Homepagina » Archeologie » De oorsprong van de mens volgens oude Sumerische teksten
sumer kleitablet

De oorsprong van de mens volgens oude Sumerische teksten

Sumer – het land van de beschaafde heersers – wordt beschouwd als de eerste samenleving ter wereld waar alle kenmerken van een beschaving aanwezig waren. Sumer is dan ook een wieg van de beschaving, naast onder meer het oude Egypte en de Indusbeschaving.

Het Sumerische rijk, gelokaliseerd in het zuidoosten van Irak, bestond uit een reeks stadstaten, ieder met een eigen vorst. Vanaf het midden van het vierde millennium voor Christus werd de leider van de machtigste stadstaat erkend als de koning van de regio.

De Sumeriërs kenden een complex religieus systeem bestaande uit honderden goden en rituelen. Uit oude geschriften blijkt dat elke Sumerische stad werd beschermd door een eigen god. Hoewel mensen en goden ooit onder elkaar leefden, waren de mensen gemaakt om de goden te dienen.

Het Sumerische scheppingsverhaal kan worden gevonden op een kleitablet in Nippur, een oude stad in het noorden van het rijk die rond 5000 voor Christus werd gesticht. De Enoema Elisj is een oude Babylonische mythe die ons vertelt hoe de wereld is geschapen. De tekst is van groot belang vanwege zijn gelijkenis met het Bijbelse scheppingsverhaal.

De tekst werd in de 19e eeuw in de vorm van gefragmenteerde kleitabletten gevonden in de ruïnes van de bibliotheek van Assurbanipal in Ninive (nabij het huidige Mosoel in Irak). Interessant genoeg wordt geen van de goden verantwoordelijk gehouden voor de schepping, omdat ook zij er onderdeel van uitmaken.

Volgens de Sumerische mythologie heersten ‘in den beginne’ mensachtige ruimtewezens over onze planeet. Deze wezens – of goden – konden in cirkelvormige of langwerpige vaartuigen door de lucht reizen. Ze maakten de aarde bewoonbaar en pleegden er mijnbouw.

Op een bepaald moment kwamen de goden in opstand. Anu, de god der goden, oordeelde dat het werk te zwaar was. Zijn zoon Enki of Ea stelde voor een ras te scheppen om het zware werk te doen. Met de hulp van zijn halfzus Ninki bedacht hij een plan. Ze doodden een god en vermengden zijn bloed met klei. Uit dat materiaal werd de eerste mens geschapen.

De eerste mens werd geschapen in Eden, wat Sumerisch is voor ‘vlak terrein’. In het Gilgamesj-epos wordt Eden genoemd als de tuin van de goden. Deze tuin moet volgens de geschriften ergens tussen de Tigris en de Eufraat liggen.

In eerste instantie waren de mensen niet in staat zich voort te planten. Enki en Ninki kwamen met een aanpassing en creëerden Adapa: een volledig functioneel en onafhankelijk menselijk wezen. Enki’s broer Enlil was niet te spreken over deze aanpassing, waarna een conflict ontstond tussen de goden.

Adapa bracht veel tijd door met vissen. Op een dag blies een sterke wind zijn boot om en daardoor dook hij ongewild de diepte in. Hij vervloekte de wind en deze hield onmiddellijk op met waaien. De grote god Anu vond dit zorgelijk, dat een sterveling zomaar alles kon stilleggen.

Hij ontbood Arapa aan zijn hof met de bedoeling hem naar het land der doden te sturen. Enki waarschuwde Adapa. Hij mocht niets eten of drinken wat hij van Anu zou krijgen. Enki vertelde Adapa ook hoe hij de gunst van Anu en zijn hulpgoden kon bewaren.

Anu bood Adapa in plaats van het voedsel van de dood het voedsel van het leven aan. Adapa was de waarschuwing van Enki niet vergeten en weigerde voedsel aan te nemen. Daarmee verwierp hij ook zijn kans op onsterfelijkheid.

