Homepagina » Buitenland » Charlie Hebdo-weduwe: “Ik wil de waarheid over de aanslagen weten”
Charlie Hebdo-weduwe: "Ik wil de waarheid over de aanslagen weten"

Charlie Hebdo-weduwe: “Ik wil de waarheid over de aanslagen weten”

Schrijfster Maryse Wolinski was 44 jaar getrouwd met Georges Wolinski, één van de tekenaars van Charlie Hebdo die op 7 januari 2015 werd gedood tijdens de aanslag op het hoofdkantoor van het blad in Parijs. Aan het Franse regionale dagblad Le Dauphiné Libéré laat ze weten twijfels te hebben bij de officiële versie van de gebeurtenissen.

Ze heeft zelf onderzoek gedaan en is op een aantal onregelmatigheden gestuit. “Ik wil de waarheid weten over de aanslagen,” zei ze.

Georges Wolinski was één van de bekendste en scherpste cartoonisten van Frankrijk. De in Tunesië geboren jood verhuisde op 12-jarige leeftijd met zijn familie naar Frankrijk om enkele jaren later in Parijs architectuur te gaan studeren. Hij studeerde nooit af: strips en cartoons hadden hem in zijn greep.

De aanslag vond plaats op een dag waarop vrijwel iedereen in de redactieruimte aanwezig was. “Dat gebeurt nooit, maar toch zaten ze er,” aldus Wolinski. Ze vindt dit hoogst verdacht.

De weduwe ontdekte ook ‘veel’ tegenstrijdigheden tussen veiligheidsmaatregelen die werden aanbevolen door het hoofdkwartier van de politie en de daadwerkelijke beveiliging van het kantoor van Charlie Hebdo.

Overlijdensakte

“Ik wil ook graag weten waarom de overlijdensakte van mijn man om 11.30 uur is ondertekend terwijl de gebroeders Kouachi om 11.33 uur bij Charlie Hebdo aankwamen,” zei Wolinski. “Ik heb naar aanleiding van mijn eigen onofficiële onderzoek veel vragen die ik aan de onderzoeksrechter wil stellen.”

Het onderzoek van de weduwe doet denken aan dat van de Jersey Girls, vier Amerikaanse vrouwen die hun echtgenoot zijn verloren tijdens de aanslagen op 11 september 2001 en George W. Bush na 9/11 het vuur aan de schenen legden.

[Ledauphine]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

35 reacties

 1. Hou toch eens op met die complottheorieën.
  Lekker elkaar gek maken.
  Word toch eens wakker en doe normaal mensen.
  Ooit wel eens bedacht dat er mensen zijn die willen dat men gelooft dat er complotten zijn?
  Dit maakt hun zaak weer sterker omdat de tegenpartij als boef word neergezet.

  10 likes
  • “Hou toch eens op met die complottheorieën.”
   Wat zoek je in vredesnaam dan hier op deze site? Voetbaluitslagen?

   20 likes
  • Gebeurt op het wereldtoneel niks toevallig. Je kan het complotten noemen maar al dit soort gebeurtenissen zijn van tevoren gepland. Zaai angst en je houdt mensen onder de duim. Maar complotten of niet, het wordt tijd dat mensen zelf gaan nadenken en andere keuzes maken.

   21 likes
   • Wat arrogant om te denken dat mensen zelf niet nadenken. Dat ze niet jouw visie delen wil niet zeggen dat mensen niet nadenken of “niet wakker” zijn.

    Ooit wel eens bedacht dat je zelf het probleem kan zijn?

    2 likes
    • Mensen hoeven het niet eens te zijn met me maar zelf nadenken en eigen keuzes maken is wel handig. Niet zomaar alles geloven wat je wordt voorgeschoteld in de media.

     1 likes
     • Hoe kom je erop dat “De Mensen” zomaar alles geloven wat ze voorgeschoteld krijgen? Nogmaals, een erg arrogante houding zoals je de wereld in kijkt.

      (De media kun je wel weglaten, want het geldt altijd en overal).

