Homepagina » Buitenland » Journaliste vertelt de waarheid over wapenleveringen van de CIA aan terroristen in Syrië. Dit is wat er vervolgens met haar gebeurt
dilyana cnn

Journaliste vertelt de waarheid over wapenleveringen van de CIA aan terroristen in Syrië. Dit is wat er vervolgens met haar gebeurt

Een Bulgaarse journaliste heeft een onthullend artikel gepubliceerd over haar maandenlange onderzoek naar geheime wapenleveringen aan terreurgroepen in Syrië onder toeziend oog van de CIA en andere inlichtingendiensten.

Na publicatie werd ze ontslagen en verhoord door de Bulgaarse veiligheidsdienst.

Onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytandzhieva schreef het artikel voor Trud, het grootste Bulgaarse dagblad.

Logistieke keten

Ze ontdekte onder andere dat de Azerbeidzjaanse vliegmaatschappij Silk Way Airlines geregeld werd gebruikt om onder het mom van diplomatieke vluchten tonnen wapens naar anti-Assad-strijders in Syrië te verschepen.

Journaliste vertelt de waarheid over wapenleveringen van de CIA aan terroristen in Syrië. Dit is wat er vervolgens met haar gebeurt

Dilyana Gaytandzhieva (Facebook)

Die wapens belandden in de handen van IS- en Al Qaida-terroristen in Irak en Syrië, zo ontdekte Gaytandzhieva.

Ze bracht de logistieke keten tot in detail in kaart, van het moment dat de wapens worden verscheept, tot het moment dat ze op het slagveld in Syrië en Irak aankomen.

Geheime memo’s

De journaliste reisde zelfs af naar Aleppo, waar ze wapens filmde die in depots van de terroristen werden bewaard.

Ze publiceerde daarnaast tientallen geheime memo’s die waren gelekt door een anonieme bron.

De documenten onthullen dat de Bulgaarse regering contact had met de Azerbeidzjaanse ambassade in Sofia over wapenleveranties voor het US Special Operations Command (USSOCOM), Saoedi-Arabië, Israël, Duitsland, Denemarken en Zweden.

Ondervraagd

Omdat het ‘diplomatieke vluchten’ betrof vonden er geen inspecties plaats.

Gaytandzhieva linkte bovendien diverse Amerikaanse private militaire aannemers aan wapenleveranties via Silk Way Airlines.

Afgelopen donderdag liet de journaliste op Twitter weten dat ze was ontslagen en ondervraagd door de Bulgaarse veiligheidsdienst, die de identiteit van haar bronnen wilde achterhalen.

Stoppen

Ze zei dat ze op het spoor van de wapenleveringen was gekomen toen ze in Aleppo verslag deed van de Syrische oorlog en zag dat de terroristen Bulgaarse wapens gebruikten.

Ze ontdekte dat de fabrikant de wapens legaal naar Saoedi-Arabië had geëxporteerd, van waaruit ze naar de terroristen in Syrië werden verscheept.

Gaytandzhieva vertelde aan Al Jazeera dat Saoedi-Arabië en de VS moeten stoppen met het gebruiken van diplomatieke vluchten om in het geheim wapens naar terroristen te sturen.

Haar artikel staat nog op de website van Trud en is hier te vinden.

[Zero Hedge]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
3 jaren geleden

“The war on terror” = The war with terror.
Eigenlijk staat het als een paal boven water waar die hele terreurdreiging wereldwijd vandaan komt en waar die voor moet dienen. Weet en besef dus bij alle aanslagen of dreigingen in de toekomst wat en waar het vandaan komt. Dan doorzie je de lachwekkende (als het niet zo dieptriest zou zijn) leugens al heel snel en krijg je een heel andere kijk op de gebeurtenissen die ons via de msm op zwaar vervalste gegevens door de strot geduwd krijgen.

René van Zalk
René van Zalk
Reactie op  exegese
3 jaren geleden

Enkele strijdende groepen in Syrië worden door de VS gezien als oppositie. De VS ziet Assad het liefst vandaag vertrekken omdat hij een zeer slechte man is, de VS hebben bewijs van ernstige misdaden tegen de mensheid, gepleegd door Assad&co. Ik ben het op 1 punt met de VS eens: Assad moet vertrekken, zo snel mogelijk, levend of dood. Dat de VS moslim-extremisten gebruikt om dat doel te bereiken ben ik minder enthousiast over. Ook heeft Assad wapens aan terroristen van hezbollah geleverd, de Joden in Israël hebben daar bewijs van.

Sighvatssohn
Sighvatssohn
Reactie op  René van Zalk
3 jaren geleden

Welk bewijs?! Massa vernietigingswapens? Mijn hemel, wat laat jij je allemaal wijsmaken. Dat Assad zijn land aan het bevrijden is door zijn eigen bevolking aan te vallen met gifgas? Israël en dus de VS hebben geen belang bij Assad (die de Palestijnen steund) en dus moet hij weg. Was het niet Hezbollah die ISIS heeft verdreven uit Beirut en nu het zelfde doet in Syrië? En dáárom onder vuur licht van Israël?!