Leestip: The Gods of Eden

[Ancient Origins]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
35 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

1 van de vele hypothese’s is deze mythe; als de buitenaardsen zelf hier op aarde landen kunnen ze ons de ware toedracht van de schlepping vertellen. Om maar wat te noemen; je hebt o.a. de mythes van het Hinduisme, Christendom, De Elohim, welke is de waarheid?

Jonathan
Jonathan
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Een ding wat me meteen opviel: “Hij doodde een god en mengde het bloed met de klei, en daar werd een mens uit geschapen”?

Kom op lieve mensen, dit hierboven is Bijbel-praat… Enki heeft zijn eigen zaad gebruikt, en het eitje van een mensaap, en dat in de mal gedaan (en die is inderdaad destijds van klei geweest). Dat proces kennen wij nu ook, en noemen wij “reageerbuis-baby”… nadat het eitje bevrucht was, is het geplaatst in de baarmoeder van een draagmoeder (NOTE: er zijn minstens 3000 draagmoeders nodig geweest)..

En voordat er een deel 2 van dit artikel komt, Adapa was hybride.. Het kon zich niet voortplanten.. Dus heeft Enki hem in slaap gebracht en nam (inderdaad) een van zijn ribben, en plaatste deze in een vrouwelijke Adam/Adapa. Om daarmee het afweer reactie van het sperma bij de vrouw weg te nemen. Dat kennen we nu ook, en noemen we beenmerg-transplantatie.

Verder wel een goed artikel hoor.

Maar mensen, wisten jullie ook al dat we hier in Nederland (met dank aan Evert Jan Poorterman, die dit uitgezocht heeft) ook een Hof van Edin hadden (ik zeg Edin, want Eden klopt niet. Edin betekent geen “vlak gebied” maar “Uitvloei-gebied”. En nu hoor ik jullie al denken, “wij hier in Nederland in Edin gehad?”… Jazeker, het gebied tussen Groningen (stad), Havelte, en Emmen. Met in het midden Assen (As=Middelpunt, Es=van de, En=heer. (As klopt, en En klopt ook. Kijk maar naar Enki, hij is een heer/god.

Maar als je die 3 steden/dorpen (Groningen, Havelte, en Emmen) met elkaar verbind krijg je een driehoek. Assen zit in het midden, dus omcirkel die stad eens… Goh leuk he, precies de pyramide van de Illuminati. En ooit is al een keer gemeld dat alle presidenten van Amerika, Nederland als roots hebben (Leiden).. Die twee dingen opgeteld, kun je wel stellen dat de oorsprong van de Illuminati in ons eigen land zit!…

GS88
GS88
Reactie op  Jonathan
6 jaren geleden

Ik weet wel dat de eerste bilderbergconferenties in NL waren (onder leiding van prins Bernhard).

Is NL eigenlijk ooit “gestopt” met de VOC? ;p

Enki
Enki
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Bij deze geef ik jou en iedereen die wilt; The law of One ( Ra material). is een boek bestaand uit 5 boeken. Niet geschikt voor mensen die niet open minded zijn. Gaat zeeeeer diep maar blijf lezen is echt interessant.

Enki
Enki
Reactie op  Enki
6 jaren geleden

De waarheid is niet te vinden op papier of kleitabletten . De waarheid zit in jou en in mij in ons allemaal. Vind jezelf en je vindt de waarheid. Meditation, love and Willness is the key to Illumination.

jimmy
jimmy
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Een ieder zoekt naar de waarheid die niet te vertellen is. Uw bestaan is niet te ontkennen, deze zou je als de waarheid aan kunnen nemen het is trouwens het enige wat u heeft en deze is nog tijdelijk ook.

adele
adele
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Ik denk dat je in iedere religie een stuk waarheid zult vinden

Kalki
Kalki
6 jaren geleden

Volgens mij waren het vergevordede ‘ Alien-wetenschappers ‘ die hier met de menselijke schepping (via klonen) begonnen zijn.

