Homepagina » Mens en Dier » Zien: Coronaminister De Jonge krijgt moeilijke vragen op het Binnenhof
de jonge
Foto: Defensie CC0 1.0

Zien: Coronaminister De Jonge krijgt moeilijke vragen op het Binnenhof

Premier Rutte en coronaminister Hugo de Jonge beantwoordden woensdag via Facebook en YouTube ‘prangende’ vragen van Nederlanders over het coronabeleid. Het vertrouwen in dat beleid heeft een flinke deuk opgelopen, meldde het RIVM eerder deze week. Tegenstanders demonstreren geregeld tegen de coronamaatregelen.

“Iedereen mag vragen stellen bij wat we als kabinet doen en iedereen mag kritiek hebben. Het zou gek zijn als dat niet mag. Dat brengt ons verder en daar staan we voor open,” zei premier Rutte. Hij zei het belangrijk te vinden om te praten met ‘gewone’ Nederlanders over de regels en de effecten ervan op de samenleving.

Wat wordt er verstaan onder ‘kritische vragen’? De premier las meerdere keren een vraag voor of hij kon bewijzen dat de sessie live was. Dat was misschien wel de meest kritische vraag die aan bod kwam. De sessie was vooral een herhaling van zetten: afstand houden en handen wassen, alleen testen bij klachten en groepsimmuniteit kan geen doel zijn.

Wat gebeurt er als Rutte en De Jonge echt worden geconfronteerd met kritische vragen? Tinus Koops van protestbeweging Nederland in Opstand besloot coronaminister De Jonge in een live video op Facebook aan de tand te voelen op het Binnenhof.

Hoe valt dat te rijmen?

Op een gegeven moment zei De Jonge, die werd omringd door beveiligers, tegen iemand die met hem meeliep dat vaccinaties altijd vrijwillig zijn. Tegenover Koops benadrukte hij nog maar eens dat het vaccin ons uiteindelijk gaat helpen om echt beschermd te zijn tegen het virus.

Koops stelde hem een moeilijke vraag over de spoedwet en zei dat het inmiddels wel duidelijk is dat het virus buiten niet zo besmettelijk is als aanvankelijk gedacht. “De 1,5 metermaatschappij is dus onhoudbaar.” De Jonge zei: “Dat denk ik niet. In alle andere landen gebeurt dat ook. Het is juist belangrijk om die 1,5 meter afstand te houden zodat het virus niet kan overspringen.”

Heeft minister De Jonge al eens naar Zweden gekeken? Dat land ging niet op slot, daar was het niet verplicht om afstand te houden en het Zweedse RIVM denkt dat het ergste voorbij is.

De Jonge zegt dus dat vaccinaties ‘altijd vrijwillig zijn’. Dat terwijl de minister onlangs nog in gesprek met videokanaal Hallo Thuis van zorginstelling Philadelphia zei dat ‘we beginnen met [het vaccineren] van ouderen, zwakkeren en mensen met een beperking, en dan de rest’. “Maar uiteindelijk moeten we allemaal.” Hoe valt dat te rijmen met zijn uitspraak gisteren op het Binnenhof?

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Teun schreef:

  Waarschijnlijk wordt het volk misleid. Vaccinaties zijn (uiteindelijk) niet vrijblijvend. Volgens het tijdschrift The Economist 2021 kunnen we volgend jaar nog rampen verwachten.

  0 likes
  • Rob schreef:

   The Economist is Rothschild. Als er al daadwerkelijk rampen komen dan worden die rampen georganiseerd door de Cabal en hun trekpoppen. Natuurrampen zijn er wat dat betreft niet.

   0 likes
   • Teun schreef:

    Exact Rob,

    Het kwaad heeft een erecode. In bepaalde geheime berichten (tijdschriften en films/series) geven ze hun plannen weer. Ga er maar eens op letten als je een film/serie bekijkt. Natuurrampen zijn ook gerelateerd aan HAARP/Cern etc.

