Buitenland

Elke (toekomstige) huiseigenaar moet dit zien

Help mee door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!

Ook in de Verenigde Staten is het niet langer vanzelfsprekend om huiseigenaar te worden. In de staten Californië en Florida zijn een aantal onheilspellende ontwikkelingen gaande.

Verzekeraars verlaten Californië bij bosjes vanwege ‘klimaatverandering’. Ze claimen dat ze als gevolg van extreme weersgebeurtenissen en de torenhoge inflatie veel meer moeten uitkeren in het geval van bijvoorbeeld brand.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het gevolg is dat Amerikanen veel meer moeten betalen voor een woonverzekering. Tot 2022 betaalde iemand met een huis van een miljoen dollar in de staat Californië 1800 dollar per jaar voor een woonverzekering. Dat is nu 10.000 tot 15.000 dollar.

Tot wel 1200 dollar per maand

Mensen die tot vorig jaar 150 dollar per maand betaalden, zijn dit jaar tot wel 1200 dollar per maand kwijt aan hun woonverzekering. Veel inwoners van Californië kunnen zich geen eigen huis veroorloven.

Verzekeraar State Farm kondigde eind mei aan geen nieuwe woonverzekeringen meer te verstrekken in Californië. Allstate doet dat al sinds vorig jaar niet meer.

Alleen de rijken (de BlackRocks van de wereld) kunnen zich een huis veroorloven in Californië. Inwoners verlaten dan ook massaal de staat en verspreiden zich over andere staten, waar ze zullen stemmen voor hetzelfde linkse beleid.

Agenda 2030 en 15-minutensteden

In Florida betaalden huizenbezitters gemiddeld 6000 dollar per jaar voor een woonverzekering. De premies zijn in vergelijking met 2022 met 42 procent gestegen. In de afgelopen jaren zijn 13 verzekeraars failliet gegaan in de staat. Andere verzekeraars hebben zich teruggetrokken uit Florida.

Vooral buiten de stad schieten de premies omhoog, wat ervoor zorgt dat mensen naar de stad trekken.

Grace van het populaire YouTube-kanaal reallygraceful ziet een duidelijke link met Agenda 2030 en de 15-minutensteden.

Binnenkort ook bij ons?

4.8 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

88 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
maikel
maikel
1 jaar geleden

mensen gaan het straks zelf regelen in cooperaties. Is toch niet normaal hoe die verzekeraars mensen uitkleden..

Fr4nk
Fr4nk
1 jaar geleden

En zo wordt het huizenbezit langzaamaan ook onbetaalbaar gemaakt.(agendapuntje WEF?) En we stonden erbij en keken er naar.

mister nexit
mister nexit
1 jaar geleden

De bosbranden kosten de verzekeraars bakken geld. Dat kan je niet vergelijken met Nederland. Ik word overigens doodmoe van de gelul over bosbranden door klimaatsverandering. Aanvullend onderzoek komt in 99,99 % van de gevallen uit op brandstichting door kwaadwillende mensen.

tray de pum
tray de pum
1 jaar geleden

het boeit me gene ene moer,wij betalen hier in “HOL”-land” een hoofdprijs,maar dan werkelijk voor ALLES!!,het dagelijks leven en de belastingen energieprijzen ect etc,is een schijntje vergeleken met dit kutland!

Back to top button
88
0
We lezen graag je reactie!x