Tim
Tim
Reactie op  Kalki
6 jaren geleden

En waar is je bewijs om deze hypothese aan te kunnen tonen?

Kalki
Kalki
Reactie op  Tim
6 jaren geleden

http://nl.rael.org/home … of google…. Raëlisme.

Henk001
Henk001
6 jaren geleden

In de Enuma Elis, de bedoelde kleitablet wordt nergens gesproken over “ruimtewezens” en ook niet over vaartuigen waarmee ze door de lucht reisden. Dat is wishful thinking van John Black, geïnspireerd neem ik aan door Sitchins pseudovertalingen van het Sumerisch en het Akkadisch.
Hieronder het minutieuze commentaar van Michael Heiser, iemand die het sumerisch, akkadisch, hebreeuws en nog een stuk of wat oude talen uit de regio wel gestudeerd heeft:
http://www.sitchiniswrong.com/sitchinerrors.htm#shamu

pietje
pietje
6 jaren geleden

Kalki, de waarheid weten we pas als we dit leven achter ons gelaten hebben ook al denken we het nu al een beetje te weten ! Ook ik denk het een beetje te weten maar dat is maar een heel klein beetje.
Groetjes

Vaishali
Vaishali
6 jaren geleden

Hoe zit het dan met de scheppingsverhalen van andere culturen/godsdiensten? De Vedas geven aan dat de eerste mensen op de Himalaya’s ontstonden, naar lager gelegen gebieden vertrokken (Indiaas subcontinent) en van daar zich over de hele wereld verspreidden, o.a. naar Babylonie. De eerste Indiers noemden zichzelf Sur. Degenen die India verlieten werden Asurs (vertrokkenenen uit India) genoemd. Assurbanipal was een zo’n koning van de Asurs.
Dus blijkbaar zijn de Annunaki de Babyloniers (Asurs) komen bezoeken enige tijd na hun vertrek uit India. Waarom zijn de Annunaki niet ook naar India gegaan? Waarom hebben deze 2 grote culturen zich parallel ontwikkeld en niet gezamenlijk, onder de invloed van de Annunaki? Aannemende dat het bovengestelde waar is natuurlijk. Waarom melden de kleitabletten niks over India?

Tim
Tim
Reactie op  Vaishali
6 jaren geleden

Ze melden niks over India, omdat ze niks van India op dat moment af wisten.

Net zoals het verhaal van Noah en zijn ark waarin de kangeroes of andere exotische dieren gewoon helemaal niet in voorkomen.

De mens is goed in het verzinnen van uitbundige verhalen en in de oudheid was het waarschijnlijk nog makkelijker zonder al de kennis die we nu beschikken. Al zijn er altijd mensen die verhalen opschrijven op het internet zonder enige bewijs. Neem dus nooit zomaar iets aan.