    0 likes
  • PRAVDA schreef:

   Nibiru, Hercolusbulus, Nemesis, Katchina…The Red Dragon of the I-Cheng, etc. (de verwoester, de verlosser en vernieuwer)….lees de Kolbrin Bible

   0 likes
   • Elise schreef:

    Zijn het menselijke toedoen rampen of natuurrampen of beide? Vraag die bij mij al 15 jaar speelt. En waarom en waarvoor?
    Waarom al die satellieten etc.? bv.
    1 van de theorieën is, dat we met teveel zijn. Waarom dan niet eerder iets gedaan aan teveel mensen(mensen behandelen bij kanker(zelf wel gehad, maar waarom dan nog mensen redden/ivf enz. bv.)?
    Blijft toch allemaal vaag.

    0 likes
  • Calvin schreef:

   Waar kan ik de Economist 2021 cover vinden?
   Graag een linkje.

   0 likes
 • salvar schreef:

  foto goed bekeken nou een stelletje generaals uit de sowjet tijd zijn er niets bij.

  0 likes
 • William schreef:

  De beste vaccinatie is je immuunsysteem en geen spuitje met rotzooi, die je bijna zeker zieker maakt dan ooit. Gezond (bio) eten, veel groente en fruit, veel bewegen en heel veel mensen knuffelen en je hebt t beste vaccin tegen wat voor “virus” dan ook…

  0 likes
 • wilco schreef:

  Dat hele coronavirus bestaat niet en is regelrechte datazwendel en bedoeld om ons er onder te krijgen, want Trump, opstanden en andere criminele plannen. Als die Gates, Rockefeller, Soros en de bilderberg al 10 jaar geleden hun plannen uitgerold hebben met dit scenario en daar ook vrij openlijk over geweest zijn, welke betonnenplaat zit hier dan nog! Het werd een plandemie nadat Trump bij de VN in zijn toespraak had gezegd dat globalisme niet de toekomst is en socialisme eveneens niet! Toen werd uitgerold wat ze normaliter over jaren heen hadden uitgesmeerd. Daarbij klimagezeik wat eerst niet hielp, Corona eerste, tweede golf, toen raciale rellen, hoeveel bewijs heeft iemand hier nog nodig.
  Het zijn criminele oorlogsmisdadigers en ze zijn in paniek, vandaar hun gaspedaal. Als het uitkomt en dat gebeurd ook hoop ik dat ze allemaal opgehangen worden, zo ook hun handlangers.

  0 likes
  • G van peet schreef:

   Gelijk heb je. Lukasjenko deed er niet aan mee, geen anderhalve meter regel geen mondkapjes etc. Kon een lening krijgen. Voorwaarden …fout. Nu proberen ze hem weg te krijgen. Zweden.. corona maakte het land niet kapot, dan maar… koran verbranden..ook rellen. De nwo regelt wel een nieuw opstandje. Werkt het bij ons niet meer, wat krijgen we dan voor nieuwe ellende? Rutte regelt wat met blm en kozp? Oost Europa…voor zover ik kan zien, Albanië bijvoorbeeld…ook geen coronamaatregelen zichtbaar…mag je niet weten van de media!

   0 likes
  • ben schreef:

   ” zo ook hun handlangers.”

   en tot op het laagste nivo, ook die agenten die er geen probleem mee hebben oude mensen te knuppelen wil ik ook zien hangen.
   en tevens wil ik de gehele msm/npo/nos zien hangen, want zonder hun angst-invasie was en is een lockdown helemaal niet mogelijk….

   0 likes
 • robert schreef:

  en ondertussen verknalt meneer al onze opgebouwde welvaart, haalt een berg kansloze buitenlanders binnen en geeft al ons spaargeld weg.. af en toe denk ik wel eens, doe mij die spuit maar.. spuit me maar dood. ik zo een land en een wereld wil ik niet leven.

  0 likes
  • jani schreef:

   Da’s nou net de bedoeling robert, dat onze opgebouwde welvaart naar de filisteine gaat. ‘We’ worden veel te bijdehand. Een volk met maatschappelijke en financiële zorgen is veel makker!!
   En…kom op, géén spuit!!!☺

   0 likes
  • salvar schreef:

   @robert
   geen spuit , niet doen.
   ze zitten te wachten dat mensen zelfmoord plegen.
   beter vechtend ten onder.

