Het eten van een ei per dag verlaagt het risico op diabetes type 2, zo blijkt uit Fins onderzoek waar de Daily Mail over schrijft.
De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat mannen die dagelijks een ei aten een specifiek lipidenprofiel in hun bloed hadden dat ook werd waargenomen bij mannen die de ziekte nooit kregen.
Een hoge consumptie van eieren wordt vaak afgeraden, vooral omdat ze veel cholesterol bevatten.
Positieve effecten
Eieren zijn echter ook een rijke bron van bioactieve stoffen die positieve effecten hebben op de gezondheid.
Zo zijn ze rijk aan kalium, dat goed is voor het hart, en biotine, dat helpt bij de aanmaak van insuline. Ze bevatten relatief weinig calorieën.
De onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland stellen dat een gematigde consumptie van eieren een beschermende werking heeft.
Verder onderzoek
“Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, hebben we nu aanwijzingen over bestanddelen van eieren die mogelijk een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2,” zei hoofdonderzoeker Stefania Noerman.
“Verder onderzoek is nodig om de mechanismen achter de fysiologische effecten van de consumptie van eieren te begrijpen,” voegde ze toe.
Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Molecular Nutrition and Food Research.
“Waarheid over ramp met MH17 zal in de doofpot verdwijnen”
Debat over klimaatverandering op BBC: “Hoe meer CO2, hoe beter”
‘Historisch beeld’: Duitse minister druipt af nadat boerenmassa hem uitjouwt
Kijk: ME doet inval in pand waar bijeenkomst tegen coronamaatregelen wordt gehouden
Syrisch schaakbord: Hoe Poetin de Amerikaanse grootmeesters in het eindspel gaat verslaan
Recordaantal ‘besmettingen’ tijdens lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk
Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’
Europarlementariër geeft donderspeech: ‘De Europese Unie verandert in een door en door corrupte dictatuur’
Dit is misselijkmakend. Waarom de klimaatmaatregelen bedoeld zijn om jou het leven zuur te maken