Evert Jan Poorterman
Evert Jan Poorterman
Reactie op  Vaishali
6 jaren geleden

Vaishali,

je moet er van uit gaan dat de Anunnaki/Nephilim wereldwijd de planeet exploiteerden. Tot aan de zondvloed woonden en leefden ze aangenaam in afgezonderde gebieden. Daar kwamen geen mensen. De mensen leefden bij hun werk; mijnen, havens, hoogovens, vliegvelden. Daar werkten ook de Anunnaki. Pas na de zondvloed, als zonlicht doordringt op de planeet, gaan de Anunnaki ondergronds. Het zijn amphibische reptielen en wezens der duisternis; dus de Zon is te fel voor hen. Bovengronds blijven de mensen achter. Na de vloed bouwen de mensen – in opdracht van de Anunnaki – de wereld weer op. Overal verschijnen in de vruchtbare delta’s en aan grote rivieren de eerste na-zondvloedse civilisaties zoals aan de Eufraat en de Tigris, aan de Nijl en aan de Indus en de Ganges. Het zijn overal de zelfde ‘goden’ alleen hebben ze overal andere namen. Het duurt tot aan de dag van vandaag op de enorme vernietiging van de wereld voor de vloed weer terug te krijgen. Momenteel zijn de Anunnaki al weer bijna terug op hun niveau van toen. Kijk naar de geweldige stappen de laatste eeuw van de grammofoon, typemachine, radio,
fototoestel naar de huidige technologie. Zo is het ook met de wapensystemen. De Anunnaki zijn een oorlogvoerend ras. Ze zitten op een dood spoor in de evolutie. Zij kozen voor de weg der technologie en niet die van hun hart en gevoel. Ook wel een beetje moeilijk voor een amphibisch ras en als wezen van duistere werelden en afkomstig uit de 5e of de 6e dimensie, want ik weet nog niet zeker of ze van een planeet rond de ster Gus, Anu of Ra komen (algemeen bekend onder de naam Nibiru, die overigens alleen zijn korte positie in de astroidengordel beschrijft). Nibiru is een van de vele namen voor deze ster. In India kennen we hem als Shiva. Dus overal op de wereld zien we de restanten van de grote steden, tempels en paleizen en piramiden. Allemaal voor de Anunnaki, die natuurlijk wel ‘s nachts bovengronds komen. In hun opdracht voeren de mensen oorlogen die benedengronds gepland worden. Tijdens heftige atoomoorlogen zijn de culturen Harappa en Mohenjo-Daro in India verwoest. In de Veda’s staat te lezen dat er zelfs neutronenbommen zijn ingezet, want het vlees van de soldaten en de olifanten werd door deze wapens van de skeletten geslagen. De wereldwijde oorlogen van toen verstoorden het klimaat voor ongeveer 300 jaren. Dat was tussen 4200 en 3900 jaren geleden. Babylon werd ontvolkt en 4000 jaren geleden kwam er een abrupt einde aan de hoge Soemerische beschaving. Men weet nog steeds niet wat de oorzaak was, waar de Soemeriers zijn gebeleven. Zecharia Sitchin en ik (en de samenstellers van het oud Friesche Oera Linda Boek – ook te lezen als het Oeral Inda Boek, want de Friezen trokken over de Oeral naar Siberie, Mongolie en China en ook naar India. Daar woonden ze 1212 jaren aan de Indus totdat Alexander de Grote aan de Indus verscheen) weten wel waar die Soemeriers zijn gebleven. De elite van het land wist te ontvluchten via een noordelijke route en zo kwamen ze via omzwervingen terecht in noordwest-Europa en spreken de Belgen (Vlamingen), Nederlanders en Duitsers nog een behoorlijk zuiver restant van de taal die voor de ‘babbelonische’ spraakverwarring door de mens werd gesproken (opvatting van Willem Hietbrink, ik Poorterman denk dat alleen de blanken die taal spraken). Dat is de Dietse Taal (Dutch en Deutsch), die ook in Luxemburg, Zwitserland, Lichtenstein, Oosterijk en Hongarije en Silezie wordt/werd gesproken. Wij spreken de taal van de goden en met name de mongloide volken (Japanners, Koreanen en Chinezen) spreken Kwando, ofwel mijn (her)ontdekte afkortingentaal. Toyota wordt uitgesproken als tu-i-u-ta (toe i oe ta)… en omdat zij snel spreken lijkt het of de letters verbonden zijn, maar in werkelijkheid spreken ze de losse letters snel achter elkaar. Nou hier zal ik het maar bij laten… interessant boek is natuurlijk de Mahabharata, waarin de broederstrijd van de goden onderling duidelijk wordt en om de broers Enki en Enlil beter te begrijpen, is het boekje Mallona ook de moeite waard (gaat over een planeet die ontploft is en waarvan de astroidengordel het restant is. Ruim honderd jaren geleden al geschreven, toen Zecharia Sitchin nog niet naar buiten kwam met zijn ontdekkingen.

groet Evert Jan

de fries
de fries
Reactie op  Evert Jan Poorterman
5 jaren geleden

Een fries is in de kunstgeschiedenis en archeologie de term voor iedere uitgebreide, verhalende voorstelling van mensen, mythologische figuren en/of dieren binnen een duidelijk kader. Friezen hebben vaak een decoratieve functie (hetgeen overigens een diepere betekenis niet per definitie uitsluit) en kunnen op velerlei wijzen en in vele materialen zijn vervaardigd.

