Homepagina » Het Complot » Ebola-epidemie: “Iemand heeft iets te verbergen”
Ebola-epidemie: "Iemand heeft iets te verbergen"

Ebola-epidemie: “Iemand heeft iets te verbergen”

Het ebolavirus heeft in West-Afrika aan bijna 900 mensen het leven gekost. Daarnaast zijn er twee Amerikaanse ziektegevallen bekend. Mogelijk heeft ook een persoon in Saoedi-Arabië het virus onder de leden.

Susan Shepler van de American University in Washington DC verricht veldwerk in het getroffen gebied. Een vriend van haar vertelde over de situatie in Sierra Leone. In een arme buurt zou een bepaalde groep vaccinaties hebben verstrekt tegen ebola. Hij zei dat twee baby’s vrijwel meteen stierven nadat ze de prik hadden gekregen. Het medische team verdween kort daarna en niemand weet wie de vaccins heeft toegediend. De vriend van Shepler vermoedt dat de kinderen zijn vergiftigd zodat het lijkt alsof er meer eboladoden vallen.

Volgens de vriend, een hoogopgeleide man, denken mensen dat iemand binnen de overheid veel geld probeert te verdienen aan de strijd tegen de epidemie door de situatie erger voor te stellen dan hij is.

Shepler begon te twijfelen, waarna de vriend zei dat de hoofdaccountant van het ministerie van Volksgezondheid van het land werkte aan een rapport over de besteding van het geld dat Sierra Leone heeft ontvangen voor de bestrijding van ebola. De avond voor de presentatie van het rapport werd de man in elkaar geslagen. Ook werd hem al het papierwerk afhandig gemaakt. “Iemand heeft iets te verbergen,” beargumenteerde de vriend.

De Afrikanen zijn niet alleen bezorgd over regeringsfunctionarissen die hulpgeld in eigen zak steken. Er zijn nog een aantal andere geruchten en complottheorieën die op het internet circuleren:

 • De ziekte is door buitenlanders verspreid in Afrika
 • Organen van stervenden en overledenen worden gestolen en verkocht op de internationale markt
 • Ebola is een biowapen dat wordt verspreid via water
 • Ebola is geen virus, maar hekserij
 • Een farmaceutisch bedrijf heeft een nieuwe variant van het ebolavirus gemaakt om te verdienen aan een geneesmiddel
 • Lichamen worden in plastic zakken gewikkeld zodat mensen niet kunnen zien dat de ontbrekende lichaamsdelen worden gebruikt voor hekserij
 • Artsen besmetten West-Afrikanen met opzet met het virus zodat ze experimentele geneesmiddelen kunnen testen op nietsvermoedende slachtoffers.
 • Ebola wordt veroorzaakt door een kwade slang die doodt als je in zijn ogen kijkt

Lokale geruchten en complottheorieën moeten in het geval van een dodelijke uitbraak als deze serieus worden genomen, schrijft sociaalnetwerksite Care2. Dat kan worden gedaan door mensen met respect te behandelen. Internationale hulporganisaties en lokale overheidsagentschappen moeten het West-Afrikaanse volk benaderen als intelligente partners in plaats van onwetende vijanden, aldus de site.

In Sierra Leone is wantrouwen tegen medische hulpverleners wijdverspreid en vallen veel mensen terug op de traditionele medicijnmannen. Het wantrouwen wordt ook gevoed door de hoge sterftecijfers, waardoor mensen hun hoop vestigen op alternatieve geneeswijzen.

Een behandelingscentrum in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, werd pas belaagd door een menigte van duizenden mensen die, opgestookt door een oud-verpleegster, van mening waren dat de medische staf daar kannibalistische rituelen uitvoert in plaats van ebolapatiënten zo goed mogelijk behandelt.

Een vrouw die aan ebola leed en door haar familie uit een ziekenhuis werd ontvoerd, overleed in een ambulance die haar weer terug naar het ziekenhuis vervoerde. Haar familie was van mening dat zij valselijk was beschuldigd van de ziekte.

