Homepagina » Innovatie » Egyptische tiener ontwikkelt kwantumaandrijving voor ruimteschepen

Egyptische tiener ontwikkelt kwantumaandrijving voor ruimteschepen

De 19-jarige Egyptische studente Aisha Mustafa heeft een nieuw aandrijfsysteem ontwikkeld voor ruimteschepen.

Het aandrijfsysteem is gebaseerd op de kwantummechanica en chemische reacties in plaats van fossiele of radioactieve brandstoffen.

Het apparaat van Mustafa is een wetenschappelijke mix van kwantummechanica, ruimtevaarttechnologie, chemische reacties en elektriciteit.

Casimir-Polder kracht

Mustafa zei dat haar uitvinding de energie voor ruimtevaartuigen opwekt uit elektrische energie die wordt gevormd door de Casimir-Polder kracht, die ontstaat tussen bij elkaar geplaatste platen in een vacuüm en de nulpuntsenergie als de energie van de grondtoestand.

Hendrik Casimir en Dirk Polder voorspelden de Casimir-Polder kracht in 1948. De nulpuntsenergie werd in 1913 al voorgesteld door Albert Einstein en Otto Stern.

Het apparaat gebruikt reflecterende panelen die lijken op fotovoltaïsche cellen om extra kracht te genereren.

Verbrandingsraketmotoren

Huidige kunstmatige satellieten en ruimtevaartuigen zijn afhankelijk van verbrandingsraketmotoren, die meestal werken door middel van de chemische verbranding van een geschikte brandstof zoals waterstof, benzine, radionucliden of hydrazine met zuurstof of een ander oxidatiemiddel (bijvoorbeeld vloeibare zuurstof of waterstofperoxide). Een ander type raket wordt aangedreven door een ionenmotor waarbij zware atomen van bijvoorbeeld het edelgas xenon worden geïoniseerd en door middel van een elektrisch veld versneld.

Als voorbeeld maakt een spaceshuttle bij de start gebruik van twee vastebrandstofopduwraketten gevuld met vaste brandstof en stuwstof. Dit brandstofmengsel bestaat uit ammoniumperchloraat, aluminiumpoeder, ijzeroxide, het polymeer PBAN of HTPB en epoxy. Deze Thiokol-raketmotoren zorgen voor 1320 ton stuwdruk per motor op zeeniveau en zijn vastgehecht aan de enorme centrale cryogene brandstoftank. Zij wegen bij de lancering samen 590 ton en verbruiken in ongeveer twee minuten tijd 7700 kilogram stuwstof.

Goedkoper, gemakkelijker en korter

De studente natuurkunde van de Universiteit van Sohag in Egypte vertelde aan Egynews dat haar uitvinding inmiddels is gepatenteerd bij de Egyptische Academie voor Wetenschappelijk Onderzoek en Technologie (ASRT).

De 19-jarige voegde toe dat ze haar uitvinding wil gaan testen bij grote wetenschappelijke onderzoeksinstituten zodat het apparaat vervolgens kan worden gebruikt bij toekomstige ruimtemissies. De nieuwe uitvinding zal ruimtereizen volgens analisten een stuk goedkoper, gemakkelijker en korter maken.

Bron: Humanipo.com

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Als dat werkelijk zo is, zal ze spoedig naar de verenigde staten, rusland of china vertrekken en daar veel geld verdienen.

  0 likes
 2. en bij de bilderberggroep zitten

  0 likes
 3. Aisha is er straks niet meer !

  0 likes
 4. De aarde is beter af als vrouwen zouden regeren! De mannen moeten maar in de nieuwe tijdperk thuis blijven en zich gedragen.Aisha zal zich nu HELAAS in deze mannen wereld moeten onderwerpen en haar uitvinding afstaan en zwijgen.

  0 likes
 5. Alle respect voor haar, ook voor haar religie.
  Echter ben ik bang dat ze met hoofddoek niet heel ver gaat komen in de US of welk westers land dan ook.
  Nogmaals, aan mij zal het niet liggen!