De term ‘fries’ wordt het meest gebruikt als aanduiding voor bekaderde, uitgebreide voorstellingen op gebouwen en monumenten uit, met name, de klassieke oudheid. Deze architectonische friezen kenmerken zich door reliëf. Etruskische tempels (maar ook paleizen) werden door terracotta friezen gesierd, die vaak met behulp van matrices werden vervaardigd. Griekse en Romeinse tempels en monumenten hadden veelal gebeeldhouwde friezen in marmer. Tot de bekendere friezen uit de oudheid behoren de Gigantomachie op het Pergamonaltaar (thans in Berlijn) en het fries van de Zuil van Trajanus te Rome. In de klassieke bouworden was het fries een onderdeel van het hoofdgestel en bevond zich tussen de architraaf en de kroonlijst. Men spreekt in dit geval van een fries als er sprake is van een doorlopend beeldhouwwerk, dit werd vooral toegepast in de Korinthische orde. Indien de beeldhouwwerken worden onderbroken door een met twee hele en twee halve verticale sleuven versierde steen, (de triglief), spreekt men van metopen (karakteristiek voor de Dorische

https://nl.wikipedia.org/wiki/Fries_%28kunst%29

‘In de tijd dat Jeruzalem werd veroverd door Nebukadnezar (586 vC) vlucht­ten drie broers, Friso, Bruno en Saxo met hun vrouwen, kinderen en familieleden het land uit, hiertoe aangemoedigd door de aankondiging van de profeten betreffende de val van de stad’.

Volgens de legende waren de Friezen, Saksen en Angelen (Brunswick) voordien oorspronkelijk Israëlieten of Joden. F.Koeslag merkt op dat ‘in legenden gebeurtenissen uit verschillende tijdperken dikwijls geconcen­treerd worden rond beroemde historische figuren – zoals bijvoorbeeld bij Karel de Grote’. De legende werpt bijgevolg licht op de traditie dat de drie broers verwant waren aan de Joden; zij behoorden namelijk tot de tien stammen van Israël die tenminste 140 jaar voor de val van Jeruzalem ver-dreven waren uit hun eigen land. De legende bevestigt dat de drie broers het land van Israël (geïdentificeerd als ‘Jeruzalem’ of het land van de Joden) hadden verlaten voordat Nebukadnezar het had ingenomen, zoals veel Is­raëlieten van het noordelijke rijk ook hadden gedaan. De ‘verloren’ tien stammen hadden zich opnieuw gevestigd in Assyrië en in de landen door Assyrië bestuurd.

De drie broers gingen naar ‘India’ Daar trouwde Friso met Hilda, de doch­ter van Agathocles, koning van Tracië. Ze werden uit ‘India’ verdre­ven en gingen scheep naar Griekenland, waar Friso leerling werd van Plato (427-374 vC), vervolgens nam hij eerst dienst in het leger van koning Philippus van Macedonië, later van diens zoon Alexander de Grote.

