Archeologie

300 miljoen jaar oude stukken gereedschap?

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een OOPArt of ‘out-of-place artifact’ is een voorwerp dat gevonden is in ongebruikelijke aardlagen of tussen andere voorwerpen die thuishoren in een bepaald tijdperk, maar waar het betreffende voorwerp niet hoort. Een hypothetisch voorbeeld van een OOPArt is een laptop die men tussen de mummies vindt in een oud-Egyptisch graf.

In een steengroeve in de buurt van de Franse stad Aix-en-Provence stuitten werklieden in de 18e eeuw op een vondst die tot op de dag van vandaag een mysterie blijft. Ze groeven door vele lagen kalksteen en troffen tussen de 11e en 12e laag door mensen gemaakte voorwerpen aan die in strijd leken te zijn met de tijdlijn van de mensheid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De vondst is in 1820 door T.D. Porter beschreven in het American Journal of Sciences and Arts toen hij bezig was het werk van mineraloog Jacques Louis de Bournon te vertalen. Het artikel is hier nog terug te lezen. Hoewel Porter de voorwerpen niet heeft gedateerd, schreef Roy Bainton in zijn boek ‘The Mammoth Book of Unexplained Phenomena’ dat het omringende kalksteen 300 miljoen jaar oud was.

Porter citeerde De Bournon: “Ze vonden munten, handvatten van hamers en andere stukken gereedschap in hout. De aandacht ging vooral uit naar een plank die ongeveer 2,5 centimeter dik en tussen de 2 tot 2,4 meter lang was. De plank had dezelfde vorm als de planken die werden gebruikt door de werklieden. Het leek erop alsof mensen al in de groeve werkzaam waren nog voordat er überhaupt mensen op aarde zouden moeten zijn, laat staan dat ze gereedschap konden gebruiken.”

De houten stukken gereedschap waren inmiddels veranderd in agaat. Porter ging verder: “Op 15 meter diepte, onder 11 lagen kalksteen, zijn sporen gevonden van menselijke activiteit. Alles lijkt erop te wijzen dat het werk is uitgevoerd op de plek waar de sporen zijn gevonden. De mens moet dan ouder zijn dan dit gesteente.”

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
evert
evert
9 jaren geleden

ik zie er allemaal gezichten in!!lol!! als er steeds opnieuw beschavingen worden verwoest kun je toch nooit weten wanneer de mensheid echt eens ontstaan!! er is nog een hoop verborgen, vooral onderwater!! loop van de tijd steeds meer antwoorden krijgen over ons geschiedenis sommige dingen blijven een raadsel!!

Frysk
Frysk
9 jaren geleden

Wij graven toch ook? Volgens mij is het gewoon eerder als groeve gebruikt.

IIS
IIS
9 jaren geleden

Ach, misschien is de aarde helemaal niet zo oud als men denkt. De wetenschap zegt dit, religie zegt dat, maar als er archeologische zaken worden gevonden die niet helemaal in tijd geplaatst kunnen worden dan zijn er twee mogelijkheden los van een eventuele leugen; of de aarde is vele miljoenen jaren geleden bezocht of bewoond door een intelligent ras of de mens en de aarde zijn helemaal niet zo oud.

tinus
tinus
9 jaren geleden

Bij nader onderzoek bleek er Windows 98 op te staan….een prehistorisch systeem wat in die tijden erg populair bleek te zijn.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x