Homepagina » Binnenland » Driekwart Nederlandse elite wil Grote Reset: ‘Dat betekent meer dwang, minder vrijheid’
reset
Foto: Kim Putters (Ministerie van Buitenlandse Zaken CC BY-SA 2.0)

Driekwart Nederlandse elite wil Grote Reset: ‘Dat betekent meer dwang, minder vrijheid’

Uit een enquête die is gehouden onder zo’n 400 leden van de Nederlandse bestuurlijke elite blijkt dat bijna driekwart van hen vindt dat er een grote maatschappelijke reset nodig is na de coronacrisis, die ‘moet leiden tot meer duurzaamheid, en minder polarisatie en ongelijkheid’.

“We moeten deze crisis integraal aanpakken, want die raakt de hele maatschappij,” zei Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en invloedrijkste Nederlander. Ook opmerkelijk: volgens de elite is er in Nederland sprake van ‘structureel racisme’.

“Zo gaat het altijd,” reageert journalist Joost Niemoller. “De crisis wordt aangepakt om veranderingen door te voeren. Dat heet dan een ‘reset’, met de bekende codewoorden van deze tijd. Meer ‘gelijkheid’. Minder ‘structureel racisme’. Betekent: Meer dwang. Minder vrijheid.”

Gigantische kloof

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk voegt toe: “Dat de elite – driekwart is ‘progressief’ – cultureel en in wereldbeeld zo ver losgezongen is van de rest van de Nederlandse bevolking, dát zou het punt van zorg moeten zijn.”

Ook Elise De Windt haakt op Twitter in op deze ‘gigantische kloof’ tussen elite en volk. “Nou, Kim, we willen jou en je hele mieterse elite niet! We zijn klaar met jullie arrogantie en betweterigheid. We zijn klaar met jullie moralistisch en neerbuigend vingergewapper. We zijn klaar met jullie links-liberale dominantie. We zijn klaar met jullie afbraak van de democratie.”

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
9 maanden geleden

Ja, dat zal best, dat de elite dat wil. De Grote Reset.
Maar ik wil de GCR, de Global Currency reset.

Marleen
Marleen
9 maanden geleden

Waar halen die het lef vandaan om zich de elite te noemen, afschaffen héél die onzin !!! Elke mens is gelijk, rijk arm wit zwart …..en zijn allemaal naakt geboren en gaan allemaal dood. Hoogheidswaanzin van hen om ons te willen onderdrukkken, willen we met zijn allen de elite eens resetten en al hun rijkdommen verdelen onder de bevolking.

Wappie
Wappie
9 maanden geleden

Het wordt de hoogste tijd dat de rijke elite, die er genoegen in scheppen om de hardwerkende burgers ten gronde te richten, onteigend gaan worden. Met hun miljarden denken ze de totale mensheid naar hun hand te zetten,ze zaaien dood en verderf!!!
Ons land staat in de uitverkoop en de burgers creperen.
Het is de hoogste tijd voor massaal verzet!!
Dus aan alle wegkijkers onder ons zou ik willen zeggen” zet je
slavenmasker af en sluit je aan bij de mensen die al heel lang door hebben dat ons land met zijn inwoners naar de verdommenis wordt geholpen!!!
VRIJHEID IS EEN GROOT GEMIS ALS ER GEEN VRIJHEID MEER IS!!👊

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 maanden geleden

Ik denk dat dit weer de propaganda-machine is die volop draait.

x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

de jonge

Huisarts haalt hard uit naar De Jonge: ‘Vleesgeworden hypocriet’

Een jaar geleden zei minister Hugo de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

113
0
We lezen graag je reactie!x