Homepagina » Universum » Is het heelal een hologram, een computerprogramma, een zwart gat of een bubbel?
Is het heelal een hologram, een computerprogramma, een zwart gat of een bubbel?

Is het heelal een hologram, een computerprogramma, een zwart gat of een bubbel?

Onze kennis over het heelal is beperkt en wat we weten is misschien niet eens juist. Wetenschappers zeggen dat het universum een hologram, een computerprogramma, een zwart gat of een bubbel is, en dat er manieren zijn om dat te testen.

Het Amerikaanse ministerie van Energie is gestart met een uniek experiment, de Holometer, dat duidelijkheid moet scheppen over bepaalde theorieën over onze wereld. Zo wordt onder meer onderzocht of we in een hologram leven. Net zoals personages op tv niet zouden weten dat hun 3D-wereld alleen bestaat op een 2D-scherm, zou het kunnen dat wij niet weten dat onze 3D-wereld alleen maar een illusie is.

Het idee is vergelijkbaar met een televisie, waarbij de pixels minder samenhang vertonen wanneer je te dicht bij het scherm zit. Die minuscule stukjes data vormen op een grotere afstand samen echter een herkenbaar beeld. De wetenschappers denken dat ons universum mogelijk op dezelfde manier is opgebouwd, met deeltjes die biljoenen keren kleiner zijn dan een atoom.

Computersimulatie

Een goede computersimulatie kan de werkelijkheid inmiddels indrukwekkend dicht benaderen. Maar misschien is het eigenlijk wel andersom en leven wij zélf in een computersimulatie. In een cruciale scène uit kaskraker The Matrix uit 1999 ziet hoofdpersoon Neo twee keer dezelfde kat voorbijkomen. Dat déjà vu, het vreemde gevoel dat je iets al eens eerder hebt meegemaakt, is een teken dat er gerommeld is met de simulatie waarin hij leeft.

Theoretisch natuurkundigen Silas Beane, Zoreh Davoudi en Martin Savage stellen dat we mogelijk in een computersimulatie leven zonder het te weten. Ze zeggen dat we in de toekomst kunnen vaststellen of we al dan niet in een Matrix leven.

Zwart gat

Er zijn ook natuurkundigen die beweren dat het universum tot stand is gekomen nadat een vierdimensionale ster in elkaar klapte en veranderde in een zwart gat dat materiaal uitspuwde. Wetenschappers van de Universiteit van Waterloo in Canada wijzen erop dat enkele zaken in het heelal niet in het oerknalmodel passen, zoals het horizonprobleem. Het universum heeft een vrijwel uniforme temperatuur, wat vreemd is na een gewelddadige gebeurtenis als de Big Bang.

Een ander probleem is dat we in het huidige heelal geen magnetische monopolen (deeltjes met één magnetische pool) kunnen vinden, terwijl die – als het universum uit de oerknal is ontstaan – in groten getale zouden moeten voorkomen.

Multiversum

De kosmische inflatie, dat het heelal honderden miljarden keren uitbreidde in een fractie van een seconde, voedt het idee van een multiversum, het concept dat er naast het zichtbare universum waar we in leven nog veel (volgens sommigen oneindig veel) andere universa zijn, net zoals ‘bubbels in een glas champagne’.

De kosmische inflatie kan betekenen dat het universum slechts een klein hoekje van de ruimte inneemt waar de inflatie gestopt is en materie gecondenseerd is met de vorming van sterrenstelsels en leven tot gevolg. Voorbij het zichtbare universum dijt de ruimte mogelijk nog steeds uit en worden er – wanneer ook daar de inflatie op een bepaalde plaats ophoudt – nieuwe ‘bubbels’ gevormd.

[Scientific American]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wim schreef:

  Dus de Schepper heeft niet alleen een zoon Jezus de Christus maar ook een dochter Sophia de Materna.

  1 likes
  • Ronny schreef:

   …en sesamstraat heeft Pino. wat wil je nu zeggen hiermee? krijg het idee dat hele volksstammen er lustig op los fantaseren om maar in de belangstelling te blijven. wat een onzin.

