Buitenland

Charlie Hebdo-weduwe: “Ik wil de waarheid over de aanslagen weten”

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Schrijfster Maryse Wolinski was 44 jaar getrouwd met Georges Wolinski, één van de tekenaars van Charlie Hebdo die op 7 januari 2015 werd gedood tijdens de aanslag op het hoofdkantoor van het blad in Parijs. Aan het Franse regionale dagblad Le Dauphiné Libéré laat ze weten twijfels te hebben bij de officiële versie van de gebeurtenissen.

Ze heeft zelf onderzoek gedaan en is op een aantal onregelmatigheden gestuit. “Ik wil de waarheid weten over de aanslagen,” zei ze.

Georges Wolinski was één van de bekendste en scherpste cartoonisten van Frankrijk. De in Tunesië geboren jood verhuisde op 12-jarige leeftijd met zijn familie naar Frankrijk om enkele jaren later in Parijs architectuur te gaan studeren. Hij studeerde nooit af: strips en cartoons hadden hem in zijn greep.

De aanslag vond plaats op een dag waarop vrijwel iedereen in de redactieruimte aanwezig was. “Dat gebeurt nooit, maar toch zaten ze er,” aldus Wolinski. Ze vindt dit hoogst verdacht.

De weduwe ontdekte ook ‘veel’ tegenstrijdigheden tussen veiligheidsmaatregelen die werden aanbevolen door het hoofdkwartier van de politie en de daadwerkelijke beveiliging van het kantoor van Charlie Hebdo.

Overlijdensakte

“Ik wil ook graag weten waarom de overlijdensakte van mijn man om 11.30 uur is ondertekend terwijl de gebroeders Kouachi om 11.33 uur bij Charlie Hebdo aankwamen,” zei Wolinski. “Ik heb naar aanleiding van mijn eigen onofficiële onderzoek veel vragen die ik aan de onderzoeksrechter wil stellen.”

Het onderzoek van de weduwe doet denken aan dat van de Jersey Girls, vier Amerikaanse vrouwen die hun echtgenoot zijn verloren tijdens de aanslagen op 11 september 2001 en George W. Bush na 9/11 het vuur aan de schenen legden.

[Ledauphine]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
7 jaren geleden
Mike
Mike
7 jaren geleden

Ik voel met deze vrouw mee en ik zou ook de onderste steen boven willen krijgen om de waarheid te willen achterhalen als dit mij zou overkomen.
Helaas gebeuren er teveel zaken die het daglicht niet kunnen verdragen die op bedrog gebaseerd zijn waar er genoeg voorbeelden van zijn en waar we nu zo langzamerhand wel van weten hoe de Vork echt in de steel zit.
Jammer genoeg leven we in een Wereld waar de krachten zo groot zijn dat we keer op keer belazerd worden en waar nadien bij nader inzien van de echte waarheid er aan die situatie
nadien weinig tot niets veranderd.
Een voorbeeld hiervan is de Bankfraude waarvan de bedrijven een gigantische boete krijgen maar er geen verantwoordelijk persoon in de gevangenis terecht komt, ra ra hoe kan dat ?!
Dit incident zal net als de vele andere gewoon bij de rest in de doofpot worden gestopt…

Hans
Hans
7 jaren geleden

Hou toch eens op met die complottheorieën.
Lekker elkaar gek maken.
Word toch eens wakker en doe normaal mensen.
Ooit wel eens bedacht dat er mensen zijn die willen dat men gelooft dat er complotten zijn?
Dit maakt hun zaak weer sterker omdat de tegenpartij als boef word neergezet.

Mariatje
Mariatje
7 jaren geleden

Zijn wel rare toneelstukjes en ik geloof ook niet dat het echt is. Maar je zou denken dat iedereen zijn rol in dat toneelstukje speelt, inclusief zogenaamde nabestaanden. En als ik dit dan lees denk ik dat het toch een beetje anders zit. Dat er misschien mensen verdwenen zijn. Misschien dood, misschien levend.
Puntje voor de redactie van Nine. Wel een beetje op de komma’s letten. Tegenwoordig is het de trend om komma’s weg te laten maar de tekst wordt er niet bepaald leesbaar door. Dus een komma vóór ’terwijl de gebroeders Kouachi…’

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

35
0
We lezen graag je reactie!x