BuitenlandCorona

Overwinning: Rechtbank haalt streep door ontslag voor vrouw (25) die coronavaccin weigerde

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een rechtbank op Curaçao heeft op 16 juli voor het eerst binnen het Nederlandse koninkrijk geoordeeld over een ontslag in verband met de weigering van de coronavaccinatie. De rechter deed uitspraak in een zaak die was aangespannen door een 25-jarige vrouw die zich weigerde te laten vaccineren tegen corona en vervolgens door haar werkgever werd ontslagen. Ze werkte sinds 2016 als administratief medewerker bij juridisch advieskantoor Century Trust.

Op 7 april werd de vrouw op staande voet ontslagen, waarna ze naar de rechter stapte. Die heeft haar nu in het gelijk gesteld. Er bestaat geen algemene vaccinatieplicht en zonder vaccinatieplicht kan het weigeren van een vaccinatie niet leiden tot ontslag op staande voet, aldus de rechter.

Inbreuk op de grondrechten

Vaccineren raakt het grondrecht van burgers op onaantastbaarheid van het menselijk lichaam en het recht op eerbiediging van de persoonlijke levenssfeer. Werkgevers moeten deze grondrechten respecteren.

Door de medewerker te ontslaan, was er sprake van een indirecte verplichting tot vaccineren (vaccinatiedrang). Dat resulteerde in een inbreuk op de grondrechten van de vrouw. Een dergelijke inbreuk was in dit geval niet gerechtvaardigd. De uitspraak van de rechter is een bevestiging van de lijn dat een werkgever zijn werknemers niet direct of indirect kan verplichten zich te laten vaccineren.

Ook voor Nederland relevant

Op Curaçao bestaat een vergelijkbaar rechtsstelsel en om die reden is het vonnis ook voor de Nederlandse rechtspraak relevant.

[Recht.nl]

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
10 maanden geleden

Als ze daar nu nog werkt, en al haar collega’s zich wel hebben laten vaccineren, kan ze binnenkort het bedrijf voor een prikkie overnemen. Want dan is de rest dood.

NoVax
NoVax
10 maanden geleden

Dit sllippertje zal wel snel even gerepareerd worden. De weg via de werkgever om de mensen verplicht zich te laten inspuiten moet open blijven voor het geval de regering het zelf niet voor elkaar krijgt.

Alex
Alex
10 maanden geleden

Eindelijk een positief bericht over een rechtzaak.

Celia
Celia
10 maanden geleden

Dat geeft hoop!!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

38
0
We lezen graag je reactie!x