Homepagina » Buitenland » Enorme democratische leegte: “Europese Unie wil een superstaat, net als Hitler”
Enorme democratische leegte: "Europese Unie wil een superstaat, net als Hitler"

Enorme democratische leegte: “Europese Unie wil een superstaat, net als Hitler”

De voormalige burgemeester van Londen Boris Johnson heeft de Europese Unie in zijn campagne tegen EU-lidmaatschap vergeleken met Adolf Hitler. Hij stelde in de Sunday Telegraph dat de EU een superstaat wil net zoals Hitler het Europese continent wilde overheersen.

“Napoleon, Hitler en verschillende anderen hebben geprobeerd Europa te verenigen onder één gezag, en telkens eindigde dit tragisch,” zei Johnson. “De EU is een poging om hetzelfde te bereiken via andere methodes.”

Gebrek aan onderliggende loyaliteit

Johnson is één van de meest vooraanstaande politici die ijveren voor een uittrede van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Hij zei dat de EU en Hitler allebei een krachtige superstaat nastreefden, verenigd door een enkele autoriteit.

Hij stelde ook andere pijnpunten vast: geen onderliggende loyaliteit aan het Europese idee en een enorme democratische leegte. “Het fundamentele probleem is het gebrek aan onderliggende loyaliteit aan het Europese idee,” aldus de oud-burgemeester. “Er is geen enkele autoriteit die iedereen respecteert en begrijpt. Dat veroorzaakt een enorme democratische leegte.”

Referendum

De vergelijking heeft veel kritiek geoogst van voorstanders van het EU-lidmaatschap. Oud-Labourminister Yvette Cooper zei dat Johnson een vies spelletje speelt door te verwijzen naar de donkerste en meest sinistere periode in de geschiedenis van Europa.

De Britten kunnen zich op 23 juni in een referendum uitspreken over de vraag of Groot-Brittannië in de Europese Unie moet blijven. Volgens de laatste peilingen kunnen beide kampen rekenen op ongeveer de helft van de stemmen.

Leestip: How a secretive elite created the EU to build a world government

[Standaard]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
4 jaren geleden

Als wetenschappers niet het Universum vernietigen; Het Higgsbosondeeltje oftewel het god-deeltje is in staat om het universum te vernietigen. Als wetenschappers teveel energie stoppen in het Higgsbosondeeltje kan het universum eindigen. Als dit dus niet gebeurd, dan zullen we hier op Aarde een wereldregering moeten gaan vormen en met een swingende Christus als adviseur aan het hoofd.

piet
piet
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Ja sure…

lolz

onbekend
onbekend
Reactie op  Kalki
4 jaren geleden

Wat bedoel jij met een swingende Christus?

gerrit
gerrit
Reactie op  onbekend
4 jaren geleden

The antichrist bedoeld ie daarmee

Kalki
Kalki
Reactie op  onbekend
4 jaren geleden

Een man/vrouw die zich kan teleporteren.

mario
mario
4 jaren geleden

cooper heeft het over de donkerste tijd maar als er een wereldregering of superstaat mocht komen zal het voor de mensen nog donkerder worden.
alles zal voorgekauwd worden en je zal totaal niets te vertellen hebben (heb je nu al bijna niet) en als een voorgeprogrammeerde zombie rondlopen.

nee dank je wel dat wil ik niet en zal het spelletje daarom niet meespelen.

Loki
Loki
4 jaren geleden

Boris heeft volkomen gelijk. De EU is niets anders dan een nageboorte van Hitler en dezelfde ideeën nastreeft.
Er is geen enkele sympathie en compassie ten aanzien van de Europese bevolking, want je hoeft alleen maar in te zien hoe onbeschoft zij ons referendum onder druk van Brussel afwimpelen en hopen daarmee de Brexit te beïnvloeden. De EU is niets anders dan een autoritaire macht, die op slinkse wijze een fascistische dictatuur tracht door te drukken. Een macht die zich zo gedraagt is niet levens vatbaar.

Zie alleen maar hoe opa Timmermans zich vanaf MH17 gedraagt binnen de EU, men meent te weten wat goed is voor Europa. Het is om misselijk van te worden.

luna
luna
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

Hoi Loki,

Ik mag die Boris wel, durft zijn mening en visie te geven op de zaken en wat voor vies spel er wordt gespeeld, maar vergeet niet dat ” The Crown ” in de UK alles beheerst zo een beetje
En ja.. we zijn beter af bij 0 als met een langer verblijf in die achterlijke, geldverslindende, machtswellustige EU.. het monster heet Bruxelles en dat is al sinds twee eeuwen een feit!
Bruxelles heeft een ZEIKBEELD en die pist echt niet voor niets ..

