Homepagina » Mens en Dier » Media praten elkaar na over Syrië, Trump en Rusland. AD-journalist doorprikt in dit interview de bubbel waarin veel mensen leven
Media praten elkaar na over Syrië, Trump en Rusland. Deze AD-journalist doorprikt de bubbel waarin veel mensen leven

Media praten elkaar na over Syrië, Trump en Rusland. AD-journalist doorprikt in dit interview de bubbel waarin veel mensen leven

AD-journalist Wierd Duk zegt in een interview met Villamedia verbaasd te zijn over de bubbel waarin veel mensen, inclusief journalisten, leven.

“In bijna alle Nederlandse media is het discours over Syrië, Donald Trump, Rusland, de islam en de multiculturele samenleving hetzelfde,” merkte Duk op.

“Dat kan toch niet kloppen?” vervolgde hij. “Zelfs bij de commerciële omroepen gaat het zo. Richt dan een soort Fox News Nederland op, denk ik dan.”

Geprovoceerd

De kranten schrijven vaak snerend dat Vladimir Poetin ‘de belangrijkste bedreiging voor het Westen is’.

“Bijna niemand zegt dat Rusland ook wel erg is geprovoceerd met de onzalige uitbreidingsplannen van de EU en de NAVO,” aldus de oud-Rusland-correspondent.

Duk vindt het wijd verbreide politiek correcte denken laf, moraliserend en makkelijk. “Doordat ik jaren in het buitenland heb gewerkt, ben ik denk ik veel minder naïef dan anderen.”

Enorme partijdigheid

De kranten blijven er ook maar op hameren dat Trump de Europese leiders heeft ‘geschoffeerd’.

Duk stoorde zich naar eigen zeggen aan de enorme partijdigheid voor Clinton. “Ik zei: Trump kan winnen,” lichtte hij toe. “Eelco Bosch van Rosenthal van Nieuwsuur twitterde steeds dat Trump kansloos was.”

“Ook RTL-correspondent Erik Mouthaan is de hele dag Trump aan het bashen op social media,” voegde hij toe.

Klimaathysterie

“Hij komt daarmee weg, terwijl je wordt verketterd als je Poetin niet alleen maar neerzet als een kinderverkrachter – wat hij overigens niet is,” zei Duk.

Dat Trump de VS heeft teruggetrokken uit het klimaatakkoord van Parijs vindt hij goed. “Er is sprake van klimaathysterie.”

Deskundigen die zich zorgen maken over het klimaat zijn volgens de journalist vaak afhankelijk van fondsen van overheden en dan loop je al snel mee in de pas.

[Villamedia]


Vind je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Nog nooit in de geschiedenis is er een President geweest die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, op elke zender, journaal, krant of nieuwsitems negatief wordt afgeschilderd, bejegend, gekleineerd, voor de gek gezet, afgekraakt, geschoffeerd, belogen en verketterd wordt….

  Dan gaan er geen bellen bij de “Massa” rinkelen dat er hier een -heel- nauwgezette agenda achter zit? Zelfs een blinde mol kan dit zien…

  51 likes
  • In mijn kringen gelooft echt niemand meer wat er op “Het Journaal” vertelt wordt….. En de één na de ander zegt zijn krant op…..

   40 likes
  • Hun Is het journalistenvolk nu zo Dom,of zijn zij bang voor Hun baas, Hun hypotheek en door Hun eigen zombiegedrag teruglopende kijkcijfers?

   29 likes
  • @Mammon.

   Klopt helemaal, en heeft alles te maken met wat president Donald Trump tijdens de verkiezingscampagne heeft gezegd over het Amerikaanse buitenlandse beleid, de situatie in Syrië, Oekraïne, etc.. Ook meende Trump dat hij de Amerikaanse troepen terug wilde trekken uit deze regio’s omdat ze er volgens hem niks te zoeken hadden.

   De uitspraken van Trump druiste natuurlijk volledig in tegen de plannen van de Amerikaanse Deep State, en hun agenda’s als dat van denktank PNAC, ‘Project for the New American Century’. (Op Wikipedia staat vermeld wat PNAC inhoudt maar gebruik niet de NL-versie want je word zeer beperkt geïnformeerd)

   Echter, vanaf het punt dat Trump de verkiezingen won zijn ze kennelijk toch geschrokken. Want vanaf dat moment, dag 1, werd Trump door de mainstream media bezig gehouden om elk wissewasje. Trump had tijdens de verkiezingscampagne aangegeven dat hij de banden met Poetin wilde aanhalen. Hij zag in Poetin geen gevaar maar eerder een vriend waarmee Amerika kon samenwerken om IS te verslaan.

   In het Poetin interview van Hollywood regisseur, Oliver Stone, zegt Poetin hierover, dat de MSM van begin af aan er alles aan gedaan heeft om de boel tussen ons op spanning te zetten. Trump werd dermate bezig gehouden met allerlei beschuldigingen en andere randzaken met als doel om een een ontmoeting tussen Trump en mij (Poetin) te frustreren. Dit is ze ook aardig gelukt tot afgelopen week omdat de G20 top werd georganiseerd en daar kon niemand om heen. Trump en Poetin maakte meteen gebruik van de gelegenheid door meer dan 2 uur met elkaar te praten.

   7 likes
 2. Kun je je voorstellen, dat het bij nieuwsvoorziening niet gaat om wat je WEL te zien krijgt, maar meer om wat je NIET te zien krijgt..?? Denk er eens over na..! Het NIET-INFORMEREN van mensen over essentiële zaken is het geheimhouden van deze zaken. Of dit nu bewust of onbewust gebeurd, dat is om het even; de essentie is dat mensen geen toegang krijgen tot nieuws/informatie.

  Om het geloofwaardig te houden moet je dus wel allemaal dezelfde leugens ophangen en of dezelfde informatie weglaten. Om die reden is de media in heel de wereld in handen van een paar mensen van de meest invloedrijke families in de wereld, voor een massieve en consistente leugenbrei, waar liefst geen grote gaten in vallen. Dat is de reden waarom ze elkaar wereldwijd als een zwerm papegaaien napraten. Te ziek voor woorden dat er nog iemand waarde hecht aan die constante stroom van overduidelijke propaganda.

  28 likes
  • De meest krachtige vorm van liegen is de weglating. George Orwell

   17 likes
   • Precies! Dus als je een website tegenkomt waar men over de ene politicus alleen maar negatief schrijft en over de andere alleen maar positief, dan weet je dat ze iets weglaten. Want geen enkele politicus zal voor iedereen overal en altijd 100% goed zijn of 100% slecht zijn.

    5 likes
    • Precies @Frans2, er zijn websites die het goede nastreven en er zijn websites die het slechte nastreven en al wat daar tussenin zweeft. Er zijn goede mensen en er zijn slechte mensen. er komt nooit een regeringsleider, website of politieke beweging die het voor iedereen goed doet. Het is inmiddels voor iedereen hier wel duidelijk dat jij aan de kant van de complotbeschermers zit. Je komt hier dus niet voor je plezier maar puur om te sarren en om de complotten die er al sinds mensenheugenis zijn halsstarrig te verdedigen. Dat moge inmiddels wel duidelijk zijn.

     0 likes
     • ” Je komt hier dus niet voor je plezier ”
      Dus ik kom hier met tegenzin? Waarom zou ik dat doen?
      Ik heb er plezier in anderen wat te leren en te confronteren met hiaten.

      P.S. ik zit aan de kant van de waarheid en goede wetenschap, hoe vervelend die ook soms is.

      4 likes
     • Ik prefereer in ieder geval sites die ALLE partijen kritisch volgen, dus én Trump én Obama én Clinton én Poetin. Dus geen Fox dat overduidelijk alles van Trump probeert goed te praten.
      Als jij waarheid en goede wetenschap onder complotten schaart, tja, daar heb je het recht toe.

      Ik probeer in ieder geval te voorkomen dat ik een useful idiot wordt die klakkeloos napraat wat uit één bepaalde richting en dus mogelijk ook één bepaalde bron komt. Dus altijd je (meerdere) bronnen nagaan.

      Een site die elke dode als moord opvoert omdat die persoon ooit iets tegen Big Pharma had, maar alle doden rond Poetin weglaat moet je dus compenseren met andere media.
      Fox en Breitbart zijn door hun grootte trouwens ook allang mainstream media met mega adverteerdersbelangen.

      3 likes
     • Puur toeval zeker dat die waarheid en “goede wetenschap”van jou altijd in één lijn staat met de overduidelijke complotten wereldwijd. Ook de media zoals hier weer aangetoond zit bijna voor 100% procent in de zak van de complotters. Dat wordt elke dag duidelijker hoe vervelend dat ook voor je is.