   0 likes
 • Kramer schreef:

  Er werd simpel gvrrrraagd (Minister ) de Jonge aan het RIVM tijdens de rechtszaak naar het wetenschappelijke bewijs voor de 1,5 meter, wat in de VS 1,8 meter is ?
  De rrrrechtzaak is afgewezen Minsiter deJonge en het bewijs voor de luiers die mensen moeten dragen tegen bescherming is er ook niet, dus ook afgewezen . Dit zegt alles over de rechtszaken en de rrrrest Jonge !!

  0 likes
 • Kramer schreef:

  Het is geen complot theorie als je het bewijs hebt ..
  Waar moet ik beginnen, bij welke.

  0 likes
 • ProAsfalt schreef:

  Ik smijt deze er maar in.
  Hard maar kan er niets anders meer van maken.
  Minister De Jonge is de nieuwe Josef Mengele geworden.
  Dat is precies wat De Jonge doet. Het volk gebruiken als proefkonijn om zijn achterlijke cojonavaccinatiebeleid te testen met alle nadelige gezondheidsgevolgen van dien.
  Ach een ruggenmergontstekinkje? Wat maakt het uit.

  Reguliere Media = virus.
  Gisteren in Op1 was het weer eens raak.
  Een wiskundige zat waarschijnlijk 15 minuten te propageren dat iedereen moet worden opgesloten. Ik heb bij voorbaat het geluid maar uitgezet.
  Toen kwam een immunologe en die zei: het vaccin doe je niet voor jezelf maar om een ander te beschermen.
  Toen heb ik de TV maar uitgezet.
  Deze immunologe houdt dus kennelijk een heel ander verhaal dan Pierre Capel (emeritus hoogleraar experimentele immunologie).
  Van de Op1 immunologe vraag ik mij af: weet zij niet beter of liegt zij doelbewust (al dan niet in opdracht van een derde)?

  En het gaat maar door.

  0 likes
  • Tony schreef:

   Er is tot in elke hoek van de samenleving, en dus ook de media, smeergeld betaald. En dat terwijl een virus, en het Coronavirus al helemaal, niet zoals de meeste mensen denken, bestaat.

   Het woord immunoloog zegt het al, zij liegt, maar dan in de verleden tijd.

   Dat politici, media medewerkers en mensen die in de gezondheidszorg werken zich zelf voor de gek houden is hun keuze, maar om dan bewust de andere mensen in Nederland voor de gek te houden en beperkingen op te leggen, is absurd.

   In dit geval staan de beste stuurlui aan wal, zij weten het beter, want zij zijn onafhankelijk en hebben het vermogen onafhankelijk onderzoek te doen en conclusies te trekken. Zij worden alleen niet serieus genomen. De waarheid is hard, maar intussen komt er geen verbetering in de situatie. Leugens regeren de wereld.

   0 likes
 • remi schreef:

  1 troost zij horen ook niet bij de 500 miljoen die het zullen overleven op deze uiteindelijk nog triestere hel wordende planeet, georga guidestones. hoe triest werkend aan je eigen ondergang, en dat niet inzien.
  in een stappen plan zullen ze de wereld bevolking terug brengen, dus jullie die dit lezen horen er ook niet bij. mensen moeten gaan beseffen dat ze daadwerkelijk met de dood bedreigt worden, een nare langzame.
  en dat mensen die nog steeds de overheid geloven, een zeer grote bedreiging zijn, voor ons overleven.
  alleen massaal niet meewerken, gaat hun plannen dwarsbomen, en dan rustig aan gaan kijken wie de volksverraders zijn en deze straffen.
  de huidige maatschappij structuur qua regelgeving totaal vernietigen want deze is occult van oorsprong. mocht het ze toch gaan lukken, ben ik blij dat ik weet dat er ook nog leven is na de dood, ik ga ze dan vangen deze volksverraders, en zo diep in het magnetisch veld (de hel) wegstoppen, dat ze daar als een donkergrijs kauwgompjes voor triljarden jaren vastgeplakt zullen zitten, zodat ik weet dat deze hun eigen ziel verradende triestelingen voorlopig niet meer kunnen incarneren.
  ja ik vind mensen die hun ziel verraden echt walgelijk.

  0 likes
 • Het leugentijdperk schreef:

  Quote…”Een greep uit de wat minder vleiende termen: toneelspel, Teletubbies, rariteitenkabinet, leugenaars, hufters en komisch duo….”

