Natuur en Milieu

Ondertussen op de Zuidpool: het ene na het andere kouderecord wordt verpulverd

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!

Terwijl de afgelopen dagen honderden privéjets naar de VN-klimaattop in Egypte vlogen, zijn op de Zuidpool meerdere kouderecords gesneuveld. Op 16, 17 en 18 november werden records gebroken of geëvenaard. Op 18 november daalde het kwik tot -45,2 graden Celsius. Het vorige record stamt uit 1987. Toen werd het op dezelfde dag -44,7 graden. “Zeer koude dagen,” schrijft journalist Stefano Di Battista op Twitter.


De winter van 2020-2021 op Antarctica was de koudste sinds de metingen begonnen in 1957. Je zou verwachten dat de mainstream media daar uitgebreid over berichten, maar niets is minder waar.

Slecht jaar

Het is een slecht jaar voor klimaatfanatici. In het Great Barrier Reef is de koraalbedekking nog nooit zo hoog geweest. Dat terwijl journalisten en hun ‘experts’ enkele jaren geleden nog waarschuwden dat het waarschijnlijk zou verdwijnen.

Volgens de meest recente satellietgegevens is de wereldtemperatuur al meer dan acht jaar vrijwel onveranderd gebleven.

Timmermans is teleurgesteld

Ondertussen vindt Eurocommissaris en vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans het slotakkoord dat is bereikt op de klimaattop in Egypte ‘een te kleine stap voorwaarts’. Volgens hem zijn te veel landen ‘bang om de nodige inspanningen te verrichten om klimaatverandering terug te dringen’.

Als je in 1977 op Facebook, YouTube of Twitter onder Jack Dorsey had geschreven dat er géén ijstijd op komst is, zou je zijn verbannen wegens het verspreiden van desinformatie.


4.9 114 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Zie je wel dat de aarde oververhit geraakt Greta?

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Goed het klimaat verandert dus wel degelijk (kouder worden is OOK klimaatverandering). Maar het is dus wel extreem koud. Hebben ze hier in combinatie met de “broeikasgassen” al een verklaring voor gefabriceerd om het narratief levend te houden?

joost
joost
1 jaar geleden

Ja, ook hier worden wij belazerd, er komt geen global warming maar een cooling down periode ! We leven in de matrix van de leugen.

Marc
Marc
1 jaar geleden

Heel vervelend allemaal. Die verrekte zeespiegel wil maar niet stijgen, dat verduvelde noordpoolijs wil maar niet smelten, en die stronteigenwijze ijsberen willen ook maar niet uitsterven.

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x