http://www.vergadering.nu/kerkgeschiedenis/friezen-angelen-saksen.htm

Andries
Andries
6 jaren geleden

Anu is heel aardig. Wat een prachtige planeet is Nibiru. Toen ik aankwam liepen we van het landingsplatform zo het paleis in. In een redelijk grote zaal stonden daar allemaal Anunnaki. Ze staarden vol verwondering naar me. Op een verhoging verscheen koning Anu daar. Hij droeg een rok, zoals een egyptenaar. En hij had simpele slippers aan! Verder ziet hij er zeer gespierd uit en is ongeveer 1m95 lang. Een beer van een vent. Hij kwam op me afgelopen, maar ik werd niet bang van zijn plotselinge strenge gelaatsuitdrukking. Toen hij dat merkte begon hij te lachen en sloeg zijn arm om me heen. We draaiden naar zijn hofhouding, die geamuseerd was door het hele gebeuren.
Toen vroeg ik of ik zijn planeet mocht zien, en dat vond hij uitstekend.
Eenmaal buiten trof ik daar een wereld aan die veel lijkt op de aarde. Met mooie grasvelden en bossen, heuvels en besneeuwde bergen. De lucht is blauw, maar dan met een gouden tint erin. Werkelijk prachtig. Aardlingen krijgen soms een bril op om zich tegen het felle licht te beschermen. Ik kreeg alleen oogdruppels.
Op een gegeven moment reden we op een platform zonder wielen door het bos en stopten we bij een huisje waar een vrouw woont die een soort konijntjes houdt. Ze is met de diertjes telepatisch in contact.
Daarna gingen we naar een tempel waar Galzu verblijft. Van hem kreeg ik een blauw teken op mijn voorhoofd en op mijn rechterhand. Dit verdwijnt in je lichaam.
Weer een paar implantaatjes erbij, dacht ik. Ik zag ook een groep andere aardlingen die hetzelfde kregen.

Toen verlieten we de planeet en vlogen naar Mars. Daar heb ik die keer een shape shifter naar de andere wereld geholpen.
Mars is een rotplaneet. De lucht is ook blauw. Er leven mensen in grotten en tunnels. Er lopen beesten rond die wij als enge monsters beschouwen. Ze eten mensen.

Op de maan is het leuk. Soms wordt ik daar naar toe geteleporteerd. Tijdens dat teleporteren ben ik een keer bij mijn bewustzijn gekomen. Als je dan naar de aarde kijkt, en je kijkt daarna naar de maan, dan besef je goed wat voor een enorme afstanden het zijn.
Op de maan zijn kilometers hoge gebouwen. Toen de Heer een keer binnen kwam, werd iedereen plechtig. Er stond een heel leger met voornamelijk blonde reuzen op Hem te wachten. Duizenden wel te verstaan. Dat ze blond zijn zegt op zich niks, hoor. Anu heeft donker haar, Inanna is blond. Haar broer Utu ook. Maar hun vader Nannar of Sin, heeft dan weer stijl donker haar. De Heer is kaal. Van Hem zie ik alleen een golvende waas voor zijn gezicht. Zijn broer Enlil is blond.
Een keer had Hij een gewaad aan van stromend water. Er zwommen zelfs vissen in! Een aantal keren hebben we een tijdreis gemaakt. Er verschijnt dan opeens een portal, ter grootte van een deur. De Heer stapt erin, en ik loop er achter aan. Het volgende moment staan we bij de bouw van de grote pyramide van Gizeh. Alleen Ningishzidda was daar aan het werk. Een vrolijke knaap. Hij had een apparaat in zijn handen waar een straal uit kwam. Als hij die boven een aantal blokken hield werden ze opeens gewichtloos. Vervolgens zette hij ze keurig op een rij, en op hun plek. Een fluitje van een cent, op die manier. Ik zag maar twee aardlingen aldaar. Ze maakten een diepe buiging bij elke stap die ze deden.
Wanneer je uitstapt uit het portaal is er achter je een heel fel licht, waardoor het lijkt alsof je schijnt.

Ik kan weken aan een stuk doorpraten over mijn avonturen. Het heelal is een oceaan van intelligent leven.
Wat een ongelofelijke gave plek is de cosmos.
En wat zijn de Anunnaki mooi. Werkelijk jaw dropping.

Jan
Jan
Reactie op  Andries
6 jaren geleden

Nou Andries, ik zou graag meer van je avonturen hier vernemen als je deze wilt delen met geïnteresseerden.

days of our lives
days of our lives
Reactie op  Jan
6 jaren geleden

Als je terugzoekt op de site, kom je nog veel meer avonturen tegen van Andries.
Wel jammer dat hij zich niet aan zijn toezegging heeft gehouden om me mee te nemen naar Mars…

Tim
Tim
Reactie op  Andries
6 jaren geleden

Klinkt eerder als een mooie verzinsel of een geweldige LSD-trip.

