Het Complot

Ebola-epidemie: “Iemand heeft iets te verbergen”

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het ebolavirus heeft in West-Afrika aan bijna 900 mensen het leven gekost. Daarnaast zijn er twee Amerikaanse ziektegevallen bekend. Mogelijk heeft ook een persoon in Saoedi-Arabië het virus onder de leden.

Susan Shepler van de American University in Washington DC verricht veldwerk in het getroffen gebied. Een vriend van haar vertelde over de situatie in Sierra Leone. In een arme buurt zou een bepaalde groep vaccinaties hebben verstrekt tegen ebola. Hij zei dat twee baby’s vrijwel meteen stierven nadat ze de prik hadden gekregen. Het medische team verdween kort daarna en niemand weet wie de vaccins heeft toegediend. De vriend van Shepler vermoedt dat de kinderen zijn vergiftigd zodat het lijkt alsof er meer eboladoden vallen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens de vriend, een hoogopgeleide man, denken mensen dat iemand binnen de overheid veel geld probeert te verdienen aan de strijd tegen de epidemie door de situatie erger voor te stellen dan hij is.

Shepler begon te twijfelen, waarna de vriend zei dat de hoofdaccountant van het ministerie van Volksgezondheid van het land werkte aan een rapport over de besteding van het geld dat Sierra Leone heeft ontvangen voor de bestrijding van ebola. De avond voor de presentatie van het rapport werd de man in elkaar geslagen. Ook werd hem al het papierwerk afhandig gemaakt. “Iemand heeft iets te verbergen,” beargumenteerde de vriend.

De Afrikanen zijn niet alleen bezorgd over regeringsfunctionarissen die hulpgeld in eigen zak steken. Er zijn nog een aantal andere geruchten en complottheorieën die op het internet circuleren:

  • De ziekte is door buitenlanders verspreid in Afrika
  • Organen van stervenden en overledenen worden gestolen en verkocht op de internationale markt
  • Ebola is een biowapen dat wordt verspreid via water
  • Ebola is geen virus, maar hekserij
  • Een farmaceutisch bedrijf heeft een nieuwe variant van het ebolavirus gemaakt om te verdienen aan een geneesmiddel
  • Lichamen worden in plastic zakken gewikkeld zodat mensen niet kunnen zien dat de ontbrekende lichaamsdelen worden gebruikt voor hekserij
  • Artsen besmetten West-Afrikanen met opzet met het virus zodat ze experimentele geneesmiddelen kunnen testen op nietsvermoedende slachtoffers.
  • Ebola wordt veroorzaakt door een kwade slang die doodt als je in zijn ogen kijkt

Lokale geruchten en complottheorieën moeten in het geval van een dodelijke uitbraak als deze serieus worden genomen, schrijft sociaalnetwerksite Care2. Dat kan worden gedaan door mensen met respect te behandelen. Internationale hulporganisaties en lokale overheidsagentschappen moeten het West-Afrikaanse volk benaderen als intelligente partners in plaats van onwetende vijanden, aldus de site.

In Sierra Leone is wantrouwen tegen medische hulpverleners wijdverspreid en vallen veel mensen terug op de traditionele medicijnmannen. Het wantrouwen wordt ook gevoed door de hoge sterftecijfers, waardoor mensen hun hoop vestigen op alternatieve geneeswijzen.

Een behandelingscentrum in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, werd pas belaagd door een menigte van duizenden mensen die, opgestookt door een oud-verpleegster, van mening waren dat de medische staf daar kannibalistische rituelen uitvoert in plaats van ebolapatiënten zo goed mogelijk behandelt.

Een vrouw die aan ebola leed en door haar familie uit een ziekenhuis werd ontvoerd, overleed in een ambulance die haar weer terug naar het ziekenhuis vervoerde. Haar familie was van mening dat zij valselijk was beschuldigd van de ziekte.

[Care2]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Buddy
Buddy
9 jaren geleden

“Wetenschappers in de Verenigde Staten willen een experimenteel vaccin tegen ebola op mensen gaan testen. Dat liet de Amerikaanse overheidsinstelling National Institutes of Health weten. Eerdere tests op apen zouden bemoedigende resultaten hebben opgeleverd. Er bestaat nog geen geneesmiddel tegen de ziekte, die dood en verderf zaait in West-Afrika. De wetenschappers willen het vaccin tegen ebola mogelijk al in september gaan testen”.

Als er werkelijk gevaar bestaat voor de wereldbevolking dan ligt die in bovenstaand bericht.

Op dit moment zijn er ergens tussen de 500 en 1.000 mensen overleden aan de gevolgen van Ebola. Het exacte aantal is niet precies vast te stellen omdat een aantal mensen die in de “overleden” categorie zijn ingedeeld, nog niet bevestigd zijn en hiervan is men nog niet helemaal zeker of ze ook inderdaad dood zijn.

