CoronaMens en Dier

Marcel Levi: als we elke paar maanden een nieuw target bedenken, komen we natuurlijk nooit uit die lockdowns

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!

De meeste mensen zitten thuis in quarantaine zonder veel klachten of zelfs helemaal zonder klachten. Die kunnen niet aan het werk, als gevolg van de quarantaineregels die we zelf hebben opgesteld, zei hoogleraar geneeskunde Marcel Levi in WNL op Zondag.

“Daar moet je nog eens eventjes goed over nadenken, of dat nou wel zo verstandig is,” zei Levi. “Maar wat ik eigenlijk nog het gekste vind, is dat we te maken hebben met een moving target.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Nu gaat het plotseling om mensen die ziek thuis zitten

“In het begin van de pandemie ging het om de ic-bedden. Vervolgens ging het afgelopen december om de ziekenhuisbedden. En nu gaat het plotseling om de mensen die ziek thuis zitten,” aldus de oud-ziekenhuisbaas.

“Dus als we elke paar maanden een nieuw target bedenken, dan komen we natuurlijk helemaal nooit uit die lockdowns,” benadrukte Levi.

Ophouden met angst aanpraten

Presentator Rick Nieman vroeg hem of hij nog advies heeft voor zorgminister Ernst Kuipers. “Een paar dingen die ik heel erg belangrijk vind: we moeten met zijn allen ophouden met communiceren in termen van dreiging en in termen van angst aanpraten en in termen van paniek,” antwoordde hij.

“Ik denk dat mensen behoefte hebben aan perspectief, waar gaan we naartoe, we komen hieruit, er is een plan en dan moeten we daar ook redelijk consistent in zijn en consequent in zijn,” zei Levi. Hij noemde als voorbeeld dat slijterijen open waren en sportscholen gesloten. “Dat soort inconsequenties moeten eruit.”

4.8 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
2 jaren geleden

Nee, dat is ook niet de bedoeling.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik ben het absoluut eens met Marcel Levi, dat er nu, na bijna twee jaar, eindelijk eens opgehouden moet worden met dat eeuwige angst zaaien.

Eerst hebben wij dat gezien en gehoord van Hugo de Jonge en voor wie ooit één moment had gedacht, dat dat met Ernst Kuipers anders zou worden, moet zich maar eens achter de oren krabben.

Dit zogenaamde “nieuwe” kabinet heeft gedeeltelijk wat oude poppetjes neergezet, aangevuld met wat nieuwe poppetjes, maar verder verandert er de komende tijd helemaal niets.

Er wordt een programma uitgerold en dat moet tot op de letter worden uitgevoerd.

Eerst ging het inderdaad om de capaciteit van de ic-bedden (uiteraard met het daarbij behorende personeel, want anders heb je helemaal niets aan die bedden). Vervolgens ging het dan om de ziekenhuisbedden (OOK uiteraard met personeel) en nu gaat het dus om al het personeel, dat op basis van valse uitkomsten van testen, thuis zit.

Allemaal bedoeld om chaos te creëren en bedrijven doelbewust kapot te maken.

Alles zogenaamd voor het “grotere goed”.

Gisteren las ik trouwens, dat zéér binnenkort al het medisch personeel moet zijn ingeënt en anders worden zij eruit geschopt.

Het gaat daarbij om zeker zo’n 50.000 mensen, die dan niet meer mogen werken, oftewel zo’n 10%!

Dit probleem gaan ze dan vervolgens oplossen, door ingeënt personeel, zelfs MET een positieve test (wat dat dan ook moge voorstellen) te laten werken.

Te belachelijk voor woorden en in ieder geval duidelijk niet bedoeld om patiënten te beschermen.

Wéér een extra reden (want dit achterlijke gedoe zal natuurlijk wel door Nederland gevolgd worden) om vér uit de buurt van een ziekenhuis te blijven.

De kans, dat je daar, in plaats van beter, slechter van wordt of nog erger, wordt hier alleen maar groter door.

Even off topic:

Forum voor Democratie is al bezig om zelf scholen op te zetten om ervoor te zorgen, dat kinderen weer op een goede manier lessen kunnen volgen.

Ik hoop werkelijk van harte, dat ze zullen slagen in hun opzet.

Als je de informatie hebt gelezen, die Cultuur onder Vuur heeft verzameld over het huidige onderwijs, kan je alleen maar concluderen, dat dat hard en hard nodig is.

wolfje168
wolfje168
2 jaren geleden

Zo sorteren ze bij de grootste ‘nieuws’ site van Nederland alvast voor op de volgende (mogelijk véél gevaarlijker) variant.

Mike
Mike
2 jaren geleden

Mac donalds is open-sportschool is dicht Hema is dicht-overbuurman trekpleister is open hoe worden de mensen tegen elkaar opgezet!!WIE GELOOFT WAANZIN NOU NOG!WAARSCHIJNLIJK ZIJN ER NOG GENOEG!!Dit hele circus gaat nog jaren duren hier zijn wij voorlopig niet vanaf en al die verhalen over trump en die dark winter (misschien)ik geloof er niet zo veel meer van..in de supermarkt is het 1 een al gemaskerde bandieten die je ziet dus zo wakker zijn de mensen nog lang niet!!!

Back to top button
130
0
We lezen graag je reactie!x