Robbedoes
Robbedoes
Reactie op  Andries
6 jaren geleden

“Ik kan weken aan een stuk doorpraten over mijn avonturen. Het heelal is een oceaan van intelligent leven.”

Ik zal je zeker niet tegenhouden!

Dee
Dee
Reactie op  Andries
6 jaren geleden

Dude! Ik wil mee!!

Fafi
Fafi
Reactie op  Andries
6 jaren geleden

welke soort wiet rook je? of welke pil heb je je gebruikt? geef me een beetje van dat..

Paul tet horst
Paul tet horst
Reactie op  Andries
4 jaren geleden

Werkelijk prachtig verhaal.
Zo zie je maar dat alles mogelijk is in deze cosmos.
Alleen jammer dat zo velen nog in een beperkt spiritueel vermogen zit.
Ben zelf een hele oude Ziel en heb veel gezien op mijn reizen door het heelal zoekende naar het licht waar je naar smacht in duisternis.
Naar de geboorte van mijn ziel( wee het nog heel duidelijk), heb ik mij laten reïncarneren. als mens op era de pleiaden volk van licht en liefde.
maar ben jaloers op jou avonduren ha.

Iemand
Iemand
6 jaren geleden

De tijd zal het ons allemaal leren soon

Maan
Maan
6 jaren geleden

“Sumer” komt uit het engels, in het Nederlands is het (eigenlijk): “Soemerië”.

Op mijn site staat een hele hoop over de Soemerische kleitabletten en de verwantschap met de Bijbel en andere oude teksten, zowel in het engels als nederlands:

Zie: http://www.talc.site88.net

Evert Jan Poorterman
Evert Jan Poorterman
Reactie op  Maan
6 jaren geleden

Hallo Maan,

ook de Duitsers spreken van Sumer en niet van Soemer of Soemerie. Sumer is niet alleen de basis voor de woorden zomer, sommer en summer, maar betekent tevens ‘suidmeer’, sumere, suiderzee, sudsee of sudmeer. En aangezien onze taal uit Sumer komt schreven en spraken wij ook van de suidersee, de son in de see sien sakken en meer van dat.

Evert Jan

Sam
Sam
Reactie op  Evert Jan Poorterman
3 jaren geleden

Is dat dan niet ook Germaans?

Evert Jan Poorterman
Evert Jan Poorterman
Reactie op  Maan
6 jaren geleden

Hallo Maan,

ik heb op je website gekeken en het is een heleboel en veel. Ik zal niet inhoudelijk ingaan op wat je schrijft. Ook ik heb me verdiept in tal van zaken met betrekking tot het ontstaan van ons zonnestelsel, de komst van de ‘goden’, zondvloed, Noach, Mozes en de Exodus en de rest tot heden. Het is een spannend verhaal, maar je moet wel lef hebben te tornen aan de geschiedschrijving van de gevestigde instituten en de durf tot combineren. Zo ontdekte ik heel veel, met dank aan Zecharia Sitchin, taalvirtuoos Willem Hietbrink en mijn (her)ontdekking van de tweede taal van de AN.UN.NA.KI. die ik Kwando noem. In tegenstelling van wat de meesten denken; zijn de Anunnaki nooit weggeweest van deze planeet. Zij zijn overigens dezelfden als de Nephilim/Nefilim/Elohom, de mythologische en bijbelse goden.

groet Evert Jan

Evert Jan Poorterman
Evert Jan Poorterman
6 jaren geleden

Sumer komt van Summer en van Somer en Sommer en is een verwijzing naar Sumer… ook bekend als Soemerie. De noordwest-Europenanen komen uit Sumer (= Su Mere = zuidmeer = zuidzee – suidersee) en alleen de zomer refereert aan de Soemerische omstandigheden. Alleen in de zomer zijn de omstandigheden gelijkend als in Sumer. Daarom Sumer, sommer en zomer/somer and summer…