Nu lijkt dat veel, maar als we die getallen vergelijken met bijvoorbeeld het normale aantal griepdoden in een jaar dan vallen de Ebola doden bijna in het niet.

Ieder jaar zijn er ongeveer 3 tot 5 miljoen griepgevallen. Daarvan overlijden ieder jaar opnieuw, met de regelmaat van de klok, ongeveer tussen de 250.000 en 500.000 mensen. Dat wordt door ons als “normaal” beschouwd.

Waarom dan al die paniekberichten over Ebola?
Als er ooit een ziekte was die er als het ware om schreeuwt om de totale wereldbevolking verplicht te laten vaccineren dan is het wel Ebola…

Pietje
Pietje
9 jaren geleden

Ik ben er van overtuigd dat Ebola, Sars, Mexicaanse griep etc. allemaal uit een Laboratorium komt ! Gooi een buisje in een trein of bus met een lekker virusje en ja hoor dan komt het allemaal goed ! De bevolking moet gereduceerd worden ! Kijk naar Gloria Guidestones en vele andere dingen ! Ik denk dat ze (elite) willen dan zo een 80 % van de bevolking uitgeroeid gaat worden ! Als je kijk naar kindertjes onder de 3 maanden krijgen ze al zo’n 18 injecties dat is toch van de gekke ! Ik ben bijna 60 en in die tijd bestond autisme niet ! Want wij kregen maar een paar prikkies ook overbodig maar…. vooruit ! Ik hoop dat mijn toekomstige kleinkind geen prikjes krijgt hoop dat mijn kind verstandig is !!!! Dat is overigens niet uit religieus standpunt want ben niet religieus !

Mimi
Mimi
9 jaren geleden

Complottheorieën te over behalve die ene waar het echt omgaat: De Illuminati.
Alle media (ook de alternatieve) vermijden dat onderwerp stelselmatig.
Het wordt niet eens benoemd of ook maar naar gesuggereerd.

Zijn we soms ergens bang voor mensen?
Die Illuminati is banger voor ons hoor, zij hebben namelijk alles te verliezen.
Daarom maken ze er nu een puinhoop van de in de wereld.

Ik heb het al eerder gezegd: zolang de mensheid dat duistere spelletje niet doorziet en daar niks tegen durft te doen, blijft het rommelen in de wereld, en kunnen we de hele dag vingertjes naar elkaar gaan wijzen maar daar verhelpen we het probleem niet mee. We moeten durven de waarheid te zien en het uit te spreken… en met elkaar !!!

En hoe langer wij daarmee wachten hoe meer onschuldige mensen hier van de dupe worden.
En hoe langer je wacht hoe dichter bij de ellende komt, ze hebben al een vliegtuig vol landgenoten naar beneden gehaald.
Dat was een speciale black OPS afdeling van de CIA in dienst van de Illuminati die dat geflikt hebben.

We worden allemaal elke dag weer voor de gek gehouden door dat satanistische zooitje.

WORDT NOU TOCH EENS ALSJEBLIEFT WAKKER !!

hader
hader
9 jaren geleden

Dit is een triest bericht. Maakt ons nog meer bewuster dat educatie over deze ziekte nog harder nodig is dan we denken. Deze ziekte is niet uitgebroken in moderne samenleving maar in een gebied waar een gedegen opleiding een zeldzaamheid is, en familie en stammen nog steeds de dienst uitmaken. Hulpverleners uit het westen doen wat ze kunnen om de ziekte in te dammen. Als het verkeerd uitpakt richt men de woede zich op de mensen die hun proberen te helpen. Triest ook dat minstens 3 hulpverleners zelf besmet zijn geraakt in hun poging de mensen te helpen. (Wat gaat daar mis in het protocol vraag ik me af, ebola is er al een tijdje, en de gevolgen zijn verschrikkelijk.) Deze zijn met de hoogste beschermings graad terug gehaald omdat ze het anders daar niet zouden overleven. Nu ze voorzien zijn van een experimenteel serum (alleen getest op apen, wat een veel te grote stap is om in een medicijn om te toveren. Men is wanhopig, want dit is hun allerlaatste redmiddel) wacht iedereen af of ze het zullen overleven. Ik hoop dat dit uiteindelijk een medicijn oplevert. Laat even alle verdenkingen over de Pharmaceutische industrie even varen. Het zal duur zijn, maar mocht het nodig zijn, dan springen alle landen bij in om de mensen te genezen. Dit is zo een dodelijke ziekte die met alle mogelijke kracht bestreden moet worden. Stel dat een besmet iemand rondloopt in je lokale supermarkt….

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x