[Care2]


Vind je dit artikel waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Ik ben er van overtuigd dat Ebola, Sars, Mexicaanse griep etc. allemaal uit een Laboratorium komt ! Gooi een buisje in een trein of bus met een lekker virusje en ja hoor dan komt het allemaal goed ! De bevolking moet gereduceerd worden ! Kijk naar Gloria Guidestones en vele andere dingen ! Ik denk dat ze (elite) willen dan zo een 80 % van de bevolking uitgeroeid gaat worden ! Als je kijk naar kindertjes onder de 3 maanden krijgen ze al zo’n 18 injecties dat is toch van de gekke ! Ik ben bijna 60 en in die tijd bestond autisme niet ! Want wij kregen maar een paar prikkies ook overbodig maar…. vooruit ! Ik hoop dat mijn toekomstige kleinkind geen prikjes krijgt hoop dat mijn kind verstandig is !!!! Dat is overigens niet uit religieus standpunt want ben niet religieus !

  34 likes
  • De mens is wel tot meer instaat dan zo’n “simpel” virusje als Ebola of iets dergelijks. Ebola heeft een zeer korte incubatietijd en is daarom helemaal niet geschikt om de wereldbevolking in te dunnen. Als men daadwerkelijk zoiets van plan is komen ze wel een virus op de proppen waar je u tegen zegt en dan hadden wij niet meer gereageerd op dit forum. Virussen zijn van alle tijden en soms wordt er grof geld aan verdiend zoals bijvoorbeeld de ongebruikte vaccins voor de ‘Mexicaanse griep” wat helemaal niets voorstelde. Zoals snel als het opdook, dook het ook weer weg. Misbruik maken van virussen? Ja, het gebruiken om de mensheid te decimeren? Nee daar zou men wel een agressiever virus voor gebruikt hebben. Er wordt inderdaad veel onzin en onwaarheden verkondigd in de media, maar sommige mensen hier reageren tegen het paranoïde aan.

   12 likes
   • Het is een zeer ongeschikt virus voor het doel (een deel van) de mensheid uit te roeien.

    De beste, meest efficiënte methode die we voorhanden hebben is het drinkwater te vergiftigen. Binnen no-time zal een fors deel van de bevolking sterven, en de uitvoerders van dit plan kunnen voorzorgsmaatregelen nemen door reserves aan te leggen en zelf geen kraanwater te drinken.

    Bij een uitbraak van een virus is het veel moeilijker je te wapenen, plus dat er gewoon mensen zullen zijn die het virus overleven.

    Maar waarom zou men dat willen? Uitroeiing van de mensheid ten gunste van een kleine groep maakt de hele economie kapot, zorgt voor vernietiging van infrastructuur en voorzieningen als electriciteit, voedselproductie e.d.

    9 likes
  • In die tijd bestond Autisme nog niet? Onder welke steen heb jij gelegen?

   9 likes
  • Ik ben ook tegen de zestig maar dat autisme niet bestond is echt een fabel. In die tijd was de te verkrijgen informatie anders maar toen had men ook last van autisme ADHD en alle andere aandoeningen. De tijden zijn alleen veranderd qua informatie verschaffing en toegankelijkheid. Door te stellen dat dergelijke “zaken” niet zouden bestaan vind ik persoonlijk een vreemde gedachte. Men had vroeger andere kijk op de zaak, kinderen met dyslectie werden afgedaan als domme kinderen terwijl men dit tegenwoordig kan verklaren.

   7 likes
   • Sommige mensen redeneren als volgt: “wanneer ik iets voor het eerst hoor, heeft het daarvoor nooit bestaan”. Beetje gelijkend met Ebola, waar sommige mensen nu enorme fantasieën over het einde van de mensheid bij halen en nooit eerder over hebben gehoord, maar ook deze ziekte is al bijna 40 jaar bekend.

    ADHD is begin twintigste eeuw al beschreven en autisme in de eeuw daarvoor. In nog (veel) oudere werken zijn verwijzingen naar bepaalde aandoeningen benoemd die mogelijk over hetzelfde gingen.