Sasnarine.Singh
Sasnarine.Singh
6 jaren geleden

ik wil weten welleke landt komt de eerste mensen van daan ik kan het niet vinden

Evert Jan Poorterman
Evert Jan Poorterman
Reactie op  Sasnarine.Singh
6 jaren geleden

Sasnarine,

als we de bevindingen van de Amerikaan Zecharia Sitchin mogen geloven; hij onderzocht de Sumerische teksten, vergeleek ze met andere oude teksten en kwam tot de slotsom dat er al wel humanoïden op deze planeet rondliepen… maar nog niet met de naam ‘mens’. Toen de ‘goden’ ofwel de Nephilim (meestal Anunnaki genoemd) hier kwamen (volgens Sitchin nabij de 445.000 jaren geleden) liepen hier mogelijk al Neanderthalers rond die we Homo Erectus kunnen noemen en tal van primaten en apen. Pas toen medisch wetenschapper Enki (EN.KI. = Heer-Kieper), ook bekend als Ptah en Zeus en Wodan/Odin en Tiutiu in Noord-Amerika, in wat nu zuidelijk Afrika is; nu de regio’s Limpopo en Kwando – de mens formeerde… ontstond de mens. Dat was in het Bit Shimti, het laboratorium waar de wetenschappers kloonden, kruisten en kweekten met de soorten van deze planeet. Volgens Sitchin herinneren daar de fabeldieren nog aan (sfinxen en zo) en uiteindelijk besluit Enki zijn eigen sperma in te brengen (aldus Poorterman). Daarom heet de soort die uit hem voortkomt dan ook ‘mense’. Mense in oertaal Kwando wordt dan ME.EN.SE. met de betekenis; ‘melden-Heer-seker’, ofwel de mens meld in zijn DNA dat hij van de goden is, ofwel deels van de Nephilim. Wij zijn deels zoogdier en deels amphibisch reptiel. Een knap staaltje werk van deze wetenschappers. Dus ‘wij zijn allen kinderen van één vader’. En misschien zijn die reptielen zwavel-waterwezens zoals de mens koolstof-waterwezens zijn. Dan is het nog knapper een tussenvorm te maken. De op de Gigantopiticus gelijkende Bigfoot/Yeti/Amatie/Sasquash? is ook een door de Nephilim gemaakte vorm. Ze duiken wereldwijd vaak op als er UFO’s zijn gesignaleerd en Chewbakka zit deshalve niet voor niets in StarWars… Omgkeerd is mens dan ES.NE.EM. met de betekenis; ‘hetis-sperma-eminent’, ofwel het kwakje van Vader Enki bleek eminent en uiterst belangrijk te zijn – want deze poging een slaaf, een nederig primitief te maken – lukte. En zo verschijnt de eerste moderne mens in wat nu zuidelijk Afrika is. Enki en zijn team blijven de soort verbeteren tot op de dag van heden. Momenteel lopen er tussenvormen op deze planeet die al bovengronds kunnen leven. Deze hybriden zijn een tussenvorm van de Nephilim en de mens… dus eens diende de mens als slaaf de goden en momenteel dienen bepaalde mensen als vorm voor verdere genetische stappen de perfecte hybride-nephilim te maken.

x

Check Also

Coördinaten van Grote Piramide komen overeen met lichtsnelheid. Is dit bewijs voor buitenaardse invloed?

Coördinaten van Grote Piramide komen overeen met lichtsnelheid. Is dit bewijs voor buitenaardse invloed?

Als je de afmetingen van de Grote ...

Grote geheime tunnel ontdekt onder piramide. Gaat deze naar de 'onderwereld', waarboven goden werden gecreëerd?

Grote geheime tunnel ontdekt onder piramide. Gaat deze naar de ‘onderwereld’, waarboven goden werden gecreëerd?

Onder de maanpiramide in de historische stad ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

35
0
We lezen graag je reactie!x