Innovatie

Egyptische tiener ontwikkelt kwantumaandrijving voor ruimteschepen

Help ons door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De 19-jarige Egyptische studente Aisha Mustafa heeft een nieuw aandrijfsysteem ontwikkeld voor ruimteschepen.

Het aandrijfsysteem is gebaseerd op de kwantummechanica en chemische reacties in plaats van fossiele of radioactieve brandstoffen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het apparaat van Mustafa is een wetenschappelijke mix van kwantummechanica, ruimtevaarttechnologie, chemische reacties en elektriciteit.

Casimir-Polder kracht

Mustafa zei dat haar uitvinding de energie voor ruimtevaartuigen opwekt uit elektrische energie die wordt gevormd door de Casimir-Polder kracht, die ontstaat tussen bij elkaar geplaatste platen in een vacuüm en de nulpuntsenergie als de energie van de grondtoestand.

Hendrik Casimir en Dirk Polder voorspelden de Casimir-Polder kracht in 1948. De nulpuntsenergie werd in 1913 al voorgesteld door Albert Einstein en Otto Stern.

Het apparaat gebruikt reflecterende panelen die lijken op fotovoltaïsche cellen om extra kracht te genereren.

Verbrandingsraketmotoren

Huidige kunstmatige satellieten en ruimtevaartuigen zijn afhankelijk van verbrandingsraketmotoren, die meestal werken door middel van de chemische verbranding van een geschikte brandstof zoals waterstof, benzine, radionucliden of hydrazine met zuurstof of een ander oxidatiemiddel (bijvoorbeeld vloeibare zuurstof of waterstofperoxide). Een ander type raket wordt aangedreven door een ionenmotor waarbij zware atomen van bijvoorbeeld het edelgas xenon worden geïoniseerd en door middel van een elektrisch veld versneld.

Als voorbeeld maakt een spaceshuttle bij de start gebruik van twee vastebrandstofopduwraketten gevuld met vaste brandstof en stuwstof. Dit brandstofmengsel bestaat uit ammoniumperchloraat, aluminiumpoeder, ijzeroxide, het polymeer PBAN of HTPB en epoxy. Deze Thiokol-raketmotoren zorgen voor 1320 ton stuwdruk per motor op zeeniveau en zijn vastgehecht aan de enorme centrale cryogene brandstoftank. Zij wegen bij de lancering samen 590 ton en verbruiken in ongeveer twee minuten tijd 7700 kilogram stuwstof.

Goedkoper, gemakkelijker en korter

ruimteschip293372938793432De studente natuurkunde van de Universiteit van Sohag in Egypte vertelde aan Egynews dat haar uitvinding inmiddels is gepatenteerd bij de Egyptische Academie voor Wetenschappelijk Onderzoek en Technologie (ASRT).

De 19-jarige voegde toe dat ze haar uitvinding wil gaan testen bij grote wetenschappelijke onderzoeksinstituten zodat het apparaat vervolgens kan worden gebruikt bij toekomstige ruimtemissies. De nieuwe uitvinding zal ruimtereizen volgens analisten een stuk goedkoper, gemakkelijker en korter maken.

Bron: Humanipo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
max1
max1
12 jaren geleden

Als dat werkelijk zo is, zal ze spoedig naar de verenigde staten, rusland of china vertrekken en daar veel geld verdienen.

cr
cr
12 jaren geleden

en bij de bilderberggroep zitten

Jhon
Jhon
12 jaren geleden

Aisha is er straks niet meer !

Paling en co
Paling en co
12 jaren geleden

De aarde is beter af als vrouwen zouden regeren! De mannen moeten maar in de nieuwe tijdperk thuis blijven en zich gedragen.Aisha zal zich nu HELAAS in deze mannen wereld moeten onderwerpen en haar uitvinding afstaan en zwijgen.

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x