    2 likes
  • Als de USA een patent heeft op Ebola, hoe groot is dan de kans dat Ebola als Chemisch wapen gebruikt wordt om Agenda 21 in werking te zetten ? En hoe leuk is het om tegelijkertijdgeld te verdienen aan NIET werkende vaccins ? Als er iemand van geneest is dat te danken aan het VACCIn en niet aan zijn/haar goed werkend afweer systeem.
   Lekkere jongens die Amerikanen, met hun FEMA kampjes, pffffft 2de WO all over again.

   8 likes
  • Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.

   3 likes
  • Pietje pietje pietje, ik weet niet wat jij de afgelopen 60 jaar z’n beetje gedaan hebt, maar boeken lezen hoorde daar kennelijk niet bij. Als je nou is wat vaker tegen jezelf zegt “dat geloof ik niet” en het daarna tot de bodem uitzoekt, misschien dat je dan weer is wat kan schrijven hier.
   Ik betwijfel ook of je wel een kind hebt en als dat zo is of je wel is de moeite hebt genomen om mee te gaan naar het consultatie buro. Als jij de 18 injecties die een baby zou krijgen even uit wil schrijven (na gedegen onderzoek uiteraard) kijken we wel hoever je komt.
   En dit heb ik niet tot de bodem uitgezocht maar ik durf toch te beweren dat ik wel is een autistisch persoon heb gezien die ergens tussen de 40 en de 60 jaar oud is!

   2 likes
 2. Complottheorieën te over behalve die ene waar het echt omgaat: De Illuminati.
  Alle media (ook de alternatieve) vermijden dat onderwerp stelselmatig.
  Het wordt niet eens benoemd of ook maar naar gesuggereerd.

  Zijn we soms ergens bang voor mensen?
  Die Illuminati is banger voor ons hoor, zij hebben namelijk alles te verliezen.
  Daarom maken ze er nu een puinhoop van de in de wereld.

  Ik heb het al eerder gezegd: zolang de mensheid dat duistere spelletje niet doorziet en daar niks tegen durft te doen, blijft het rommelen in de wereld, en kunnen we de hele dag vingertjes naar elkaar gaan wijzen maar daar verhelpen we het probleem niet mee. We moeten durven de waarheid te zien en het uit te spreken… en met elkaar !!!

  En hoe langer wij daarmee wachten hoe meer onschuldige mensen hier van de dupe worden.
  En hoe langer je wacht hoe dichter bij de ellende komt, ze hebben al een vliegtuig vol landgenoten naar beneden gehaald.
  Dat was een speciale black OPS afdeling van de CIA in dienst van de Illuminati die dat geflikt hebben.

  We worden allemaal elke dag weer voor de gek gehouden door dat satanistische zooitje.

  WORDT NOU TOCH EENS ALSJEBLIEFT WAKKER !!

  26 likes
  • Dit is weer zo’n gecreeërde virus die gemaakt door de mens zelf. Natuurlijk doet de media net zo hard mee want dat is een wapen tegen de bevolking en parallel mee gaat met de opvallense gebeurtinissen op de wereld. En zo de leugen twee keer de wereld laat rond gaan voordat uberhoudt de waarheid zijn kous past.

   Wij “de bevolking” blijven maar slapen alsof onze handen zijn geboeid en onze monden zijn gesnoerd.

   Zo zijn er een heleboel om op te noemen wat er wek niet gaande is in ons directe omgeving zonder het te beseffen. Missch een ziekenhuis bezoek laat men wel een beetje beseffen. Dan moet men ook nog is het juiste besef hebben wat men zowel om zich heen ziet.

   3 likes
 3. NIKS SLANGEN EN HEKSEN!!

  KOMT NAW GEWOON WEER UIT DE LABS VAN HET MEEST ENGE LAND AAN DE OVERKANT.. NET ALS HET VIRUS UIT DE WO1 🙁 SPAANSE GRIEP NOEMDE ZE DIE EN LIJKT ALSOF DE SPANJAARDEN DE BOOSDOENERS WAREN MAAR NIETS IS MINDER WAAR.. )

  DE VS IS EEN HEEL SMERIG LAND MET HELE VIEZE PRAKTIJKEN EN WE MOETEN ECHT NOOIT DE WOORDEN VAN DIE GRIESMEELPROF OSTERHUIS GELOVEN STRAKS EN ZEKER AL NIET DE ENGE WOORDEN VAN MEVR SCHIPPERS DIE IS INGEHUURD DOOR DE FARMA OM ZO NIET TE SPREKEN OVER DE VOORGANGERS VAN DEZE ENGE LEADING LADY MET HAAR GROTE WIJSNEUSGATEN..

  WE ZIJN OP DEZE SITE GELUKKIG ALLEMAAL OP 1 LIJN MEESTAL EN LATEN ONS NIETS ( MEER ) WIJS MAKEN.. VOORAL AL NIET DOOR DE NOS EN CNN
  DE WAARHEDEN KOMEN DOOR DE URANUS / WATERMAN STAND ECHT HELEMAAL IN HET LICHT, LICHT DIE DEZE PLANEET ZO NODIG HEEFT OM HAAR TE KUNNEN BEHOUDEN AAN DIEGENE DIE HEM VERDIEND, EN DAT ZIJN ZEKER NIET DE ILLUMIOTEN DIE DENKEN DAT WE HELEMAAL BLOND ZIJN…

  NAMASTE ALLEN

  7 likes
 4. “Wetenschappers in de Verenigde Staten willen een experimenteel vaccin tegen ebola op mensen gaan testen. Dat liet de Amerikaanse overheidsinstelling National Institutes of Health weten. Eerdere tests op apen zouden bemoedigende resultaten hebben opgeleverd. Er bestaat nog geen geneesmiddel tegen de ziekte, die dood en verderf zaait in West-Afrika. De wetenschappers willen het vaccin tegen ebola mogelijk al in september gaan testen”.

  Als er werkelijk gevaar bestaat voor de wereldbevolking dan ligt die in bovenstaand bericht.

  Op dit moment zijn er ergens tussen de 500 en 1.000 mensen overleden aan de gevolgen van Ebola. Het exacte aantal is niet precies vast te stellen omdat een aantal mensen die in de “overleden” categorie zijn ingedeeld, nog niet bevestigd zijn en hiervan is men nog niet helemaal zeker of ze ook inderdaad dood zijn.

  Nu lijkt dat veel, maar als we die getallen vergelijken met bijvoorbeeld het normale aantal griepdoden in een jaar dan vallen de Ebola doden bijna in het niet.

  Ieder jaar zijn er ongeveer 3 tot 5 miljoen griepgevallen. Daarvan overlijden ieder jaar opnieuw, met de regelmaat van de klok, ongeveer tussen de 250.000 en 500.000 mensen. Dat wordt door ons als “normaal” beschouwd.

  Waarom dan al die paniekberichten over Ebola?
  Als er ooit een ziekte was die er als het ware om schreeuwt om de totale wereldbevolking verplicht te laten vaccineren dan is het wel Ebola…

  19 likes
 5. Je hoeft je CAPSLOCK niet aan te laten staan hoor, dat komt nogal opdringerig over.

  6 likes
  • Bericht staat vol met je moet dit en dit en dit en dat en dat allemaal niet geloven……lijkt een beetje op reactie ala CIA/NSA… 🙂

   7 likes
  • in plaats van kritiek te geven over hoe groot er wordt geschreven, kan je beter reactie geven over het feit dat er een aantal duizend STINKEND RIJK VOLK nog rijker wilt worden door middel van ons geld te pikken , ons ziek te maken met gif in de lucht en op ons voedsel te sproeien, ons voedsel genetisch manipuleert, ziektes ontwikkelen in laboratoriums en dan op ons los laat komen ,om ons dan medicatie aan smeren om ons te ”GENEZEN”

