Gezondheid

Douwe Egberts-reclame over zoetstof is misleidend

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zoetstoffenproducent Merisant heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie over een tafelzoetstof van Douwe Egberts.

De commissie oordeelde dat Natrena Stevia van de koffiemaker met de zin ‘Het zoetje uit de natuur op basis van de Steviaplant en sucralose’ misleidend is voor consumenten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De zoetstof bestaat namelijk niet enkel uit natuurlijke stoffen (Stevia-extracten), maar ook uit kunstmatige zoetstoffen (sucralose).

Oneerlijk

Merisant, de wereldmarktleider in tafelzoetstoffen, vindt de woordkeuze misleidend en besloot daarom een klacht in te dienen bij de Reclame Code Commissie.

De verpakking van Natrena Stevia zou volgens de commissie suggereren dat de zoetstof uitsluitend bestaat uit natuurlijke stoffen. Dat is ‘misleidend en daarmee oneerlijk’, oordeelde de commissie.

Fraude

DE Master Blenders 1753, beter bekend als Douwe Egberts, is daarmee opnieuw in opspraak. Het bedrijf moet zijn financiële resultaten naar beneden bijstellen door boekhoudfraude bij het Braziliaanse onderdeel van de koffie- en theemaker.

De dochtermaatschappij heeft tussen 2009 en 2012 verkopen niet juist verantwoord en ook blijken er oninbare vorderingen te zijn. “Het is toevallig dat deze onregelmatigheden nu samenkomen,” zei een woordvoerder van Douwe Egberts.

Aspartaam

Beleggers willen in gesprek over de fraude. Zij zouden de aandelen van Douwe Egberts op basis van onjuiste informatie hebben gekocht.

Sucralose is overigens een kunstmatige zoetstof die wordt gemaakt door chlorering van sacharose. De stof is 500 tot 600 maal zo zoet als suiker en door de EU toegelaten met E-nummer E955. Ter vergelijking is de kunstmatige zoetstof aspartaam (E951) 160 tot 200 maal zo zoet als suiker.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Ben benieuwt hoe dit af gaat lopen aangezien de zo in op spraak is.. Namasté

Anita Kroon
Anita Kroon
11 jaren geleden

Wij hebben zelden suiker in huis, hooguit om een keer een appeltaart te bakken en voor het zoeten van koffie of thee gebruiken we simpelweg honing. Lèkkere honing.

sonnie
sonnie
11 jaren geleden

En zo proberen de bedrijven het opnieuw! Maar … de mensen zijn en worden wakker. Geweldig!

Christian
Christian
11 jaren geleden

[quote name=”Anita Kroon”]Wij hebben zelden suiker in huis, hooguit om een keer een appeltaart te bakken en voor het zoeten van koffie of thee gebruiken we simpelweg honing. Lèkkere honing.[/quote]

Gebruik alleen bio honing!
En… honing gaat ‘kapot’ als je het verhit, wacht dus tot je koffie/thee net iets heter is als drinkbaar en doe het er dan pas in. Dan blijft honing vitaal en heeft het ook nut, tenzij het je niet boeit en gewoon zoete koffie/thee wilt kun je het er direct in doen.

Wel zonde van de dure bio honing in mijn ogen.

Back to top button
28
0
We lezen graag je reactie!x