  0 likes
 6. weer een blabla ervaring ! 🙂

  0 likes
 7. Kijk dat vind ik nu weer wel goed eerst een gedegen studie/proeven gedaan, ze zal(zullen) voortgeborduurd hebben op al bestaande ontdekkingen/toepassingen ( de basiskennis is/was er al natuurlijk.) en e.e.a ” verfijnd” hebben ,desalniettemin petje af.

  0 likes
 8. Het is de zoveelste theoretische voorstelling van de laatste honderd jaar, je hoort er later nooooooit meer eens iets van.

  0 likes
 9. [quote name=”Silber-eye”]Het is de zoveelste theoretische voorstelling van de laatste honderd jaar, je hoort er later nooooooit meer eens iets van.[/quote]
  [quote name=”karel Appel”]weer een blabla ervaring ! :-)[/quote]

  Don’t “blabla” the youngsters now, my brothers(maybe sisters, lol!). They are our future, not the otherway around!! The next generation leaders of this world will be scientists! Think she will be one of them!!

  With all my love, Jahbulon!!!

  0 likes
 10. Nulpunt of vrije energie bestaat niet in dit natuurkundige samenstel van dingen. Wellicht wel in andere dimensies waar andere wetten gelden. Vrije energie is vanuit de realiteit waarin we leven een illusie. Zelfs de zon functioneert niet op basis van vrije energie. We zouden er goed aan doen met deze kul te stoppen en in plaats daarvan zaken als kernfusie en thorium reactoren verder te ontwikkelen.

  0 likes
 11. He (geschikte) peer,
  zelfs de realiteit waarin je leeft is een illusie!

  0 likes
 12. Misschien zijn WIJ wel de illussie.. meer lucht/ruimte tussen de cellen dan materie.. wat zeg ik elke atom is hol /niets hahahaha ! ploef! en weg zijn we straks , opgelost in het universum, geascendeerd.!

  0 likes
 13. veel rood zie ik wel ja mensen begrijpen elkaar niet he

  0 likes
 14. [quote name=”Peer”]Nulpunt of vrije energie bestaat niet in dit natuurkundige samenstel van dingen. Wellicht wel in andere dimensies waar andere wetten gelden. Vrije energie is vanuit de realiteit waarin we leven een illusie. Zelfs de zon functioneert niet op basis van vrije energie. We zouden er goed aan doen met deze kul te stoppen en in plaats daarvan zaken als kernfusie en thorium reactoren verder te ontwikkelen.[/quote]
  Of je bent uit op controversie, of je bent compleet dom 🙁

  0 likes
 15. [quote name=”Peer”]Nulpunt of vrije energie bestaat niet in dit natuurkundige samenstel van dingen. Wellicht wel in andere dimensies waar andere wetten gelden. Vrije energie is vanuit de realiteit waarin we leven een illusie. Zelfs de zon functioneert niet op basis van vrije energie. We zouden er goed aan doen met deze kul te stoppen en in plaats daarvan zaken als kernfusie en thorium reactoren verder te ontwikkelen.[/quote]

  En uit welk jaar getal kom jij dan wel niet?. Dat je enorm achter loopt is wel duidelijk. Verdiep je eens wat meer in de site Niburu nulpuntenergie. 😉

  0 likes
 16. Ik heb even op de link van de bron geklikt.
  En hoe leuk, er staat bij het verhaal een foto van een onderdeel van een naaimachine.

  Worden we genaait?

  0 likes
 17. Starseed en anderen wacht tot je meer hoort over b.v. Rossi. ik zeg even niets meer, maar Free-energy komt eraan, maar dan is mijn kleinzoon van 1 wel van mijn leeftijd.

  0 likes
 18. Ik zie dat sommigen echt niet snappen waar ik het over heb met;” misschien zijn Wij wel de illusie” .. wij pretenderen n.l het lichaam te zijn maar zijn eigenlijk geestelijk ,atomen zijn in de kern hol wij kunnen zo ascenderen als we genoeg licht binnen hebben gekregen. maar ja .. moeilijke materie denk ik..