Ach.. Timmerfrans is een narcistische arrogante zak met een adelaarsblik, ik doe altijd een mondkapje op als ik hem per ongeluk tegenkom op t.v. en zo.. niks van hebben van die vent.. met zijn neptranen en zijn beschuldigingen over die man met die knuffels toen in dat veld waar de mh17 was neergestort ( en dan niet te spreken over de roof van de trouwringen..ppff.. nee, dit mannetje is een opgeblazen kikker ( moet steeds aan dat etter denken uit de film : The shawhank redemption.. dat corrupte mannetje die de gevangenisdirecteur speelt.. vergelijkbaar materiaal..)

Anyway.. Ik hoop dat er een brexit komt, dan kan rotte rutte ook niet meer makkelijk om HET NEE heen waar hij wel even mooi de tijd nu mee aanveegt.. hij kan beter als TOPPER bij geile Goor gaan werken..

War on Error
War on Error
4 jaren geleden

De bekende Pavlov reactie: schieten op de boodschapper.
Ter afleiding van het eigen liegen en bedriegen, het eigen ongelijk. Over ‘t algemeen weinig bekend, A.H. werd door de globalisten in het zadel gezet, in de rassenleer opgeleid in Californie. Naar de U.K. gehaald om gevormd te worden als regeringsleider. Lees dit in de boeken van historici Knuppfer, Sutton, e.v.a..

May 7th, Deutsche Wirtschafts Nachrichten, or German Economic News, headlined, “USA planen mit TTIP Frontal-Angriff auf Gerichte in Europa” or “U.S. Plans Frontal Attack on Europe’s Courts via TTIP,”

… The U.S. Ambassador to Italy has now let the cat out of the bag on this — probably unintentionally.” by Eric Zuesse, Washington’s Blog:
https://theinternationalreporter.org/2016/05/09/obama-ttip-necessary-so-as-to-protect-megabanks-from-prosecution /

TTIP stelt de EU onder hegemonie van de VS.
‘vrijhandel’ is VN codetaal. Verhult dat het tegenovergestelde! beoogt, nl. kartelkapitalisme. Handel wordt geconcentreerd in globale multinationale concerns – beduidend minder vrij – concurrentie wordt vernietigt.

Alleen Bruikbare Idioten noemen dat ‘vrijhandel’. Meest politieke clowns, die zich zelf verrijken op kosten van de belastingbetaler.

days of our lives
days of our lives
4 jaren geleden

Zo zie je maar dat hoe meer de tijd voortschrijdt, hoe meer mensen onwetend zijn over hun geschiedenis.
Wie de EU vergelijkt met de praktijken van Hitler, goed voor dood en verderf van tientallen miljoenen mensen, heeft zijn middelbare school maar even opnieuw te volgen. Hoewel dat waarschijnlijk tevergeefs is, je hebt nou eenmaal overal zwakzinnigen lopen die weinig aan hun gebrek aan intelligentie kunnen veranderen. Verschil met 50 jaar geleden is dat dit soort lui tegenwoordig op hoge publieke functies kunnen terechtkomen. Wat zegt dat over het volk wat zulke mensen in het zadel helpt?

Pommetje
Pommetje
Reactie op  days of our lives
4 jaren geleden

Effe lezen gozert! Er wordt geen vergelijking gemaakt met het uitmoorden van miljoenen joden. Er wordt vergelijking gemaakt met het idee dat Hitler had over Europa…Ein Reich, Ein Furher! En dat is precies wat er langzaam maar zeker gebeurt. 1 socialistisch regime, die alles bepaal.
Daarom dus, BreXit en daarna NeXit!

DarkMagus
DarkMagus
Reactie op  Pommetje
4 jaren geleden

Beste Pommetje, jij kunt beter goed lezen. Boris maakte geen enkele nuance en het de bedoeling van de opmerking was dan ook de EU verdacht te maken door te vergelijken met Hitler en Napoleon. Dus hij associeert de EU met de genocide. Zo gaat dat. Verder raakt de vergelijking kant noch wal. Nog leuker is dat sommige onafhankelijken hier dwepen met Master Of Illusion Boris Johnson. Als er een icoon van de elite gekozen zou moeten worden zou hij het zijn. Er is werkelijk niets echts aan deze man behalve zijn grenzeloze ego.

pommetje
pommetje
Reactie op  DarkMagus
4 jaren geleden

ok, lees je even mee?
De voormalige burgemeester van Londen Boris Johnson heeft de Europese Unie in zijn campagne tegen EU-lidmaatschap vergeleken met Adolf Hitler. Hij stelde in de Sunday Telegraph dat de EU een superstaat wil net zoals Hitler het Europese continent wilde overheersen.