   PAY ATTENTION TO REAL THINGS INSTEAD OF GETTING ANOYED BY LITTLE THINGS THAT DON’T MATTER 🙂

   0 likes
 6. Dit is een triest bericht. Maakt ons nog meer bewuster dat educatie over deze ziekte nog harder nodig is dan we denken. Deze ziekte is niet uitgebroken in moderne samenleving maar in een gebied waar een gedegen opleiding een zeldzaamheid is, en familie en stammen nog steeds de dienst uitmaken. Hulpverleners uit het westen doen wat ze kunnen om de ziekte in te dammen. Als het verkeerd uitpakt richt men de woede zich op de mensen die hun proberen te helpen. Triest ook dat minstens 3 hulpverleners zelf besmet zijn geraakt in hun poging de mensen te helpen. (Wat gaat daar mis in het protocol vraag ik me af, ebola is er al een tijdje, en de gevolgen zijn verschrikkelijk.) Deze zijn met de hoogste beschermings graad terug gehaald omdat ze het anders daar niet zouden overleven. Nu ze voorzien zijn van een experimenteel serum (alleen getest op apen, wat een veel te grote stap is om in een medicijn om te toveren. Men is wanhopig, want dit is hun allerlaatste redmiddel) wacht iedereen af of ze het zullen overleven. Ik hoop dat dit uiteindelijk een medicijn oplevert. Laat even alle verdenkingen over de Pharmaceutische industrie even varen. Het zal duur zijn, maar mocht het nodig zijn, dan springen alle landen bij in om de mensen te genezen. Dit is zo een dodelijke ziekte die met alle mogelijke kracht bestreden moet worden. Stel dat een besmet iemand rondloopt in je lokale supermarkt….

  6 likes
  • Weet je wat ik ervan denk? Die wat terug gebracht werden naar Amerika, moeten toch iets betekent hebben voor de regering, die moeten toch iets weten, want zo een serieus risico pakken voor hun eigen volk te besmetten, neem je niet zomaar

   0 likes
 7. Hier nog even wat uitleg over Ebola:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Ebola

  2 likes
 8. Wij , hier dagelijks onze info tot ons nemend , wij weten dat zaken niet kloppen…
  Maar leggen jullie allen dit ook uit aan familie, vrienden, kennissen ?
  En wat is hun reactie meestal………?
  Ook de moed maar opgegeven ? Wie niet horen wil moet dan maar voelen, luidt een spreekwoord.
  En met een oorvijg van jewelste werden er een aantal terug in de realiteit geknikkerd.
  Maar volgens mij is dit hele Ebola gebeuren een rookgordijn, want volgend jaar is Planeet X, met het blote oog te zien…. Paniek alom. Als de aandacht afgeleid wordt van deze andere dreiging, zijn de mensen nog in toom te houden. Dus…… Wij zullen zien wie er de langste adem heeft.

  1 likes
 9. Er zijn weinig rampen of grote gebeurtenissen in de afgelopen 100 jaar die níet zijn geënsceneerd.

  Voor Illuminati bewijs, check de “Conspiracy Of Silence”, de op het laatste moment ingetrokken Discovery docu.
  https://www.youtube.com/watch?v=AY-F5JoHoho&html5=1&hd=1

  De reden waarom de daders niet zijn gestraft, is de media en de sadomasochistische sukkels die ze geloven en ervoor strijden dat het zorgvuldig opgebouwde wereldbeeld niet omvalt.

  Ten koste van ons allemaal.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Jullie zijn een stel incompetente, zelfingenomen middenklassers. Kijken: tv-presentator veegt in dit fragment de vloer aan met klimaatdrammers

Jullie zijn een stel incompetente, zelfingenomen middenklassers. Kijken: tv-presentator veegt in dit fragment de vloer aan met klimaatdrammers

Een woordvoerder van de groep Extinction Rebellion ...

95% van plastic afval in oceanen niet afkomstig uit westerse landen. Hier komt het vandaan

95% van plastic afval in oceanen komt heel ergens anders vandaan dan je zou denken

De mainstream media bombarderen ons met nieuws ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.