CoronaMens en Dier

Establishment ‘botviert wraak’ op jurist Jeroen Pols: ‘Hier zijn weer boeven aan het werk’

Help door dit met kennissen op je social media te delen!

Stichting Viruswaarheid won begin 2021 in een aangespannen zaak tegen de overheid: de rechter besliste dat de avondklok moest vervallen.

Vervolgens gebeurde er iets bijzonders: de overheid ging direct in hoger beroep en de avondklok bleef in stand. Viruswaarheid ging vervolgens in cassatie, maar kreeg ook van de Hoge Raad geen gelijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De avondklok werd ingevoerd in verband met de ‘coronacrisis’. Mensen mochten tussen 21.00 uur en 04.30 uur zonder geldige reden niet buiten zijn.

Deurwaarder

Viruswaarheid betaalde de proceskosten, maar jurist Jeroen Pols kreeg dinsdag een onaangename verrassing. “Zojuist bij mij thuis bevel tot betaling door de deurwaarder bezorgd, of ik nog even een kleine 7000 euro wil overmaken voor de avondklokzaak,” schrijft hij op X.

“U weet wel, die zaak waar rechter Tan-De Sonneville in 2021 het vonnis in opdracht van het regime van tafel veegde,” vervolgt hij.

De jurist wijst erop dat inmiddels duidelijk is dat de avondklok ingevoerd werd op bevel van terreurbestrijder NCTV en vaststaat dat dit niets met infectiepreventie van doen had.

Boeven aan het werk

“Het was een wederrechtelijke vrijheidsberoving van de gehele bevolking, de daders horen daarvoor berecht te worden. Voorlopig zijn we niet zover, en kunnen ze hun wraak op mijn botvieren,” aldus Pols, die binnenkort vertrekt naar Paraguay.

Veel mensen boden aan om te doneren, maar dat is volgens hem niet nodig. “De rekening is gewoon betaald, hier zijn weer boeven aan het werk.”

Het land uitgedreven

“Worden zo de leiders van het coronaverzet het land uitgedreven?” vraagt politiek econoom Kees van der Pijl zich af.

Arts Maarten Vasbinder voegt toe: “Helaas zullen we hier de komende 20 tot 30 jaar nog mee te maken hebben. Rechters krijg je niet makkelijk weg.”

Eerder wees Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) erop dat burgers die onrechtmatig van hun grondrechten worden beroofd niet terechtkunnen bij een onafhankelijke rechter. “Ze kunnen alleen terecht bij rechters die zijn benoemd door de regering en afkomstig zijn uit hetzelfde ideologische bolwerk, en rechters die zich herhaaldelijk in de meest onmogelijke bochten wringen om onrechtmatig overheidsoptreden maar recht te kunnen praten. U hebt dat gezien in de toeslagenaffaire, maar ook in de afgelopen twee jaar bij veel onrechtmatige grondrechtenbeperkingen,” zei hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 178 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Realistisch
Realistisch
7 maanden geleden

Álles draait om dat rot geld !
Om kotsmisselijk van te worden !

André Breems
André Breems
7 maanden geleden

Kijk maar naar hoe Huig Plug klokkenluider van Justitie aangepakt word door dezelfde boevenbende.
Huig moet waarschijnlijk de bak in omdat hij hoge figuren ook van Justitie voor het gerecht wil hebben.

Marianna
Marianna
7 maanden geleden

de bevolking moet zich beter verenigen tegen alle onrecht vanuit de overheid.

maar dat zijn we niet gewend, er wordt nog steeds vanuit gegaan dat de overheid er voor ons is.

Steven
Steven
7 maanden geleden

Worden zo de leiders van het coronaverzet het land uitgedreven?
Dan kunnen ze in ieder geval géén mannetje sturen om je aan te pakken als je weer eens ergens de waarheid hebt verkondigd…daar zullen ze vast niet zo blij mee zijn als ze je niks kunnen doen!

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x