Buitenland

Enorme democratische leegte: “Europese Unie wil een superstaat, net als Hitler”

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De voormalige burgemeester van Londen Boris Johnson heeft de Europese Unie in zijn campagne tegen EU-lidmaatschap vergeleken met Adolf Hitler. Hij stelde in de Sunday Telegraph dat de EU een superstaat wil net zoals Hitler het Europese continent wilde overheersen.

“Napoleon, Hitler en verschillende anderen hebben geprobeerd Europa te verenigen onder één gezag, en telkens eindigde dit tragisch,” zei Johnson. “De EU is een poging om hetzelfde te bereiken via andere methodes.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Gebrek aan onderliggende loyaliteit

Johnson is één van de meest vooraanstaande politici die ijveren voor een uittrede van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Hij zei dat de EU en Hitler allebei een krachtige superstaat nastreefden, verenigd door een enkele autoriteit.

Hij stelde ook andere pijnpunten vast: geen onderliggende loyaliteit aan het Europese idee en een enorme democratische leegte. “Het fundamentele probleem is het gebrek aan onderliggende loyaliteit aan het Europese idee,” aldus de oud-burgemeester. “Er is geen enkele autoriteit die iedereen respecteert en begrijpt. Dat veroorzaakt een enorme democratische leegte.”

Referendum

De vergelijking heeft veel kritiek geoogst van voorstanders van het EU-lidmaatschap. Oud-Labourminister Yvette Cooper zei dat Johnson een vies spelletje speelt door te verwijzen naar de donkerste en meest sinistere periode in de geschiedenis van Europa.

De Britten kunnen zich op 23 juni in een referendum uitspreken over de vraag of Groot-Brittannië in de Europese Unie moet blijven. Volgens de laatste peilingen kunnen beide kampen rekenen op ongeveer de helft van de stemmen.

Leestip: How a secretive elite created the EU to build a world government

[Standaard]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Als wetenschappers niet het Universum vernietigen; Het Higgsbosondeeltje oftewel het god-deeltje is in staat om het universum te vernietigen. Als wetenschappers teveel energie stoppen in het Higgsbosondeeltje kan het universum eindigen. Als dit dus niet gebeurd, dan zullen we hier op Aarde een wereldregering moeten gaan vormen en met een swingende Christus als adviseur aan het hoofd.

mario
mario
7 jaren geleden

cooper heeft het over de donkerste tijd maar als er een wereldregering of superstaat mocht komen zal het voor de mensen nog donkerder worden.
alles zal voorgekauwd worden en je zal totaal niets te vertellen hebben (heb je nu al bijna niet) en als een voorgeprogrammeerde zombie rondlopen.

nee dank je wel dat wil ik niet en zal het spelletje daarom niet meespelen.

Loki
Loki
7 jaren geleden

Boris heeft volkomen gelijk. De EU is niets anders dan een nageboorte van Hitler en dezelfde ideeën nastreeft.
Er is geen enkele sympathie en compassie ten aanzien van de Europese bevolking, want je hoeft alleen maar in te zien hoe onbeschoft zij ons referendum onder druk van Brussel afwimpelen en hopen daarmee de Brexit te beïnvloeden. De EU is niets anders dan een autoritaire macht, die op slinkse wijze een fascistische dictatuur tracht door te drukken. Een macht die zich zo gedraagt is niet levens vatbaar.

Zie alleen maar hoe opa Timmermans zich vanaf MH17 gedraagt binnen de EU, men meent te weten wat goed is voor Europa. Het is om misselijk van te worden.

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

De bekende Pavlov reactie: schieten op de boodschapper.
Ter afleiding van het eigen liegen en bedriegen, het eigen ongelijk. Over ’t algemeen weinig bekend, A.H. werd door de globalisten in het zadel gezet, in de rassenleer opgeleid in Californie. Naar de U.K. gehaald om gevormd te worden als regeringsleider. Lees dit in de boeken van historici Knuppfer, Sutton, e.v.a..

May 7th, Deutsche Wirtschafts Nachrichten, or German Economic News, headlined, “USA planen mit TTIP Frontal-Angriff auf Gerichte in Europa” or “U.S. Plans Frontal Attack on Europe’s Courts via TTIP,”

… The U.S. Ambassador to Italy has now let the cat out of the bag on this — probably unintentionally.” by Eric Zuesse, Washington’s Blog:
https://theinternationalreporter.org/2016/05/09/obama-ttip-necessary-so-as-to-protect-megabanks-from-prosecution /

TTIP stelt de EU onder hegemonie van de VS.
‘vrijhandel’ is VN codetaal. Verhult dat het tegenovergestelde! beoogt, nl. kartelkapitalisme. Handel wordt geconcentreerd in globale multinationale concerns – beduidend minder vrij – concurrentie wordt vernietigt.

Alleen Bruikbare Idioten noemen dat ‘vrijhandel’. Meest politieke clowns, die zich zelf verrijken op kosten van de belastingbetaler.

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x