   11 likes
  • frans schreef:

   Het is niets van het veronderstelde!
   Het is gewoon de schepping. En, ja.. Jonkvrouwe Sophia, De AL-Wijsheid./Maria Magdalena.
   Ik weet dat als je schepping zegt, de meesten rillen!
   Nou dat rillen heb ik ontwikkeld bij het te vaak horen van het woord Wetenschap!
   Onderzoek en onthoudt het goede! Wat kan dat goede nu zijn?

   1 likes
 • Moraalridder schreef:

  Maar wie zit er dan achter DE computer?

  7 likes
  • Red Skywalker schreef:

   Het is een zelf-programmerende computer. Er zit niemand ‘achter’ of ‘buiten’. Er is alleen ‘binnen’. Degene die het programma schrijft is het spelfiguurtje in het spel zelf. De computer voert slechts uit wat het spelfiguurtje bedenkt, weliswaar al naar gelang een eerder gecreëerde situatie. Ik zie mezelf als ondergedompeld in een virtual reality pak (mijn lichaam dus). Mijn bewustzijn zit niet in dat pak (lichaam). Al heeft dat pak wel een zekere autonome intelligentie om in stand te blijven. Mijn bewustzijn is deel van het centrum van de Melkweg, gekoppeld via de Zon en de Aarde. Net als het bewustzijn van al het overige, inclusief ‘dode’ materie. Alles via coherente (kwantum)trillingen van kracht en tegenkracht.

   Mm, misschien schrijf ik hier nog eens wat op door 😉
   Centjes verdienen voor een sciencefiction uitgeverij.

   3 likes
   • petrus schreef:

    het heelal aperture science product #36536772
    13635366 bugs gedetecteerd herstert
    delete 23472548452324 levens vormen
    delete compleet
    herstart 10%
    herstart 20%
    herstart 50%
    herstart 75%
    herstart 90%
    herstart 100%
    het heelal aperture science product #36536773
    00000000 bugs gedetecteerd start mainframe
    start god …….
    10%
    40%
    100%
    het systeem is succesvol opgestart
    attentie 47346367 bewoonde planeten gedetecteerd
    bezig met het instaleren van avg universe edition
    auto pilot ingeschakeld
    alles gaat nu automatisch tot de volgende update

    0 likes
  • New schreef:

   Het is de toekomstige versie van Sims! :’)

   3 likes
  • koloth schreef:

   Noem het God.

   2 likes
  • Red Skywalker schreef:

   Jijzelf. En je zit niet achter de computer, maar er middenin. Software die zichzelf schrijft (of creëert). Het enige wat het doet is kijken wat werkt en wat niet werkt. Wat niet niet werkt, houdt vroeg of laat weer op te bestaan, dag ‘elites’ van zelfbenoemde ‘übermenschen’. Hoe meer ‘programma’s’ zien dat een deel niet werkt, des te sneller verdwijnen de falende delen.

   0 likes
 • Red Skywalker schreef:

  Voor degenen die zich steeds maar weer op een of andere benodigde hogere macht beroepen: Die macht ben je zelf! Iedereen is zoals een enkele hersencel deel van het geheel, en dat al vanaf het allereerste Begin. De sleutels tot begrip van het Universum waren al lang bekend, maar door het schrift zijn we de benodigde onderliggende betekenis en dus de gehele kennis kwijtgeraakt. Ja, het Universum kan een hologram, een zwart gat en een computersimulatie tegelijkertijd zijn als multiversum. Het mechanisme is eenvoudig, maar dat wordt je niet verteld. Dat wil die elite niet want het is hun geheim. Zij onderwijzen ons niet daarin. Je moet het zelf ontdekken, begin met het vergeten van Tijd en zet alles stil. Wat hou je over? Koude. Vandaar uit moet je verder gaan nadenken en houd alles zo simpel mogelijk. In het Begin was er geen informatie, er kan dus ook geen complexiteit geweest zijn. Over een paar jaar wordt wel bekend dat de basis voor de kwantumtheorie v2.0 eenvoudig moet zijn, als er dan nog iemand geïnteresseerd is / kan zijn. Maar hou op met je macht weggeven aan een of andere derde die er niet is. Er is alleen een geheel waar je zelf deel EN oorzaak van bent. Als een spelfiguurtje in een holografische, op trillingen en interferentie gebaseerde natuurlijke computersimulatie, zonder ruimte in een zwart gat, samen met ontelbare andere zwarte gaten.

  11 likes
  • koloth schreef:

   Ja ja Red Skywalker, maar dit universem/of wat het ook mag wezen, is wel gemaakt door iets.
   En dat is de hogere macht voorlopig.
   http://symbolic.be/?CategoryID=330&ArticleID=1036

   0 likes
   • Red Skywalker schreef:

    Nee, dat hoeft niet perse. Maar voor uitleggen waarom niet, is hier geen ruimte. Hou het er maar op dat er geen Leegte en stilstand kan bestaan, er moet een tegenkracht voor komen. Die tegenkracht is Licht, elektromagnetisme beter gezegd. Meer als dat is er ook niet. “Alles is Licht”. Dat klinkt misschien al wat bekender uit de oude geschriften. Maar dat is enkel schrift zonder bijbehorende mondelinge (natuurkundige) kennis.

    1 likes
    • moerstaal schreef:

     Nou ben ik het met je eens ook al denken wij heel verschillend.
     Niets is een niets betekend construct welke alleen de Homo Sapiens kent.
     Er IS alleen maar.
     Maar HET ALLES is weer buiten ons kenvermogen.
     Wij zijn op deze planeet dan de top wat intelligentie betreft maar HET ALLES begrijpen zijn wij niet voor gemaakt. Wel om op steppen te jagen, voedsel te verzamelen en in stamverband te leven. Het universum is te groot en complex om door ons begrepen te kunnen worden.

     0 likes
     • Faith schreef:

      Klopt helemaal, alles Is alleen maar. De was is er ook altijd. Als je de was hebt gedaan en de waslijn met een doek afdoet, is er weer was. De was zou ook de is moeten heten want was is er altijd.

      0 likes
 • bert schreef:

  Geweldige discussie, ik verbaas me weer over het feit dat sommigen pretenderen de waarheid in pacht te hebben en dat anderen het niet kunnen laten om sommigen neer te sabelen alleen om het feit dat ze dapper genoeg zijn om überhaupt een theorie in elkaar te draaien ook al slaat ie misschien nergens op. Respecteer elkaar en sta ook open voor een andere waarheid dan de uwe.
  Zelf ben ik met dit onderwerp al jaren bezig en heb ik mijn eigen theorie ontwikkeld uit alle informatie die ik heb vergaard uit tientallen documentaires en vele honderden uren gefilosofeer. Zie mijn reactie op het artikel de natuurwetenschapper die materie wil laten verplaatsen. Velen onder ons hebben een enorme drang bij zich om achter de waarheid te komen m.b.t. wat is het heelal, hoe is het ontstaan en waarom en wat voor rol speelt de mens in het geheel. Persoonlijk lijkt mij dit een van de moeilijkste vraagstukken ooit en al zal de waarheid al eens geopperd zijn, wie gelooft deze dan en uiteindelijk wat schieten we er mee op. Een goede kennis van mij is hier zo diep in gegaan dat hij bijna zelfmoord heeft gepleegt. Het niet kunnen begrijpen en het niet kunnen vinden van de absolute waarheid deed hem bijna de das om.
  Daarom het volgende. Wat de uitkomst ook mag zijn, een hologram een computersimulatie in een andere werkelijkheid of een creatie van God, het maakt uiteindelijk niets uit. Wij leven op deze planeet en in dit universum, met al onze vragen, gevoelens, vrienden en familie en noem maar op en voor ons is dit gewoonweg DE realtiteit, niks meer en niks minder. Geloof me, ik wil maar wat graag het antwoord op alles weten maar er zal uiteindelijk niks veranderen in ons beeld van de realiteit waarin we nu leven.

  6 likes
  • Stefan schreef:

   Ik zou hier toch graag even op in willen haken wat betreft jouw beslissing om de zoektocht naar de waarheid op een laag pitje te zetten. Dit kan natuurlijk onder andere uit overweging zijn dat dit effect gewoon niet gezond is op jou en jouw omgeving, of dat dit gevaarlijk op zichzelf is en dat je je er beter niet aan kan wagen.

   Maar besef jij dat een dergelijke keuze je ook kan onderdrukken in je geestelijke vermogens?

