Homepagina » Universum » Als je in een zwart gat springt kun je eeuwig blijven leven. Deze studie laat zien waar je mogelijk uitkomt
Als je in een zwart gat springt kun je eeuwig blijven leven. Deze studie laat zien waar je mogelijk uitkomt

Als je in een zwart gat springt kun je eeuwig blijven leven. Deze studie laat zien waar je mogelijk uitkomt

Als je in een zwart gat springt zul je niet aan stukken worden gescheurd, maar kom je in een vreemde realiteit terecht. Dat suggereert althans een nieuwe studie.

Zwarte gaten zouden je verleden uitwissen en je naar een parallel universum sturen met een oneindig aantal mogelijke toekomsten.

Als gevolg daarvan zou je eeuwig kunnen leven, zo claimen onderzoekers.

Ander universum

In ons universum is er vanwege de natuurkundige wetten maar één toekomst mogelijk.

Wiskundige Peter Hintz van de Universiteit van Californië – Berkeley kwam tot de ontdekking dat in zogeheten Reissner-Nordström-de Sitter-zwarte gaten andere wetten lijken te gelden.

Als je in zulke zwarte gaten springt, kun je dat mogelijk navertellen. Als je namelijk de singulariteit weet te omzeilen kun je in een ander universum terechtkomen.

Tegelijkertijd

Wat er vervolgens gebeurt is niet bekend, omdat de relatie tussen oorzaak en gevolg in een dergelijk universum niet bestaat. Alles wat is, was en zal zijn is tegelijkertijd mogelijk.

Professor Hintz bestudeerde een specifiek soort niet-roterend zwart gat, dat een zogeheten Cauchy-horizon bevat.

Die Cauchy-horizon zorgt ervoor dat het verleden niet langer de toekomst bepaalt. Natuurkundigen hebben altijd gezegd dat deze horizon je zou vernietigen.

Uitzondering

Uit de berekeningen van dr. Hintz blijkt dat Reissner-Nordström-de Sitter-zwarte gaten een uitzondering op de regel vormen. Hier zouden ruimtereizigers ongedeerd doorheen moeten kunnen gaan.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Physical Review Letters.

Bekijk ook onderstaande video:

[Daily Mail]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Volgens mij leven we al in een vreemde realiteit ,, het klinkt in ieder geval wat positiever dan de meeste onderzoekers…. en ja, het is maar hoe je het bekijkt, als ziel hebben we al het eeuwige leven….. Trouwens zeer slimme man, heb al eens wat meer van hem gelezen…..

  5 likes
 • Johan Alphons schreef:

  “Als je in een zwart gat springt” Zo kan ik ook gouden bergen achter de horizon beloven. Ga ze maar ophalen.

  Te idioot voor woorden, laat staan voor wetenschappers.

  7 likes
 • Maarten V schreef:

  Dan maar hopen dat het zuurstof in je ruimtepak niet opgeraakt in dit eeuwig bestaan.

  3 likes
 • Johan Alphons schreef:

  In een ander artikel over de maanreizen, is overigens vastgesteld dat de mens niet verder dan 400 mijl buiten de dampkring kan reizen. Daar is een X-Ray belt die ieder levend wezen tot Franse frietjes braad.
  Ook hierom kunnen er geen maanlandingen met mensen hebben plaatsgevonden. Er is nu 50 jaar later nog steeds geen oplossing voor bedacht. Dus zet bemand Mars ook voorlopig maar uit je hoofd.

  Die wetenschappers zien de ingang van het zwarte gat vanuit een SF film met een paars portal op aarde.
  Geweldige wetenschap? leuk voor de SF aanhangers.

  3 likes
  • Amish schreef:

   Onzin, wat zielig dat je dit nog denkt, toevallig vandaag nog gezien op mythbusters hoe die achterlijke onzin verhalen over de maanlanding in de studio met de grond gelijk werden gemaakt, neil armstrong was intelligent,,zette geen labiele teksten op internet,dwaas.

   0 likes
 • rob schreef:

  Allemaal leuke theorietjes worden bedacht over een eeuwig leven de een gelooft daarin de ander daarin en ga zo maar door, het brein van de mens kan van alles bedenken, een ieder heeft zo zijn eigen theorie het verleden bepaald niet lange de toekomst ,maar tot heden is het menselijke brein nog steeds in deze verleden’toekomst waarin het brein/universum taal denkt en springt men er dagelijks zo het zwarte gaat in
  met een verleden en toekomst met verschillende uitkomsten, het denk/gedachten kan men al het eeuwige leven waarnemen alleen maar in dit denk/gedachten patroon kam men het zien, eigenlijk is het ook een soort zwart gat waarin het denken zo erin gezogen kan worden ..en van alles daarin kan meemaken in het eigen gedachten proces… en we kunnen het na vertellen van de ene brein naar het andere menselijke universele brein men reist dagelijks al de ruimte in van het brein zelf en er is genoeg ruimte daarin en genoeg opslag capaciteiten met roterende werkingen net als een zwart gat zelf die alle geheimen nog lang niet laat zien is het menselijke brein ook al zo,n mysterieus zwart geval ..zwarte gaten hebben regelrecht al werking op het menselijke brein zelf..men hoeft het alleen maar te zien men je eigen brein zelf het geheimzinnige wat de mens tussen zijn oren heeft word niet zo gezien als een donker zwart gat maar toch is deze het wel…het brein is de spiegel van een zwart gat en het vertoont dezelfde trekken , er is ook daarin tegelijkertijd van alles gaande. daarin komt men vreemde werkelijkheden tegen met de meest leuke theorieën van het menselijke zwarte gaten brein. deze professor verteld zelf eigenlijk wat het wil zien in zwarte gaten vult het aan met een theorie, maar komt deze niet uit zijn brein zelf voort als een spiegel van een zwart gat en zo eigenlijk de mysterie van zwarte gaten en brein elkaar aanvult als een theorie van alles..

  3 likes
 • jolo schreef:

  Daar zal allah wel doorheen gesprongen zijn?

  2 likes
 • Arwijn schreef:

  Dit is direct gejat van de bedenkers van de film Interstellar. Wat een plagiaat!

  2 likes
 • Helgoland schreef:

  Wie in een diepe put springt zal ook raar op zijn neus kijken als ie zichzelf daar beneden in het water weerspiegeld ziet.

  1 likes
 • Richard schreef:

  Met het dichtstbijzijnde zwarte gat op een afstand van 7800 lichtjaren moet je al eeuwig leven om daar te geraken.

  1 likes
 • sara schreef:

  We zijn toch al door een zwart gat gesprongen? en leven nu toch een van de oneindige mogelijkheden?

  1 likes
 • Nehemia schreef:

  Het enige zwarte gat dat we hier in Holland kennen is onze Belastingsdienst.

  1 likes
 • only you schreef:

  Je zult ze de kost geven, die elkaar naspringen tegenwoordig?

  1 likes
 • x

  Check Also

  signalen

  Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

  Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  >