Het Complot

Schietpartij bij première Batmanfilm: vooropgezet plan?

Help door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bioscoopschutter James Holmes die in een bioscoop in Aurora naar verluidt het vuur opende tijdens de première van de nieuwe Batmanfilm volgde een studie neurowetenschappen aan de Universiteit van Colorado.

Holmes verfde zijn haar rood en noemde zichzelf The Joker, één van de aartsvijanden van de stripheld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Volgens diverse Amerikaanse media kwam de gewelddadige uitbarsting van Holmes totaal onverwacht, omdat hij werd omschreven als ‘verlegen’. Studiegenoot Billy Kromka was verrast omdat hij het totaal niet had verwacht dat Holmes tot zo’n gruweldaad in staat zou zijn. De meeste tijd besteedde Holmes aan het spelen van computerspelletjes.

Vragen

Er zijn vermoedens dat James Holmes betrokken was bij bewustzijnsveranderend neurowetenschappelijk onderzoek. Uit zijn acties blijkt dat hij geen oog had voor de realiteit en er niet bij was met zijn gedachten. Normaal wordt een dergelijke staat van zijn bereikt door middel van drugs, hypnose of een trauma.

Bepaalde details van de gebeurtenissen in Aurora roepen vragen op. Zo opende de dader het vuur op onschuldige mensen, maar gaf hij zich daarna rustig over aan de politie. Hij waarschuwde dat zijn appartement boobytrapped was. Zou een echte Joker, die ‘iedereen wil ombrengen’, de politie vooraf waarschuwen voor boobytraps?

Exotisch materiaal

Een politieagent vertelde aan CBS News dat sommige explosieven in ‘niets leken op wat hij ooit had gezien’. In de auto van Holmes werden een geweer, twee handpistolen, een mes, een kogelwerend vest, een helm, een gasmasker, een SWAT-uniform en onbekende explosieven aangetroffen. Tijdens zijn aanval was Holmes van top tot teen gekleed in kogelwerend materiaal.

Deze jongeman is met andere woorden voorzien van exotisch materiaal door iemand die banden moet hebben met het leger. SWAT-kleding, explosieven, ingewikkelde boobytraps: dit is iemand die geselecteerd lijkt te zijn geweest voor een missie en vervolgens gehersenspoeld werd om het plan daadwerkelijk ten uitvoer te brengen.

In het appartement lagen mortieren en ballonnen die waren gevuld met een soort poeder. Ze waren met elkaar verbonden middels een aantal flessen met vloeistof. Op de koelkast stonden verschillende dozen met knipperende lichten.

FBI

Was dit een willekeurige daad of was hier sprake van een zorgvuldig geplande actie die werd gefinancierd door een onbekende partij? In april dit jaar meldde The New York Times dat de FBI toegaf dergelijke acties uit te voeren. FBI-agenten leveren geregeld wapens en materiaal, kiezen de locatie uit en undercoveragenten besturen zelfs de voertuigen die gebruikt worden tijdens de missies.

Bovendien heeft Holmes geen achtergrond. Hij is een raadsel, niemand weet iets over hem. Nadat hij was afgestudeerd slaagde hij er niet in om een baan te krijgen. Hoe kan een werkloze afgestudeerde jongeman geavanceerde wapens, bommen, boobytraps, munitie, kogelwerende kleding en een SWAT-uniform betalen? Het materiaal dat in zijn auto en in zijn huis is aangetroffen kost bij elkaar meer dan 16.000 euro en is voor gewone burgers niet eenvoudig te krijgen. Er moet nog een partij zijn die Holmes boobytraps leerde maken en die de operatie financierde.

Wapenverdrag

Is het niet toevallig dat in de Verenigde Naties in New York op dit ogenblik wordt onderhandeld over een nieuw wapenverdrag? Jaarlijks wordt bijna 5 miljard euro aan de verkoop van wapens verdiend. Tijdens de onderhandelingen die begin volgende maand zullen aflopen staan vooral de wapenexporteurs en hulporganisaties tegenover elkaar.

Amnesty International, Oxfam en het Internationale Rode Kruis stellen een exportverbod naar gebieden voor waar de mensenrechten worden geschonden of waar een conflict door wapenhandel kan escaleren. De grote wapenexporteurs voelen daar weinig voor.

Fast and Furious

En herinnert u zich de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder nog? Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar de Republikeinen in de meerderheid zijn, heeft in een stemming Holder beschuldigd van ‘minachting’ van het congres.

Holder weigert documenten over te dragen aan het congres over een wapenschandaal, operatie ‘Fast and Furious’. De stemming opent de weg naar juridische stappen tegen Holder.

Operatie Fast and Furious was een faliekant verkeerd gelopen poging van Washington om invloed uit te oefenen op de elkaar bestrijdende Mexicaanse drugskartels. Bedoeling was door wapens via wapensmokkelaars aan de kartels te verkopen, de kartels te infiltreren en te elimineren.

Uiteindelijk ‘raakte men het spoor van een deel van de wapens kwijt’. De regering smokkelde duizenden wapens de grens over en gaf de grondwet de schuld toen ze op heterdaad betrapt werd.

Machtsmonopolie

De federale regering is dus om genoeg redenen gebaat bij deze massale schietpartij. We kunnen ons afvragen wat gevaarlijker is, een doorgedraaid persoon met een geweer of een regering met een machtsmonopolie? En heeft de federale regering het volk al zo bang gekregen dat een volle bioscoopzaal niets durfde te doen tegen één schutter die meerdere malen moest herladen?

Momenteel herdenkt Noorwegen de aanslagen in Oslo en op het eiland Utøya. Het is vandaag precies één jaar geleden dat Anders Breivik de aanslagen pleegde.

Bron: Naturalnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mb
mb
11 jaren geleden

Gezien de diverse informatie op internet is het alweer de vraag wat er werkelijk (niet) is gebeurd.

yoghi
yoghi
11 jaren geleden

Yeahh en feyenoord wordt landskampioen .. Nextt

baskabas
baskabas
11 jaren geleden

Ik weet het niet… die zogenoemde “journalist” doet wel heel veel aannames op basis van een paar regels uit een artikel van CBS. Dat is toch ook al een interpretatie van van de werkelijkheid… en wie heeft die gast dan weer gesproken? Is hij in het appartement geweest? Hoe vaak is het verhaal overdreven en hoeveel écht explosieven waren er nu werkelijk aanwezig? Waarom kan het niet gewoon een nutcase zijn? Even los van de globaliserings issues…

sparky
sparky
11 jaren geleden

Je gaat je idd afvragen hoe het mogenlijk kan zijn dat iemand dit geheel in zijn eentje klaarspeelt.

Back to top button
54
0
We lezen graag je reactie!x