   1 likes
   • bert schreef:

    beste frans,

    Dat je mijn geestelijk vermogen naar voren haalt is al iets waar ik mijn vraagtekens bij zet. Het enige wat ik wil aangeven is dat we wel moeten relativeren waar we mee bezig zijn, de waarheid is niet alles. De religie heeft al bewezen dat meerdere”waarheden” nooit tot een goed einde leiden.
    Mijn zoektocht is nog steeds op full speed, die van mijn vriend niet meer.Begrijpend lezen is een gave, niet voor iedereen weg gelegd.
    Mocht je ooit door iemand beledigend worden aangevallen dan heb ik hier nog een goeie voor je.
    Beledigingen zijn argumenten voor hen die in hun ongelijk staan.
    .

    0 likes
  • Faith schreef:

   De zoektocht naar de waarheid moet wel leuk blijven en relaxed blijven, we moeten ook kunnen begrijpen dat wij met onze (nog) beperkte hersencapaciteit voorlopig ook niet alles kunnen begrijpen. Dan snap je al veel. Maar we zitten constant in een evolutie dus het is wel de bedoeling om ons bewustzijn uit te breiden (evolutieplan) en zo in de toekomst steeds meer aan de weet komen over dit soort zaken. We zijn multidimentionele wezens, zover zijn we al en stukje bij beetje zal de sluier waar we nu nog tegen aan hikken weggenomen worden.

   0 likes
 • Mimi schreef:

  De kosmos is een holografisch computerprogramma. Alles zit in een soort chip, daarom bestaat er officieel in de kosmos geen tijd en geen ruimte. Alles bevindt zich in een punt. Ik noem het altijd het Nintendo principe. Als je een Nintendo spel speelt en je zit IN het spel, dan kan je alle kanten op en kan je van allerlei realiteiten in het spel ervaren, de mogelijkheden zijn oneindig. Maar stap je buiten het spel dan zit alles in een computer chip en die chip is dan alles wat er is. Dus al lijkt het multiversum nog zo gigantisch groot, uiteindelijk is het niks, het is allemaal pure illusie.
  Toch goed gemaakt door de Bron, applausje voor de Schepper 🙂

  5 likes
  • moerstaal schreef:

   Ook voor jou geldt dat ik het met je eens ben maar alweer met een andere gedachte erachter.
   Namelijk dat ruimte en tijd psychische fenomenen zijn van Homo Sapiens zijn hersenen.
   De echte werkelijkheid zit nog veel gekker in elkaar dan wij ooit kunnen bevatten.
   Hoe dieper je in het kleine duikt, hoe minder dimensionaal de ruimte is en hoe onzekerder de positie van een atomair of subatomair deeltje. Uiteindelijk doen ruimte en tijd er op zulke kleine schaal als de quarks er niet toe.
   Maar het zijn wel de bouwstenen van het alles.

   1 likes
   • ik weet niets schreef:

    Tijd bestaat niet. Gister was het nu, nu is het nu, en morgen zal het nu zijn. iedereen zit opgesloten in de realiteit van het nu. je kunt er nooit uit ontsnappen, je kunt nooit verder gaan. je kunt je hoofd niet in de toekomst steken alswel in het verleden.
    De gedachte dat morgen komt is daarom een illusie. Morgen komt wel, maar morgen zal er altijd zijn, maar dan in een andere vorm. net als dat gister er altijd was en een andere vorm had.

    0 likes
 • Pascal schreef:

  Lastige maar een zeer interessante materie.

  Wie zou dan die upperGOD zijn die daar alle controle over zou moeten hebben.

  0 likes
  • frans schreef:

   Die uppergod, is hier op aarde zichtbaar in Wijsheid zij schuilt in de tot natuur geworden schepping, en vanuit gedachte Wijsheid ontstaan. Zie je niet hoe ongelooflijk Wijs alles is ontstaan/gemaakt?! Dat is het goede wat je ziet!! Wij hebben in Liefde nog veel te ontwikkelen. Beoefen dit, De volgende planetaire fase zal dan liefde zijn! Het harde fysieke zal dan zijn verdwenen. Geen bodem meer om op te staan. Maar je zult wel Zijn!!

