Homepagina » Natuur en Milieu » Moeder Natuur 1 – Monsanto 0

Moeder Natuur 1 – Monsanto 0

Monsanto-maïs wordt in delen van de Amerikaanse staat Illinois aangetast door de maïswortelboorder.

Het heeft er alle schijn van dat de insecten immuun beginnen te worden voor de insecticide die in het gewas is verwerkt.

Voor het eerst in 30 jaar tijd zijn eitjes van de maïswortelboorder al in juni uitgekomen, aldus entomoloog Michael Gray van de Universiteit van Illinois in Urbana. Een ontzagwekkend aantal insecten maakte op 7 juni korte metten met maïswortels op een boerderij in Cass County op 322 kilometer ten zuidwesten van Chicago.

Afgelopen jaar werden maïsvelden in vier verschillende staten aangetast door de insecten, volgens het Environmental Protection Agency (EPA) een teken dat de kevers in toenemende mate bestand worden tegen de insecticide.

Cry3Bb1

De beschadigde velden in Illinois zijn 10 jaar lang beplant met maïs, waaronder maïs dat het giftige eiwit Cry3Bb1 uit de Bacillus thuringiensis (Bt), een natuurlijke insecticide, produceert.

De beschadigde planten vallen waarschijnlijk om terwijl de insecten zich tegoed blijven doen aan de wortels van de plant, legt Gray uit. De maïswortelboorder begint zijn leven als een larve. De belangrijkste maatregel tegen het diertje bestaat uit gewasrotatie.

Monsanto onderzocht de maïsvelden van de boerderij en gaat deze week kevers verzamelen voor onderzoek, zei woordvoerster van het bedrijf in Saint Louis Dannielle Stuart. “Het betreft een unieke situatie omdat de omliggende velden weinig schade lieten zien. We willen beter leren begrijpen waarom sommige velden meer zijn aangetast dan andere.”

Insecten in opstand

Het eiwit Cry3Bb1 wordt verwerkt in gewassen van Monsanto en SmartStax-maïs, dat een tweede Bt-eiwit bevat van chemiegiganten Dow Chemical en DuPont. Monsanto introduceerde de insecticide in 2003.

Een studie die afgelopen juli werd gedaan door de Universiteit van Iowa bevestigde als eerste dat sommige maïswortelkevers resistent zijn tegen Bt-maïs van Monsanto. Momenteel wordt onderzoek gedaan om te kijken of de kevers die afgelopen jaar maïsvelden in Illinois aantastten bestand zijn tegen het gewas. De studie wordt in augustus afgerond.

Onkruid

Door de combinatie van een zachte winter en de warme, droge omstandigheden in de lente kunnen de maïsvelden dit seizoen te kampen krijgen met een ware plaag.

Ook onkruid wordt in toenemende mate resistent tegen de herbicide Roundup van Monsanto. Uit een studie van Dow blijkt dat 8,1 miljoen hectare maïs en sojabonen langzaam maar zeker wordt overgenomen door onkruid dat bestand is tegen Roundup.

Volgens agro-industrieel Syngenta AG heeft onkruid dat immuun is voor Roundup zich tegen 2015 verspreid over 11,3 miljoen hectare katoen, sojabonen en maïs.

Bron: Bloomberg.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Vonzie schreef:

  Vrees dat ze dan een nog dodelijker insecticide zullen ontwikkelen. Of al hebben ontwikkeld.

  0 likes
 • Sipco schreef:

  Roundup is een groeiversneller waardoor de plant zo snel groeit, dat het verbrand.Mijn vraag??Hoe kan een plant resistent worden, tegen wat eigenlijk voedsel voor haar is???Of is dit omdat we de Genetisch gemanipuleerde gewassen aan de man willen brengen???Persoonlijk hou ik het op het laatste!!!!

  0 likes
 • Ik schreef:

  [quote name=”Sipco”]Roundup is een groeiversneller waardoor de plant zo snel groeit, dat het verbrand.Mijn vraag??Hoe kan een plant resistent worden, tegen wat eigenlijk voedsel voor haar is???Of is dit omdat we de Genetisch gemanipuleerde gewassen aan de man willen brengen???Persoonlijk hou ik het op het laatste!!!![/quote]

  Hoi Sipco,

  http://www.youtube.com/watch?v=79MkO7smdik

  En dan even.

  http://www.roundup.nl/product/1/Roundup-MAX

  0 likes
 • Tailung schreef:

  De mais staat nu overal al zo’n 20 centimeter hoog, maar er tussen door, kun je als je goed kijkt, al het gele dood wordende onkruid zien sterven. 2 weken geleden zijn er ladingen round-up op de jonge mais gespoten. In Nederland word in grote getale genetisch gemanipuleerde mais geteeld. Vaak bij in je buurt, tenzij je in de stad woont natuurlijk dan zie je daar niks van en kunnen voorstanders van gen technologie een nog grotere bek hebben. Als die boeren en buurtbewoners dan later en nu, rare vormen van kanker krijgen zeggen ze hoe kan dat nou?