  Last but not least: het zijn dienaren van de farizeeërs en moordenaars. Kabinet Rutte heeft daarbij in het Midden-Oosten terroristen gesteund die vechten tegen soevereine landen en duizenden burgers hebben omgebracht. En dit soort lage kalibers in de politiek willen 17 miljoenen beschermen tegen een zogenaamd killer verkoudheidsvirus met een toxyspuit? In Wahun, kletsmajoren en zio puppets is men feest aan het vieren, na een maandenlange corona theatervoorstelling te hebben gegeven. En hier durven jullie eenzelfde theatervoorstelling tot het bittere einde verder te spelen voor de farmaceutische maffia!? Opgemerkt moet wel dat degenen die de mierzoete praatjes met slangetongen slikken en steunen, de werkelijke veroorzakers zijn van veel en vooral de huidige desastreuze economische en maatschappelijke ellende.

  0 likes
 • wolfje168 schreef:

  ‘There are some things you can’t hide.
  All is revealed to be denied’.

  The Official Secrets Act. By M/1980 (o.a. Pop Muzik)

  0 likes
 • Jets schreef:

  Ai, ai, ai. Pinokkio 2 dus.

  Maar vergeet niet, dat de Deutsche Bank en Commerzbank al failliet zijn en hun werknemers al hadden moeten ontslaan. Maar zie, The Global Reset is begonnen. Net als in 2008, hebben de banken hier niets van geleerd.

  En nu al een paar maanden COVID-19 of COVID-20, 21 of iets dergelijks.

  Er is genoeg in me geprikt (bijna 15 jaar). De laatste die me een prik mag geven is de dokter met een giftige cocktail aan medicijnen (euthanasie).

  O, trouwens voor ik het vergeet:

  https://www.ninefornews.nl/?zoeken=deutsche+bank

  0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Naarmate de tijd verstrijkt begrijpen steeds meer Nederlanders dat het virus zeer waarschijnlijk in een laboratorium is gekweekt als mogelijk bio wapen of puur van uit andere perverse motieven. Alles wat daarna verzonnen wordt als zogenaamde maatregelen tegen verspreiding etc. is derhalve net zo pervers…

  0 likes
 • ben schreef:

  die zogenaamde prangende vragen van bezorgde burgers zijn allemaal opgezet en is een toneelstukje om het volk het gevoel te geven dat er naar hun geluisterd wordt.
  het tegendeel is natuurlijk waar, het volk wordt chronisch genegeerd en zelfs tegen gewerkt/onderdrukt……
  waarom krijg ik geen reacties van prutte en tjonge over alle briefen (brandbrief van artsen) e.d. van vele, vele medici in nederland ?
  waarom wordt dat steevast genegeerd ?

  0 likes
 • Joris schreef:

  Universal Declaration on Bio-ethics and Human Rights
   
  Article 6 – Consent 1. Any preventive, diagnostic and therapeutic medical intervention is only to be carried out with the prior, free and informed consent of the person concerned, based on adequate information. The consent should, where appropriate, be express and may be withdrawn by the person concerned at any time and for any reason without disadvantage or prejudice.
  2. Scientific research should only be carried out with the prior, free, express and informed consent of the person concerned. The information should be adequate, provided in a comprehensible form and should include modalities for withdrawal of consent. Consent may be withdrawn by the person concerned at any time and for any reason without any disadvantage or prejudice. Exceptions to this principle should be made only in accordance with ethical and legal standards adopted by States, consistent with the principles and provisions set out in this Declaration, in particular in Article 27, and international human rights law.
   
  3. In appropriate cases of research carried out on a group of persons or a community, additional agreement of the legal representatives of the group or community concerned may be sought. In no case should a collective community agreement or the consent of a community leader or other authority substitute for an individual’s informed consent.
   
  Universal Declaration on Bioethics and Human Rights
   
  19 October 2005 UNESCO
  http://portal.unesco.org/en/ev.php-URL_ID=31058&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavaccin

  Meer problemen met coronavaccin AstraZeneca: tweede proefpersoon ziek

  Tijdens testen met het coronavaccin van AstraZeneca ...

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  >