
In het buitenste deel van ons zonnestelsel draait een kleine ijsdwerg rond in een zeer sterk gehelde baan.
Astronomen claimen dat het object, 2015 BP519 geheten, ondersteuning levert voor de theorie dat er op grote afstand van de zon een zware planeet rondcirkelt die we nog niet hebben ontdekt.
Deze planeet, Planeet Negen of Planeet X genoemd, lijkt de banen van ijsdwergen in de Kuipergordel te verstoren.
Vreemd gedrag
Er wordt al jaren gezocht naar Planeet X, die volgens wetenschappers vier keer zo groot en 10 keer zo zwaar is als de aarde en in 10.000 tot 20.000 jaar om de zon draait.
In 2016 ontdekten sterrenkundigen dat verschillende objecten in de buitendelen van het zonnestelsel vreemd gedrag vertoonden.
Nieuw bewijs
De ontdekking suggereerde dat de hemellichamen worden beïnvloed door een grote planeet.
De pas ontdekte ijsdwerg is nieuw bewijs voor het bestaan van Planeet X, schrijft nieuwssite Phys.org.
Aangezien de planeet zo ver weg staat, is het zelfs met de meest krachtige telescopen op aarde buitengewoon lastig om ernaar te zoeken.
Foto: Tomruen Wikimedia Commons
[Phys.org]
Dit is uiteraard niet de Planeet X waar Nibiru aanhangers graag in geloven.
…De ontdekking suggereerde dat de hemellichamen worden beïnvloed door een grote planeet. De pas ontdekte ijsdwerg is nieuw bewijs voor het bestaan van Planeet X, schrijft nieuwssite Phys.org……..
Phys.org vind het dus mogelijk dat door de ontdekking van een ijsplaneet dat het een aanwijzing zou kunnen zijn van het bestaan van planeet X. Als dit een bewijs is dan bewijs ik dat de aarde een kubus is omdat ons universum mogelijk ook een kubus is.
Planeet X kan het dan ook niet zijn want er deze geleerden hebben al 10 tallen keren bewezen dat deze planeet met een minizonnetje een omloopbaan heeft van ongeveer 3600 jaar en een dezer dagen mogelijk te zien zou kunnen zijn.
Mogelijk is ook dat Planeet X een andere planeet is dan Nibiru of dat de geleerden teveel gezopen hadden en dus een slecht beeld hadden en te snel tot een fantastische conclusie kwamen
Er is trouwens geen enkel bewijs voor een massieve planeet op de grenzen van ons planetenstelsel….speculatie is geen FEIT!!!
In 2004 is er een steenachtige exoplaneet ontdekt van ongeveer 14 aardmassa’s. Daarnaast worden nu elk jaar diverse aardachtige planeten ontdekt bij andere sterren. En dan zouden we zo’n planeet in ons eigen zonnestelsel over het hoofd zien?
Daarnaast is er wel een hele lijst aan dwergplaneetjes voorbij Neptunus met objecten van slechts 140km diameter.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_transneptunische_objecten
Dus een planeet van dergelijke omvang is onwaarschijnlijk, ook omdat hij in de loop der jaren al dat soort miniplaneten ook zou opslokken.