Binnenland

Driekwart Nederlandse elite wil Grote Reset: ‘Dat betekent meer dwang, minder vrijheid’

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een enquête die is gehouden onder zo’n 400 leden van de Nederlandse bestuurlijke elite blijkt dat bijna driekwart van hen vindt dat er een grote maatschappelijke reset nodig is na de coronacrisis, die ‘moet leiden tot meer duurzaamheid, en minder polarisatie en ongelijkheid’.

“We moeten deze crisis integraal aanpakken, want die raakt de hele maatschappij,” zei Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau en invloedrijkste Nederlander. Ook opmerkelijk: volgens de elite is er in Nederland sprake van ‘structureel racisme’.

“Zo gaat het altijd,” reageert journalist Joost Niemoller. “De crisis wordt aangepakt om veranderingen door te voeren. Dat heet dan een ‘reset’, met de bekende codewoorden van deze tijd. Meer ‘gelijkheid’. Minder ‘structureel racisme’. Betekent: Meer dwang. Minder vrijheid.”

Gigantische kloof

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk voegt toe: “Dat de elite – driekwart is ‘progressief’ – cultureel en in wereldbeeld zo ver losgezongen is van de rest van de Nederlandse bevolking, dát zou het punt van zorg moeten zijn.”

Ook Elise De Windt haakt op Twitter in op deze ‘gigantische kloof’ tussen elite en volk. “Nou, Kim, we willen jou en je hele mieterse elite niet! We zijn klaar met jullie arrogantie en betweterigheid. We zijn klaar met jullie moralistisch en neerbuigend vingergewapper. We zijn klaar met jullie links-liberale dominantie. We zijn klaar met jullie afbraak van de democratie.”

4.8 118 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
113 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maria
Maria
1 jaar geleden

Ja, dat zal best, dat de elite dat wil. De Grote Reset.
Maar ik wil de GCR, de Global Currency reset.

Marleen
Marleen
1 jaar geleden

Waar halen die het lef vandaan om zich de elite te noemen, afschaffen héél die onzin !!! Elke mens is gelijk, rijk arm wit zwart …..en zijn allemaal naakt geboren en gaan allemaal dood. Hoogheidswaanzin van hen om ons te willen onderdrukkken, willen we met zijn allen de elite eens resetten en al hun rijkdommen verdelen onder de bevolking.

Wappie
Wappie
1 jaar geleden

Het wordt de hoogste tijd dat de rijke elite, die er genoegen in scheppen om de hardwerkende burgers ten gronde te richten, onteigend gaan worden. Met hun miljarden denken ze de totale mensheid naar hun hand te zetten,ze zaaien dood en verderf!!!
Ons land staat in de uitverkoop en de burgers creperen.
Het is de hoogste tijd voor massaal verzet!!
Dus aan alle wegkijkers onder ons zou ik willen zeggen” zet je
slavenmasker af en sluit je aan bij de mensen die al heel lang door hebben dat ons land met zijn inwoners naar de verdommenis wordt geholpen!!!
VRIJHEID IS EEN GROOT GEMIS ALS ER GEEN VRIJHEID MEER IS!!?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Ik denk dat dit weer de propaganda-machine is die volop draait.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

113
0
We lezen graag je reactie!x