   4 likes
 • redice schreef:

  wat maakt het uiteindelijk uit? we zitten er nu eenmaal in en kunnen er niet uit, tenzij je doodgaat natuurlijk. we zullen het tot dan nooit zeker weten, het is te groots voor ons simpele zielen om dit te bevatten, laat staan te verklaren. misschien is dit wel gewoon een droom van mij en ben ik in een andere dimensie wel een ‘god’ en wordt ik morgenvroeg gewoon wakker in mijn oneindige kosmische leven.. 😉

  4 likes
 • Wim schreef:

  Het is gewoon Mannelijk en Vrouwelijke energie. Materie en Anti-materie. Ying en Yang. Er is ook de Heilige Geest en de Schepper zelf.

  3 likes
 • rop schreef:

  het heelal is geen holagram, geen computer, geen bubbel, geen zwart gat.
  al deze namen zijn veronderstellingen en deze zijn gebaseerd op wat de mens zelf in deze tijd heeft uitgevonden ,een computer kan men zoal helemaal niet vergelijken met het heelal ,dat zijn menselijke uitvindingen, het heelal is niet door een mens gecreëerd , bubbel is maar een naamgeving en een zwart gat is wat mensen nog niet begrijpen.dat kan men noemen een zwart gat ,een gat van niet weten…allemaal veronderstellingen maar men moet toch dat een naam geven ,misschien word het dan een klein beetje begrijpelijk, misschien weet men nog maar een procent wat het heelal betreft ,zelfs die ene procent is en kan men niet aantonen dat het waar is dat ze een procent weten over de werking van het heelal, bewijs maar eens of deze ene procent en probeer het maar wetenschappelijk maar eens in cijfers aan te tonen elk cijfer of naam die men geeft aan een ontdekking zijn veronderstellingen…verre van wat is Waar.

  2 likes
  • zeus schreef:

   Ik denk dat we de waarheid niet willen weten over hoe het universum in elkaar steekt als dit uberhaupt al te bevatten is.
   Het onbegrijpelijke is dat er geen einde komt aan de vragen en dit kunnen wij niet begrijpen want hoe kan iets oneindig zijn?
   Als er een god is wie heeft die god dan geschapen? en de god die god heeft geschapen dan?….ga zo maar door. Nou moet ik er bijzeggen dat dingen die we nog niet weten onbegrijpaar lijken en zodra iemand je uitlegt hoe het zit denk je van ooh ja waarom ben ik daar niet zelf op gekomen dus wie weet geld dit ook voor het universum.

   0 likes
   • Faith schreef:

    Als je in een restaurant zit en je geniet van je eten vraag je je dan ook af hoe die kok dat voor elkaar heeft gekregen, hoe die dat vlees gebraden heeft, op welke temperatuur, wat ie erbij gegooit heeft om deze smaak er aan te krijgen. Van welk veld de groente komt, uit welke provincie of een ander land en of de aardappels uit de klei komen of van zandgrond. Je moet niet zoveel denken over iets waar je toch niet achter komt. Toen je een baby was wist je ook lang niet zoveel als dat je nu weet. En toen maakte je je er ook niet druk om dat je zo weinig wist. Waarom zou je het moeten weten? Waarschijnlijk moet je eerst nog iets anders doen om daar achter te komen. No worries, alles op zijn tijd.

    1 likes
 • RonLTD schreef:

  Wie mist in dit artikel is Thomas Campbell (de Nasa-wetenschapper, niet de dichter), Google maar eens..

  2 likes
 • henk schreef:

  elektrisch heelal
  overige theorieën zijn er alleen om theorieën die praktisch niet bleken te kloppen kloppend te maken
  alles is energie alles is elektrisch

  0 likes
  • Red Skywalker schreef:

   Het is niet alleen elektriciteit. Er is ook magnetisme. Beide, elektriciteit EN magnetisme zijn met elkaar te verbinden. We maken elektriciteit met behulp van magnetisme, dat noemen we een generator. Andersom gaat ook, we maken dan magnetisme met behulp van elektriciteit, dat noemen we een elektromotor. Dan is er nog zoiets als elektromagnetisme, dat noemen we radio en licht afhankelijk van de snelheid van de trillingen. Beide zijn nodig voor theorieën voor het heelal. Meer is ook niet nodig, maar alleen elektriciteit (mannelijk) is te weinig. Magnetisme (vrouwelijk) hoort er ook bij.