  0 likes
 19. Nikola Testla moet ik nog meer zeggen!!
  Als iemand dichtbij nulpunt energie was.
  Was hij het wel!!
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

  0 likes
 20. [quote name=”Ik”]Ik heb even op de link van de bron geklikt.
  En hoe leuk, er staat bij het verhaal een foto van een onderdeel van een naaimachine.

  Worden we genaait?[/quote]

  Inderdaad, duidelijk een spoeltje van een naaimachine. Lijkt meer op een 1 april grap 😉

  0 likes
 21. @19 Nikola Tesla had de vrije energie al aangetoont.Zie op youtube zoeken onder vrije energie.Bovendien kun je met ferriet en een spoel en een antenne draad, je eigen vrije energie uit de natuur halen, weliswaar te weinig om er veel mee te doen maar een lampje kun je aan het branden [email protected]:peer: Uw gedachten zijn eigenlijk net iets te simpel.Bovendien zoekt u de gemakkelijkste, maar gevaarlijkste weg zoals kernfusie etc.U ontkent dat vrije energie bestaat??Verklaar dan eens hoe uw haar, statisch kan worden en tegen uw kam plakt??U kunt er maar beter van uitgaan, dat alles wat u ziet ENERGIE IS!!!!En dan ook letterlijk en figuurlijk ALLES!!

  0 likes
 22. [quote name=”Sipco”]@19 Nikola Tesla had de vrije energie al aangetoont(..) Bovendien kun je met ferriet en een spoel en een antenne draad, je eigen vrije energie uit de natuur halen(..) Verklaar dan eens hoe uw haar, statisch kan worden en tegen uw kam plakt??U kunt er maar beter van uitgaan, dat alles wat u ziet ENERGIE IS!!!!En dan ook letterlijk en figuurlijk ALLES!![/quote]

  Nikola Tesla had geen vrije energie uitgevonden, alleen niet wetenschappelijk onderlegde artikelen zeggen dat. Verder kunt u met dat mechanisme wat u verder omschrijft (antenne e.d.) wellicht radiogolven omzetten in herbruikbare energie, maar die energie is bij het zendstation reeds in de golven gestopt.
  Ook het statisch worden van een kam heeft niets te maken met vrije energie, de arbeid die u stopt in de kam(het wrijven langs uw haar) wordt omgezet in electromagnetische energie. De kam wordt immers niet uit zichzelf statisch!

  0 likes
 23. @22 Xander Mag ik u uitnodigen deze link in uw werkbalk te plakken?? http://www.youtube.com/watch?v=8dzLGASozwM&feature=related Wat ziet u nu??Vrije energie uit de atmsosfeer gehaald!!!En dat heeft niets van doen met radiogolven.En is statische electriciteit, betaalde energie of is dit vrije energie???Uw haar vliegt namelijk vaak bij oostenwind naar de kam.De wind die voor wrijving op het land zorgt, en dus electrische energie opwekt!!Noemen wij statische electriciteit.Ofwel Vrije energie!!!En wie was de ontdekker??N. T.

  0 likes
 24. [quote name=”Sipco”]@22 Xander (…) Wat ziet u nu??Vrije energie uit de atmsosfeer gehaald!!!En dat heeft niets van doen met radiogolven.En is statische electriciteit, betaalde energie of is dit vrije energie???Uw haar vliegt namelijk vaak bij oostenwind naar de kam.De wind die voor wrijving op het land zorgt, en dus electrische energie opwekt!!Noemen wij statische electriciteit.Ofwel Vrije energie!!!En wie was de ontdekker??N. T.[/quote]

  Vrije energie heeft weinig te maken met betaalde of niet betaalde energie. U kunt ook zonnepanelen in de tuin leggen- is dat vrije energie? Wind ontstaat door thermische verschillen die opgewekt worden door de zon. Dat die wind vervolgens door wrijving met land bruikbare energie opwekt (hetgeen ik overigens betwijfel), heeft dus niets te maken met vrije energie- maar is “slechts” afkomstig door verbranding van gassen e.d. op de zon.

