Gezondheid

Dit gebeurt er met je lichaam als je besluit te stoppen met light-dranken

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er zijn veel onderzoeken waaruit blijkt dat stoppen met het gebruik van kunstmatige zoetstoffen beter is voor je lichaam dan je denkt.

Als je stopt met light-frisdranken blijft hoofdpijn uit en kun je opeens veel helderder nadenken. Dat komt omdat de chemicaliën in aspartaam en andere kunstmatige zoetstoffen invloed uitoefenen op het beloningscentrum in je brein. Dat zorgt er vervolgens voor dat je sneller last van hoofdpijn en slapeloosheid krijgt, zo blijkt uit een studie in het European Journal of Clinical Nutrition.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door de overdreven zoetigheid van kunstmatige zoetstoffen worden je smaakpapillen overweldigd. Light-dranken veranderen daarnaast de receptoren in ons brein, waardoor we meer zin krijgen in zoet. Als mensen stoppen met light-dranken kiezen ze dan ook vaak voor gezondere snacks zoals appels of een stuk kaas, in plaats van zoetigheden of chips.

Obesitas

Het is een fabel dat je door light-dranken gewicht zult verliezen. Een recente studie liet namelijk zien dat volwassenen die light-dranken drinken sneller buikvet ontwikkelen. In een studie in het tijdschrift Diabetes Care wordt light-drank gelinkt aan obesitas, hoge bloeddruk en hartziektes.

Je wordt tot besluit sneller dronken van light-dranken. Ze legen je maag sneller, waardoor het alcoholpercentage in je bloed op korte termijn drastisch wordt verhoogd. Cafeïne versterkt dat effect nog eens.

[Goed Gevoel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronald Vos
Ronald Vos
8 jaren geleden

Dit is zo’n onzin… dit is gewoon per persoon verschillend… je kunt er tegen of niet.
Ik drink door mijn diabetes al dik 20 jaar light frisdranken en ik heb nergens last van.
Ik slaap als een roosje, heb nooit koppijn… mijn beloningscentrum functioneert ook perfect… want ik beloon mezelf vaak genoeg 😀
Ik snoep trouwens nooit… en ben meer van de hartige dingen dus en snack vaak gezond…
Dus….
Weer een onzin onderzoek….

Anneloes
Anneloes
8 jaren geleden

Onzin, ik drink nu ruim een maand geen frisdranken meer en merk niet dat het beter met mij gaat. Het gaat hetzelfde als toen ik nog light frisdranken dronk.

rik
rik
8 jaren geleden

Dan ga ik de light dranken maar vervangen voor een lekker biertje. Hoewel dat dan eigenlijk ook weer niet goed voor me is. Dan ga ik maar over op (vreselijk..) water drinken maar dat schijnt ook alweer niet goed te zijn. Dan maar de ouderwetse cola, niet light of zero. Misschien ook niet de juiste keuze. Dan maar vruchtensappen, o nee, daar zit ook van alles in wat niet goed is. Pfff….. fruit kopen en er zelf een drankje van maken, maar ja dat fruit zit ook volgespoten met van alles en nog wat. Ik denk dat ik maar stop met drinken. OF alleen nog Whiskey en Brandy 🙂

Berry
Berry
8 jaren geleden

Je kunt best geen last hebben van aspartaam, de meeste gebruikers merken er helemaal niets van. Wat ik me wel afvraag, waarom zou je het gebruiken? Er zijn genoeg mogelijkheden om iets te drinken zonder chemische toevoegingen. De fabrikant gebruikt aspartaam alleen maar om dat het voor de fabricage praktischer, en goedkoper is. Waarom zou je overigens rommel consumeren?

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x