Mens en DierCorona

Zien: Coronaminister De Jonge krijgt moeilijke vragen op het Binnenhof

Help anderen door deze info met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Premier Rutte en coronaminister Hugo de Jonge beantwoordden woensdag via Facebook en YouTube ‘prangende’ vragen van Nederlanders over het coronabeleid. Het vertrouwen in dat beleid heeft een flinke deuk opgelopen, meldde het RIVM eerder deze week. Tegenstanders demonstreren geregeld tegen de coronamaatregelen.

“Iedereen mag vragen stellen bij wat we als kabinet doen en iedereen mag kritiek hebben. Het zou gek zijn als dat niet mag. Dat brengt ons verder en daar staan we voor open,” zei premier Rutte. Hij zei het belangrijk te vinden om te praten met ‘gewone’ Nederlanders over de regels en de effecten ervan op de samenleving.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Wat wordt er verstaan onder ‘kritische vragen’? De premier las meerdere keren een vraag voor of hij kon bewijzen dat de sessie live was. Dat was misschien wel de meest kritische vraag die aan bod kwam. De sessie was vooral een herhaling van zetten: afstand houden en handen wassen, alleen testen bij klachten en groepsimmuniteit kan geen doel zijn.

Wat gebeurt er als Rutte en De Jonge echt worden geconfronteerd met kritische vragen? Tinus Koops van protestbeweging Nederland in Opstand besloot coronaminister De Jonge in een live video op Facebook aan de tand te voelen op het Binnenhof.

Hoe valt dat te rijmen?

Op een gegeven moment zei De Jonge, die werd omringd door beveiligers, tegen iemand die met hem meeliep dat vaccinaties altijd vrijwillig zijn. Tegenover Koops benadrukte hij nog maar eens dat het vaccin ons uiteindelijk gaat helpen om echt beschermd te zijn tegen het virus.

Koops stelde hem een moeilijke vraag over de spoedwet en zei dat het inmiddels wel duidelijk is dat het virus buiten niet zo besmettelijk is als aanvankelijk gedacht. “De 1,5 metermaatschappij is dus onhoudbaar.” De Jonge zei: “Dat denk ik niet. In alle andere landen gebeurt dat ook. Het is juist belangrijk om die 1,5 meter afstand te houden zodat het virus niet kan overspringen.”

Heeft minister De Jonge al eens naar Zweden gekeken? Dat land ging niet op slot, daar was het niet verplicht om afstand te houden en het Zweedse RIVM denkt dat het ergste voorbij is.

De Jonge zegt dus dat vaccinaties ‘altijd vrijwillig zijn’. Dat terwijl de minister onlangs nog in gesprek met videokanaal Hallo Thuis van zorginstelling Philadelphia zei dat ‘we beginnen met [het vaccineren] van ouderen, zwakkeren en mensen met een beperking, en dan de rest’. “Maar uiteindelijk moeten we allemaal.” Hoe valt dat te rijmen met zijn uitspraak gisteren op het Binnenhof?

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Teun
Teun
3 jaren geleden

Waarschijnlijk wordt het volk misleid. Vaccinaties zijn (uiteindelijk) niet vrijblijvend. Volgens het tijdschrift The Economist 2021 kunnen we volgend jaar nog rampen verwachten.

salvar
salvar
3 jaren geleden

foto goed bekeken nou een stelletje generaals uit de sowjet tijd zijn er niets bij.

William
William
3 jaren geleden

De beste vaccinatie is je immuunsysteem en geen spuitje met rotzooi, die je bijna zeker zieker maakt dan ooit. Gezond (bio) eten, veel groente en fruit, veel bewegen en heel veel mensen knuffelen en je hebt t beste vaccin tegen wat voor “virus” dan ook…

wilco
wilco
3 jaren geleden

Dat hele coronavirus bestaat niet en is regelrechte datazwendel en bedoeld om ons er onder te krijgen, want Trump, opstanden en andere criminele plannen. Als die Gates, Rockefeller, Soros en de bilderberg al 10 jaar geleden hun plannen uitgerold hebben met dit scenario en daar ook vrij openlijk over geweest zijn, welke betonnenplaat zit hier dan nog! Het werd een plandemie nadat Trump bij de VN in zijn toespraak had gezegd dat globalisme niet de toekomst is en socialisme eveneens niet! Toen werd uitgerold wat ze normaliter over jaren heen hadden uitgesmeerd. Daarbij klimagezeik wat eerst niet hielp, Corona eerste, tweede golf, toen raciale rellen, hoeveel bewijs heeft iemand hier nog nodig.
Het zijn criminele oorlogsmisdadigers en ze zijn in paniek, vandaar hun gaspedaal. Als het uitkomt en dat gebeurd ook hoop ik dat ze allemaal opgehangen worden, zo ook hun handlangers.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x