  0 likes
 25. @22 Xander Even nog iets vergeten. Als uw tafel en stoelen niet energie zouden zijn, zouden uw ogen de tafel en stoelen niet kunnen zien.Dit geldt voor alles wat uw ogen kunnen zien.Fantasie???Nee aangetoont.

  0 likes
 26. [quote name=”Sipco”]@22 Xander Even nog iets vergeten. Als uw tafel en stoelen niet energie zouden zijn, zouden uw ogen de tafel en stoelen niet kunnen zien.Dit geldt voor alles wat uw ogen kunnen zien.Fantasie???Nee aangetoont.[/quote]

  Ik ontken ook niet dat alles uit energie bestaat, dat is toch het fundament van de huidige wetenschap? E=MC² (energie is massa * de lichtsnelheid in het kwadraat). Dat heeft alleen totaal niets te maken met “vrije energie”.

  0 likes
 27. @ Xander de zon is de verantwoordelijke vrije energie.De zonnecel het produkt om het te vangen.De wrijving van de oosten wind over land levert energie, wat u betwijfelt, maar door u nagetrokken kan worden of dit wel dan niet zo is.De zon is de regulateur voor wind, en dat dit door verbrande gassen komt, is meer door zonneflairs die van de zon afkomstig zijn, en onze wind, temperatuur vochtverdeling etc etc.. bepaald.

  0 likes
 28. @ Xander:Tussen nulpunt energie, en vrije energie zit een wereld van verschil namelijk.

  0 likes
 29. De meeste energie is te halen uit “donkere energie” waar ze nog geen kaas van hebben gegeten maar ons heelal bestaat ervoor %73 uit!

  0 likes
 30. [quote name=”Sipco”]@19 Nikola Tesla had de vrije energie al aangetoont
  { Ik heb even geknipt anders wort het bericht te lang}
  .U ontkent dat vrije energie bestaat??Verklaar dan eens hoe uw haar, statisch kan worden en tegen uw kam plakt??U kunt er maar beter van uitgaan, dat alles wat u ziet ENERGIE IS!!!!En dan ook letterlijk en figuurlijk ALLES!![/quote]

  Inderdaat alles is energie.
  Maar niet zo maar energie.

  Het is een inteligente energie.
  Of beter gezegt een inteligentie.
  Deze inteligentie is niet in woorden te verwoorden.
  Alleen al het feit dat deze energie onnoembaar is, geeft al aan dat deze energie niet manipuleerbaar is.
  En dus ook niet te transformen is naar Electricteit.

  Als de mensheid als geheel liefdevol genoeg is zal er informatie over schone energie bronnen vrij gegeven worden.

  Deze energie piekert er niet over dit nu te doen.

  0 likes
 31. [quote name=”Ik”]
  Als de mensheid als geheel liefdevol genoeg is zal er informatie over schone energie bronnen vrij gegeven worden.

  Deze energie piekert er niet over dit nu te doen.[/quote]

  Very wise words! I see you understand!!

  With all my love, Jahbulon

  0 likes
 32. legendary-paulus

  energie en materie is de gedachte eraan

  0 likes
 33. Volgens de Indiase filosofie klinkt de klank AUM voortdurend en in alle universa, alsof uit miljarden en miljarden kelen tegelijkertijd en onophoudelijk. Aangezien geluid kan omgezet worden in energie, hoef je maar een apparaat te ontwikkelen dat het AUM geluid opvangt en in energie omzet. Zie daar je voor eeuwig gratis energie!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Welke wonderlijke dingen heeft jouw gids je te vertellen?

Voordat ik je vertel over de wonderlijke ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

coronavirus

Wetenschappers ontdekken hiv-achtige ‘mutatie’ die coronavirus extreem besmettelijk maakt. ‘100 tot 1000 keer zo efficiënt als SARS’

Het nieuwe coronavirus bevat een hiv-achtige mutatie ...

EU

EU is in paniek. Parlementslid legt uit waarom het Britse vertrek ‘rampzalig’ is voor ons

De EU is in paniek. Groot-Brittannië is ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 5 maart
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.