“Napoleon, Hitler en verschillende anderen hebben geprobeerd Europa te verenigen onder één gezag, en telkens eindigde dit tragisch,” zei Johnson. “De EU is een poging om hetzelfde te bereiken via andere methodes.”

Waar staat hier ook maar 1 vergelijking met Genocide? Je vergelijking slaat kant nog wal en lijkt er meer op dat je de kant van de EU opzettelijk kiest en hiermee graag reacties uitlokt. Linksmensen die pro-europa zijn, draaien nogal vaak verhaaltjes op een dusdanige manier om zodat ze er zelf in gaan geloven. Er wordt hier gesteld dat deze ex burgemeester de EU vergelijkt met het ‘derde rijk’ van Hitler en dat wat Napoleon voor ogen had. Niets meer en niets minder. Maar u probeert ze desondanks weg te zetten als een haatzaaier, en zo het probleem wat deze man benoemt, “weg te kijken”. Dit zie je nogal vaak bij de socialistische en linkse kliek!

days of our lives
days of our lives
Reactie op  pommetje
4 jaren geleden

Ik weet niet of ik moet huilen over die vergelijking. Hitler en Napoleon hadden wellicht het doel om Europa onder één gezag te brengen, maar dat was wel een onvrijwillige annexatie/assimilatie gepaard met veel geweld. Behalve de 6 miljoen joden (die, zodra dat ‘probleem’ was opgelost, ongetwijfeld zouden worden vervangen door een andere groep mensen), betroffen het ook vele tientallen miljoenen militairen en andere burgerslachtoffers. Napoleon was wat vriendelijker tegen het volk zelf, maar desalniettemin was hij ook een meedogenloze strateeg, met vele miljoenen doden op zijn kerfstok.

-De EU heeft nog nooit geweld gebruikt tegen haar burgers.
-De EU heeft nog nooit geprobeerd om bevolkingen die hen onwelgevallig zijn, uit te roeien.
-De EU poogt op geen enkele manier de macht te coördineren vanuit één bevoorrechte staat.
-De EU biedt lidstaten de mogelijkheid om eruit te stappen (zie referendum UK).

De vergelijking is walgelijk. Deze man is van het domste en tevens vuilste soort wat we kennen. Dat jij daarmee sympathiseert, maakt jou ook behoorlijk dubieus.

En kom op zeg: er zijn zeer veel legitieme redenen om uit de EU te stappen (net zoals er vele redenen zijn om er juist in te blijven). Maar hier wordt de plank nou net misgeslagen, over de rug van vele doden. Als je de goede argumenten niet kan bedenken, kun je zeker niet beoordelen of de EU wel of niet goed kan zijn.

J@n
4 jaren geleden

-Uit de EU
-Gulden terug.
-Ziekenfonds terug
-Flink aantal bedrijven terug naar de staat (KPN,NS ect)
-Grenzen dicht

Volgens mij los je dan een hele hoop problemen op, maar ja, dat zal wel bij dagdromen blijven.
De EU is een grote ballon die op knappen staat en dan….

John
John
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

“De EU is een grote ballon die op knappen staat en dan….”
Dan komt er de gewenste chaos wat onderdeel is van het grotere plan.
Dan zal de angst onder de massa bevolking toeslaan.
Dan komt er de geplande staat van beleg.
Dan zou er na heel veel chaos een oplossing worden aangedragen door de machten.
Dan zal de massa bevolking deze met open armen verwelkomen.
Dan zou de nieuwe wereld orde gevestigd worden.
Dan zou democratie niets meer zijn dan geschiedenis
En dan zullen er nog een beperkt aantal mensen als ultieme slaaf overblijven.

Loki
Loki
Reactie op  John
4 jaren geleden

@ John

Laat die EU ballon maar knappen.
Dat is nog maar de vraag, die gewenste chaos.
Waarom zou er angst onder de bevolking toeslaan.
Staat van beleg valt nog te bezien.
Wie draagt in vredesnaam na de grote chaos de oplossing aan, als ze dat nu al niet kunnen.
Wat moeten we in hemelsnaam met open armen ontvangen, als men niets te bieden heeft.
De nieuwe wereldorde zal nooit zo ver komen.
Democratie is allang gestorven.
Geen mens zal zich laten onderdrukken als ultieme slaaf.

