Homepagina » Mens en Dier » Artsen zeiden dat hij nooit zou praten. Nu is hij op weg naar een Nobelprijs
Artsen zeiden dat hij nooit zou praten. Nu is hij op weg naar een Nobelprijs

Artsen zeiden dat hij nooit zou praten. Nu is hij op weg naar een Nobelprijs

Artsen weten veel, maar niet alles. Tot die ontdekking kwam Kristine Barnett toen haar zoon op 2-jarige leeftijd werd gediagnosticeerd met autisme. Dokters zeiden dat Jacob nooit zou praten en leraren vertelden haar dat er geen hoop was, maar Kristine volgde haar intuïtie en negeerde de ‘experts’. De resultaten zijn zeer bijzonder.

Kristine richtte zich niet zozeer op wat Jacob niet kon, maar vooral op wat hij wel kon. Ze liet hem doen wat hij leuk vond. Hij vertoonde repetitief gedrag. Hij speelde met glazen en kon er uren naar kijken. Kristine pakte het glas niet af, maar gaf hem 50 glazen. Ze vulde de glazen met water en keek wat er gebeurde. Ze omringde hem met alles wat hij leuk vond.

Jacob ging er sterk op vooruit. Op een avond sprak hij voor het eerst tegen zijn moeder. Het klonk als muziek in haar oren omdat iedereen had gezegd dat het onmogelijk was. De inmiddels 15-jarige Jacob studeert nu theoretische natuurkunde aan het Perimeter Institute in Waterloo in de Canadese provincie Ontario. Hij heeft een hoger IQ dan Einstein en is hard op weg om een Nobelprijs te winnen.

Kristine heeft de ongelooflijke reis en doorbraak van haar zoon uitgewerkt in het boek ‘The Spark: A Mother’s Story of Nurturing, Genius, and Autism’. Haar advies aan ouders die kinderen hebben met autisme, ADHD, leerstoornissen of andere beperkingen: trek niet te zwaar aan het stempel. Richt je op waar je kind goed in is, laat ze doen wat ze leuk vinden.

“Als ouders weten we in ons hart wat onze kinderen nodig hebben,” zei ze. “We moeten daar nog net iets meer op vertrouwen. Zelfs al strookt dat niet met wat anderen zeggen.”

[The Mother List]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nicolas I. Beemster
Nicolas I. Beemster
7 jaren geleden

Stoer en dapper verhaal!

Zo zie je, wonderen bestaan. 🙂

Groetjes,

Nicolas I. Beemster

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Je zal maar een alzheimer hebben en dan worden geconfronteerd met zo’n 15 jarige potentiële Nobelprijs winnaar; kan het dan nog frustrerende?

Annemiek de Koning
Annemiek de Koning
7 jaren geleden

Heerlijk om te lezen. Ik kan me er helemaal iets bij voorstellen. Mijn zoon heeft ook veel meegemaakt. Een aantal open hartoperaties waarbij hij bij de 2e operatie een hersenbloeding heeft gekregen. Daarna nog een levertumor. Was behandeld met chemo en een leveroperatie.
De artsen maar ook school ,leggen de lat niet zo hoog en werken met de insteek dat er wel een plafond in zijn ontwikkeliing zal zitten. Ik ondersteun hem ook in alles wat hij nodig heeft en hij is al ver gekomen. Inmiddels is hij bijna 8 jaar en het gaat hartsikke goed met hem.
Ik ga er ook vanuit dat hij het nog best ver zal schoppen in tegenstelling tot wat de omgeving ervan denkt.

garriet60
garriet60
7 jaren geleden

ach ja je moet het ook zo zien artsen zijn kwakzalvers maar ??de echte kwakzalvers zijn de artsen !

sake
sake
7 jaren geleden

Heel herkenbaar, ook mijn zoon heeft autisme/mcdd. Ook ik heb gekeken naar de dingen die hij wel kon en naar zijn intresses. Op de basisschool waren ze gauw klaar met hem, dus in groep drie kwam hij op het speciaal onderwijs terecht. Ook hier lieten ze hem maar aan zijn lot over. Met deze jongen was niets te begingen en vooruitgang werd er niet geboekt. Als ik zei dat hij wel degelijk talenten hadden, was de reactie vaak dat dat geen betrekking had tot school. Als ik zei dat hij goed engels begreep, was ook dit niet voldoende. Eenmaal op het voortgezet onderwijs kwam hij terecht bij leerkrachten die dachten zoals ik. En we zagen hem groeien. Nu zijn we weer een school verder en hij loopt voor de tweede maal stage. Bij beide stages zijn ze zeer verrast over zijn kinnen en zijn intelligentie, welke vanaf de buitenkant niet zichtbaar is. Hij heeft veel begeleiding nodig, maar hij kan veel meer dan andere denken. En door zijn leergerigheid en doorzettingsvermogen krijgt hij toch een plekje in de maatschappij. Of krijgt, hij heeft het opgeeist. Nu mijn dochter van 10 nog, zij heeft ook diagnose autime, met tics en faalangst.

svartvatten
svartvatten
Reactie op  sake
7 jaren geleden

Klinkt goed, volhouden.

sake
sake
Reactie op  svartvatten
7 jaren geleden

Ga ik zeker doen. Ik sta er in de zorg alleen voor, maar als mijn kinderen willen steun ik ze in datgeen ze willen. Stapje voor stapje, treetje voor treetje. Het is zwaar, maar we komen er wel.

kengai
kengai
7 jaren geleden

Een nobelprijs, dat wil je toch niet, dat krijgen alleen mensen die precies doen wat hun vertelt word.

x

Check Also

arts

Arts die bekend werd om hydroxychloroquine genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

Vladimir Zelenko, die corona als één van ...

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x