Binnenland

Driekwart Nederlandse elite wil Grote Reset: ‘Dat betekent meer dwang, minder vrijheid’

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een enquête die is gehouden onder zo’n 400 leden van de Nederlandse bestuurlijke elite blijkt dat bijna driekwart van hen vindt dat er een grote maatschappelijke reset nodig is na de coronacrisis, die ‘moet leiden tot meer duurzaamheid, en minder polarisatie en ongelijkheid’.

“We moeten deze crisis integraal aanpakken, want die raakt de hele maatschappij,” zei Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en invloedrijkste Nederlander. Ook opmerkelijk: volgens de elite is er in Nederland sprake van ‘structureel racisme’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Zo gaat het altijd,” reageert journalist Joost Niemoller. “De crisis wordt aangepakt om veranderingen door te voeren. Dat heet dan een ‘reset’, met de bekende codewoorden van deze tijd. Meer ‘gelijkheid’. Minder ‘structureel racisme’. Betekent: Meer dwang. Minder vrijheid.”

Gigantische kloof

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk voegt toe: “Dat de elite – driekwart is ‘progressief’ – cultureel en in wereldbeeld zo ver losgezongen is van de rest van de Nederlandse bevolking, dát zou het punt van zorg moeten zijn.”

Ook Elise De Windt haakt op Twitter in op deze ‘gigantische kloof’ tussen elite en volk. “Nou, Kim, we willen jou en je hele mieterse elite niet! We zijn klaar met jullie arrogantie en betweterigheid. We zijn klaar met jullie moralistisch en neerbuigend vingergewapper. We zijn klaar met jullie links-liberale dominantie. We zijn klaar met jullie afbraak van de democratie.”

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
3 jaren geleden

Ja, dat zal best, dat de elite dat wil. De Grote Reset.
Maar ik wil de GCR, de Global Currency reset.

Marleen
Marleen
3 jaren geleden

Waar halen die het lef vandaan om zich de elite te noemen, afschaffen héél die onzin !!! Elke mens is gelijk, rijk arm wit zwart …..en zijn allemaal naakt geboren en gaan allemaal dood. Hoogheidswaanzin van hen om ons te willen onderdrukkken, willen we met zijn allen de elite eens resetten en al hun rijkdommen verdelen onder de bevolking.

Wappie
Wappie
3 jaren geleden

Het wordt de hoogste tijd dat de rijke elite, die er genoegen in scheppen om de hardwerkende burgers ten gronde te richten, onteigend gaan worden. Met hun miljarden denken ze de totale mensheid naar hun hand te zetten,ze zaaien dood en verderf!!!
Ons land staat in de uitverkoop en de burgers creperen.
Het is de hoogste tijd voor massaal verzet!!
Dus aan alle wegkijkers onder ons zou ik willen zeggen” zet je
slavenmasker af en sluit je aan bij de mensen die al heel lang door hebben dat ons land met zijn inwoners naar de verdommenis wordt geholpen!!!
VRIJHEID IS EEN GROOT GEMIS ALS ER GEEN VRIJHEID MEER IS!!?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
3 jaren geleden

Ik denk dat dit weer de propaganda-machine is die volop draait.

Back to top button
113
0
We lezen graag je reactie!x