Archeologie

Egyptoloog: “Piramides en Sfinx zijn veel ouder dan wetenschappers willen toegeven”

Help mee door deze info met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In deze fascinerende vijf uur durende video lopen we een dag mee met Emmy-winnaar en egyptoloog John Anthony West, die samen met geoloog Robert Schoch de legendarische film ‘The Mystery of the Sphinx’ maakte.

In die film toonde het tweetal aan dat de Sfinx van Gizeh en de piramides veel ouder zijn dan mainstream wetenschappers willen toegeven. Na een korte introductie presenteert West de nieuwste ontdekkingen die zijn achtergehouden voor het volk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Dr. Schoch zei begin jaren negentig al dat de Sfinx duizenden jaren ouder moet zijn dan algemeen wordt aangenomen. Hij baseerde zich daarbij op de erosiepatronen op de Sfinx en omliggende rotsen. Volgens hem dateert het bouwwerk mogelijk van 6000 tot 12.000 voor Christus.

Bij nadere inspectie ontdekte Schoch bovendien dat farao Khafre de Sfinx op een bepaald moment heeft opgeknapt. Door de tijd heen is het uiterlijk van het bouwwerk meerdere keren veranderd, zo zegt hij. Hij stelt dat de Sfinx oorspronkelijk een leeuw is geweest.

De van oorsprong Belgische ingenieur Robert Bauval en Graham Hancock hebben deze theorie voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. In de video gaat West ook in op de zondvloed, de betekenis van magie, geometrie en de vele zaken die verborgen worden gehouden.

[UFOTV]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
7 jaren geleden

het lijkt mij zo stug dat Egypte niet weet waar,wat en hoe die piramides in hun achertuin komem!!

Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

De oude wereld wist ook veel meer over het verre oosten. Blijkbaar nu een Romeins/Chinees graf gevonden in Londen uit de 2-4de eeuw n/C, en enkele jaren geleden ook in Londen een Romeins/Indisch graf. Er was dus blijkbaar rechtstreeks contact. Ook zou een Romeins “legioen” zijn plek hebben gevonden in het China van 2000 jaar geleden…

Tinus Blaaskaak
Tinus Blaaskaak
7 jaren geleden

Zoals ik het begrepen had is de sfinx veel ouder als de piramides en had hij een kop van een leeuw en kijkt hij naar het sterrenbeeld leeuw als die boven de horizon komt. Helaas gebeurd dit om de 26.000 jaar dus zit daar wat tussen. Dit onderzoek is gedaan door Robert Bauval.

rocinante
rocinante
7 jaren geleden

Dit is oud nieuws. Wij weten dit al een lange tijd.

Ik wil weten wat er onder die Sfinx te vinden is.

Back to top button
13
0
We lezen graag je reactie!x