      1 likes
     • Baudet zet de bijl aan de wortel van de systematische en leugenachtige manier van werken van de msm en hij lijkt moeilijk of niet meer te stoppen.

      https://www.youtube.com/watch?v=O2goccQGiAo

      Ik denk dat we daar nog veel van zullen horen, ook ben ik benieuwd wat de verdorven mediamagnaten zullen verzinnen om hem te stoppen.

      0 likes
 3. Ik vertrouw kameraad Путин (Poetin) wel maar ons eigen harteloze regime daarentegen totaal niet !

  38 likes
 4. “Journalism is printing what someone else does not want printed. Everything else is public relations.” – George Orwell

  Wie leest het AD, of 1 van de andere dagbladen van het MediaHuis, of de Persgroep dan nog? Misdadig. Meteen abonnement opzeggen.

  Er zijn een handvol prima online vrije online journalisten in Nederland. Of steun Wayne Madsen, die heeft heel wat zinnig dingen te melden, die anderen verborgen houden.

  Trump = trouble. Kijk wat Trump werkelijk bekokstoofde met de handenafhakkers in Ryad, en kijk hoe Ivanka ‘Pay to Play’ exploiteert, en zichzelf obsceen verrijkt:

  Trump Backs Sunni Radical Islam over Moderate Shi’ism
  By Wayne Madsen on May 24, 2017
  President Donald Trump signaled to the nations of the Middle East and Muslim world that he strongly backs radical Sunni Islam, mostly embodied by Saudi Arabia’s brand of Wahhabism, over the emerging moderate Shi’ism on display in Iran.
  Trump had the gall and audacity to accuse Iran of funding terrorists and promoting a «craven ideology,» i.e., Shi’ism.
  Trump’s speech was largely written by Stephen Miller, a right-wing strongly pro-Israel creature of Santa Monica, California and an acolyte of the Islamophobe extremist David Horowitz.
  For Trump. It was only an outrage when the Clintons accepted donations from Saudi Arabia and the UAE. Yet, when Ivanka Trump received three times as much money from the same countries, Trump was effusive in his praise of them.
  Wayne Madsen Washington insider with many contacts within the capitol’s Beltway, the US Intelligence community and beyond http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=152133

  Nog een nieuwtje, dat u in geen van onze dagbladen zult lezen. Toch, juist, heel belangrijk – wel of geen atoomorgel, dat snapt een kind:

  IDF Censors Haaretz from Naming Author, Title of Book Portraying 1967 “Nuclear Putsch”
  July 8, 2017 By Richard Silverstein

  Thanks to another Israeli, I can report here that the book is
  Shattered Hopes, Magnificent Failure: The Road to the Nuclear Middle East by Michael Hertz.

  “the Israeli military essentially conducted a coup d’état against the civilian prime minister because they doubted his ability or willingness to lead the nation to war. ”

  Hertz also offers further first-hand evidence of the manner in which Israel deceived American inspectors in the 1960s who inspected the Dimona facility https://www.richardsilverstein.com/2017/07/08/idf-censors-haaretz-naming-author-title-book-portraying-1967-nuclear-putsch/

  Nog een bericht, dat onze kranten negeren. Ook van enorm belang voor onze toekomst:

  the Pope won the prestigious Charlemagne Prize for 2016.
  If that doesn’t start alarm bells ringing for you, nothing will.
  The Charlemagne Prize is also known as the Coudenhove Kalergi Prize.

  “The first recipient of the Charlemagne Prize (in 1950) was the sinister Count Richard von Coudenhove Kalergi.