Denker
Denker
3 jaren geleden

We weten allemaal dat we in de maling worden genomen door het systeem niet elke aanslag is een vals flag operatie de CIA speelt al decennia lang vieze spelletjes. We hopen allemaal dat het systeem uit elkaar valt, maar zolang de bewijzen niet kenbaar worden gemaakt zal er niets gebeuren. We moeten beginnen met de leer over de oorlog op scholen de 2de wereld oorlog is te lang geleden er zijn nauwelijks nog overlevende maar zolang er maar aan herrinerd word hebben de Amerikanen de macht over ons (zij hebben ons bevrijd) en de joden kunnen en mogen alles want zij zijn slachtoffer. Amerika heeft ons nog nooit iets goedgebracht herriner koude oorlog op ons grond gebied wapens plaatsen gericht op hun vijand. En nog steeds buigen wij. Word het niet gewoon eens tijd dat wij zelf gaan nadenken en massaal elke Amerikaanse onderneming boycotten op ons grondgebied met velen kun je iets bereiken.

exegese
exegese
Reactie op  Denker
3 jaren geleden

niet elke aanslag is een vals flag operatie ? Als je beseft dat het hele begrip terreur op de manier hoe het heden ten dage “geëxploiteerd” wordt doelbewust en succesvol in het leven is geroepen, is elke terreuraanslag een direct gevolg daarvan en valt qua effect zeker onder de false flag, precies zoals in oorsprong bedoeld, of elke terrorist zich daar nou volledig van bewust is, is totaal van ondergeschikt belang. Doel is zonder twijfel angst, dood en verderf zaaien en bevolkingsgroepen tegen elkaar in het harnas jagen. Elke aanslag en/of dreiging dragen daar zonder uitzondering aan bij.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  exegese
3 jaren geleden

Dat 911 een false flag was kunnen we denk ik wel stellen doordat een dag voor de aanslag gigantische bedragen werden weggesluisd. Onder anderen vanuit ‘building 7’ ging een zooi aandelen van de hand waar een paard de hik van krijgt en wijst op voorkennis. Dat kan geen toeval zijn. Gebouw 7 werd met 911 niet geraakt maar om onverklaarbare redenen haalde ze het een paar uur na de vliegtuigen die in het WTC waren gevlogen naar beneden d.m.v. controlled demolition.

Het vervolg kennen we. De westerse elite stelde de plannen van denktank het ‘Project of the New American Century’ (PNAC) in werking en wie niet voor was, was tegen. Naast Afghanistan en Irak waren Somalië en Soedan aan de beurt, Libië, Libanon, Syrië en Iran. Regime change was het sleutelwoord en het stabiliseren van de regio. Echter de huidige toestand van deze landen is erbarmelijk te noemen. De meeste landen leven in twee- of driespalt. Een kapotte infrastructuur. Een hoge dosis aan corruptie, chaos, en de gigantische vluchtelingenstromen die op gang kwamen richting het westen.

De westerse mainstream besteedt amper tot geen aandacht aan het verloop van deze regime change en stabilisatie. Het is niet interessant meer. Denktank PNAC werd in 2006 officieel opgeheven maar de mensen die er voor werkte kwamen met vervolgplannen. In september 2011 werd het Unified Command Plan (UCP) in een nieuw jasje gestoken conform geopolitieke doeleinden. Met een herziende blik deelde ze de wereld in nieuwe regio’s om de hegemonie verder te verstevigen. Zie link.

https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_combatant_command

USAFRICOM en USCENTCOM kregen hoge prioriteit. Zo had Zbigniew Brzeziński eerder al vastgesteld dat Eurazië het gros aan grondstoffen in de wereld bezit. Ook Veel Afrikaanse landen ondertekende het plan behalve een aantal waaronder Libië. De invloed van China in Afrika werd groter en groter met Libië voorop. USAFRICOM maakte hier een einde aan. Op 20 oktober 2011 ging het licht uit voor Kadhafi.

En of elke aanslag nou een vals flag operatie is, of niet? Het valt soms moeilijk te zeggen. Ik geloof wel dat Amerika ernstig misbruik maakt van de situatie. Als de koran stelt dat broeders elkaar moeten helpen, kun je dat feit namelijk ook tegen ze gebruiken.

Laatst op Viceland kwam de Taliban in Pakistan aan de orde. De groep groeit als ooit te voren en vooral tieners melden zich aan. Gemiddelde reden van opgave: Ouders en of broertjes weggevaagd op klaarlichte dag toen we op het land werkte. Een Amerikaanse drone aanval was de oorzaak. Het kwam uit het niets. Veel van deze kinderen willen opgeleid worden om later aanslagen te plegen in het westen als wraak.

Voor de Amerikaanse warmongers is het op dit punt een kleine moeite om met dergelijke aanslagen in het westen de mainstream media de opdracht te geven om te vermelden dat IS er achter zat, ook al waren ze het niet. Wat kan het schelen, of wie kan het controleren? Als je om geopolitieke redenen toevallig in Tadzjikistan moet wezen, geef je toch gewoon hun de schuld. Dan zit IS voor even daar, of een groepering die er aan verwant schijnt te zijn. En of het allemaal daadwerkelijk klopt? Daar gaat de mainstream media nooit dieper op in omdat de journalisten die er voor werken daar niet voor zijn aangesteld.

Havana
Havana
3 jaren geleden

@denker , weet je welke sancties er tegenover staan wanneer je tegen de schenen van de Amerikanen schopt ? Irak , Libie , Syrie,… Die wilden allemaal gerechtigheid en kijk wat er uiteindelijk van geworden is. Tenzij het systeem niet in elkaar valt ( we hebben een mirakel nodig) , blijven de zionazi ‘ s met de skepter zwaaien.

dna
dna
3 jaren geleden

Nl stuurt f16. Serieus ik walg van dit.

x

Check Also

president

Wil de echte president van Amerika nu opstaan?

Wie in vredesnaam runt op dit moment ...

kaag

‘Kaag hoort samen met Rutte achter de tralies’

Demissionair minister Sigrid Kaag (D66) neemt verantwoordelijkheid ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x