Buitenland

Journaliste vertelt de waarheid over wapenleveringen van de CIA aan terroristen in Syrië. Dit is wat er vervolgens met haar gebeurt

Help door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een Bulgaarse journaliste heeft een onthullend artikel gepubliceerd over haar maandenlange onderzoek naar geheime wapenleveringen aan terreurgroepen in Syrië onder toeziend oog van de CIA en andere inlichtingendiensten.

Na publicatie werd ze ontslagen en verhoord door de Bulgaarse veiligheidsdienst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Onderzoeksjournaliste Dilyana Gaytandzhieva schreef het artikel voor Trud, het grootste Bulgaarse dagblad.

Logistieke keten

Ze ontdekte onder andere dat de Azerbeidzjaanse vliegmaatschappij Silk Way Airlines geregeld werd gebruikt om onder het mom van diplomatieke vluchten tonnen wapens naar anti-Assad-strijders in Syrië te verschepen.

Journaliste vertelt de waarheid over wapenleveringen van de CIA aan terroristen in Syrië. Dit is wat er vervolgens met haar gebeurt
Dilyana Gaytandzhieva (Facebook)

Die wapens belandden in de handen van IS- en Al Qaida-terroristen in Irak en Syrië, zo ontdekte Gaytandzhieva.

Ze bracht de logistieke keten tot in detail in kaart, van het moment dat de wapens worden verscheept, tot het moment dat ze op het slagveld in Syrië en Irak aankomen.

Geheime memo’s

De journaliste reisde zelfs af naar Aleppo, waar ze wapens filmde die in depots van de terroristen werden bewaard.

Ze publiceerde daarnaast tientallen geheime memo’s die waren gelekt door een anonieme bron.

De documenten onthullen dat de Bulgaarse regering contact had met de Azerbeidzjaanse ambassade in Sofia over wapenleveranties voor het US Special Operations Command (USSOCOM), Saoedi-Arabië, Israël, Duitsland, Denemarken en Zweden.

Ondervraagd

Omdat het ‘diplomatieke vluchten’ betrof vonden er geen inspecties plaats.

Gaytandzhieva linkte bovendien diverse Amerikaanse private militaire aannemers aan wapenleveranties via Silk Way Airlines.

Afgelopen donderdag liet de journaliste op Twitter weten dat ze was ontslagen en ondervraagd door de Bulgaarse veiligheidsdienst, die de identiteit van haar bronnen wilde achterhalen.

Stoppen

Ze zei dat ze op het spoor van de wapenleveringen was gekomen toen ze in Aleppo verslag deed van de Syrische oorlog en zag dat de terroristen Bulgaarse wapens gebruikten.

Ze ontdekte dat de fabrikant de wapens legaal naar Saoedi-Arabië had geëxporteerd, van waaruit ze naar de terroristen in Syrië werden verscheept.

Gaytandzhieva vertelde aan Al Jazeera dat Saoedi-Arabië en de VS moeten stoppen met het gebruiken van diplomatieke vluchten om in het geheim wapens naar terroristen te sturen.

Haar artikel staat nog op de website van Trud en is hier te vinden.

[Zero Hedge]

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
6 jaren geleden

“The war on terror” = The war with terror.
Eigenlijk staat het als een paal boven water waar die hele terreurdreiging wereldwijd vandaan komt en waar die voor moet dienen. Weet en besef dus bij alle aanslagen of dreigingen in de toekomst wat en waar het vandaan komt. Dan doorzie je de lachwekkende (als het niet zo dieptriest zou zijn) leugens al heel snel en krijg je een heel andere kijk op de gebeurtenissen die ons via de msm op zwaar vervalste gegevens door de strot geduwd krijgen.

Denker
Denker
6 jaren geleden

We weten allemaal dat we in de maling worden genomen door het systeem niet elke aanslag is een vals flag operatie de CIA speelt al decennia lang vieze spelletjes. We hopen allemaal dat het systeem uit elkaar valt, maar zolang de bewijzen niet kenbaar worden gemaakt zal er niets gebeuren. We moeten beginnen met de leer over de oorlog op scholen de 2de wereld oorlog is te lang geleden er zijn nauwelijks nog overlevende maar zolang er maar aan herrinerd word hebben de Amerikanen de macht over ons (zij hebben ons bevrijd) en de joden kunnen en mogen alles want zij zijn slachtoffer. Amerika heeft ons nog nooit iets goedgebracht herriner koude oorlog op ons grond gebied wapens plaatsen gericht op hun vijand. En nog steeds buigen wij. Word het niet gewoon eens tijd dat wij zelf gaan nadenken en massaal elke Amerikaanse onderneming boycotten op ons grondgebied met velen kun je iets bereiken.

Havana
Havana
6 jaren geleden

@denker , weet je welke sancties er tegenover staan wanneer je tegen de schenen van de Amerikanen schopt ? Irak , Libie , Syrie,… Die wilden allemaal gerechtigheid en kijk wat er uiteindelijk van geworden is. Tenzij het systeem niet in elkaar valt ( we hebben een mirakel nodig) , blijven de zionazi ‘ s met de skepter zwaaien.

dna
dna
6 jaren geleden

Nl stuurt f16. Serieus ik walg van dit.

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x