Ik niet in ieder geval. Uiteindelijk zal de bevolking de macht grijpen en hen te grazen nemen die alle shit hebben veroorzaakt. Die veranderingen zie je nu al langzaam ontstaan.

John
John
Reactie op  Loki
4 jaren geleden

@ Loki
Ik zie ook niets liever dan die EU ‘knappen’
Ondanks ik niets met politiek(poppenkast) heb, vind ik het ook wel spannend of er een Brexit komt en hoe de Nederlandse politiek daarop zal reageren aangaande de uitslag van het referendum.
Het zal mij niet verbazen dat als de Brexit niet doorgaat, de Nederlandse politiek zijn referendum van laatst nietig zal verklaren waarbij de kiezer genegeerd zal worden. Dan zal de massa recht in zijn gezicht met zijn laatste schijndemocratie aan de kant gezet worden. wat hopelijk voor het eerst een grote weerstand/opstand zal ontketenen.
Ik ga niet vooruit lopen op de rest van mijn genoemde materie zoals ik beschreven heb, weet alleen dat dit het grote plan is. details en aannames van hoe dat allemaal zal verlopen zullen we dan wel zien, maar laten we hopen dat dit allemaal niet zal uitkomen en de mensheid een stok tussen de spaken zal zetten. Ik wens dan ook iedereen het beste de komende tijd.

Wim
Wim
Reactie op  [email protected]
4 jaren geleden

CDA deed dat, Balkenende beiden. Eurofiel.

Mitch
Mitch
4 jaren geleden

Dat we een wereld regering moeten vormen is duidelijk. maar op de huidige manier en met de verkeerde mensen op de verkeerde plaats is dat onmogelijk. daarom zal ik ook altijd tegen de EU zijn en het handelsverdrag TTIP.

bert s
bert s
4 jaren geleden

Ten eerste mogen we het toch wel als zeer verrassend noemen dat men nu pas in de gaten krijgt dat we naar een superstaat toe gaan en ten tweede is het toch wel zeer opmerkelijk dat men Johnson beschuldigt van het voeren van een vies spelletje terwijl Cameron nota bene dreigt met een derde wereldoorlog als er een brexit komt!
Ik hoop toch zo op een brexit, flikkert dat kaartenhuis eindelijk eens in elkaar.

Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Mag ik even kwijt:
Hitler was ten minste open en eerlijk over zijn ambities tegenover het volk.
De onverkozen EU commissie is een nest van corrupte huichelachtige parasieten in vergelijking, die enkel en alleen door persoonlijk eigenbelang gedreven worden.

Bertrolli
Bertrolli
4 jaren geleden

Sinds wanneer wilde Hitler een superstaat?

De “Anschluss” van Oostenrijk was een aansluiting bij Duitsland, geen brute overname.
Het terugnemen van wat door het verdrag van Versailles van Duitsland afgenomen was? Stukken van Polen etc.

De “expansie” van Duitsland tijdens de oorlog was gevolg van het veilig stellen van olie om niet uitgerookt te worden. En vanwege oorlogsdreiging van de geallieerden van over de Noordzee.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Bertrolli
4 jaren geleden

Volgens mij sprak Hitler zelf veelvuldig over een duizend jarig rijk. Een aanwijzing hiervoor vinden we met de volgende link waar duidelijk word dat ze er al vroeg bij waren om iets groots op te zetten.

https://www.voltairenet.org/IMG/pdf/Sutton_Wall_Street_and_Hitler.pdf

De Duitse onderzoeksjournalisten Dieter Schröder en Joachim Schroeder maakte een documentaire waar enkele onderdelen behandeld worden en uitgezonden op Eins.

Hitlers Amerikanische Geschäftsfreunde

https://www.youtube.com/watch?v=RqgZoStjfRY

Naast dat Hitler door Amerikaanse oligarchen tot het einde van de tweede wereldoorlog werd voorzien van olie, stootte de Wehrmacht al snel door naar Roemenië om de olievelden van Ploesti te bemachtigen.

x

Check Also

rutte

‘Demagoog’ Rutte wil vaart achter coronapas: ‘hoe Europa verwordt tot monster dat eigen kinderen opeet’

Premier Rutte zei gisteren na afloop van ...

corona

Toparts waarschuwt: coronaprik doodt grote aantallen mensen

Normaal gesproken wordt een medicijn door de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x