Homepagina » Buitenland » Bernie Sanders onthult in dit filmpje welke Amerikaanse oorlogen gebaseerd waren op leugens van het Witte Huis
Bernie Sanders onthult in dit filmpje welke Amerikaanse oorlogen gebaseerd waren op leugens van het Witte Huis
Foto: Gage Skidmore Wikimedia Commons

Bernie Sanders onthult in dit filmpje welke Amerikaanse oorlogen gebaseerd waren op leugens van het Witte Huis

De Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders heeft gezegd dat een eventuele oorlog met Iran ‘gebaseerd zal zijn op een leugen’, net als de Vietnamoorlog en de invasie in Irak.

Hij beloofde er alles aan te zullen doen om te voorkomen dat de Verenigde Staten Iran aanvallen.

Sanders deed zijn uitspraken tijdens een interview met zender MSNBC. Hij zei verder dat de Saoedische overheid een ‘bruut regime’ is.

Grootste beleidsrampen

De Irak- en Vietnamoorlog noemde hij ‘de twee grootste beleidsrampen ooit, gebaseerd op leugens die afkomstig waren van het Witte Huis’.

“Als we oorlog gaan voeren tegen Iran, zal dit een asymmetrische oorlog zijn,” zei Sanders. “Er zal geen einde komen aan de oorlogen in het Midden-Oosten.”

Hij pleitte voor een ‘diplomatieke in plaats van een militaire oplossing’.

Oorlogstaal

De afgelopen tijd nam de oorlogstaal toe tussen de VS en Iran. De VS stuurt duizend extra militairen naar het Midden-Oosten, tegen de achtergrond van de oplopende spanningen.

Iran claimt ondertussen een Amerikaanse drone te hebben neergehaald.

Beide landen vlogen elkaar verbaal in de haren over de schuldvraag met betrekking tot de aanslag op twee olietankers eerder in de Golf van Oman.

Bekijk het fragment hieronder:

[PressTV]


Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met anderen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Oud nieuws natuurlijk, maar nieuw is wel dat een vooraanstaande mainstream politicus hiermee komt

  Ook beide wereldoorlogen deed amerika overigens mee op basis van leugens. De Lusitania werd geofferd om mee te kunnen doen aan wo1 en Pearl Harbor voor wo2.

  18 likes
 2. Dat is mooi gesproken door Sanders, maar de leugens kwamen niet van het Witte Huis. Die kwamen van elders en werden het WH ingefluisterd.

  Als Sanders nou eens uitsprak wie de influisteraars zijn….

  Het witte Huis is totaal ingepakt door dezelfde krachten die wereldwijd chaos en vernietiging brengen. We leven nog steeds in bijbelse tijden; het gevecht tussen goed en kwaad is nog immer gaande en kan alleen gewonnen worden door het goede als we die duistere krachten durven te benoemen: de synagoge van satan.

  4 likes
 3. Het is allemaal aangestuurd door het Militaire Industriële Complex. Alles wat er gezegd word is nep, maar de noodzaak om wapens en bommen te verkopen voor de kern belanghebbers blijft echt.

  3 likes
 4. Bla Bla Bla… Vijgen na Pasen. Zoveel miljoenen doden later komt men hiermee af. Dus hoe komt het dat de schuldigen nog levend rondlopen?
  Puur propaganda. De zionistische alliantie is het gezwel op aarde.
  Collectief moeten we stoppen met werken om dit tot systeem in de kiem te smoren. En zij die er deel vanuit maakten de gepaste straf geven. Toekomstige generaties zullen niet meer te manipuleren zijn want het spel is doorzien. 911 was voor velen een eye-opener. Elke dag gaan meer ogen open. Er is een reden waarom bv Lennon, MJ Diana, marley,…. Moesten sterven. Het enig wat ze nu nog kunnen is ons uitroeien.

  1 likes
 5. Het militair industrieel complex… Follow the money

  1 likes
 6. Dat had ie toen moeten vermelden, te laat Trump weet er wel raad mee?

  0 likes
 7. Dus links wil van Saoedi Arabië af?

  0 likes
 8. denk dat Trump Sanders voor is en op de proppen komt met heel veel openbaringen?
  Hang her up?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Ik heb een kans om de Deep State te breken, dit zijn wrede mensen’

De Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag ...

president

President El Salvador onthult: Meeste wereldleiders gebruiken hydroxychloroquine tegen corona

Wereldleiders krijgen het advies om hydroxychloroquine te ...