe het niet! De Polen zullen de EU verlaten,” zei Timmermans. “Niets is minder waar. De steun voor de EU is in Polen groter dan ooit!”

Toen Farage hier luidruchtig bezwaar tegen maakte, zei Timmermans dat ‘Farage de beste vriend van Poetin is’. “Onzin!” riep Farage terug.

Timmermans voegde toe: “Ik sta te trillen op mijn benen als ik naast u sta.”

Ook Farage mocht zijn zegje doen. Hij had amper twee minuten nodig om pijnlijk duidelijk te maken dat de Europese Commissie in dit soort gevallen met twee maten meet.

Helemaal niets

“Ik hoor jullie steeds praten over democratie en mensenrechten, maar toen Poolse journalisten in 2011 werden ontslagen en gearresteerd omdat ze kritisch over de regering schreven, deed de Europese Commissie helemaal niets,” begon hij zijn betoog.

“Waarom? Omdat toenmalig minister-president [Donald] Tusk pro-EU was,” vervolgde hij.

“Maar nu er een regering is die kritisch op de EU is, een regering die de oude garde wilde verdrijven en het systeem wilde moderniseren, staan jullie opeens op het punt een artikel 7-procedure in te stellen en hun democratische rechten af te nemen,” klonk het.

Hetzelfde geldt voor Hongarije, waar Viktor Orban een stokje steekt voor het migratiebeleid binnen de EU en nu wordt afgeschilderd als de duivel.

Soros

“De echte reden daarvoor is wellicht dat hij de strijd aangaat met Soros, vandaag de dag misschien wel de meest gevaarlijke man voor de westerse democratie,” zei Farage.

“Ga zo door Viktor Orban, kunnen vrije democraten alleen maar zeggen,” voegde hij toe.

Jullie grijpen maar wat graag in als ergens in een lidstaat overtredingen worden begaan, behalve in Catalonië, aldus de Europarlementariër.

IJzeren vuist

“950 mensen werden in elkaar geslagen door de politie omdat ze wilden stemmen,” zei hij. “Een overduidelijke schending van de mensenrechten, meneer Timmermans.”

En toch zeiden jullie in dit geval dat we ons er niet mee moesten bemoeien. Niet gek, aangezien de Spaanse regering pro-EU is.

“De ijzeren vuist van de Europese Unie is alleen voorbehouden aan jullie critici,” besloot Farage.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[UKIP MEPs]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
6 jaren geleden

Het hele probleem is dat er teveel Timmerfransjes zijn en te weinig Farage’s…….

Bewust
Bewust
6 jaren geleden

Ik volg Nigel Farage al enige jaren en ben een groot bewonderaar van hem , omdat hij alle gemarchandeerde leugentechnieken weet bloot te leggen . Dan is het wel logisch dat Timmermans het in zijn broek doet van angst , omdat hij niet waarachtig is en de lichtende kracht van de waarheid niet verdragen kan . Timmermans is een typische nitwit en heeft zijn positie in Brussel cadeau gekregen in ruil voor zijn steunbetuiging voor de leugenmachine omtrent de MH-17 ramp.
Blij met Nigel ! En laat Timmermans maar trillen op zijn benen .

ECHTwakker!
ECHTwakker!
6 jaren geleden

Farage is net als onze eigen Wilders een gecontroleerde oppositie. Dit soort mensen hebben toestemming om kritische geluiden te laten horen die vaak de volledige waarheid zijn …maar blijf ze volgen en steunen en ook zei zullen je naar de afgrond brengen.
Er is niemand en komt niemand van buiten de elite criminele kliek in de politiek, dit is een gesloten systeem !!! dus blijf er nu niet intrappen beste mensen, niemand in de politekstaat aan onze kant , ook zeker de crypto-jood Trump niet. Als we niet massaal wakker worden gaan wij allemaal kogels en bommen happen dit jaar nog.

Aradhel
Aradhel
6 jaren geleden

@TimmerFrans cs…. drie dingen kunnen niet lang verborgen blijven: de zon, de maan, en de waarheid. En dan zal het jullie nog dun door de broekspijpen gaan lopen. Ik kan niet wachten!!!

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x