      2 likes
  • De burger is gewoon niet “slecht” genoeg om dit soort idiote zaken te verzinnen. Daarvoor moet je het hoger op zoeken. Die gasten aan de top hebben het tot een ware kunst verheven om zoveel mogelijk van dit soort vieze zaakjes uit te denken.
   Macht en geld zijn de drijfveren. Maar wat ik het meest stuitend vind is dat er altijd mensen bereid zijn om dit soort acties uit te voeren……Zegt iets over de Homo Sapiens toch ? Welke idioot gaat hier in mee ? En natuurlijk tegen een hele forse vergoeding……….

   11 likes
  • Hoezo complottheorieën??

   De weduwe (en zoveel anderen) hebben genoeg vragen die nog steeds niet beantwoord zijn. Begrijpend lezen is niet uw sterkste kant zo te zien.

   10 likes
  • Denk eens aan aanslagen gepleegd door Gladio. Staatsterreur.
   Zelfs op wiki te vinden. Niks geen complot.

   6 likes
  • @Hans. Je gek laten maken en je om de tuin laten leiden door de mainstream is geen probleem? …..Wakker zijn gelukkig steeds meer mensen mede dankzij de alternatieve media en heb je ooit wel eens een normaal mens gezien?

   8 likes
  • Weleens meegedaan aan tv-programma, werd zogenaamd geholpen maar niet heus, alles voor de kijkcijfers, beste kijkbuiskinderen.

   2 likes
  • Weet je wat complotten zijn ? Al die onzin, die de msm jou wil laten geloven als waarheid. Ondertusse zuigen ze je pensioen en burgerrechten verder weg. En ga jij nog steeds verder mekkeren met de rest van de goedgelovige kudde

   2 likes
 2. Ik voel met deze vrouw mee en ik zou ook de onderste steen boven willen krijgen om de waarheid te willen achterhalen als dit mij zou overkomen.
  Helaas gebeuren er teveel zaken die het daglicht niet kunnen verdragen die op bedrog gebaseerd zijn waar er genoeg voorbeelden van zijn en waar we nu zo langzamerhand wel van weten hoe de Vork echt in de steel zit.
  Jammer genoeg leven we in een Wereld waar de krachten zo groot zijn dat we keer op keer belazerd worden en waar nadien bij nader inzien van de echte waarheid er aan die situatie
  nadien weinig tot niets veranderd.
  Een voorbeeld hiervan is de Bankfraude waarvan de bedrijven een gigantische boete krijgen maar er geen verantwoordelijk persoon in de gevangenis terecht komt, ra ra hoe kan dat ?!
  Dit incident zal net als de vele andere gewoon bij de rest in de doofpot worden gestopt…

  34 likes
  • Sinds 911 moet je alles wat met aanslagen en moslims te maken heeft wikken en wegen voordat je de msm klakkeloos gelooft.
   Wat mij opviel bij deze aanslag is de gevonden ID van een van de broers in de gestolen auto. Een beetje dom, dacht ik.
   Toen zag ik de beelden van de 2 broers op straat. Na de schietpartij blijven ze nog even hangen in het centrum van Parijs om te melden dat Allah groot is. Dan wisselt de ene op zijn gemak nog munitie voor het wapen op straat.

   De plegers komen bepakt en bezakt compleet met bivakmuts, kogelvrije vesten en automatische wapens maar laten een ID liggen in de auto en staan relaxed op straat munitie te wisselen?

   13 likes
 3. Parijs ook allemaal nep
  https://www.youtube.com/watch?v=ZgQgzXZmEes

  Maar als je 9/11 al niet door hebt dan gaat dit ook je deur voorbij, meh mehhhh schapen we worden moedeloos van jullie.
  complottheorieën dat woord gebruiken mensen die nog braaf naar de MSM kijken en die niet zelf kunnen nadenken of willen.Het wachten is eigenlijk totdat iedereen wakker word het worden er steeds meer gelukkig, maar de schapen zijn nog in de meerderheid.

  9 likes
 4. Zijn wel rare toneelstukjes en ik geloof ook niet dat het echt is. Maar je zou denken dat iedereen zijn rol in dat toneelstukje speelt, inclusief zogenaamde nabestaanden. En als ik dit dan lees denk ik dat het toch een beetje anders zit. Dat er misschien mensen verdwenen zijn. Misschien dood, misschien levend.
  Puntje voor de redactie van Nine. Wel een beetje op de komma’s letten. Tegenwoordig is het de trend om komma’s weg te laten maar de tekst wordt er niet bepaald leesbaar door. Dus een komma vóór ‘terwijl de gebroeders Kouachi…’

  2 likes
  • @Mariatje Goed opgemerkt, evenzogoed kunnen de nabestaanden inderdaad het spel meespelen en zitten de doden nog springlevend ergens hoog en droog met een nieuwe identiteit. Alles in deze dolgedraaide wereld is mogelijk en is het vaak vooral te doen om het grote geld (bijv. dwingen om de budgetten op defensie te verhogen) of om de boel in angst te verzetten en zo de massa te kunnen sturen. Zelfs aan deze mag je twijfelen, want wat als het waar is?….. “De angst voor een niet bestaande atoombom.”…. https://donquijotte.wordpress.com/2013/01/09/de-angst-voor-een-niet-bestaande-atoombom/

   2 likes
 5. soms moet je iets in een hele andere hoek zoeken wil je weten hoe het zit.

  neem bijv de mh17 of dit nu door een bukraket of door een andere raket is gedaan
  is niet belangrijk het bewijs ligt daar niet.
  maar heel ergens anders maar dit word verdoezeld
  maar willen we of de nabestaande dat wel als we de gevolgen daar van weten

  1 likes
  • @leon***…..De zwarte dozen, waarom zwijgen de zwarte dozen!?

   2 likes
   • ja die ook maar er zijn meerdere dingen die wel het bewijs naar boven halen
    en dan als ze er niet meer onderuit kunnen dat het de oekraine is geweest
    wat gaat er dan gebeuren???
    heb hier foto`s die het bewijs leveren, dat kan nooit over het hoofd zijn gezien.

    0 likes
 6. Een complottheorieën is over het algemeen een verzameling van slecht geverifieerde of onderbouwde constatering die in een grotere context aan elkaar geknoopt worden en zo gerelateerd worden aan 1 of meer overkoepelende belangen.

  1. Iemand mijn buurman struikeld voor mijn neus over iets wat ik daar gisteren neer heb gelegd.

  2. Complot. Ik heb doelbewust iemand laten struikelen met voorop gezet plan.

  3. Mogelijk had ik hele andere motivaties voor het plaatsen van dit opstakel en was mijn buurman daar toevallig maar blijkbaar is dit bij de complotdenker geen optie want kijk naar al die relaties.

  Al met al blijft het speculatie.
  Kom met concreet onderbouwd en bevestigd feiten materiaal dan wil ik best in bepaalde complottheorieën geloven maar zolang het slechts een half onderbouwde hypothese betreft zoals 95% van dit soort “theorieën” hoeft het voor mij niet zo nodig.

  Als er dan 1 keer iemand goed gegokt heeft ook nog suggereren dat nu alle andere theorieën ook waar zijn vind ik nogal ver gaan. Dit is nogal standaard in de complot hoek.

  2 likes
 7. welke waarheid willen die mensen weten? DE waarheid, de media waarheid of de overheid zijn waarheid, slechts een van de 3 is juist. Verkeerde datums of tijdstippen zal wel de schuld zijn van een secretaresse.

  1 likes
 8. Ietwat vreemd; gaat deze mevrouw er nu vanuit dat de aanslag daadwerkelijk door de aangewezen ‘daders’ is gepleegd ? Is haar man wel dood dan ? Etc, etc …

  0 likes
 9. Er is een spreuk die heden ten dagen erg veel gebruikt wordt in daden:

  Bange mensen zijn Brave mensen.

  Zolang je angstige berichten, waar of niet waar, maar veelvuldig in de publiciteit brengt zullen de meeste mensen dit geloven en angstig blijven.

  Angst is een handelsproduct geworden van vele regeringen en lokale leiders en, in het Westen, werkgevers.

  Bang om de baan te verliezen, de positie, de macht en de rijkdom.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in opstand tegen Macron: ‘Wij zijn wanhopig. Wij geloven niet meer in u’

Nu de Franse lockdown stapje voor stapje ...

nos journaal

NOS Journaal ‘verspreidt gif’. Een vergelijking tussen twee aanslagen

Een jaar geleden heeft journalist Arnold Karskens ...