   2 likes
 • jack schreef:

  doet me een beetje denken aan wat er allemaal aan werenschapelijke kost er allemaal voorbij komt in de bbc serie doctor who als je goed kan redeneren is het nog best wel leerzaam dus als ik een gokje op deze vraag zou moeten nemen kwa antwoord zou ik voor de doctor who theory gaan maar ik weet natuurlijk niet hoe de rest daar over denkt

  1 likes
 • wolfje schreef:

  een computersimulatie … waarom niet eigenlijk? en wat is toeval?

  1 likes
 • Padja schreef:

  Tja…bij alles wat ik lees denk ik “zou kunnen”.
  Ik weet het ultieme antwoord werkelijk niet, vond “46” van Douglas Adams wel een prima vondst.

  Leek me heerlijk om me in een geloof te kunnen wentelen; geen vragen meer.
  “De schepper schept” “Alles wat er in het boek staat klopt” punt uit.
  Maar jah…ik het geprobeerd maar het lukt niet.
  Mocht er eens een vrouwelijke incarnatie of profeet of … komen dan zal ik het een nieuwe kans geven.

  1 likes
  • Edwin schreef:

   Mooi zo, heb nog even geduld meid, want ik heb me voorgenomen om m’n volgende incarnatie hier door te brengen als vrouwelijke profeet.
   Er bestaat al een vrouwelijke profeet meid; Je-Zus!!

   0 likes
 • max schreef:

  ons Multiversum is een onderdeel van een groter geheel bestaande uit dimensies en energie frequenties met barrières waarbij conversie puntten een belangrijke rol spelen elk dimensieversum is gescheiden van het volgende dimensieversum zie ook de kingdom hearts doofpot waar alles als een fantasie wordt afgedaan maar de principes in dit spel zijn wel op echt werkende principes gebaseerd waaronder het deel dat alle werelden van elkaar gescheiden worden en dat de oversteek naar deze werelden onmogelijk is op zeer extreem zeldzame momenten na mijn punt er is een gigantische variëteit aan mogelijkheden en onze kennis hierover licht nog niet eens op de 1% van het totaal aan kennis van mogelijkheden

  1 likes
 • pietpiraat schreef:

  de mens mist het verstand om het geheel te kunnen begrijpen. we denken alles te willen begrijpen, maar het gaat boven ons verstand. we hebben tot nu toe geen bericht gekregen, gezien of ontvangen van mede bewoners van dit Melkweg, daarbuiten is totaal onzinnig omdat dit al ons verstand qua afstand te boven gaat. Dat kan zijn omdat we de enige zijn binnen afstanden die voor ons merkbaar zijn, we kunnen de enige zijn in dit Melkweg, we zijn een van de velen levensvormen, maar zijn nog te primitief etc.. Als we alle scifi verhalen achterwege laten en er keiharde wetenschap op loslaten, kunnen we nooit de enige zijn. Maar daarom zou het zomaar kunnen dat we al bekeken worden als een soort dierentuin voor soorten zoveel verder dan ons ontwikkeld, dat ze een soort God zouden kunnen zijn. Misschien zijn we wel het resultaat van een of ander experiment. Doordat de ruimte waarin we leven zo immens is en al die mogelijkheden, zijn er te veel scenario’s plausibel. Zo veel dat we nog steeds geen fysiek bewijs hebben van ander leven. Misschien is de virgo cluster niets meer dan een kleiner onderdeel van een quark of nog kleiner, het kan allemaal.. het punt is dat we niet alles kunnen weten, ander leven wat zich aan ons zou openbaren, zou per definitie veel intelligenter dan ons moeten zijn. Het leven wat minder dan ons is ontwikkeld daar kunnen we toch niet in contact mee komen.

  0 likes
  • koloth schreef:

   Aan de ene kant lijkt het me wel leuk om alles te kunnen weten/begrijpen, maar aan de andere kant.
   Zouden we dan hele grote hoofden krijgen om al die hersens in te stoppen ?

   0 likes
 • barsoomx schreef:

  Nieuw scheldwoord:

  Heiige hologram!, of Heiige Holo…

  0 likes
 • x

  Check Also

  signalen

  Niet alleen? Vier ‘mysterieuze signalen’ opgevangen uit de ruimte

  Een team Australische wetenschappers heeft een doorbraak ...

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  >