  According to a report published on January 2000 in Population Division Review of the United Nations in New York, under the title “Immigration replacement:
  Europe will need, by 2025, 159,000,000 migrants.
  Every one must see this truth: that “European integration” amounts to White genocide.
  (Here is the original article in Italian http://identità.com/blog/2012/12/11/il-piano-kalergi-il-genocidio-dei-popoli-europei/)

  To see the complete list of the recipients of the Coudenhove Kallergi (or Charlemagne) Prize, click here https://en.wikipedia.org/wiki/Charlemagne_Prize#Recipients

  zie o.a.: Juncker, Tusk, Schulz, Beatrix, Schäuble. Monet, Schuman, Hallstein, Barosso, Churchill. https://zionistreport.com/2016/05/commentary-pawn-big-jewry-promoter-white-genocide/
  VIDEO: VN geeft plan toe om d.m.v. migrantencrisis het Westen te vernietigen – “UN Migrant Progam” vanaf 2 min. 25, UN Migration Council, vanaf 4 min. https://www.youtube.com/watch?v=NWizLUmJug4

  Wat voor nieuws doorgaat, is in werkelijkheid beeldvorming, eenzijdige berichtgeving (‘framing’), voor het overige grotendeels feitenvrije commentaren en beeldmanipulatie.
  Geheimediensten, en ‘Defense contractors’ maken dat ‘nieuws’.
  http://www.paulcraigroberts.org/2014/10/16/cia-owns-everyone-significance-major-media/

  11 likes
 5. Verheug je.
  WW 3 komt er niet.
  Het is hen niet gelukt.
  Ook niet door met het neer storten van de MH 17 een groep Nederlanders te vermoorden.
  Je moet echt vrede denken.
  Ten tijde van de tijd rond en voor 1900 toen de industrialisatie op kwam , kwam ook tegelijkertijd de tegenkracht in beweging.
  De tegenkrachten hebben in 1920 gezegd dat ze tegen het eind van dezelfde eeuw dus 1990 weer terug zouden komen om de aarde te redden.
  Na veel vertraging van bijna 20 jaar is het dan zover.
  De vrede gloort aan de horizon.

  10 likes
 6. Wat nu aan de macht is ,is nog erger dan fascisme.
  zie link en zie hoe smerige Nederlandse nieuws is,uit het oog punt om oorlog te beginnen tegen Putin,en ons naar het slaghuis kan brengen inc. Nederland,sterker nog de hele wereld naar de afgrond,WW3 verbleekt WW2 omdat het westen zo geil van word om de wereld uit te roeien en die van je kinderen en toekomst en die van jou, en over de lijken van MH-17 voor politiek gewin,het zou mij niet verbazen waarom MH-17 zijn er voor gemoord,zie deze link maar.

  https://www.youtube.com/watch?v=q_cGzzKGhQ0

  9 likes
 7. n.b. waar ‘atoomorgel’ staat, lees: atoomoorlog

  2 likes
 8. ik denk dat we stilaan een soort Nurnberg-processen en aanklagers nodig hebben om het krapuul in gezagsfuncties ( journalisten, vrije beroepen, zgn. verzorgend personeel, ambtenaren,… ) te veroordelen tot langdurige heropvoeding.

  5 likes
 9. “Bijna niemand zegt dat Rusland ook wel erg is geprovoceerd met de onzalige uitbreidingsplannen van de EU en de NAVO,” aldus de oud-Rusland-correspondent.

  Kijk hierover moet je een artikel schrijven, want dan begrijpt men waarom de russen zich bemoeien met Oekraïne. Er zijn na de koude oorlog afspraken gemaakt en de EU en Navo (eigenlijk Amerika) houden zich daar niet aan.

  En dadelijk ontstaat er een soortgelijke situatie als Irak en Syrië word verdeelt. Daar zijn ook afspraken over gemaakt na de eerste wereld oorlog. als die landen verdeeld worden kan Turkije aanspraak maken op een deel en laat dat de deel zijn waar de koerden een land willen stichten.

  5 likes
 10. Gelukkig is alles op deze site wel de “waarheid”. Ik vertrouw niks behalve mijzelf.

  4 likes
 11. Wierd duk.. Ik ben zo blij dat hij bij één van de main stream media werkt.
  Zal vast niet lang meer duren. Maar fijn dat er nog iemand werkt in die kringen die wel zelf na denkt.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Komt het grootste schandaal uit de Amerikaanse geschiedenis aan het licht? Overstock-directeur opent aanval op Deep State

Komt het grootste schandaal uit de Amerikaanse geschiedenis aan het licht? Overstock-directeur opent aanval op Deep State

Directeur van de Amerikaanse webwinkel Overstock Patrick ...

Nog een klimaatstudie waar de MSM liever geen aandacht aan besteden; dit is de reden

Nog een klimaatstudie waar de MSM liever geen aandacht aan besteden; dit is de reden

Vele studies hebben inmiddels laten zien dat ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.