Archeologie

Egyptoloog: “Piramides en Sfinx zijn veel ouder dan wetenschappers willen toegeven”

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In deze fascinerende vijf uur durende video lopen we een dag mee met Emmy-winnaar en egyptoloog John Anthony West, die samen met geoloog Robert Schoch de legendarische film ‘The Mystery of the Sphinx’ maakte.

In die film toonde het tweetal aan dat de Sfinx van Gizeh en de piramides veel ouder zijn dan mainstream wetenschappers willen toegeven. Na een korte introductie presenteert West de nieuwste ontdekkingen die zijn achtergehouden voor het volk.

Dr. Schoch zei begin jaren negentig al dat de Sfinx duizenden jaren ouder moet zijn dan algemeen wordt aangenomen. Hij baseerde zich daarbij op de erosiepatronen op de Sfinx en omliggende rotsen. Volgens hem dateert het bouwwerk mogelijk van 6000 tot 12.000 voor Christus.

Bij nadere inspectie ontdekte Schoch bovendien dat farao Khafre de Sfinx op een bepaald moment heeft opgeknapt. Door de tijd heen is het uiterlijk van het bouwwerk meerdere keren veranderd, zo zegt hij. Hij stelt dat de Sfinx oorspronkelijk een leeuw is geweest.

De van oorsprong Belgische ingenieur Robert Bauval en Graham Hancock hebben deze theorie voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. In de video gaat West ook in op de zondvloed, de betekenis van magie, geometrie en de vele zaken die verborgen worden gehouden.

[UFOTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
5 jaren geleden

het lijkt mij zo stug dat Egypte niet weet waar,wat en hoe die piramides in hun achertuin komem!!

Rob ter Horst
Rob ter Horst
5 jaren geleden

De oude wereld wist ook veel meer over het verre oosten. Blijkbaar nu een Romeins/Chinees graf gevonden in Londen uit de 2-4de eeuw n/C, en enkele jaren geleden ook in Londen een Romeins/Indisch graf. Er was dus blijkbaar rechtstreeks contact. Ook zou een Romeins “legioen” zijn plek hebben gevonden in het China van 2000 jaar geleden…

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
5 jaren geleden

Zoals ik het begrepen had is de sfinx veel ouder als de piramides en had hij een kop van een leeuw en kijkt hij naar het sterrenbeeld leeuw als die boven de horizon komt. Helaas gebeurd dit om de 26.000 jaar dus zit daar wat tussen. Dit onderzoek is gedaan door Robert Bauval.

rocinante
rocinante
5 jaren geleden

Dit is oud nieuws. Wij weten dit al een lange tijd.

Ik wil weten wat er onder die Sfinx te vinden is.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x