  Onkruid bestaat niet.

  0 likes
 • Nicole Spiering schreef:

  Nog dodelijker én giftiger, voor alle levensvormen en grondwater. En het op de markt brengen als biologisch en onschadelijk, zoals destijds het zeer giftige RoundUp. Iedereen geloofd het en de onderzoekers en/of ongelovigen worden omgekocht door agrochemie-reus Monsanto

  0 likes
 • Lil schreef:

  Het spreekwoord zegt;’je krijgt een koekje van eigen deeg’! Zo werkt dat, alle rottigheid die de mens uitvreet krijgt hij vroeg of laat terug op zijn bordje, dat is eenmaal de kosmische wet van OORZAAK en GEVOLG, zo is er is toch nog gerechtigheid.

  0 likes
 • gerrie schreef:

  zo als je weet bestaat er een godelike inter vend zie dus dieren planten en mensen kreigen een healing dus ales gaad samen werken uit gedrukt in eenheids bewustzyn van geleike licht en liefde namaste

  0 likes
 • Jack schreef:

  DON’T FUCK WITH OUR MOTHER.

  0 likes
 • lotus schreef:

  Waar ik veel moeite mee heb is dat ze hier op niburu altijd maar over monsanto liggen te klagen, en dat je nou NOOIT eens leest over het wereldwijde belang van STOPPEN MET VLEES ETEN! De honger in de wereld wordt oa nl hierdoor veroorzaakt, en dan zwijg ik nog over het waanzinnige dierenleed. Al die mais en soja teelt is hoofdzakelijk veevoer!
  Vlees eten is, behalve dat t zeer ongezond is ook desastreus voor je energieveld.
  Maar de Niburianen organiseren nog BB’s zo 3D als t maar zijn kan!

  0 likes
 • Nicole Spiering schreef:

  Helemaal mee eens natuurlijk Lotus, maar voorlopig blijft Monsanto gif produceren en dat moet zo snel mogelijk verboden worden.

  0 likes
 • lotus schreef:

  [quote name=”Nicole Spiering”]Helemaal mee eens natuurlijk Lotus, maar voorlopig blijft Monsanto gif produceren en dat moet zo snel mogelijk verboden worden.[/quote]
  Daar ben ik t helemaal mee eens Nicole, maar hier op Niburu zouden ze ook eens moeten vertellen voor welk doel die mais en soja geteeld worden.
  Ik zou nou eens bilij zijn als ze hier eens n artikel zouden plaatsen met de kop: De tien gevaren van vlees eten.

  0 likes
 • LW_Ron schreef:

  We moeten eindelijk gaan beseffen dat we niet TEGEN, maar!dat we alleen met de wetten van moeder natuur kunnen overleven. Ze is en blijft onze moeder. Hoe pedant we ons als mensenras ook voelen, we blijven mensenkinderen (deel)van de natuur. Vroeg of laat moeten we (of we worden gedwongen) terugkeren naar de wetten die ons gegeven werden. Wij staan er niet boven. Het universum (de aarde) is veerkrachtig en indien we niet terug keren naar haar wetten dan vraag ik me af of het experiment mens wel de beloofde ascentie gaat meemaken. Ongeacht de mooie woorden dat we allen ascenderen. Wat de meeste mensen nog niet begrepen hebben is dat je niet kan ascenderen!!! Net zoals je het nirvana niet kan bereiken. De geasendeerde staat is een staat van zijn en is één éénheidsbewustzijn. éénheid? We leven er niet naar. Je bent één met en je kan het niet worden. als je dit niet begrijpt zul je niet ascenderen. Gewoon omdat je het proces in de toekomst legt.

  0 likes
 • Techno Logisch schreef:

  Mensen zijn onderdeel van moeder natuur, Monsanto is een bedrijf gemaakt en geleidt door mensen, en Monsanto is onderdeel van moeder natuur.

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  [quote name=”Techno Logisch”]Mensen zijn onderdeel van moeder natuur, Monsanto is een bedrijf gemaakt en geleidt door mensen, en Monsanto is onderdeel van moeder natuur.[/quote]
  Ja, alles is met alles verbonden, maar Monsanto heeft wel zijn verstand, logica, gevoel en empathie op zijn nachtkastje laten liggen!

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >