Homepagina » Gezondheid » Gevitaliseerd water: dood water weer levend maken (video)
Gevitaliseerd water: dood water weer levend maken

Gevitaliseerd water: dood water weer levend maken (video)

In het televisieprogramma TROS Radar was maandag aandacht voor vitaal water. Diverse webshops bieden apparaten aan die ‘dood’ kraanwater kunnen herstellen naar de kwaliteit van bronwater.

Vitaal water zou gezonder zijn dan gewoon leidingwater omdat het is ontdaan van zogeheten schadelijke clustervorming.

Er zijn al een aantal bedrijven die gebruikmaken van vitaal water. Kwekers telen vitale tomaten en bij het Vlaamsch Broodhuys kunnen mensen vitaal brood kopen.

Reumatische klachten

Eén van de zogenoemde watervitalisers is de Aqua-Cel. Op de website van het apparaat staat dat het reumatische klachten kan verminderen, helpt bij het ontlasten van de lever en de nieren en het immuunsysteem verbetert.

De fabrikant schrijft het volgende over het apparaat:

De Aqua-Cel reset het water waarna het geënergetiseerd en gevitaliseerd wordt met alle 69 essentiële spoorelementen. Geen hardnekkige kalkaanslag meer en tevens wordt het water verrijkt met zuurstof. Het water uit de Aqua-Cel heeft een sterk reinigend vermogen en is veel beter opneembaar voor het lichaam.

De werking van de Aqua-Cel is gebaseerd op twee principes. Ten eerste een drievoudige verwerveling van het water door middel van een met goud beklede ‘verwervelingsschijf’, naar de principes van Viktor Schauberger. Na deze verwerveling stroomt het geneutraliseerde water over geïnformatiseerde kristallen en worden waterclusters met deze nieuwe, positieve informatie opnieuw geïnformatiseerd en op het lichaam overgedragen.

Homeopathie

Volgens Roelof Stuurman van het onderzoeksinstituut Deltares is er geen medisch onderzoek om de verhalen over vitaal water te bewijzen. Het heeft een stevige link met het gedachtegoed van de homeopathie, aldus Stuurman.

Hoogleraar Cees Buisman probeert bij onderzoeksinstituut Wetsus het mysterie van gevitaliseerd water te ontrafelen. “Wij denken dat als je de natuurkundige kwaliteit van water verandert, ook de chemische en biologische structuur verandert. Maar er zijn zo’n 200 vitalisers, dus dat zegt nog niets over de gemiddelde vitalisers.”

Bron: Trosradar.nl

Gerelateerd:

 Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

60 reacties

 1. Jammer van die belachelijk hoge prijzen altijd.

  1 likes
 2. Zolang de wetenschap op materie niveau blijft kijken kun je alles onderuit halen. Daarom is er nog steeds schadelijke straling (wifi, gsm, dect etc) waar mensen ziek van worden.
  Wat zal de sceptische mens vandaag of morgen hard op hun bek gaan incl. Annette Hertzenberg als er maar eens eerlijk gekeken werd naar de resultaten van dat gevitaliseerde water. Hij zegt toch ook dat kalkaanslag vrijwel niet meer aanwezig is, maar daar wordt niet op ingegaan maar het is wel een feit. Net als de tuinder. Wat een stom programma is dat TROS Radar toch. Ze proberen zo alles onderuit te halen wat ook maar alternatief is. Wellicht in opdracht van de farmaceutische industrieen e.d.
  Ik ben zelf van diverse aandoeningen afgekomen en veel gezonder geworden door gevitaliseerd water. Ook zijn er een aantal tuinders die ik ken die alleen meer opbrengst hebben en inderdaad sterkere planten met minder ziektes. Maar nee hoor dat is natuurlijk toeval. Duhhh!!! En wat te denken van Emoto met zijn bewezen waterkristallen, komt niet eens aan bod!! Kijk nooit meer naar Radar!

  1 likes
 3. ik gebruik al een tijd kosmisch water. Recept:
  glazen fles vullen met gewoon kraanwater (boviswaarde 4500 BE) dit minstens 12 uur in de vensterbank zetten zodat de kosmische straling van zon en maan in het water kan komen.
  Na 12 uur is de Boviswaarde van dit Kosmisch water hoger dan 23.000 BE. En je proeft het, het werkt pijnstillend bij kiespijn en wanneer je er mee kookt wordt het lekkerder!!
  Probeer het zelf, kost een klein beetje moeite maar levert je veel op!
  Love & Light voor jou en iedereen om je heen van Els

  1 likes
 4. [quote name=”Enki”]Jammer van die belachelijk hoge prijzen altijd.[/quote]
  zelf magnetiseren is goedkoper en werkt vermoedelijk beter in op jouw wensen en kwaaltjes..

  0 likes
 5. recept voor fantastisch water:
  1 destilleer je water,
  2 door zelfgemaakte koolstof filter gieten
  3 leviteren, met bv de collitor van leva quell
  4 edelstenen nadien !

  0 likes
  • Pieter van der Mijden

   Mooi werk Karel, net waar ik naar op zoek was. Ik weet alleen niet hoe ik zo`n koolstof filter moet maken en voor stop 3 heb ik even uitleg nodig. Stap 4, doel je dat je edel stenen voor een bepaalde tijd in dat water legt en er uit haalt als je het water drinkt. Wat voor stenen gebruik je er voor en hoelang hou je ze in het water voor.

   Ik zie dat het bericht al een paar jaar oud is dus ik hoop dat je het bericht te zien krijgen, Als het niet te veel moeite is zou ik graag het antwoord op mijn email krijgen.

   Mvg Pieter

   0 likes
 6. [quote name=”Enki”]Jammer van die belachelijk hoge prijzen altijd.[/quote]

  Ja vind ik ook. Hartstikke duur meestal en gewoon water even laten doorlopen voordat je je glas vult lijkt me ook prima.

  0 likes
 7. @enki
  Consumenten oplichten met een paar dubbeltjes zet natuurlijk weinig zoden aan de dijk voor de bedenkers van deze onzin…

  0 likes
 8. En ik denk dat wij in NL het beste kraanwater ter wereld hebben.

  0 likes
 9. Aqua-cel probeert het mooi te verkopen. Dat “gezond”water beter is voor het lichaam dan kraanwater is een feit! Dat we er aandacht aan moeten besteden, helemaal mee eens, maar dat je dat doet met een quot van Aqua-cel snap ik echt niet! Haal dan de koolstof filters e.d erbij zoals Karel Appel al schrijft. Dat is een systeem die in elk geval plausible genoeg is dat het werkzaam is. ( Koolstof filters sowieso! )

  0 likes
 10. Gelukkig is het zo duur dat echt alleen de elite dit kan aanschaffen… Ga toch weg man. Leg je handen om een fles met water, stuur liefde/reiki en positieve gedachtes en je bereikt veel meer.

  0 likes
 11. [quote name=”Ed”]Gelukkig is het zo duur dat echt alleen de elite dit kan aanschaffen… Ga toch weg man. Leg je handen om een fles met water, stuur liefde/reiki en positieve gedachtes en je bereikt veel meer.[/quote]

  Nee, je bereikt over het algemeen niet meer.
  Tevens, als je altijd je handen om een fles water moet gaan houden en dan liefde/reiki (of energie) gaat sturen, is dat behoorlijk arbeidsintensief.
  De meeste mensen kunnen dat niet blijven opbrengen.
  En hoe doe je dat dan in land- en tuinbouw gewassen waar soms continu water moet worden gegeven?

  0 likes
 12. [quote name=”Ed”]Gelukkig is het zo duur dat echt alleen de elite dit kan aanschaffen… Ga toch weg man. Leg je handen om een fles met water, stuur liefde/reiki en positieve gedachtes en je bereikt veel meer.[/quote]

  Ook hier beetje kort door de bocht gedachten.
  Niet dat ik positieve gedachten en reiki niet serieus neem, integendeel, maar de hand om een fles water leggen omdat andere meer aardse methodes te duur zijn, onzin! Google gewoon eens op youtube en je vind een tal van filmpjes van mensen uit de hele wereld die een zeer goedkope manier hebben gevonden en dit willen delen om prima waterfilters te maken die “vuil”water omzetten in “goed” water. Kwestie van even de tijd nemen om de juiste manier voor jezelf te vinden waar jij je prettig bij voelt en wat je zelf in elkaar kunt zetten. Zo moeilijk en ingewikkeld is het allemaal niet.

  0 likes
 13. Ik begrijp de reacties mbt de, toch wel, hoge kostprijzen van zulke zaken. Toch wil ik graag van de gelegenheid gebruikmaken om één en ander wat in perspectief te zetten.
  Ik gebruik namelijk al reeds bijna meer dan 2 jaar zo’n soortgelijk water-revitaliser van Leliveld. Voor zij die interesse mochten hebben om ‘t eens na te kijken: http://www.agroguide.nl

  Zij adviseren niet enkel bedrijven die met specifieke problemen geconfronteerd worden, maar hebben ook zelf daarrond wetenschappelijk onderzoek gepleegd om zaken uit te kunnen sluiten.
  Zij adviseren professionals en niet zomaar een stelletje domoren, dus it better be right or understandable.

  Ikzelf ben op de hoogte van die materie waarover Ed sprak. namelijk; energy flows where attention goes. Klopt, maar ik ben er toch enorm door verrast. De resultaten en smaaktesten alsook het vermogen om zaken in zich op te nemen zijn ronduit verbluffend. Ik kan het hier wel mooi staan uitleggen, maar ik adviseer gewoon een open mind en vooral zélf testen.

  Geloof mij niet! Try it yourself en…neen, ik heb er geen aandeel in. Doe het nooit voor een ander alleen voor jezelf als je dat al wenst, maar daar ben je uiteraard vrij in.

  Men geeft vaak ook meer geld uit aan zaken die na korte tijd geen nut meer hebben, terwijl ‘t produkt dat ik heb mij meer dan waarschijn lijk zal overleven in perfecte staat.
  Ik heb het zelfs laten testen door mensen die er erg veel moeite mee hadden ‘t concept nog maar te begrijpen of die ‘t compleet ontkenden, maar ook zij waren verbijsterd. Geen uitleg nodig, ‘t werkt gewoon.
  Anyway, overtuig jezelf, maar ga eerst zelf op onderzoek uit en laat je niet te gauw verleiden, zoals ik voorheen ook soms ben geweest, om ‘t zomaar als onzin af te doen. Ik heb ontdekt dat er veel meer is waar we wat mee zouden kunnen doen, maar…er is nog te weinig begrip daarover. Alles op zijn gepaste tijd. No worries.

  0 likes
 14. Bedenk ook heel even waarom men zulke elementen plots gaat afdoen als niet onderbouwd. Dit gaat over water, H2O. Geen Cola, waar fosforzuur in zit, geen tandpasta, waar fluoride in zit, geen jodium-vrij gemaakt keukenzout, geen sigaretten waar men overigens ook miljarden aan verdienen, maar we geenzins beter van worden.
  Als je bedenkt dat er marketing-onderzoeken zijn die gaan tot het programmeren van DNA bij een ongeboren kind via ‘snoepjes’ aan de zwangere moeders te geven. Neen, dit gaat over water. En het klopt wel, maar het is vaak onduidelijk uitgelegd en zorgt begrijpelijk voor fronsende wenkbrouwen.

  Bedenk ook dit, het wordt overigens aangewend om te verbeteren, althans dat is de bedoeling. Wat is de bedoeling van ‘marketing’ bij Niantic Project? Als ‘t over entertainment gaat of slim verkocht wordt is ‘t helemaal oké…

  Masaru Emoto heeft ‘t al eerder voorgedaan en dat is wél ‘n wetenschapper en zelf in Duitsland hebben ze per toeval ook zaken ontdekt…wetenschappers, maar…het is een strijd. Macht en manipulaties. Niet eenvoudig om onderscheid te maken vandaag. klopt.

  Ik suggereer gewoon om even alles opzij te zetten en rustig daarover na te denken, niet ‘zomaar’ aannemen, neen, gezond verstand en zo weinig mogelijk ‘geprogrammeerd’ verstand.
  Ontdekking.

  0 likes
 15. Het gebruik van symbolen zijn snel effectief en nemen minder tijd in beslag . handig voor in de tuinbouw. Al ken ik niet een boer of boerin die dat zou doen. Gat in de markt voor bio boeren? Verder het vasthouden van een warm kopje thee, koffie, limonade. Het vast houden van een flesje water. En vooral de intentie doen vaak goede dingen. Zelfs voor kleine korte periodes. Verder doe ik het maar af en toe. En ook niet altijd met reiki. Ik vind de smaak van het water er niet op vooruitgaan namelijk. Maar misschien is dat een kwestie van gewenning. Er is een Japanner die experimenteert met water doormiddel van schelden en lieve woordjestoe te spreken. En daar zie je heel duidelijk verschil. Staat ook ergens hier op de website. Maar goed ik zie mezelf niet iedere ochtend een liefdes verklaring geven aan een glas water of fles spa rood. Mijn ding is. Ik zou het product met liefde proberen maar ik heb het geld er niet voor. En is dit voor mij een alternatief wat voor veel mensen letterlijk binnen handbereik is. Of dit ook het waterproblemen in arme landen oplost? Maak het goedkoper en je bereikt veel meer mensen.

  0 likes
 16. GRATIS WATER NEUTRALISEREN

  Het volgende onderstaande symbool is voldoenden om water binnen 1 min. te ontdoen van alle ongewenste energieën.

  Test het maar eens uit met een glas wijn, vergelijk het maar:

  http://www.pendelrute.at/n_wer_22.jpg

  Kijk ook eens op:
  http://www.trillingsfrequenties4all.nl/

  .

  0 likes
 17. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het water in Brabant goed is en er steeds meer en betere onthardingen komen. Zo komt het water uit Haaren dicht in de buurt van “bron” water en zo zijn er nog een aantal plekken meer waar het water erg zuiver is.

  0 likes
 18. Ik heb gisteren gereageerd op de site van Radar. Ik beschrijf mijn eigen experiment met een dop waarmee men twee flessen kan verbinden voor een waterwervelaar.
  Ik vind het schokkend om te lezen hoeveel mensen alles, zonder zelf enig onderzoek te doen door zelf te testen, meteen negatief reageren. Vooral z.g.n. “meest kritische” mensen, althans dat vinden ze zelf. Ik vind het vooral heel dom en kortzichtig. Ik heb ervaren dat het werkt en dat ik er mij beter door voel.

  0 likes
 19. [quote name=”els tuinhof”]ik gebruik al een tijd kosmisch water. Recept:
  glazen fles vullen met gewoon kraanwater (boviswaarde 4500 BE) dit minstens 12 uur in de vensterbank zetten zodat de kosmische straling van zon en maan in het water kan komen.
  Na 12 uur is de Boviswaarde van dit Kosmisch water hoger dan 23.000 BE. En je proeft het, het werkt pijnstillend bij kiespijn en wanneer je er mee kookt wordt het lekkerder!!
  Probeer het zelf, kost een klein beetje moeite maar levert je veel op!
  Love & Light voor jou en iedereen om je heen van Els[/quote]
  Dat is een mooie tip Els. Ik heb geen idee hoe ik de boviswaarde kan meten, maar dat zon- en maanlicht invloed hebben op het water lijkt me aannemelijk. Maar eht zou wel leuk zijn om dat ook aan te tonen met een testje. Iemand een idee?

  0 likes
 20. [quote name=”Vonzie”]En ik denk dat wij in NL het beste kraanwater ter wereld hebben.[/quote]
  Chemisch gezien wel ja, maar heb je daarmee alles over de kwaliteit van water gezegd? Chemici zeggen van wel, maar is dat ook daadwerkelijk zo?

  0 likes
 21. [quote name=”Moondust”][quote name=”els tuinhof”]ik gebruik al een tijd kosmisch water. Recept:
  glazen fles vullen met gewoon kraanwater (boviswaarde 4500 BE) dit minstens 12 uur in de vensterbank zetten zodat de kosmische straling van zon en maan in het water kan komen.
  Na 12 uur is de Boviswaarde van dit Kosmisch water hoger dan 23.000 BE. En je proeft het, het werkt pijnstillend bij kiespijn en wanneer je er mee kookt wordt het lekkerder!!
  Probeer het zelf, kost een klein beetje moeite maar levert je veel op!
  Love & Light voor jou en iedereen om je heen van Els[/quote]
  Dat is een mooie tip Els. Ik heb geen idee hoe ik de boviswaarde kan meten, maar dat zon- en maanlicht invloed hebben op het water lijkt me aannemelijk. Maar eht zou wel leuk zijn om dat ook aan te tonen met een testje. Iemand een idee?[/quote]
  Als dit al effect zou hebben, zou het niet nodig moeten zijn de fels voor het raam te zetten. Kosmische straling is overal aanwezig.

  Overigens, ik zie nogal wat zelfbedachte ritueeltjes voorbij komen, met een bijeengeraapt klepelklok uitlegje er bij. Ik begrijp die mensen wel die zo’n filter tegen een hoge prijs in de markt zetten.. 😉

  0 likes
 22. Als je op de webshop kijkt zie je dat het gelukkig helemaal niet zo heel duur is 😐

  Wie probeert wie nu leeg te kloppen eigenlijk?

  0 likes
 23. Wat ik altijd zo vaag vind aan de producten die dan zogezegd gezonder zijn, ook al geloof ik wel dat t gezonder is,

  dat ze zo onbetaalbaar duur zijn… Wie vraag hier nou ruim 200 euro voor!~

  Mvg John

  0 likes
 24. Echt hoor, we willen dat mensen gezonder gaan leven. We willen naar een betere maatschappij. En wat we doen is gezond duur maken!

  Echt ik snap dat niet, echt niet!

  Mvg John

  0 likes
 25. [quote name=”John”]Echt hoor, we willen dat mensen gezonder gaan leven. We willen naar een betere maatschappij. En wat we doen is gezond duur maken!
  [/quote]

  Het echte probleem in mijn optiek: we willen dat mensen gezonder gaan leven en we willen naar een betere maatschappij, maar wat we doen is mensen voor de gek houden met vage onzin als gevitaliseerd water. Zolang we ons niet op echte oplossingen voor echte problemen concentreren kunnen we fluiten naar een gezondere en betere msch.

  0 likes
 26. John, dat is heel simpel, gezonde mensen leveren niets op en gaan misschien wel voor zichzelf nadenken en dat is niet de bedoeling, want wij moeten toch wel goede slaven blijven.

  0 likes
 27. [quote name=”Ed”]Het gebruik van symbolen zijn snel effectief en nemen minder tijd in beslag . handig voor in de tuinbouw. Al ken ik niet een boer of boerin die dat zou doen. Gat in de markt voor bio boeren? Verder het vasthouden van een warm kopje thee, koffie, limonade. Het vast houden van een flesje water. En vooral de intentie doen vaak goede dingen. Zelfs voor kleine korte periodes. Verder doe ik het maar af en toe. En ook niet altijd met reiki. Ik vind de smaak van het water er niet op vooruitgaan namelijk. Maar misschien is dat een kwestie van gewenning. Er is een Japanner die experimenteert met water doormiddel van schelden en lieve woordjestoe te spreken. En daar zie je heel duidelijk verschil. Staat ook ergens hier op de website. Maar goed ik zie mezelf niet iedere ochtend een liefdes verklaring geven aan een glas water of fles spa rood. Mijn ding is. Ik zou het product met liefde proberen maar ik heb het geld er niet voor. En is dit voor mij een alternatief wat voor veel mensen letterlijk binnen handbereik is. Of dit ook het waterproblemen in arme landen oplost? Maak het goedkoper en je bereikt veel meer mensen.[/quote]

  Ik begrijp je gedachtegang Ed en ben het grotendeels met je eens.
  Ik ken overigens wel boeren en tuinders die symbolen gebruiken in hun bedrijf. Hoewel specifiek niet bij hun watervoorziening. In de methode ECOtherapie wordt ook met symbolen gewerkt en in NL en BE (enz.) zijn al honderden land- en tuinbouwbedrijven behandeld met o.a. symbolen.
  Doch voor veel mensen is dit nog te ver van hun bed.
  Het water wervelen waardoor het verlevendigt, kunnen mensen makkelijker
  ‘pakken’. Denk aan een zuurstofarm meertje tegenover een zuurstofrijk stromend beekje (Victor Schauberger!).
  Uitvinder Dr. Patrick Flanagan heeft ook veel onderzoek gedaan naar water. MegaHydrate en Crystal Energy zijn produkten van hem die je aan het water kan toevoegen waardoor de waterkwaliteit sterk verbeterd (sorry Ed, best prijzig).

  0 likes
 28. Ook ik ben volop aan het experimenteren met water, het is gewoon leuk om te doen en om het verschil te proeven.
  Ik begon met een Brita waterkan omdat het water hier (in Gelderland) hard is. Nadeel is dat je elke maand de filter moet vervangen. Duur !
  Inmiddels heb ik ook een kleine waterwervelaar op de kraan gezet maar merk daar eigenlijk weinig van.
  Dan heb ik nog Tachionsteentjes, polarisers en purple plates tot mijn beschikking en moet zeggen dat die het water wel een betere smaak geven.
  In de zomer zet ik een kan met water in het zonnetje op het balkon, dat werkt ook goed voor een betere smaak!
  Ivm hardheid van het water koop ik nu weer Bar-le-duc bronwater omdat het water uit de kraan echt niet te harden is… een groot probleem vind ik.

  0 likes
 29. Toevallig kwam ik ook op Tros Radar terecht en ik dacht ‘wat een oplichterij dat gevitaliseerd water’. Nu ben ik eens gaan zoeken naar wat het eigenlijk inhield en kom er dan achter dat er wel degelijk een idee achter zit. Het probleem is bijvoorbeeld dat als je energetische waardes d.m.v. een wichelroede gaat bepalen de meetmethode niet wetenschappelijk is. Tevens kan je je afvragen of gevitaliseerd water beter is dan ander water. Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat wij te weinig weten over alles (en dus ook over water) en dan kan je alle kanten op. Zo kan je makkelijk beweren dat je het water reset door de schadelijke elektromagnetische frequenties te verwijderen. Het probleem is dat je sowieso niet kan bepalen of die er wel of niet in zitten (toch niet dat ik weet).
  Wat mij wel nog opviel was dat Tros Radar de hoeveelheid kalk gemeten had, maar dat de claim was dat het kalk van structuur veranderde. Daar werd helaas niets over gezegd.

  0 likes
 30. [quote name=”Martha”]Zolang de wetenschap op materie niveau blijft kijken kun je alles onderuit halen. Daarom is er nog steeds schadelijke straling (wifi, gsm, dect etc) waar mensen ziek van worden.[/quote]

  Over straling gesproken, je wordt overal gratis doorgestraald, bus/trein/hotel/CAMPING/winkels/restaurants/tanstations etc. maarrrrr sinds kort ook op mijn werk, alles moet draadloos. Zat ik gister in een andere ruimte en ik kreeg een raar soort hoofdpijn, wat ik normaal nooit heb. einde diensttijd pakte ik mijn jas en zag ik in mijn ooghoek een lampje knipperen op het plafond, bleek daar dus gewoon een grote WIFI straal kast te hangen, waar ik dus 8 uur lang onder heb gezeten.

  Eenmaal thuis zakte de hoofdpijn langzaam weg. Toeval ? Ik geloof er niks van.

  Maar ingaande op de vitaliser, wij hebben al een aantal jaar een leidingvitaliser van Leliveld gekocht bij heerlijkwater.nl

  Ik begon met de kleine kraanvitaliser.
  Werkelijkwaar het water is goddelijk.
  Ik neem het ook overal mee naar toe, want als ik nu dood kraanwater drink krijg ik t bijna niet weg.
  Alleen SPA is nog lekker van de niet gevitaliseerde waters.

  0 likes
 31. Gevitaliseerd water voor meer dan 200 euro? hahaha. Ik begrijp volkomen dat het bij veel mensen werkt. Placebo migraine pillen werken ook tegen de pijn. Terwijl er dan geen enkel werkend stofje inzit. Daarbij zag ik het iemand over dr. Emoto hebben maar zijn testen zijn nog nooooooit door iemand herhaald. Ook niet door wetenschappers die Emoto ondersteunen. Wekt bij mij toch vragen op. Er is meer tussen hemel en aarde maar er word daarover ook een hoop verzonnen.

  0 likes
 32. [quote name=”kengai”]John, dat is heel simpel, gezonde mensen leveren niets op en gaan misschien wel voor zichzelf nadenken en dat is niet de bedoeling, want wij moeten toch wel goede slaven blijven.[/quote]
  Dus kies jij ervoor om slaaf te zijn van de vitaliser industrie?

  0 likes
 33. [quote name=”els tuinhof”]ik gebruik al een tijd kosmisch water. Recept:
  glazen fles vullen met gewoon kraanwater (boviswaarde 4500 BE) dit minstens 12 uur in de vensterbank zetten zodat de kosmische straling van zon en maan in het water kan komen.
  Na 12 uur is de Boviswaarde van dit Kosmisch water hoger dan 23.000 BE. En je proeft het, het werkt pijnstillend bij kiespijn en wanneer je er mee kookt wordt het lekkerder!!
  Probeer het zelf, kost een klein beetje moeite maar levert je veel op!
  Love & Light voor jou en iedereen om je heen van Els[/quote]Vraagje
  Hoe meet je de Bovis waarde? Want er bestaat geen meetinstrument of andere methode om de pseudowetenschappelijke boviswaarde vast te kunnen stellen.

  Kortom: hoe meet je de effectiviteit?

  0 likes
 34. Zolang we ons niet op echte oplossingen voor echte problemen concentreren kunnen we fluiten naar een gezondere en betere msch.[/quote]

  Wat is een écht probleem?

  0 likes
 35. [quote name]John, dat is heel simpel, gezonde mensen leveren niets op en gaan misschien wel voor zichzelf nadenken en dat is niet de bedoeling, want wij moeten toch wel goede slaven blijven.[/quote]

  Mee eens, maar daar zijn we zelf bij… T draait in mijn optiek om de keuze die we mogen maken. En het begint bij jezelf. In je eigen hart 🙂

  0 likes
 36. [quote name=”Wesley”][quote name=”kengai”]John, dat is heel simpel, gezonde mensen leveren niets op en gaan misschien wel voor zichzelf nadenken en dat is niet de bedoeling, want wij moeten toch wel goede slaven blijven.[/quote]
  Dus kies jij ervoor om slaaf te zijn van de vitaliser industrie?[/quote]

  Slaaf zijn van de vitaliser industrie hoeft helemaal niet.
  Je koopt éénmalig een apparaat en bent klaar voor (30+!) jaren. Of je maakt zelf een buis waar je stenen (eivorm het beste; gulden snede!)indoet, waarover/langs het water loopt.
  Plak eventueel nog wat symbolen op de buis van bijv. de links van de reactie die Matthijs gaf, de buis aan beide zijden weer aan de waterleiding bevestigden en voor jaren ben je klaar.

  Het zou wel goed zijn als we met zijn allen plantenproeven gaan houden want dan ga je bewijs krijgen….. Ik ben al bezig.

  0 likes
 37. [quote name=”Wesley”][quote name=”els tuinhof”]ik gebruik al een tijd kosmisch water. Recept:
  glazen fles vullen met gewoon kraanwater (boviswaarde 4500 BE) dit minstens 12 uur in de vensterbank zetten zodat de kosmische straling van zon en maan in het water kan komen.
  Na 12 uur is de Boviswaarde van dit Kosmisch water hoger dan 23.000 BE. En je proeft het, het werkt pijnstillend bij kiespijn en wanneer je er mee kookt wordt het lekkerder!!
  Probeer het zelf, kost een klein beetje moeite maar levert je veel op!
  Love & Light voor jou en iedereen om je heen van Els[/quote]Vraagje
  Hoe meet je de Bovis waarde? Want er bestaat geen meetinstrument of andere methode om de pseudowetenschappelijke boviswaarde vast te kunnen stellen.

  Kortom: hoe meet je de effectiviteit?[/quote]

  Boviswaaarden kun je leren waarnemen, Er zijn cursussen voor.
  Iemand van Niburu vertelde eens bij een bijeenkomst dat men met de GDV camera van Dr. Konstantin Korotkov ook de Boviswaarde kan bepalen…is meten!.
  De GDV camera/apparaat in die uitvoering is overigens erg duur, € 15000,- en meer, meen ik.
  Er zijn wel andere apparaten die o.a. de oppervlaktespanning(??) kunnen meten. Ik heb daar YouTube filmpjes van gezien m.b.t het werk van Dr. Patrick Flanagan met water.
  Daarom denk ik ook dat men veel meer kan meten dan is onderzocht door RADAR en onderzoeksinstituut Deltares…. prutsers!

  0 likes
 38. T.a.v. Boviswaarde: dit is inderdaad niet wetenschappelijk aan te tonen. Ik meet de waarde met de pendel ( in samenwerking met mijn gids . Het resultaat is altijd treffend en herkenbaar. Dimensies etc meet ik ook op die manier.

  Kosmisch water en Boviswaarde

  -een simpele manier om de kwaliteit van drinkwater enorm te verhogen-

  Onlangs kwam ik via een vriend in aanraking met de term Boviswaarde.
  Dit is de waarde die de levensenergie of heilzaamheid weergeeft van o.a. plaatsen, voeding, personen. De Boviswaarde kun je vaststellen met een Bovisschaal en een pendel. Al lezend kwam ik erachter dat het leidingwater -wat ik erg veel drink!- een lage Boviswaarde heeft. Hier in huis bleek de waarde van het leidingwater 4.500 Be te zijn.

  0 – 6500 BE onttrekt energie aan je
  6500 BE is neutraal
  6500 – 18.000 BE is heilzaam omdat het je energie geeft (en is van aardse oorsprong)
  18.000 BE en hoger is heilzaam en helpend en geeft je krachtige energie ( en is van kosmische oorsprong)

  Nu maakt een vriendin al een tijd Zonnewater, mij viel direct de zachtere smaak van het water op. Ik ben dus aan het experimenteren geslagen en heb de verschillende waardes uitgezocht. Mijn conclusies zijn dat wanneer je kraanwater ( liefst in glazen flessen ) een dag in de vensterbank zet de Boviswaarde aanzienlijk verhoogt van 4.500 naar 23.000 BE! Ik heb de flessen 24 uur in de vensterbank laten staan waardoor ze geladen werden met zowel maan- als zonlicht. De Boviswaarde bleef boven de 22.000 BE.
  Dus nu noem ik het “Kosmisch Water”. Proef het verschil!

  Deze info vindt je op mijn site http://www.bysomeone-els.nl

  Heb je vragen, stel ze gerust!

  0 likes
 39. Als dit middel helpt waarom moet het dan altijd onderzocht worden?
  Kijk naar andere onderzoeken, als deze negatief uit vallen voor de regeringen of megabedrijven dan wordt het niet eens gepubliceerd. Maar weggemoffeld. En daarna gewoon aangeboden.
  Waarom dan onderzoek, als het werkt voor een persoon laat deze dan in zijn waarde. Als er geen geld mee kan worden verdient moet het ineens aan de kaak worden gesteld!!!
  Want het product kan dan wel is inkomsten wegnemen.

  0 likes
 40. [quote name=”Jack”][quote name=”Wesley”][quote name=”els tuinhof”]ik gebruik al een tijd kosmisch water. Recept:
  glazen fles vullen met gewoon kraanwater (boviswaarde 4500 BE) dit minstens 12 uur in de vensterbank zetten zodat de kosmische straling van zon en maan in het water kan komen.
  Na 12 uur is de Boviswaarde van dit Kosmisch water hoger dan 23.000 BE. En je proeft het, het werkt pijnstillend bij kiespijn en wanneer je er mee kookt wordt het lekkerder!!
  Probeer het zelf, kost een klein beetje moeite maar levert je veel op!
  Love & Light voor jou en iedereen om je heen van Els[/quote]Vraagje
  Hoe meet je de Bovis waarde? Want er bestaat geen meetinstrument of andere methode om de pseudowetenschappelijke boviswaarde vast te kunnen stellen.

  Kortom: hoe meet je de effectiviteit?[/quote]

  Boviswaaarden kun je leren waarnemen, Er zijn cursussen voor.
  Iemand van Niburu vertelde eens bij een bijeenkomst dat men met de GDV camera van Dr. Konstantin Korotkov ook de Boviswaarde kan bepalen…is meten!.
  De GDV camera/apparaat in die uitvoering is overigens erg duur, € 15000,- en meer, meen ik.
  Er zijn wel andere apparaten die o.a. de oppervlaktespanning(??) kunnen meten. Ik heb daar YouTube filmpjes van gezien m.b.t het werk van Dr. Patrick Flanagan met water.
  Daarom denk ik ook dat men veel meer kan meten dan is onderzocht door RADAR en onderzoeksinstituut Deltares…. prutsers![/quote]Tja, wat moet ik hier nu nog op zeggen.

  Iedereen is het er over eens dat Boviswaarde niet te meten is. Maar jij hebt een uitvinder gevonden die een apparaat heeft waarmee het wel kan. Het kost alleen wel €15000,-.

  Dan rest mij maar 1 vraag: Op welk rekeningnummer kan ik mijn spaargeld storten?

  Ik denk dat ik ook maar kwakzalver wordt,het maakt niet uit wat je voor onzin uitkraamt, er is altijd wel een ziel die erin trapt en er grof geld voor betaalt.

  0 likes
 41. [quote name=”els tuinhof”]T.a.v. Boviswaarde: dit is inderdaad niet wetenschappelijk aan te tonen. Ik meet de waarde met de pendel ( in samenwerking met mijn gids . Het resultaat is altijd treffend en herkenbaar. Dimensies etc meet ik ook op die manier.

  Kosmisch water en Boviswaarde

  -een simpele manier om de kwaliteit van drinkwater enorm te verhogen-

  Onlangs kwam ik via een vriend in aanraking met de term Boviswaarde.
  Dit is de waarde die de levensenergie of heilzaamheid weergeeft van o.a. plaatsen, voeding, personen. De Boviswaarde kun je vaststellen met een Bovisschaal en een pendel. Al lezend kwam ik erachter dat het leidingwater -wat ik erg veel drink!- een lage Boviswaarde heeft. Hier in huis bleek de waarde van het leidingwater 4.500 Be te zijn.

  0 – 6500 BE onttrekt energie aan je
  6500 BE is neutraal
  6500 – 18.000 BE is heilzaam omdat het je energie geeft (en is van aardse oorsprong)
  18.000 BE en hoger is heilzaam en helpend en geeft je krachtige energie ( en is van kosmische oorsprong)

  Nu maakt een vriendin al een tijd Zonnewater, mij viel direct de zachtere smaak van het water op. Ik ben dus aan het experimenteren geslagen en heb de verschillende waardes uitgezocht. Mijn conclusies zijn dat wanneer je kraanwater ( liefst in glazen flessen ) een dag in de vensterbank zet de Boviswaarde aanzienlijk verhoogt van 4.500 naar 23.000 BE! Ik heb de flessen 24 uur in de vensterbank laten staan waardoor ze geladen werden met zowel maan- als zonlicht. De Boviswaarde bleef boven de 22.000 BE.
  Dus nu noem ik het “Kosmisch Water”. Proef het verschil!

  Deze info vindt je op mijn site http://www.bysomeone-els.nl

  Heb je vragen, stel ze gerust![/quote]
  Met een pendel?

  Een pendel!!!

  En het dan raar vinden als mensen meewarig hun hoofd schudden als je dit vertelt?

  0 likes
 42. [quote name=”Laurens”][quote name=”John”]Echt hoor, we willen dat mensen gezonder gaan leven. We willen naar een betere maatschappij. En wat we doen is gezond duur maken!
  [/quote]

  Zolang we ons niet op echte oplossingen voor echte problemen concentreren kunnen we fluiten naar een gezondere en betere msch.[/quote]

  Wat is een écht probleem?

  0 likes
 43. [quote name=”Wesley”]
  Met een pendel?

  Een pendel!!!

  En het dan raar vinden als mensen meewarig hun hoofd schudden als je dit vertelt?[/quote]
  De mensen die meewarig met hun hoofd schudden vellen een oordeel over iets waarvan ze niets weten. Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat pendelen een techniek is die werkt. Als je het niet weet, moet je zo eerlijk zijn om toe te geven dat je het niet weet en niet gaan roepen of insinueren dat het onzin is. En dan hebben we gelijk de definitie van openmindedness te pakken.

  0 likes
 44. [quote name=”bertje”]
  Ivm hardheid van het water koop ik nu weer Bar-le-duc bronwater omdat het water uit de kraan echt niet te harden is… een groot probleem vind ik.[/quote]

  Dan zou ik toch maar gaan verhuizen richting Utrecht.

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1338131
  Keuringsdienst van Waarde (RVU)

  0 likes
 45. Wij zijn erg blij met alle overwegend positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Het is mooi dat er nu een discussie is ontstaan die bijdraagt aan een groter bewustzijn over water.

  Voor de uitzending van Tros Radar werd er al gewerkt aan een naamswijziging. De Aqua-Cel heet voortaan AquaVibraCell wat meer aangeeft wat deze watervitalisator doet.

  Even terugkomend op de lijst van “gezondheidsclaims” welke in het item van Tros Radar over vitaal water werden aangehaald. Dit was een lijst van ervaringen van mensen en bedrijven bij het gebruik van gevitaliseerd water. Helaas is dit uit zijn verband getrokken. Wij hebben deze lijst als zodanig van de website verwijderd.

  Onze uitgebreide reactie op het item lees je via de onderstaande link: http://www.good4ugoods.com/2/post/2014/01/reactie-op-het-item-tros-radar-vitaal-water-van-13-1-2014.html

  0 likes
 46. [quote name=”Moondust”][quote name=”Wesley”]
  Met een pendel?

  Een pendel!!!

  En het dan raar vinden als mensen meewarig hun hoofd schudden als je dit vertelt?[/quote]
  De mensen die meewarig met hun hoofd schudden vellen een oordeel over iets waarvan ze niets weten. Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat pendelen een techniek is die werkt. Als je het niet weet, moet je zo eerlijk zijn om toe te geven dat je het niet weet en niet gaan roepen of insinueren dat het onzin is. En dan hebben we gelijk de definitie van openmindedness te pakken.[/quote]
  Maar we weten het wel. Het is onzin.

  Pendelen, wichelroedelopen etc is tot in den treure onderzocht en steeds met hetzefde resultaat: het werkt niet. Het is onzin.

  0 likes
 47. [quote name=”Wesley”]Maar we weten het wel. Het is onzin.

  Pendelen, wichelroedelopen etc is tot in den treure onderzocht en steeds met hetzefde resultaat: het werkt niet. Het is onzin[/quote]
  Het dat is bewezen volgens jou, omdat de huidige wetenschap met zijn eigen vooringenomen en beperkte perceptie en visie op het leven en dito onderszoeksmethodieken geen significant verschil vindt? Je hebt nogal vertrouwen in de op aarde bedreven wetenschap. Ik zou zo stellig niet durven zijn, simpelweg, omdat ik er teveel aannames voor moet doen.

  0 likes
 48. [quote name=”Good4UGoods”]Wij zijn erg blij met alle overwegend positieve reacties die wij hebben mogen ontvangen. Het is mooi dat er nu een discussie is ontstaan die bijdraagt aan een groter bewustzijn over water.

  Voor de uitzending van Tros Radar werd er al gewerkt aan een naamswijziging. De Aqua-Cel heet voortaan AquaVibraCell wat meer aangeeft wat deze watervitalisator doet.

  Even terugkomend op de lijst van “gezondheidsclaims” welke in het item van Tros Radar over vitaal water werden aangehaald. Dit was een lijst van ervaringen van mensen en bedrijven bij het gebruik van gevitaliseerd water. Helaas is dit uit zijn verband getrokken. Wij hebben deze lijst als zodanig van de website verwijderd.

  Onze uitgebreide reactie op het item lees je via de onderstaande link: http://www.good4ugoods.com/2/post/2014/01/reactie-op-het-item-tros-radar-vitaal-water-van-13-1-2014.html%5B/quote%5D

  Mag ik vragen wat ‘energetische frequentie van de 69 essentiële spoorelementen’ precies is?

  0 likes
 49. Dat er iets aan het water verandert door het in het raam te zetten klopt tot op zekere hoogte wel. De UV straling van de zon heeft een desinfecterende werking.

  Voor al die andere claims heb ik nog nooit overtuigend bewijs gezien en je zou kunnen zeggen dat ik er als gepromoveerd watertechnoloog wel wat vanaf weet 🙂

  0 likes
 50. [quote name=”Moondust”][quote name=”els tuinhof”]ik gebruik al een tijd kosmisch water. Recept:
  glazen fles vullen met gewoon kraanwater (boviswaarde 4500 BE) dit minstens 12 uur in de vensterbank zetten zodat de kosmische straling van zon en maan in het water kan komen.
  Na 12 uur is de Boviswaarde van dit Kosmisch water hoger dan 23.000 BE. En je proeft het, het werkt pijnstillend bij kiespijn en wanneer je er mee kookt wordt het lekkerder!!
  Probeer het zelf, kost een klein beetje moeite maar levert je veel op!
  Love & Light voor jou en iedereen om je heen van Els[/quote]
  Dat is een mooie tip Els. Ik heb geen idee hoe ik de boviswaarde kan meten, maar dat zon- en maanlicht invloed hebben op het water lijkt me aannemelijk. Maar eht zou wel leuk zijn om dat ook aan te tonen met een testje. Iemand een idee?[/quote]

  test. op groei van plantjes (kiemen)door een met onbehandeld water en een met behandeld water te laten groeien. en meet vervolgens het gewicht van de beide plantjes, en kijk of je een verschil ziet. je kan meer gewicht krijgen, dan heb je een + groei. heb je minder groei dan werkt je behandeling dus ook maar dan -. Er is ook een meet apparaat “Experimetel life energie meter” weer Een stap verder is er een biofotonen meter. hiermee meet je de licht energie uitstraling, in het donker in een sterk magnetisch veld. Ik heb geconstateerd dat behandeld water de extra energie waarde er drie dagen in blijft zitten. dus wel na drie dagen je water weer behandelen ivm de groei test omdat de kiem groei test 6 dagen tijd is.
  Tip ! je kan met de groei test goed zien of je behandeling (apparatuur)werkt zowel + als -. zodat je goed kunt zien of je behandeling of apparaat doet wat je ie moet doen.

  0 likes
 51. [quote name=”Frans Brockman”]test. op groei van plantjes (kiemen)door een met onbehandeld water en een met behandeld water te laten groeien. en meet vervolgens het gewicht van de beide plantjes, en kijk of je een verschil ziet. je kan meer gewicht krijgen, dan heb je een + groei. heb je minder groei dan werkt je behandeling dus ook maar dan -. Er is ook een meet apparaat “Experimetel life energie meter” weer Een stap verder is er een biofotonen meter. hiermee meet je de licht energie uitstraling, in het donker in een sterk magnetisch veld. Ik heb geconstateerd dat behandeld water de extra energie waarde er drie dagen in blijft zitten. dus wel na drie dagen je water weer behandelen ivm de groei test omdat de kiem groei test 6 dagen tijd is.
  Tip ! je kan met de groei test goed zien of je behandeling (apparatuur)werkt zowel + als -. zodat je goed kunt zien of je behandeling of apparaat doet wat je ie moet doen.[/quote]

  Beste Frans, heb je een link naar een website met informatie over die life energie meter en/of biofotonenmeter? Lijkt me leuk om daarmee te experimenteren als die een beetje betaalbaar is. Kan op Google alleen de Pharmanex van Nuskin vinden, is het die?

  0 likes
 52. [quote name=”Antonio”][quote name=”Frans Brockman”]test. op groei van plantjes (kiemen)door een met onbehandeld water en een met behandeld water te laten groeien. en meet vervolgens het gewicht van de beide plantjes, en kijk of je een verschil ziet. je kan meer gewicht krijgen, dan heb je een + groei. heb je minder groei dan werkt je behandeling dus ook maar dan -. Er is ook een meet apparaat “Experimetel life energie meter” weer Een stap verder is er een biofotonen meter. hiermee meet je de licht energie uitstraling, in het donker in een sterk magnetisch veld. Ik heb geconstateerd dat behandeld water de extra energie waarde er drie dagen in blijft zitten. dus wel na drie dagen je water weer behandelen ivm de groei test omdat de kiem groei test 6 dagen tijd is.
  Tip ! je kan met de groei test goed zien of je behandeling (apparatuur)werkt zowel + als -. zodat je goed kunt zien of je behandeling of apparaat doet wat je ie moet doen.[/quote]

  Beste Frans, heb je een link naar een website met informatie over die life energie meter en/of biofotonenmeter? Lijkt me leuk om daarmee te experimenteren als die een beetje betaalbaar is. Kan op Google alleen de Pharmanex van Nuskin vinden, is het die?[/quote]

  http://www.photonorgone.co.uk/shopping/site/Product/experimental-life-force-orgone-field-energy-meter-wilhelm-reich-measure-radiation-chakra-liquid-life-1338704
  http://www.orgonelab.org/cart/ylemeter.htm
  http://www.toolsforwellness.com/420341.html
  http://www.trifield.com/content/natural-electromagnetic-meter/
  http://aa-woonbiologie.nl/vitalizers.html#producten
  http://www.milieuziektes.nl/Rapporten/water.pdf
  http://kirlianresearch.com/gdv_price_list.html
  http://www.gdvsource.com/hardware.php#Camera

  Ik gebruik deze met de kiem groei test.
  En is tevens de goedkoopste test methode.
  Dus deze !
  http://www.speelwonder.nl/index.php?main_page=product_info&products_id=1110

  0 likes
 53. [quote name=”Frans Brockman”][quote name=”Antonio”][quote name=”Frans Brockman”]

  …quote ingekort…

  Tip ! je kan met de groei test goed zien of je behandeling (apparatuur)werkt zowel + als -. zodat je goed kunt zien of je behandeling of apparaat doet wat je ie moet doen.[/quote]

  Beste Frans, heb je een link naar een website met informatie over die life energie meter en/of biofotonenmeter? Lijkt me leuk om daarmee te experimenteren als die een beetje betaalbaar is. Kan op Google alleen de Pharmanex van Nuskin vinden, is het die?[/quote]

  http://www.photonorgone.co.uk/shopping/site/Product/experimental-life-force-orgone-field-energy-meter-wilhelm-reich-measure-radiation-chakra-liquid-life-1338704
  http://www.orgonelab.org/cart/ylemeter.htm
  http://www.toolsforwellness.com/420341.html
  http://www.trifield.com/content/natural-electromagnetic-meter/
  http://aa-woonbiologie.nl/vitalizers.html#producten
  http://www.milieuziektes.nl/Rapporten/water.pdf
  http://kirlianresearch.com/gdv_price_list.html
  http://www.gdvsource.com/hardware.php#Camera

  Ik gebruik deze met de kiem groei test.
  En is tevens de goedkoopste test methode.
  Dus deze !
  http://www.speelwonder.nl/index.php?main_page=product_info&products_id=1110%5B/quote%5D

  Beste Frans,

  heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie, echt super!

  hartelijke groeten

  0 likes
 54. Beste Frans,

  Ik zag je voordracht van vorig jaar bij Pateo nog een keer en vraag me af wat je resultaten zijn van de plantenproef met de Super Imploder.

  Tevens denk ik dat we bij het wateronderzoek ons moeten richten op oppervlakte spanning meten. De apparatuur hiervoor kan men ook huren, ben ik inmiddels achter.

  0 likes
 55. [quote name=”Jack”]Beste Frans,

  Ik zag je voordracht van vorig jaar bij Pateo nog een keer en vraag me af wat je resultaten zijn van de plantenproef met de Super Imploder.

  Tevens denk ik dat we bij het wateronderzoek ons moeten richten op oppervlakte spanning meten. De apparatuur hiervoor kan men ook huren, ben ik inmiddels achter.[/quote]

  Jack, ik heb de Super imploder een aantal jaren gelden voor Dan Winter getest met de Kiemgroei test. resultaat -8% groei in 6 dagen ten opzichte met niet behandeld kraanwater. dit komt omdat de draairichting Links is, voor meer groei heb je een rechtse draai nodig vanaf de boven kant gezien.
  De imploder draai richting kan niet omgedraaid worden. heb Dan Winter hiervan op de hoogte gesteld maar geen bericht terug gekregen. Ook heb ik de magneet buis gecontroleerd. de magneten staan in een net vorm gedraaid om de water voerende buis. de magneetpolen zijn met de zuidpool naar het water gericht ! Naar mijn mening moet je de noordpool naar het water richten, hiermee verhoog je de geleidbaarheid van het water of verlaag je de electrische weerstand van het water, naar mijn mening is dat ook beter voor de groei.

  Ik zal ook kijken naar de oppervlakkte spanning van het water, jack. bedankt voor deze info.

  0 likes
 56. ….ingekort voor de groei.

  Ik zal ook kijken naar de oppervlakkte spanning van het water, jack. bedankt voor deze info.[/quote]

  Frans,
  ik heb de vernieuwde versie van de Super Imploder in mijn bezit sinds het najaar. Deze vernieuwde versie heeft (schijnbaar) speciale ‘centripetaal’ magneten. Er zijn goede testen mee gedaan volgens D. Winter zijn site.
  Ik heb het najaar ook wat planttesten gedaan en bij zonnebloemen had ik een goed(2x dikkere stengels) resultaat. Bij sla was het minder; misschien door de verlaagde oppervlakte spanning wat misschien voor overbevloeiing zorgde.

  De linksdraaiende vortex geeft een beter resultaat in opbrengst bij de generatieve fase van de plant,… is mijn mening. De rechtsdraaiende vortex is meer voor de vegetatieve fase van de plant. Dan Winter bespreekt dit ook in een video.
  De(mijn) plantenproeven worden dit jaar voortgezet.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

media

Media zijn onderdeel van probleem in de coronacrisis: ‘Dit is massapsychose’

Wat je ook van hem vindt, Jort ...

greta

Anti-Greta hangt celstraf boven het hoofd wegens ‘klimaatontkenning’

Als je Greta Thunberg heet, krijg je ...